Nyheter om Bahrain


OL-gullvinnar utestengt i fire år

Ruth Jebet er utestengt i fire år etter at ho i 2016 testa positivt på EPO, melder friidrettens integritetsenhet (AIU). Jebet som opphavleg er frå Kenya tok OL-gull på 3000-meter hinder for Bahrain. Saka mot Jebet har blitt forseinka forbi Bahrains friidrettsforbund ikkje lenger ville betale for forsvaret hennar.
Les mer om:

Virustilfeller registrert i Bahrain og Kuwait

Bahrain og Kuwait har registrert de første smittetilfellene av covid-19-viruset, melder statlige medier i landene.
Les mer om:

I fjor ble han nektet millionavtalen av eget forbund. Nå har OL-håpet signert med omstridt lag

Triatleten Kristian Blummenfelt har skrevet under på en lukrativ avtale med privatlaget Bahrain Endurance 13.
Les mer om:

OL-håpet Blummenfelt signerte omstridt avtale med Bahrain: – Vil bli brukt politisk

Fra og med januar i fjor var det steile fronter mellom OL-håpet Kristian Blummenfelt (25) og Norges Triatlonforbund om en privat sponsoravtale med et lag tilknyttet kongedømmet Bahrain. Nå har saken fått en løsning – uten at forbundet føler de har gått på akkord med egne prinsipper.
Les mer om:

Faze og «rain» røk ut aller først fra Blast Pro Series-finalene i Bahrain

Et glimt av håp i siste kamp, men ikke nok til å holde Faze i live.
Les mer om:

Norge på stemmefiske hos eneveldige Gulf-monarkier

Norge har vært i Saudi-Arabia, Bahrain og Oman for å bli valgt inn i FNs sikkerhetsråd. Oppsiktsvekkende, mener Amnesty.
Les mer om:

Mark Cavendish klar for nytt lag

Mark Cavendish forlater Edvald Boasson Hagen i Dimension Data og skal neste sesong sykle for Bahrain Merida. Bahrain Merida presenterte Cavendish fredag kveld. Kontrakten strekker seg ut 2020.

Mark Cavendish klar for nytt lag

Bahrain Merida bekrefter at de har skrevet kontrakt med Mark Cavendish (34), som de siste sesongene har syklet for Dimension Data.
Les mer om:

Sjokktid! Hun ble aldri testet

Nigerianske Salwa Eid Nasar tok gull for Bahrain på en tid ingen har sett siden det verste dopregimet i DDR. I hennes nye hjemland har de ikke tatt en eneste dopingtest av friidrettsutøvere.
Les mer om:

Ble verdensmester på onsdag nå må han finne seg et nytt lag

Det tok først litt tid før profflaget Bahrain Merida fant ut hva skulle gjøre med sin største stjerne australske Rohan Dennis etter han på mystisk vis brøt årets Tour de France dagen før den individuelle tempoetappen. Laget skriver i en pressemelding av de terminerte hans kontrakt, men ventet til etter VM med å offentliggjøre det. Onsdag ble australske Rohan Dennis (29) verdensmester på tempo.
Les mer om:

Norge deltok på hemmelig møte om militært samarbeid i Persiabukta

Den norske regjeringen var representert på et møte i Bahrain 31. juli, da USA og Storbritannia ønsket å samle støtte og militære bidrag til en militær koalisjon for å beskytte skip i Persiabukta.

OL-gullhåpet Kristian Blummenfelt ut mot eget forbund: – De er ganske arrogante

Triatlonutøveren Kristian Blummenfelt (25) ønsket seg en privat samarbeidsavtale med et lag fra kongedømmet Bahrain. Da satte forbundet foten ned - noe som har fått OL-håpet til å reagere.
Les mer om:

Bahrain henrettet tre menn

Bahrain har henrettet tre menn, to av dem funnet skyldige i terrorisme. Ifølge FN og Amnesty avga de tilståelse etter tortur.
Les mer om:

Bahrain Merida-topp om Dennis' sjokkexit: – Det er komplisert

Markedssjefen i Bahrain Merida nekter for at Rohan Dennis' avskjed i Tour de France kan forklares enkelt.
Les mer om:

Bryter Touren dagen før han er storfavoritt

Team Bahrain Merida vil ikke kommentere hvorfor Rohan Dennis har brutt.
Les mer om:

Nord og Sør-Korea møtes i kvalifisering til fotball-VM

Det er to litt røffe kamper som vi kan se frem til etter onsdagens trekning i Kuala Lumpur. De gamle fiendene Iran og Irak møter hverandre det samme gjør Nord og Sør Korea.  Det blir noen forrykende nabooppgjør i den asiatiske VM-kvalifiseringen i fotball. Les: Clarence Seedorf har fått sparken   Sør-Korea havnet i gruppe H med Nord-Korea, Libanon, Turkmenistan og Sri Lanka. Førstnevnte lag må nok sees på som favoritt. Sør-Korea har kvalifisert seg til samtlige VM siden 1986. Les på Popidol: Vi skjønner ikke hvorfor ikke Antoine Griezmann er mer populær Også i gruppe C blir det nabooppgjør.

Palestinsk deltaker på USA-ledet konferanse arrestert

Den palestinske selvstyremyndigheten pågrep lørdag en av de få palestinerne som hadde deltatt i den USA-ledede konferansen i Bahrain.
Les mer om:

Trumps team «har ikke skjønt noen ting»

MIDTØSTEN: Fredskonferansen i Bahrain er bortimot en flopp. Lederne kom ikke. Investorene nøler. Trumps utsendinger – Kushner og Greenblatt – ble møtt med undring.
Les mer om:

Palestinerne demonstrere mot USAs Midtøsten-plan

Tusener av palestinere protesterte på Vestbredden og Gazastripen mot konferansen i Bahrain og USAs fredsplan.
Les mer om:

Trump vil ha 424 milliarder på bordet

MIDTØSTEN: Trumps plan for Midtøsten koster mer enn han har tenkt å betale. Den inkluderer en 40 kilometer lang korridor mellom Gazastripen og Vestbredden. Verken de palestinske eller israelske styresmaktene er tilstede når Jared Kushner legger fram planen i Bahrain.
Les mer om:

Abbas har ingen tro på Kushners plan

Konferansen om Midtøsten-konflikten i Bahrain denne uken kommer til å mislykkes, mener palestinernes president Mahmoud Abbas.

Kushner i Jordan for å samle støtte til Trumps fredskonferanse

President Donald Trumps rådgiver og svigersønn Jared Kushner er i Jordan for å samle arabisk støtte til USAs fredskonferanse i Bahrain neste måned.
Les mer om:

Trump samler penger til fredsplan, men palestinerne vil ikke la seg bestikke

MIDTØSTEN: Den amerikanske presidenten har invitert finansministere og næringslivsledere fra verden over til Bahrain, hvor man skal samle midler til Trumps «ultimate» fredsplan for Israel og palestinerne. Men han vil ikke fortelle hva planen hans går ut på.
Les mer om:

OL-sølvvinner tatt for doping

Eunice Jepkirui Kirwa (35) er suspendert etter en positiv dopingprøve med spor av stoffet EPO. Hun tok sølv på maraton i OL i 2016. Der konkurrerte hun for Bahrain, men hun er opprinnelig fra Kenya.
Les mer om:

USA legger fram Midtøsten-plan neste måned

USA skal legge fram første fase i sin fredsplan for Midtøsten på en konferanse i Bahrain neste måned, opplyser Det hvite hus