Nyheter om Beiarn


Beiarn kommune selger seks leiligheter: - Vi vil bare gi deg en liten forsmak

Moldjord Bygg & Anlegg har bygd seks leiligheter for Beiarn kommune, nå er de straks klar for salg.
Les mer om:

For tiende året på rad blir det åpent på kafeen Anne Rita startet

(BEIARN:) Forrige helg åpnet sommerkaféen i Tvervik igjen.
Les mer om:

Har godt grep om prinsessetitlene

(INDRE SALTEN) Hege-Kristin og Ingeborg Aune Jørgensen fra Beiarn har gjort det til en vane å bli nordnorsk skytterprinsesse.

Håper å få levere stein fra Beiarn til regjeringskvartalet

(BEIARN) Evjen Granitt venter besøk fra Statsbygg som vurderer å bruke stein fra Beiarn til utsmykning av det nye regjeringskvartalet i Oslo.

Bør trekke mer folk til Beiarn bygdetun

(BEIARN) - Det er viktig at Beiarn bygdetun blir brukt.
Les mer om:

Kommunestyret la møtet til Nordland

Det siste kommunestyremøtet i Beiarn før sommeren ble holdt på Nordland, en av de fraflyttede grendene ved Beiarfjorden.
Les mer om:

Brukte langrenn som skytetrening

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN/VALNESFJORD: Det sier Hege Aune Jørgensen fra Beiarn som mener hun for tiden er på sitt toppnivå som skytter.Nylig vant hun kvalifiseringen for samlagsskytingen i Nordnorsken. Det gikk etter såkalt amerikansk uttak. Det betyr at hun er på samlaget med tre andre skyttere, og hun er eneste kvinne.I Valnesfjord lørdag lå hun veldig godt an etter 25 skudd, da hun måtte stoppe på grunn av at våpenet hadde en skrue løs.

Video fra bygdefolkets dag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Videoreportasje med klipp fra bygdefolkets dag som ble holdt lørdag i Beiarn.
Les mer om:

Betaler mer enn vanlig i kommunale avgifter i Saltdal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Statistisk sentralbyrå har nå publisert de endelige tallene som viser hvor mye penger en «vanlig» husstand skal ut med i kommunale avgifter nå i 2019.Avgifter i SaltdalHer kommer det fram at totalsummen for Saltdal kommune er 17.179 kroner.Beløpet er inkludert moms, som innbyggerne også må betale.

Full aktivitet på Bygdefolkets dag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Endringen fra landbruksdag til utedag er en naturlig utvikling i og med at antallet bønder har gått kraftig ned, sier Ketil Christoffersen som er i arrangementskomiteen.

Bygdefolkets dag i Beiarn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Se bildeserie her.
Les mer om:

Elin (35) skal få 50 nye innbyggere til Beiarn: - Jeg fikser det lett!

– Jeg er full av optimisme og har selvtillit oppunder taket, fastslår Elin Beate Johannessen.
Les mer om:

Beiarjente låtdebuterer: - Dette er superstort for meg. Jeg kan nesten ikke tro det

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: Det er med sommerfugler i magen 28 år gamle Inger-Katrin Kolvik Larsen spaserer i Oslogatene i disse dager. I morgen, torsdag gir hun nemlig ut sin aller første låt. "Follow you", heter låten som kan være starten på en musikkarriere.- Dette er superstort for meg. Jeg kan nesten ikke tro det.Bachelor Vi møter henne på Kaffebrenneriet midt i hovedstaden over en cappuccino.

