Nyheter om Barcelona


Bare Pierre-Emerick Aubameyang kan erstatte Luis Suárez

Det er på tide at den franske superstjernen Pierre-Emerick Aubameyang som spiller sine landskamper for Gabon kommer til La Liga. – Mange mener at hans eksplosive lynne og spillestil passer bedre i Spania enn noen andre av de store ligaene som er mer strukturerte. En overgang til Barelona nå ville være en naturlig videreføring av en ekstraordinær karrière som fikk sitt gjennombrudd i Saint-Étienne sesongen 2012/2013. – Spillestilen ligner på Barcelona stjerne Luis Suárez som har hatt meget godt av reisen fra Liverpool og Premier League til La Liga.

Endelig: Real Madrid-spiller leies ut og kastes inn i ny tittelkamp

Det har blitt halvannet år siden Real brukte rundt 300 millioner kroner på Real Sociedad-spilleren. Nå har Zidane og gjengen innsett at de kjøpte fotballkatta i sekken. Det er ikke første gang vi ser unge talenter som mislykkes å slå gjennom hos klubber som Real Madrid og Barcelona. Dette betyr ikke at spillerne er udugelige. Álvaro Odriozola er vel et godt eksempel på det.

Fernandes utklasser Pogba, McTominay, Fred og Matic

Ja, vi vet også at den portugisiske ligaen ikke kan sammenlignes med Premier League, men likevel. Statistikken som Sky Sports så snilt har satt sammen (per spilte 90 minutter), viser Uniteds problem og løsning. Problemet er for dårlig og lav produktivitet fra midtbanespillerne, løsningen ligger i den aldri hvilende Fernandes. Les: Setién og Barcelona kan ødelegge for Liverpool Sporting-manageren har tidligere uttalt at han trenger tre spillere for å erstatte Fernandes; en målscorer, en leder og en forsvarskjempe. Men hva skjer?

Mourinhos skygge gir seg på toppen av tabellen – nå venter noe større

Se opp! Etter at Mikel Arteta beveget seg ut av skyggen til Pep Guardiola og fikk ansvaret for Arsenal, har vi blitt mer oppmerksomme på de geniale assistentene som er bak de geniale managerne. I 17 år var Rui Faria assistent under José Mourinho. Portugiseren fulgte sin mester gjennom opp -og nedturer (noen hevder at han var hjernen bak Mourinho), selv om han hoppet av før det siste fallet til Mourinho i United. Les: Vi ser for oss Kylian Mbappé i Liverpool-drakt de neste ti årene For sommeren 2018 bestemte Faria seg for å klippe snoren til sin Mourinho.

Setién og Barcelona kan ødelegge for Liverpool

Omstendigheten har gjort det til at Timo Werner nå er en av de hotteste angrepsspillerne på vinterens overgangsmarkedet. 23-åringen står for imponerende 20 scoringer og 6 assist i Bundesliga på 18 kamper denne sesongen.

Bekreftet: Inter har sendt bud sendt til London

Antonio Conte vil ha superdansken på banen allerede på søndag. Nå starter kappløpet. For det er et skikkelig kappløp i Serie A og i forhandlingene om Eriksen. Juventus har fått litt fart foran Inter på toppen av tabellen, mens Tottenham og Inter må bli bestevenner i forhandlingene før januar-vinduet smekkes igjen. Les: Conte ber Manchester City og Barcelona slappe av Nå har Inter i det minste somlet seg til å sette igang prosessen for alvor. – Christian Eriksen er en viktig spiller.

Conte falt fire poeng bak Juventus – MÅ ha Premier League-stjernen

Nå tror vi ikke godeste Antonio er av den desperate typen, men for hvert poeng Inter mister til Juventus ødelegger drømmen om den totale oppreisingen etter Chelsea-traumet. Conte skal vinne Serie A og vise verden at han fortsatt ruver.

Conte ber Manchester City og Barcelona slappe av

20 år gamle Alessandro Bastoni har imponert mye for Inter Milan denne sesongen, og han har til og med blitt foretrukket over profilen til Diego Godin ved flere anledninger. – Inter Milan manager Antionio Conte har vært klar på at 20 åringen er en del av lagets fremtid og er positivt overrasket og imponert over hvor fort Bastoni har blitt god. Flere av Europas største klubber har reagert og ifølge Mundo Deportivo har Barcelona tilbudt stopperen, men Inter har sagt nei takk. – Så prøvde Barcelona enda en gang.

