Nyheter om Beiarn


- En tragedie for elever i Saltdal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- For meg betyr det at jeg må ta et nytt valg nå i eksamenstida, jeg er stresset nå. Jeg må nå enten pendle til Fauske eller velge et annet fag, sier Eli Synnøve Asphjell (16) som går på Rognan ungdomsskole.- Jeg fikk ikke fokusert så mye på eksamen jeg skulle ha dagen etter.Etter fullført norskeksamen tirsdag tikket det inn en melding på telefonen hennes. Det blir ikke TIP i Saltdal i år.

Titusenvis av kroner til lokale idrettslag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: De tre som fikk aller mest i perioden 1. januar til og med 30. april var Fauske/Sprint, Fauske atletklubb og FK Saltdalkameratene, som alle fikk over 35.000 kroner.Fikk over 40.000 Sprint, som fikk mest, mottok over 40.000 kroner.14 klubber fikk over 10.000 kroner.Siden Norsk Tipping ble etablert har hele overskuddet gått til samfunnsnyttige formål.

Bygdefolkets dag i Beiarn lørdag 22. juni

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er Beiarn Landbrukslag og Beiarn Bygdekvinnelag som står som arrangører. STAUR. Hanne Høyås i staurbæringa under Bygdefolkets dag. Foto: Gudbjørg Navjord Følger tradisjonen Leder i Beiarn Landbrukslag Ketil Christoffersen forteller at arrangementet følger tradisjonelle spor.

Latinske toner og dans på biblioteket - i dag!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Konserten er i regi av Den kulturelle spaserstokken.- Lukk øynene og drøm deg til ett sted med palmesus, hvor du kan kjenne duften av boganvilla på en varm sommerkveld under stjernene. Gled deg til en vakker konsert hvor den høyt skolerte klassiske gitaristen, Gloria Medone, gir deg trillende latinamerikanske toner, spanske danser ispedd vår egen Edvard Grieg, står det i en pressemelding.

Ta ei uke i villmarka

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN: Aktivitetene er laksefiske i Beiarelva, kanopadling, havfiske, leirdueskyting, fjellturer, rifle- skyting og bueskyting. Det er 40 plasser tilgjengelig på campen. Base er på Lassbrenna skyteanlegg på Trones i Beiarn. - Det blir ei uke spekket med fiske, skyting, fjell og friluftsliv! Vi lover uforglemmelige minner og evige vennskap!

Fantastisk feiring i Beiarn og Skjerstad

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN/SKJERSTAD: I et nesten overjordisk solskinn møter vi korpset ved Beiarn sykehjem. Prikk klokken 9 drar de i gang med «Ja, vi elsker». Så følger «Norge i Rødt hvitt og blått» og, «Jegermarsj», «Fagert er landet» og «Norsk turnemarsj», komponert av Oscar Berg.- Når vi er ferdige her drar vi til Storjord for å spille der.

Folkehelse + bibliotek = LitteraTUR

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN: Vi er inne i Bokåret 2019. Bokåret er en nasjonal feiring av boka, lesing og leserne som går gjennom hele 2019. Det 500 år siden de to første norske bøkene ble trykket.Nasjonalbiblioteket har gitt midler til arrangement og prosjekter over hele landet i forbindelse med bokåret.

Se bilder og videoer: Strålende 17. mai i Indre Salten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)INDRE SALTEN: Her kommer linker til bildeserier, artikler og videoer fra 17. mai i Indre Salten.Fauske Her kan du se oppdatert bildeserie og videoer fra barnetoget på Fauske.Her kan du se en video fra 17.

Gildeskål overtar Sjøfossen Næringsutvikling AS

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN: Sjøfossen Næringsutvikling AS (SNU) er et utviklings- og investeringsselskap som ble stiftet i 2005 av daværende Sjøfossen Energi AS, Gildeskål kommune, Beiarn kommune og Gildeskål Sparebank.

Skal ha kick off for LitteraTUR

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN: Onsdag 15. mai inviterer biblioteket i Beiarn folk til å ta lunsjen ute.Prosjektet LitteraTUR - hele Nordland leser - fikk tildelt 800.000 kroner i støtte fra Nasjonalbiblioteket.

Arctic Mustard søker om støtte for å lage flere produkter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN: Rådmannen innstiller på å gi søker Arctic Mustard et produktuviklingstilskudd på 108.000 kroner. Dette er langt lavere enn beløpet på over 300.000 kroner som bedriften søker om. Pengene skal gå til å utvikle sennepsild og akevittgele. Tilskuddet utbetales når det er dokumentert at Arctic Mustart har adresse i Beiarn hos Brønnøysundregisteret.

Nå skal laksen og sjøørretens vandring kartlegges: Har merket fisk og satt ut lyttestasjoner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN: Det kunne forskernee fra NTNU fortelle da de orienterte om sine prosjekt i Storåga. Målet er å få bedre kunnskap om vandring og områdebruk til laks og sjøørret. Det skjer ved å merke fisk og sette ut lyttestasjoner i sjøen og elva.Et av de mest interessante funnene så langt er at også de øvre delene av elva er produktive. I 2017 ble det satt ut 25 laksepar.

