Nyheter om Barcelona


Formel 2: Hauger treer på Monaco-trening

Det norske Formel 2-håpet Dennis Hauger ble torsdag nummer tre på treningen før Monacos Grand Prix. Nordmannen var 48 tusendeler bak brasilianske Felipe Drugovich som var raskest. Mellom der snek sveitsiske Ralph Boschung seg kun to tusendeler bak Drugovich. Med tredjeplassen har Hauger uansett fått en fin start på sin første løpshelg i Monaco. Mye har gått galt for 19-åringen fra Aurskog i sesongstarten.
Les mer om:

Juventus teller ned dagene til Angél Di Maria er fri

Syv svært gode år i Paris går mot slutten for den tidligere Manchester United floppen Angél Di Maria. Den argentinske angriperens kontrakt med Paris Saint-Germain blir ikke fornyet. Om noen dager er han fri til å signere for en ny klubb. Juventus har i flere år vært ute etter å hente Angél Di Maria til klubben, men som alltid den gamle dame ønsker seg spillere på gratis overgang. Det gikk rykter i spansk presse om at Real Madrid manager Carlo Ancelotti, som var De Maria sin sjef sist gang han ledet kongens klubb ønsker var klar for en retur.

Barcelona til cupfinale – kan vinne for niende gang

Barcelona-kvinnene vant El Clásico-oppgjøret mot Real Madrid 4-0 og er klar for finale i den spanske cupen. De har seiret i fire av de fem siste årene.
Les mer om:

Barcelona tjener titalls millioner på vennskapskamp/ferietur

Andreplassen i La Liga ble sikret forrige uke, nå sendes Barcelona-spillerne til andre siden av kloden for å gjøre sitt for å fylle klubbkasse (les: penger rett til kreditorene). Kreativiteten er stor på Camp Nou om dagen når det kommer til nye inntektskilder. Spotify kjøpte seg rettighetene til å spikre opp skilt med firmanavnet sitt på ikoniske Camp Nou, australiere skal ut med noen solide titalls millioner for ha Barcelona-spillerne til å kaste glans over egen liga.

Zlatan Ibrahimovics perfekte farvel

40 år gammel, med med mer enn 20 år på topp og med hele 14.ligatitler i sin karriere er det ikke mer å bevise for Sveriges største fotballstjerne Zlatan Ibrahimovic. – På søndag fikk vi trolig se avslutningen på en fantastisk karriere da AC Milan vant Scudetto.

Gullballen skal delsat ut 17. oktober

Fotballens høgaste utmerking, «Gullballen» blir delt ut i Paris 17. oktober, melder magasinet France Football. Frå no av skal prisen delast ut på bakgrunn av prestasjonar i den internasjonale sesongen frå august til juli, ikkje i kalendaråret som før. Lista over dei nominerte blir gjort kjend 12. august. I fjor vann Lionel Messi og Alexia Putellas, begge frå Barcelona. Ada Hegerberg blei den første kvinnelege vinnaren i 2018.

Hansen mister "cup-El Clasico"

Caroline Graham Hansen slit med ein skade i høgrefoten og går glipp av Barcelonas semifinale mot Real Madrid i den spanske fotballcupen. Barcelona opplyser om skaden i ei medisinsk oppdatering på Twitter. Graham Hansen spelte laurdag alle minutt i 1-3-tapet for Lyon i Champions League-finalen. Ho hadde målgivande pasning på Barcelonas reduseringsmål. Katalanarane vann den spanske ligaen suverent og blir favorittar mot Real Madrid i cupen. El Clásico-oppgjeret blir spelt i Alcorcón like utanfor Madrid. Der blir også finalen arrangert førstkommande søndag.