Messi ga Setién seier i Barcelona-debuten

Barcelona har fått ny trener, men hovedpersonen var den samme som vanlig da Granada ble slått. Lionel Messi scoret kampens eneste mål.
Les mer om:

Mats Hummels om Haaland: «Det taler for seg selv»

Dortmund var på god kurs til å bli beseiret i vårpremieren mot Augsburg på lørdag, men snudde kampen opp og vant 5-3 etter et hat-trick av den innbytter og debutant Erling Braut Haaland. Den 19 år gamle nordmannen ble den syvende spilleren i Bundesligas historie som debuterte med et hat-trick og den første siden Pierre-Emerick Aubameyang i 2013 – også for Dortmund mot Augsburg. Les: «Fenomet fra Norge» med hat-trick i debuten Stopperprofil Mats Hummels er imponert. «Det taler for seg selv. Tre mål på 35 minutter er imponerende.
Les mer om:

Legger midtbanespiller til sin storsatsning

Øygarden fotball som er en «samling» av klubber i nærheten av Nestsotra viser med all tydelighet at de er seriøse i sine ambisiøse mål når de bygger opp til sin første sesong som ny klubb. Det blir en tøffere sesong i OBOS-ligaen enn på veldig lenge, regner ikke med at nynedrykkede Lillestrøm har tenkt il å gi ved dørene, ei heller Tromsø hvis de får orden på sysakene sine. Les: «De har nok gode angripere, så jeg håper de ikke signerer Cavani» Øygarden FK har sikret seg en erfaren midtbanespiller i 25 årige Mathias Dahl Abelsen.

Manchester United byr 280 millioner for 16 åring

Da Jude Bellingham i august 2019, i en alder av 16 år, 38 dager fikk sin debut for Birmingham i Championship ble han klubbens yngste førstelagsspiller noen sinne. – Høsten og så langt i vinter har vært eksepsjonell for unggutten som har spilt 22 kamper og scoret fire mål. Med budet på 280 millioner kroner følger Manchester United opp strategien med å kjøpe ungt og britisk, men de får kraftig konkurranse. – The Times skriver at Jude Bellingham har tiltrukket seg oppmerksomhet fra klubber i alle de fem store ligaene.

«Jeg vil bli en Liverpool-legende»

Det er ytterst på 21 åringer som kan si at de vil bli en Liverpool legende slik Trent Alexander-Arnold gjorde hvor de som hører på tenker at det faktisk er sannsynlig. Høyrebacken er det som Liverpool manager Jürgen Klopp omtaler som en moderne fotballspiller. – I tillegg til å være en god forsvarer er han et viktig og effektiv angrepsvåpen.

«Sorry, 12 mål i Tyrkia er ikke det samme som 12 mål i Premier League»

Den 72 år gamle Crystal Palace manageren Roy Hodgson har både fullstendig rett og fryktelig feil på en gang. – I dag var laget på besøkt på Etihad Stadion og spilte 2 -2 mot Manchester City. Med de sørget han for at Liverpool med 99% sjanse for å ikke feile kan begynne å feire seriemesterskapet. Det er en Crystal Palace spiller som Manchester City manager Pep Guardiola syntes det var dumt de ikke klarte stoppe, Wilfried Zaha. -Vi i Norge tror det hadde vært lurt om Pep i tillegg kunne hatt Alexander Sørloth å bekymre seg for, men han er og bøtter inn mål i Tyrkia.

Manchester United har nå muligheten til å kjøpe verdens største fotballkriger

Nå går det så kjapt i svingene disse to siste ukene før overgangsvinduet stenger, så ryktene fyker rundt om forhandlinger, middagsmøter, retretter og helomvendinger. Når vi får servert Arturo Vidal og Manchester United i samme setning, må vi bare ta det med. Som vi digger den chilenske fotballhøvdingen. Kompromissløs, energisk, knalltøff og teknisk.

Merkelig å spille for Barcelona når man liker engelsk fotball best

Den tidligere Ajax stjernen Frenkie de Jong var i sommer klar for noe større og verdens klubber var klare med de virkelig store sjekkheftene. – Alt kokte ned til hvor han ville spille og hvem som kunne betale. Juventus i Serie A var klare, det samme var begge Milan klubbene. Bundesliga-giganten Bayern München sendte sine viktigste folk med lovnader om både spilletid og Champions League triumf.

Manchester United girer opp jakten på Barcelona midtbanespiller

Sjefene på Old Trafford beveger seg litt i alle retninger om dagen og behovet for en sportsdirektør blir mer og mer tydelig. – Krisen på midtbanen er opplagt med Paul Pogba ute av dansen en godt stund og usikkerhet om hva han egentlig vil. Flere andre spillere er også skade blant andre Scott McTominay og nå ser det ut til at en erstatter kan være tapt. Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær har vært tvunget til å ta noen merkelige uttak denne vinteren.

