Nyheter om Barcelona


Manchester United løser ut midtbanespiller foran nesa på Barcelona og Bayern München

Det er et ord som blir mye brukt av spansk presse når de skal beskrive Atletico Madrid midtbanespiller Saul Niguez er dynamisk. – Årsaken er hans unike evne til å raskt få frem et angrep og finne kombinasjoner som overrasker og skaper farlige situasjoner. Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær mener han passer unik bra sammen med Bruno Fernandes i og med at han også er «dynamisk».

Først Neymar og Kylian Mbappe, så Premier League toppscorer

Det er en ting på agendaen til Paris Saint-Germain, sikre en forlengelse med sine superstjerner Neymar og Kylian Mbappe. – Det er plankekjøring for Neymar som gjerne blir, mens Mbappe er litt mer usikker. L’Equipe, melder at Neymar allerede er i sluttforhandlinger med PSG-hierarkiet. Så nære en signatuur at klubben håper å kunne kunngjøre kontraktsforlengelsen – satt til å løpe frem til 2027 – før Champions League-kampen mot Manchester City 28.

Paul Pogba hoster opp et sinnsykt lønnskrav

Det er bare å ta av seg hatten for agent Mino Raiola, han er en konsistent grådig drittsekk, nå snart den franske superstjernen Paul Pogba starter å levere etter en lang og dårlig periode hoster de opp et lønnskrav som er fullstendig hinsides. Agenten, akkurat som han gjør med Erling Braut Haaland blåser store mengder varmluft opp i rumpa på sine stjerner og sørger for at lett påvirkelige snørrunger tror de er uovervinnelige og at hele verden elsker dem.

Det er bare å glemme Lionel Messi

4-0 til Barcelona i Copa del Rey-finalen. Athletico Club rakk aldri å finne ut av Messi, Griezmann og resten av Barca-spillerne. Hvis det var noe som helst svakhetstegn hos Barcelona etter en sesong med orkan i kastene, fikk Athletico ingen glede av dem. Hvis vi hadde spolt tilbake til i fjor sommer og høst var det lite som tydet på at Ronald Koeman skulle få sette et svett smellkyss på et trofé i debutsesongen.

Messi-dobbel da Barcelona vant cupen for 31. gang

Lionel Messi scoret de to siste målene da Barcelona knuste Athletic Bilbao 4-0 i den spanske cupfinalen lørdag. Athletic fikk sitt annet finaletap på to uker.
Les mer om:

De Jong og Messi sprudlet da Barcelona ble cupmestere

Barcelona stanget lenge mot Athletic Club i den spanske cupfinalen, men til slutt løsnet det virkelig.
Les mer om:

Messi-show i cupfinalen

Lionel Messi og Barcelona tok sin første tittel på nesten to år da de knuste Athletic Club i Copa del Rey-finalen.
Les mer om:

Messi tok karrierens 35. tittel: – Et annerledes år

(Athletic-Barcelona 0–4) Lionel Messi (33) avgjorde Copa del Rey-finalen mot Athletic Bilbao og sikret Barcelona klubbens første pokal på 721 dager.

Selges Sadio Mané finnes erstatningen i Barcelona

En av Liverpools aller bedre de siste årene er Sadio Mané, fansen elsker han selv om han akkurat som resten av laget er i ferd med å legge en tung sesong bak seg. Det har «bare» har vært syv mål og fem assist på 28 kamper i Premier League. Senegaleseren kan fra Southampton i 2016 og ble en umiddelbar suksess, men nå er det noe som skurrer litt. Mulig at det er interessen fra Real Madrid som har kommet i veien, eller at det er mangelen på publikum på tribunen som plager. Liverpool og folkene til Sadio Mané snakker om en opp eller ut strategi.

Kevin de Bruyne har vekket La Liga-stjernene

Peps mann i fotballkrigen har satt en ny standard for lønnsforhandlinger. Forrige uke ble klart at belgieren hadde forhandlet seg til en forlengelse til 2025 med 30 % lønnsforhøyelse. Når dette skjer i sesongen med tomme tribuner og null i stadionomsetning, sier det mye om 29-åringens posisjon i klubben. Og forhandlingsteknikk. Ifølge Diario AS har De Bruynes fremgangsmåte fått stor interesse blant La Liga-stjerner. Les: Som vi syntes synd på Frank Lampard De Bruyne sto selv for forhandlingene sammen med senior, advokaten og to medlemmer av byrået RocNation.

Hva skjer med Messi? – Fra stiv kuling til frisk bris

Lionel Messis kontrakt med FC Barcelona går ut om drøye to måneder – men foran kveldens VG+-sendte cupfinale blåser det ikke like hardt i retning av at han forsvinner fra klubben.
Les mer om:

Graham Hansen fortsatte måltørken i målfest: – Det plager meg ikke

(Barcelona – Deportivo La Coruña 9–0) Caroline Graham Hansen (25) hadde to målgivende da Barcelona knuste ligaens bunnlag lørdag på Estadi Johan Cruyff.
Les mer om:

Finale i kveld: 721 dager siden forrige trofé for Messi

Etter nesten to års ventertid kan Barcelona løfte et trofé. Siste hinder: Athletic Bilbao i Copa del Rey-finalen i kveld.
Les mer om:

Superlørdag på VG+ – se Barcelona i cupfinale og fem norske treningskamper

Endelig spilles det fotball igjen i Norge. I løpet av helga viser VG+ fire norske treningskamper og en godbit fra Spania!

