Nyheter om Barentshavet


Vil øke rekefisket i Barentshavet(pluss)

Nærings- og fiskeridepartementet har sendt ut høring om alternative tiltak som kan bidra til målet om mer rekefiske i Barentshavet.
Les mer om:

Kjøper overvåkingsfly til 10 milliarder: – Flyr for høyt for fiskerioppsyn

Norges nye overvåkingsfly Poseidon 9-8A er ikke egnet for å kontrollere at norske og utenlandske fartøy fisker lovlig i Barentshavet, mener forsvarsanalytiker.
Les mer om:

Statoil vil bore mer i 2018 og satser i Barentshavet når Lofoten holdes stengt

Statoil skal bore mellom 25 og 30 letebrønner i år, opp fra 19 i fjor, og det er Barentshavet som gjelder, siden regjeringen igjen har stengt Lofoten og Vesterålen, sier Arne Sigve Nylund.

Statoil øker leteboring med opp mot 58 prosent i 2018

Statoil skal bore mellom 25 og 30 letebrønner i år, opp fra 19 i fjor. Og nå som regjeringen igjen har stengt Lofoten og Vesterålen, er det Barentshavet som gjelder, sier sjef for norsk sokkel i Statoil, Arne Sigve Nylund.

Velger å være optimister(pluss)

Framtida for 50-årsjubilanten er helt avhengig av at tilgangen på reker fra Barentshavet er stabil og stor nok.
Les mer om:

Oljebransjen fornøyd med utfallet av klimarettssaken

Bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass er fornøyd med at miljøorganisasjonene ikke vant fram med kravet om å stanse oljeleting i Barentshavet.
Les mer om:

Dyrt tap for miljøorganisasjonene i klimarettssaken

– Vi visste det ville bli en tøff kamp, sier Greenpeace-leder Truls Gulowsen. Miljøorganisasjonene tapte rettssaken om oljeleting i Barentshavet.
Les mer om:

Miljøorganisasjonene: Klimarettssaken er ikke bortkastet

– Vi visste det ville bli en tøff kamp, sier Greenpeace-leder Truls Gulowsen. Miljøorganisasjonene tapte rettssaken om oljeleting i Barentshavet.
Les mer om:

Tapte klimasøksmålet

Greenpeace, Natur og Ungdom og Besteforeldrenes klimaaksjon tapte rettssaken mot regjeringen om oljeleting i Barentshavet og må betale statens sakskostnadene.

Miljøorganisasjonene tapte klimarettssaken og må betale sakskostnader

Greenpeace, Natur og Ungdom og Besteforeldrenes klimaaksjon tapte rettssaken mot regjeringen om oljeleting i Barentshavet og må betale statens sakskostnader.

Får bare forske på én av ti isbjørner

Issmelting de siste årene gjør det vanskelig for forskerne å nå tak i isbjørn. Av en bestand på 3000 bjørner i Barentshavet, er det bare rundt 300 i området rundt Svalbard som er tilgjengelig for forskerne.
Les mer om:

For lite helikopterkapasitet bekymrer Kystvakten

Kystvakten mener beredskapen i Barentshavet ikke er forsvarlig per i dag fordi de har for få flytimer med helikopter.
Les mer om:

Feirer jula i Barentshavet

Bjørn Ove Finseth er én av ni som jobber og bor sammen i ei halvt år på den meteorologiske stasjonen på Bjørnøya. Også her feires jula på tradisjonelt vis med ribbe, lutefisk og juleøl.

Eni får starte opp Goliat-plattformen igjen

OLJE-JA: Petroleumstilsynet mener at produksjonen nå kan startes opp igjen på Goliat-feltet i Barentshavet. Informasjon fra Eni og Statoil har bidratt til at den pålagte stansen oppheves.

– Viser at det er liv laga i Barentshavet(pluss)

I 2022 vil Statoil starte produksjonen på Johan Castberg. Under etableringsfasen vil prosjektet skape rundt 47.000 årsverk.
Les mer om:

Aker Solutions vinner kontrakter på fire milliarder

Oljeservicegiganten på Fornebu kan juble over å ha vunnet kontraktene for å levere subsea-systemet og designe plattformdekket til det nye oljefeltet i Barentshavet.
Les mer om:

49 milliarder til gigantprosjekt

Halverte investeringskostnader gjør det enorme Johan Castberg-feltet i Barentshavet lønnsomt selv med en oljepris på 35 dollar fatet, ifølge Statoil.

Statoil skal bruke 49 milliarder kroner på Johan Castberg

Statoil skal investere 49 milliarder kroner i Johan Castberg-feltet i Barentshavet. Det er lavere enn tidligere anslag av hva utbyggingen vil koste. Statoil lover å gjøre oljefeltet lønnsomt.

Statoil skal bygge ut oljefelt utenfor Finnmark for 49 milliarder

Statoil skal investere 49 milliarder kroner i Johan Castberg-feltet i Barentshavet. Det er lavere enn tidligere anslag av hva utbyggingen vil koste. Statoil lover å gjøre oljefeltet lønnsomt.

Utbyggingsplanen for Johan Castberg kommer i dag

På tirsdag overleverer Statoil plan for utbygging og drift (PUD) for kjempefeltet i Barentshavet. I utbyggingsfasen fra 2017 til 2024 vil Johan Castberg sysselsette 46.700 årsverk, ifølge beregninger fra Agenda Kaupang.

Derfor støtter Besteforeldrene klimasøksmålet

14. november 2017 startet norgeshistoriens første klimarettssak i Oslo tingrett. Greenpeace og Natur og Ungdom har saksøkt staten for å bryte Grunnlovens miljøparagraf ved tildeling av oljelisenser i Barentshavet.

Statoil tilbake til Barentshavet neste år

FOSSIL GJEMSEL: Mye av Statoils leting etter mer olje og gass vil foregå i Norge i 2018. Skuffende resultater i Barentshavet skremmer ikke selskapet fra å prøve igjen.

En bore-app sparte Statoil for 100 millioner i Barentshavet

Når datamaskiner tolker data i stedet for mennesker, vil feil oppdages tidligere. Da blir det både billigere og sikrere å bore brønner, sier Randi E. Hughdal, direktør for undergrunnsteknologi i Statoil.

Steile fronter til siste dag i klimarettssaken

Tildelingen av lisenser for oljeleting i Barentshavet må kjennes ugyldig, krever miljøorganisasjonene som har saksøkt staten for brudd på Grunnloven.
Les mer om:

Tidligere OD-direktør mener tilsynet burde stoppet Goliat

– Hadde Petroleumstilsynet og Oljedirektoratet gjort jobben sin, ville aldri Goliat kommet ut i Barentshavet før den var ferdig, sier oljeveteran Rolf Wiborg.