Luis Suarez lurt – igjen

Hos Barcelona fikk Suarez beskjed beskjed om at han var overflødig på en iskald måte. 194 scoringer og 113 assists til arbeidsgiveren betød null og niks. Da spissen fikk oppsigelsen, presset han frem en overgang til rivalen Atletico Madrid, en overgang som viste seg å koste Barcelona dyrt. Atletico tok La Liga-trofeet, godt hjulpet av toppscorer Suarez. Nå møter 35-åringen samme skjebne i Madrid. Exiten fra Atletico Madrid kom tidligere i mai, vi trodde dette var en del av avtalen der Luis Suarez skulle ut på neste eventyr.

PSG vil selge superstjerne!

PSG mangler ikke stjerner på topp og lønnsbudsjettet har nådd nye høyder denne uka. Neymars fremtid i Paris skal være usikker og han skal være til salgs i kjølvannet etter at Kylian Mbappe signerte en ny gigantavtale med PSG.

Leeds takket nei til 550 millioner fra fattig gigant

Det er ingen klubber som selger billig til Barcelona fordi det er en kul klubb, det er heller ikke noe godt argument at de ikke har mer, spesielt når det dreier som om en så ettertraktet spiller som Raphinha. Leeds som på sesongens siste dag overlevde i Premier League etter en borteseier 2- 1 mot Brentford er fullstendig klar over at neste sesong blir enda tøffere. – Klubben skal ha klart å overtale Kalvin Phillips, som har Leeds i sine blodårer om å være med videre minst et år til.

Sagosens Kiel trakk Barcelona

Det tyske storlaget Kiel med Sander Sagosen og Harald Reinkind i stallen møter Barcelona i semifinalen i mesterliga-håndballen. – Jeg vet ikke om det er noen fordel for oss. Vi har en del nye spillere, men vi kan kanskje komme til Köln og overraske. Det er en stor begivenhet for oss, og noe vi har trent for hele sesongen, sa Sander Sagosen etter trekningen i Wien. – Jeg ser fram til helgen og håper vi kan å bringe pokalen tilbake til Kiel, men det blir tøft, la trønderen til. I den andre semifinalen skal Kielce (Polen) opp mot Veszprém (Ungarn). Finalehelgen spilles i tyske Köln 18.-19. juni.

Mercedes aner en mulighet i Formel 1-sirkuset

Forrige Formel 1-sesong sto det mellom Mercedes og Red Bull Racing. Etter seks runder i 2022/23-sesongen har Meredes slitt vanvittig med å tilpasse seg de nye reglene for bilene, mens Ferrari og Red Bull har truffet blink. Nå hevder Mercedes sin andrefører George Russell at det nærmer seg et skifte på pallen. For med fire seire til Verstappen og to til Charles Leclerc, er Meredes akterutseilt og hektet av kampen om VM-tittelen, men for Russel var Spania Grand Prix et skikkelig lyspunkt.

Formel 1-stjerne ranet etter VM-løp

Den firedobbelte formel 1-verdensmesteren Sebastian Vettel ble offer for frekke tyver i Barcelona mandag. Vettel skal ha blitt frastjålet en bag med verdisaker da han var på vei ut av en bil i Barcelona mandag. En talsmann for tyskeren bekrefter episoden overfor nyhetsbyrået DPA. Gjerningsmennene skal ha slått til da 34 år gamle Vettel befant seg utenfor hotellet han hadde bodd på de siste dagene. Den spanske avisen El Periódico rapporterte først om hendelsen. (NTB)
Les mer om:

Hegerberg på årets lag i meisterligaen

Lyon-spiss Ada Hegerberg er teken ut på årets lag i meisterligaen, etter at ho var med på å leie den franske klubben tilbake til toppen av europeisk fotball. Hegerberg både skåra og hadde målgjevande pasning då Lyon slo Barcelona 3–1 i laurdagens finale. Hegerberg er også det einaste norske innslaget på laget, som er teken ut av eit teknisk panel i det Europeiske fotballforbundet.