Pietro Anastasi «den hvite Pele» er død 71 år gammel

I går døde den legendariske italienske spissen Pietro Anastasi etter å ha kjempet mot krev i lang tid. – Juventus fans, selv de som aldri har sett han spille var i sjokk over dødsfallet til en av deres aller største. Imorgen før hjemmemøtet mot Parma i Serie A blir det et minutts stillet til ære for Anastasi. Les: Barcelona-overgang får Boca Juniors President til å eksplodere Sarri: «Before we start I’d like to remember Anastasi. A very important player in Juventus’ history and Italian football.

Dropper drømmeovergang etter agent krav om 70 millioner rett i lomma.

Den 21 år gamle kroatiske vingen Dani Olmo ble oppdaget av Barcelona som en liten gutt, han ble til store protester i 2007 bare ni år gammel hentet fra Espanoyl til akademiet La Masia. Syv år senere tok Dinamo Zagrep over «opplæringen» alt mens det unge stortalentet drømte om å spille for AC Milan og følge i fotsporene til sin store helt Paolo Maldini. Les: Klopp: «En ny Manchester United æra er umulig» AC Milan var enige om alt i forbindelse med Dani Olmo sin overgang fra Dinamo Zagreb, men så dukket det opp en stor hindring. – En skikkelig grådig agent.

Spanjolen skulle spille med Zlatan – agenten stanset hele greia

Vi har skrevet tidligere om enkelte fotballagenter som tar seg ekstremt godt betalt (les: Mino Raiola) og som forsurer forholdet mellom spillere og klubber. Nå kan grådighet velte en AC Milan overgang. Denne gangen er det faktisk ikke Raiolo som rir igjen, men agenten til en av spanias mest spennende unge midtbanespillere. Les: Sky Sports: Solskjær har ikke mistet troen – nå kommer belønningen til Eric Bailly Dani Olmo startet på akademiet hos Barcelona, men forsvant inn i den krotatiske fotballverdenen for Dinamo Zagreb. Dette har gitt resultater.

Arbeider for en Eriksen deal med midtbanespiller i retur

Inter Milan-midtbanespiller Matias Vecino skal ønske en overgang til Tottenham etter de fikk Jose Mourinho som manager, nå kan han bli en del av en bytteavtale med Christian Eriksen. Den danske playmakeren vil gå til San Siro for en kraftig redusert pris på grunn av kort tid igjen av sin kontrakt med Tottenham.

Spansk Golden Boy blir makker til Zlatan

AC Milan akter ikke å la denne sesongen gå helt til spille. 10 poeng bak Atalanta på 4. plass etter 19 kamper skal snus.

Barcelona-overgang får Boca Juniors President til å eksplodere

Det er mye som skjer i kulissene i løpet av overgangsvinduene som vi dødlige ikke får med oss. Boca Presidenten gir oss et lite innblikk i prosesen når en gigant har bestemt seg for å hente seg et av de største talentene. Santiago Ramos Mingo var forventet på trening hos Boca Juniors denne uken. 18-åringen går riktignok på free transfer til sommeren, men valgte allerede nå å droppe trening. Les: Manchester Evening News: United har fått tilbud om å kjøpe en av verdens beste angrepsspillere Så hvem er det som leder tenåringen til å bryte kontrakten? Selveste Barcelona.

Skadefri Ødegaard er kampklar

Martin Ødegaard trente for fullt med lagkameratene i Real Sociedad torsdag og ventes klar til søndagens bortekamp mot Real Betis, melder både lokalavisen El Diario Vasco og storavisen Mundo Deportivo. 21-åringen har slitt med en kneskade og stod over cupkampen mot Ceuta forrige helg. Real Sociedad er nummer fem etter 19 spilte serieomganger. Ni poeng skiller opp til Barcelona og Real Madrid på toppen av tabellen.

Marcelo Bielsa kaster seg over telefonen for å hente Manchester City talent

Det har vært litt mer ujevnt i det siste for Leeds United, men de befinner seg fortsatt på andreplass og direkte opprykk til Premier League. – Manager Marcelo Bielsa har selv tatt til telefonen til et stortalent for å lokke han til Elland Road. Manchester City talent Ian Poveda er den aktuelle spilleren, 19-åringen som har en heftig bakgrunn med opphold som veldig liten i klubber som Barcelona, Arsenal og Brentford.