Barcelonas nye plan

Det er skrevet mange spaltemillimetere om hva Barcelona kanskje kommer til å gjøre når overgangsmarkedet åpner i sommer, de aller største tingene kan vi si her og nå at ikke kommer til å skje. (Les Haaland og Neymar) Sport skriver at RB Leipzig sin spanske midtbanespiller 22 år gamle Dani Olmo ønsker seg tilbake til sin ungdomsklubb og Barcelona ønsker å imøtekomme det ønsket.

Tre giganter er nå hektet av Haaland-racet

Dortmund er ute av Champions League og Erling Braut Haaland har sluttet å score mål. Dermed er agent Raiolas utstillingsvindu for Haaland stengt for denne gang. Holdes Dortmund utenfor Champions League neste sesong, mister duoen Raiola/Alfie noe av momentumet. Scoringer i Bundesliga mot Hoffenheim, Union Berlin og Stuttgart blir liksom ikke det samme som mot PSG og de andre gigantene. Derfor er det ikke overraskende at Raiola/Alfie har hatt dårlig tid med å by frem Haaland til de største klubbene i verden.

Zidane vet at det ikke er noen grunn for å bli hysterisk over semifinale

Mens Thomas Tuchel og Pep Guaridola gikk i fistel over å komme seg til semifinalen – som er en gedigen prestasjon – bruser det franske blodet til Zidane i roligere strømmer. Been there, won the trophy. Guardiola ledet City til sin 8. semifinale, men har ikke vunnet siden tiden med Barcelona 2010/11.

Etter onsdag må Mourinho gjøre plass for Pep Guardiola

På onsdag kveld ble det klart: Pep Guardiola har igjen ledet klubben sin til semifinale i Champions League. På balløya måtte José Mourinho både være vitne til at han står utenfor moroa – og at City-manageren har tatt ham igjen som The Special One. For Tottenham-manageren har stått med rekorden med flest semifinaler i Mesternes Mester. 8 ganger, fordelt på PC Porto, Inter, Chelsea og Real Madrid.

Atlético Madrid casher inn på sin dyreste noensinne

For et par år siden tok Atlético Madrid innersvingen på alle og brukte mer penger enn de noen gang hadde brukt på en spiller, ca 130 millioner euro. Da prisen på den nå 21 år gamle spissen Joao Felix passerte 100 millioner euro, regnet klubber med dypere lommer den evige treer ville falle fra. I begynnelsen tenkte de fleste at Joao Felix kjøpet best kunne beskrives med den berømte katta i sekken, men ikke nå lenger. – Spissen leverer og blir bare bedre og bedre. Spansk presse trekker allerede sammenligninger til de aller største.

Skal vi tro en tidligere Juve-spiller, kan Ronaldo være ødeleggende for Manchester United

Nå er det ingen som fremhever lagspiller-genet hos Ronaldo som det viktigste. Juventus betaler Ronaldo for å ha blikket og kroppen vendt mot motstandernes mål. Du scorer heller ikke 97 scoringer på 126 kamper for Juventus ved å vende blikket først mot medspillerne når du har ballen. Juventus visste hva de fikk da de hentet Ronaldo til Torino i 2018, men forventet også at de fikk noen titler med på kjøpet. Hos Real Madrid var Ronaldo synonymt med Champions League-suksess.

Manchester United kjøper seg ny klubb

City Football Group gjør det, Red Bull-familien det samme. Nå ser også djevelene fra Manchester at ekspansjon og omsetningsøkning ikke alene kommer gjennom organisk vekst. Det er australske Sydney Morning Herald som hevder Manchester United er inne i forhandlinger om å kjøpe Central Coast Mariners. Ringer det noen bjeller, sier du? Jepp, det var der verdens raskeste mann prøvespilte. Les: United og Real er forbigått av kriseklubben Barcelona Det ble aldri noen fotballkarriere på Usain Bolt i Australia, nå sliter klubbben økonomisk.

Tottenham dumper minst fem spillere

Tottenham kunngjorde i november i fjor at klubben hadde mistet 63,9 millioner pund, drøyt 753 millioner kroner i koronakrisen. Som et resultat har Spurs blitt hardere rammet enn mange andre klubber i England, og ifølge den engelske avisen Daily Mail, trenger de å dumpe spillere for å kunne rekruttere i sommer. Daily Mail rapporterer at spillerne Tottenham kan vurdere å kvitte seg med er Danny Rose, Serge Aurier, Hugo Lloris, Erik Lamela og Juan Foyth for å frigjøre lønn i troppen for nye spillere.

ESPN: Özil inn som klubbeier

Mesut Özil, fotballgeniet som på høyden var en av Premier Leagues største stjerner – og på slutten en av de mest utskjelte – nøyer seg ikke med å trappe ned karrieren i Süper Lig i Tyrkia. Forretningsmannen Özil viser ambisjoner om å engasjere seg i fotballens verden i lang tid etter at beina sier stopp. Det har vært rimelig stille rundt Özil etter at han forlot balløya. 418 spilleminutter for Fenerbahce og fortsatt uten scoringer, skaper ikke akkurat de store overskriftene utenfor Tyrkia. Men dette betyr ikke at tyskeren er helt ute av spill.

United og Real er forbigått av kriseklubben Barcelona

Forbes er et amerikansk forretnings- og finanstidsskrift grunnlagt i 1917. Fortsatt høyst oppegående, fører amerikanerne lister over de største og mest økonomisk vellykkede. I fotballens verden har to giganter toppet listen de siste 16 årene over de mest verdifulle – frem til forrige sesong. Real Madrid og Manchester United har vekslet med å toppe listen de siste seksten årene, Real fem ganger på topp, United 11.

Champions League-eventyr for norske spillere – kan møtes i finalen

Med norske bidrag har Chelsea og Barcelona kjempet seg til semifinaleplasser i verdens største klubbturnering.
Les mer om: