Nyheter om Barka


Barka saman i Førde

Fergepassasjerer over hele landet lar seg forvirre av den nye Autopass-ordningen. For det som kanskje ser ut som en kvittering, mangler noe helt vesentlig.
Les mer om:

– Det er ikkje kua som er problemet med klimapolitikken

Politikarane barka saman om klima og landbruk i Flåm.
Les mer om:

Håper at barnetoget flytter tilbake til havna igjen neste år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BARNETOG: - Vi vil ha toget tilbake i havnen slik som det var, Anita Svensson og Gry Kristiansen Engelsvoll som står og venter på toget utenfor Tananger bo- og hjemmetjenester.- Hva var spesielt med havna?- Det er det som er Tananger. Det gjenspeiler kulturen i Tananger, med kysten og jentene på Flatholmen. Toget har jo gått der i alle år, så vi klarer det nå også. Det er ikke så veldig mye lenger.

Nisserevyen utvider til to norske byer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NISSEREVY: - Nå skal Svartnissen ta over verden, sier Hans Petter Jørgensen aka Svartnissen og ler rått.De har pønsket på dette lenge og synes det er herlig at det endelig er avklart. Nå skal Barnas store julerevy spilles i to andre norske byer. Men de faste nissene vil forbli på Sola.- Det er veldig viktig; alt vil være som før på Sola.

Nå er jordbærene til Geir Joa klare

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)JORDBÆR: - Dette er tidlig, sier Geir Joa og peker på flere store røde bær som henger nedover kassene med jordbærplanter.I flere av tunellene på Joa kan du nå skimte røde bær. Joa har alltid et mål om å ha modne bær til nasjonaldagen, men det er naturen som bestemmer om det blir slik. I år har Joa derimot hatt værgudene på sin side. En strålende april med både varme og sol har sørget for at de grønne bærene har skiftet farge.

Det er sjelden førsteslåtten blir tatt i starten av mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TIDLIG SLÅTT: I fjor var det fôrmangel blant flere bønder etter en varm og svært lite fuktig vår og sommer. På Sør Kolnes valgte bonde Tron Nesse å slå kornet ekstra tidlig for å hjelpe de mange bøndene som trengte fôr til dyra sine. For å få noe ekstra utav den tidlige høstingen bestemte han seg for å så gress på de samme markene.

Det er sjelden førsteslåtten blir tatt i starten av mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TIDLIG SLÅTT: I fjor var det fôrmangel blant flere bønder etter en varm og svært lite fuktig vår og sommer. På Sør Kolnes valgte bonde Tron Nesse å slå kornet ekstra tidlig for å hjelpe de mange bøndene som trengte fôr til dyra sine. For å få noe ekstra utav den tidlige høstingen bestemte han seg for å så gress på de samme markene.

Da Elisabeth ble 50 år bestemte hun seg for å si opp jobben for å bli sydame

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)JOBB: - Jeg ønsket å jobbe med mennesker og jeg føler nå at jeg har vunnet i lotto, sier Elisabeth Olsnes Jåsund.Elisabeth har sydd siden hun var liten jente og fikk sin første symaskin til konfirmasjonen. Hun har alltid likt å sy både klær til seg selv og andre. Hun har hatt mange jobber opp gjennom tiden og har utdanning innen reiseliv og markedsføring. De siste fem årene jobbet hun på kontor i oljebransjen.

Åpner ny kafé på Stangelandssenteret som skal servere kaffe og retter laget av overskuddsmat

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KAFE: - Jeg satt med store ambisjoner i et lite bøttekott her. Det var mange ganger jeg tvilte på meg selv, men jeg tvilte aldri på at dette var et godt prosjekt og etter hvert begynte andre også å se det. Det er kjekt at det ble noe av, sier Sven Are Ek.Han sitter i den gamle gymsalen til Stangeland skole på Stangelandssenteret.

Milena (27) fikk en sjanse på Quality Airport Hotel. Nå leder hun alle stuepikene.

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)JOBB: - Vi har alle vært i en situasjon hvor andre er nødt til å tro på oss, å tørre å gi oss en sjanse selv om man ikke har en stor CV å vise til. Vi tror på mennesker hver eneste dag, det skaper magi.

De har startet ny kantine i Tananger og i mai blir det også en restaurant

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MAT: - Det er mangel på et slikt tilbud i Tananger, mener Artur Lignarski.Han har nylig åpnet en kantine i Risavika og har planer om å utvide det til et restauranttilbud i løpet av mai. Til nå har bedriften hans, Rogaland mathus - Canteen, levert lunsj til åtte bedrifter i nærområdet.

De skal totalrenovere Monsenhuset innvendig

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BOLIG: Monsenhuset har en rik historie i Tananger. Huset har fått sitt navn etter Gabriel Monsen som drev et gjestgiveri her på 1800-tallet.I sommer meldte Anders Monsen at han nå vil selge huset etter 222 år i familien Monsens eie.

I stedet for Skjoldgården kan det komme 130 boliger med hager på taket

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SENTRUMSPLAN: Det er snart seks år siden sentrumsplanen for Sola ble vedtatt, men likevel har lite skjedd. I 2017 satte derimot Sola kommune i gang med først bygging av nytt rådhus og deretter nytt sykehjem og nå er også første spadestikk for ny kirke tatt. Eieren av Solagården har også fått godkjent sine planer for å oppgradere og bygge nytt.

Disse eiendommene ble solgt i mars

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Omsetning av eiendommer 
i Bjerkreim kommune Gnr 35, bnr 20 er overdradd fra Dalane Energi as til Bjerkreimshallen (04.03.2019)Gnr 78, bnr 2 er solgt for kr 300.000 fra Svein Gunnar Hetland til Kai Inge Skjæveland (05.03.2019)Sportsveien 3 A (Gnr 73, bnr 233) i Aurskog-høland kommune er overdradd fra Bolig Partner as til Bolig Partner Prosjekt as (06.03.2019).

- Det var mye vi ikke visste fordi det var vanskelig å komme inn i familien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BARNEVERNSSAK: - Det eneste barnevernet jobbet ut i fra var det de selv så og erfarte. I tillegg til informasjon fra foreldre og informasjon i møter med samarbeidspartnere som besøkshjem, barnehage, skole og SFO. Det var vanskelig for folk å komme inn hjemme hos denne familien. En av grunnene til at det gikk langt i denne saken, var fordi dette var en lukket familie.

- Hvorfor skjønte ikke barnevernet at jeg ikke hadde det bra hjemme

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BARNEVERNSSAK: - Jeg husker volden hjemme. Jeg husker spesielt godt å bli sparket ned trappen og slengt inn i veggen, sier Jone Skartveit på spørsmål om hva han husker fra sin egen barndom.Barnevernet var involvert i familien til Jone fra foreldrene hans fikk sitt første barn. Hans eldste søster ble tatt da hun var to måneder gammel.

Krever erstatning for at barnevernet ikke grep inn tidligere

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BARNEVERNSSAK: Advokat Rolf Larsen, som nå jobber med Jones sak, sier til Solabladet at kommunen tydelig har gjort en feil i Jone sin sak.- Det fremstår som klart at kommunen har forsømt seg i måten de har håndtert barnevernssaken til Jone og hans søsken. Det meste av grunnlaget for erstatningskrav er på plass her. Kommunen har gjort en dårlig jobb med å følge opp bekymringene, dokumentere og å avverge omsorgssvikt.

Høytlesing for andre klassetrinn skulle motivere til lesing

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)LESING: - Det var litt skummelt i starten, men nå går det fint, sier Angelica Aareskjold om å lese for 10. klassingen Julie Askø.Selv går hun bare i tredjeklasse og da kan man bli litt usikker når man skal lese høyt for en mye eldre elev.- Men det er ganske gøy, sier hun.Julia synes også det var kjekt. Rundt dem sitter en tredjeklassing og en tiendeklassing i par og leser for hverandre.

- Solabuen har et nært forhold til strandhotellet.

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SOLA STRAND HOTEL: Året er 1914. Ragnvald Christoffersen begynte å bygge et Sola strand hotel, som ble tatt i bruk som bevertningssted. Forretningen gikk dårlig og stedet ble i 1917 videresolgt til Axel og Ellen lund. Etter å ha satt stedet i stand, ble det i 1928 åpnet under navnet Sola Strandhytte. I 1930 ble cruiseskipet Montroyal hugget opp ved Stavanger Skipsopphugging.

Mitt Sola: Utsola

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SOLA STRAND HOTEL: Året er 1914. Ragnvald Christoffersen begynte å bygge et Sola strand hotel, som ble tatt i bruk som bevertningssted. Forretningen gikk dårlig og stedet ble i 1917 videresolgt til Axel og Ellen lund. Etter å ha satt stedet i stand, ble det i 1928 åpnet under navnet Sola Strandhytte. I 1930 ble cruiseskipet Montroyal hugget opp ved Stavanger Skipsopphugging.

Gjenoppstår som band etter 50 års pause

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MUSIKK: På 60-tallet var dans den store møteplassen for unge. Alle gikk på dans. Flere ganger i uka. Onsdag, fredag, lørdag og søndag. Svetteboksen (den gamle turnhallen) på Sola var alltid full. Det var på denne tiden danseorkesteret Magics hadde sin storhetstid.- Det var tider det, sier de.Bandet spilte på dans i hele distriktet foran alt fra 300 til 1.000 publikummere. De spilte gjerne tre-fire konserter i uka.

Martha Barka: - Målet er eliteseriespill

For to år siden debuterte Martha Barka (19) fra Jørpeland for Sola Håndball i Eliteserien, nå har hun skrevet toårskontrakt med laget.
Les mer om:

Sverre Underbakke fortviler

Eigedomsutviklar Sverre Underbakke har planane klare, men er fortvila over kor lang tid det tar, før han kan starta byggjeprosjektet sitt. Fekk hand om bygget Det var i slutten av november 2016 at Underbakke først melde si interesse for det gamle meieri-bygget og la fram planar om bygging av leilegheiter og rom for næringsareal.

Fedre slåst på fotballkamp

Etter ei scoring i 16-årskampen mellom Gran og Fagernes måndag kveld barka to fedre saman i regelrett slåstkamp. Politiet måtte tilkallast for å få roa gemytta.
Les mer om:

Masseslagsmål på Youngstorget – kvinne skadd

Politiet i Oslo måtte ved eitttida i natt gripe inn i eit masseslagsmål på Youngstorget, der eit trettitals menn barka saman med slagvåpen.