Lars fikk heder og godord i sitt siste møte

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SØRFOLD: Politikeren fra Sørfold går som kjent tilbake til læreryrke når han trer ut av politikken i høst.

Fant død jervunge utenfor hiet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Mest sannsynlig er det en hannjerv som har tatt livet av ungen for å få tispa tidligere i brunst, sier Johannessen.Fjelltjenesten Man han utelukker ikke andre årsaker. Det kan også være andre dyr eller det kan være sykdom eller naturlig død.Johannessen jobber i Statskog Fjelltjenesten. De leies inn av Statens naturoppsyn for å kjøre rundt på fjellet og lete etter avføring fra jerv.

Mosti er nominert til tre priser under Opplyst

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SULITJELMA: Mona Mosti er tredobbelt nominert i to kategorier under Opplyst 2019, næringslivet i Saltens egen Oscarutdeling. - Jeg har gått rundt og grått litt jeg, etterhvert som meldingene om nominasjonene nådde oss. Ja, jeg blir rørt når folk legger merke til det arbeidet vi legger ned i her oppe i Sulis, sier Mona Mosti. Ambassadør Hun er selv nominert til «Årets ambassadør».

Nominert i tre klasser

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Opplevelseselskapet Fjellfarer ved Mona Mosti er nominert i klassen årets oppstarter, mens Kobberløpet er nominert i klassen «Årets ambassadør».

Stor oppslutning på 1. mai-markering i Sulis

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SULITJELMA: I 112 år har man markert 1. mai i Sulitjelma, og både hovedtaler Wegard Harsvik og alle appellantene poengterte at dagen på ingen måte er mindre viktig i 2019 enn tidligere - kanskje snarere tvert imot. Håkon Sæther fra Beiarn var én av dem, og en av de 20 fra Beiarn som hadde benyttet seg av tilbudet om buss til Sulis for å delta i 1. mai-markeringen.

Åpner kennel med 42 plasser. Tar imot de første firebente i dag.

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Saltdal er godt i gang med å lage en plan

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)INDRE SALTEN: I Saltdal er de kommet godt på vei med å lage en kulturminneplan. Kommunalleder for oppvekst og kultur, Elfrid Boine, har ledet prosjektet.- Vi holder på med planen, og er i avslutningsfasen. Akkurat nå kvalitetssikrer vi innholdet og handlingsplandelen, opplyser hun.Gode innspill De har arrangert folkemøter, og har bedt folk komme med innspill og tilbakemeldinger.

Startet årets «Hopp for hjertet» i Hauan

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: - Alle Fauske-skolene er som vanlig med, og lærerne er alltid positive til dette. Dette er gledelig for nasjonalforeningen, sier Erna Josefsen i Nasjonalforeningen for folkehelsen/Fauske demensforening.Tirsdag var hun ved Hauan skole for å sette i gang årets konkurranse.Tips på nett Erna Josefsen var først inne i 4.

Nye leiligheter til Beiarn legges ut for salg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN: Rådmannen foreslo i innstillingen til kommunestyret at boligprosjektet på Storjord som består av seks leiligheter skulle legges ut for salg. Dette ble enstemmig vedtatt i kommunestyret onsdag i forrige uke. Marit Moldjord trakk seg fra behandlingen grunner habilitet.Ikke behov I vurderingen står det at kommunen ikke har behov for rekrutteringsboliger, og at det vil bli laget et prospekt.
Les mer om:

Egon Holstad: Alt var mye bedre før

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Da jeg vokste opp på Fauske, på 70- og 80-tallet, var det ikke så farlig. Vel, vi var selvsagt redde for atomkrig og lokaloppgjørene mot Saltdalskameratene og Bodø/Glimt, men dette var jo ikke noe vi gikk rundt og tenkte konstant på.Det var ei fin og bekymringsfull tid.Det var ikke farlig å kjøre bil engang. Sikkerhetsbelter var bare noe enkelte nye Volvo-modeller hadde. Og det var kun i setene foran.

Folkemøte for Kulturveien: Mange kreative forslag fra bygdefolket

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SKJERSTAD/MISVÆR: - Kulturveien har fire satsingsområder. Samskaping, bærekraftig utvikling, god folkehelse og kulturbyen Bodø.

- Nei til salg av Norge, ja til levende distrikt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SULITJELMA: Det er mye på programmet for den årlige 1. mai-feiringen i Sulis kommende onsdag.- Vi har en meget god hovedtaler, Wegard Harsvik, gode appellanter, barnetog, Sulitjelma musikkorps og et program fra morgenen av og fram mot kvelden, opplyser Kjell Basse Lund fra 1.

Coop tar deg med på stor ryddeaksjon

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)INDRE SALTEN: Coop sparker i gang en landsomfattende ryddeaksjon førstkommende lørdag, 27. april.I utvalgte Coop-butikker landet over, vil det bli delt ut gratis ryddeutstyr i form av hansker og søppelsekker.- Samtidig settes det ut kontainere ved samtlige deltakende butikker, slik at du lett kan levere inn det som blir ryddet.Eierløst avfall Coop Extra på Fauske er med, og det samme er Prix på Straumen.