Verstappen utnyttet Leclerc-stopp – vant i Barcelona

Max Verstappen gikk fra frustrasjon til glede i Spanias Grand Prix. Han tok sin tredje strake Formel 1-triumf etter at Charles Leclerc brøt fra tetposisjon.
Les mer om:

Vant etter ellevilt drama

Etter et nervepirrende Formel 1-løp sikret Max Verstappen seieren foran 100.000 tilskuere i Barcelona.
Les mer om:

Endelig en god nyhet: Bayern München har signert en skikkelig spennende høyreback

Med Niklas Süle bekreftet på exit til erkerival Dortmund, Lewandowski bekreftet at han jobber for å gi seg ett år før sesongutløp i 2023 og forhandlingene med Serge Gnabry om forlengelse har fortsatt ikke gitt resultater, så har mye hos Bundesliga-giganten handlet om spillere på vei ut. Nå kommer i det minste en god nyhet fra sportsdirektøren. -Avtalen er ferdig og på plass, bekrefter Hasan Salihamidzic på søndag. Les: Fått millionbøter – oppfordrer klubben til å ta det som del av markedsføringsbudsjettet Forsterkningen det gjelder er Noussair Mazraoul.

Mer trøbbel for Hauger – skuffet i Barcelona

Dennis Hauger fikk tidlig trøbbel i Formel 2-hovedløpet i Barcelona søndag. Nordmannen avsluttet en tung helg i Spania med en beskjeden plassering.
Les mer om:

Straff og nedtur for Hauger: – Jeg er irritert

Det meste har gått galt for Dennis Hauger (19) i Formel 2-helgen i Barcelona.
Les mer om:

«Jeg har valgt min fremtidige klubb»

Ofte er defensive midtbanespillere litt kjedelige å se på, men det er overhodet ikke tilfelle med Boubacar Kamara som er et overflødighetshorn av kreativitet. Den franske 22 åringen har hele sitt liv spilt i Marseille drakt og skal være klar for noe nytt og større. Den utløpende kontrakten har fått en rekke storklubber til å våkne. Kamara bekrefter til Téléfoot det er slutt: «Jeg har tatt min avgjørelse som er å ikke forlenge kontrakten min og forlate «OM» ved sesongslutt.

Hegerberg klinte til etter drømmekvelden – trekkes frem som ledestjerne

TORINO (VG) (Barcelona – Lyon 1–3) Ada Hegerberg scoret i sin fjerde Champions League-finale og vant pokalen for sjette gang. I seiersrusen feiret hun med ektemann Thomas Rogne og familien, mens Lyon-lagvenninnene brukte store ord om den norske stjernen.
Les mer om:

Hegerberg hjalp Lyon tilbake på mesterligatronen

Med Ada Hegerberg tilbake etter skade gjenerobret Lyon mesterligatittelen i fotball. Den norske stjernen bidro med mål og assist i 3-1-seieren over Barcelona.
Les mer om:

La Liga forbannet på Paris Saint-Germain igjen!

Den franske superstjernen skulle komme gratis til Real Madrid denne sommeren, men istedenfor valgte han og bli, noe som har fått spansk fotball til å gå av skaftet. Etter å ha ryktet om å være i Real Madrid i lang tid, er det nå offisielt at Kylian Mbappé blir i PSG. Han har signert en treårskontrakt med klubben, som ble offentliggjort lørdag kveld. Presentasjonen kom etter en dag med konsekvent informasjon om at utvidelsen var på plass og det var nyheter som ikke landet godt i Spania.

Hegerberg slår tilbake mot spådommene: – Vi har aldri tvilt

Etter ett år tok Ada Hegerberg og lagvenninnene tilbake mesterligatronen – til tross for at ekspertene hadde Barcelona som favoritter. 26-åringen sier at laget aldri tvilte på at seier var mulig.
Les mer om:

Hegerberg slår tilbake mot spådommene: – Vi har aldri tvilt

Etter ett år tok Ada Hegerberg og lagvenninnene tilbake mesterligatronen – til tross for at ekspertene hadde Barcelona som favoritter. 26-åringen sier at laget aldri tvilte på at seier var mulig.
Les mer om:

Mest lest siste uke