Brødrene ville ut av Bodø. Nå har de bygd noe helt eget: - Ble bedre enn vi hadde trodd

Lars Ola Navjord (33) ble lei av å jobbe i tunnel. Sammen med broren har han bygd kennel og hundehotell på Navjord i Beiarn.
Les mer om:

Gir bort småbruk og hundre tusen på kjøpet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

- Utrolig artig åpning av laksefisket

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN:Selv fikk han sin laks på Kvæl, og det på flue. Som de fleste andre laksene som lot seg lure av en fisker, ble denne satt varsomt ut igjen.Det sier rådmann i Beiarn, Ole Petter Nybakk. Selv fikk han en laks på 11 kilo da elva åpnet fredag, og han var ikke den eneste. Fredag var det 31 fiskere som fikk laks.- En av de bedre åpningene av Beiarelva, sier Ole Petter Nybakk.

Feirer åpninga av Beiarelva med fiskesuppe og strikke-tagging

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN: - Fredag klokka 12 åpnes Beiarelva for fiske av laks og sjøørret, og da er det nattåpent til lørdag, forteller Gudbjørg Navjord som er sekretær for Beiarelva SA. Sesongstarten skal feires klokka 14 på lørdag. - Det er et samarbeid mellom mange næringsaktører som kommer sammen for å skape liv og røre, forteller hun. Strikke-taggingÅrets strikkeprosjekt skal presenteres.

Skaper mer arbeid og aktivitet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Når bygget står ferdig i mai 2020 er det hele 1.100 kvadrat næringsmuligheter i ett bygg.I dag finnes det allerede et næringsbygg på samme tomt, som eies av Beiarn kommune.

Moldjord skole hoppet mest i Nordland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN: Klasse 6a ved Moldjord skole i Beiarn var blant klassene som hoppet aller mest i Nordland i årets hoppetau-konkurranse. Klassen hoppet i gjennomsnitt 52 minutter per dag, og ble derfor kåret til fylkesvinner.90.000 deltok Premien er en overraskelse for skolebarna ved Moldjord skole.

Hytte brant til grunnen i Beiarn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN: Ei hytte har brent ned til grunnen på Sandmo i Beiarn. Det meldte politiet på Twitter klokka 18.05 lørdag via 110. - Hytta brente ned før brannvesenet kom seg frem til hytta. Ingen personer i hytta da brannen startet. Politiet vil rutinemessig etterforske brannen, opplyser politiet i Nordland på Twitter.

Hytte i Beiarn brant ned

Les mer om:

Vil satse på opplevelsesturisme: Fikk nei til å bygge badstue nært Beiarelva

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN: Rådmannen innstiller på å avslå dispensasjonsøknaden, fordi ulempene anses som større enn fordelene, står det i sakspapirene. Søknaden skal behandles i plan- og ressursutvalget onsdag neste uke.Naturopplevelser Søkerne Sunniva Wormsen og Hallstein Sandvin skriver at de planlegger å lage et lydstudio, og ønsker da å gi kundene sine en naturopplevelse under oppholdet med et kaldt bad i Beiarelva, etterfulgt av badstue.

- Det handler om å bringe det naturlige inn i hverdagen, og skjønne hvor maten vi spiser kommer fra

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN: Pedagogisk leder May Larsen ved Beiarn barnehage avdeling Tollå forteller at de er tydelige på at kyllingene skal spises når de blir større. - Mange av barna vokser opp på gård og er klare over hva som venter, de har allerede et naturlig forhold til dette, sier hun.Ventetid  - Vi har hatt en avkrysningskalender med bilde av utviklinga til kyllingen, og så har ungene fått hake av for hver dag som har gått.

Nå kan du være med og stemme på "din Nordlandstekst"

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

- En tragedie for elever i Saltdal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- For meg betyr det at jeg må ta et nytt valg nå i eksamenstida, jeg er stresset nå. Jeg må nå enten pendle til Fauske eller velge et annet fag, sier Eli Synnøve Asphjell (16) som går på Rognan ungdomsskole.- Jeg fikk ikke fokusert så mye på eksamen jeg skulle ha dagen etter.Etter fullført norskeksamen tirsdag tikket det inn en melding på telefonen hennes. Det blir ikke TIP i Saltdal i år.