Nyheter om Bach


Norges Bank hever renten med 0,5 prosentpoeng

Det er 20 år siden sist gang Norges Bank hevet renten med like mye. Sentralbanksjef Ida Wolden Bach varsler samtidig at renten sannsynligvis skal videre opp i august.
Les mer om:

Raser

Den olympiske mesteren i høydehopp, russiske Marija Lasitskene (29), har stilet et illsint, åpent brev til lederen av Den internasjonale olympiske komité (IOC), Thomas Bach.
Les mer om:

IOC-toppen ut mot Wimbledons «politiske» startnekt

IOC-president Thomas Bach advarer idretten mot å gi etter for press fra myndighetene om å straffe utøvere basert på nasjonalitet. Tyskeren kom med varskuet onsdag kveld i et møte med internasjonale særforbund i olympiske sommeridretter. Han viste til tennisen som et eksempel på hvordan russiske spillere er blitt behandlet forskjellig i tiden etter Russlands invasjon av Ukraina. – Se på våre tennisvenner. I Paris kunne russere delta som nøytrale utøvere, mens myndighetene i London sier «kommer ikke på tale» om det samme i Wimbledon.

IOC-presidenten mottar millioner: Mener han er frivillig

Den internasjonale olympiske komité (IOC) hevder president Thomas Bach (68) jobber som frivillig i organisasjonen. I fjor betalte de ham likevel 3,6 millioner kroner.
Les mer om:

IOC advarer russiske stjerner: – Krigsstøtte får konsekvenser

Russiske idrettsprofiler må regne med å havne i trøbbel hvis de uttaler seg positivt om Kremls krigføring i Ukraina, sier IOC-president Thomas Bach.
Les mer om:

IOC advarer russiske stjerner

Russiske idrettsprofiler må regne med å havne i trøbbel hvis de uttaler seg positivt om Kremls krigføring i Ukraina, advarer IOC. – Vi følger nøye med på hvem som støtter krigen gjennom uttalelser eller oppførsel, og om det får eller har fått nødvendige konsekvenser, sier president Thomas Bach i en tale til IOC-kongressen fredag. Flere kjente russiske utøvere har gitt støtte til Russlands president Vladimir Putin og invasjonen av Ukraina. Blant dem er langrennsstjernen Veronika Stepanova. Back viste til at svømmesporten har tatt grep overfor Jevgenij Rylov.

Gjør helomvending – fortsetter som landslagstrener i Kina

Siden 2017 har Bernhard Rønning jobbet i det kinesiske trenerteamet i langrenn, men etter vinterens OL i Beijing var planen å slutte. Nå har han ombestemt seg og sagt ja til fire nye år. Han får også med seg Ole-Marius Bach, Terje Langli og Lars Christian Aabol. Årsaken til helomvendingen er at laget får base i Skandinavia hele det kommende året.

Rømmer fra Putin!

Den russiske trenerens brutale utskjelling av 15-årige Kamila Valieva ble unnskyldningen. Nå rømmer IOC-president Thomas Bach fra Putin.
Les mer om:

Samaranch tilbake i IOC-styret

Juan Antonio Samaranch junior er tilbake som visepresident i Den internasjonale olympiske komité (IOC) og i posisjon til å stille som presidentkandidat. Den spanske 62-åringen var leder av koordineringskommisjonen for Beijing-lekene og har dermed vært helt sentral i planleggingen av årets vinterleker. Han var eneste kandidat til det ledige visepresidentvervet. Hans far var en ofte omstridt IOC-president fra 1980 til 2001. Mange tror at OL-bevegelsen igjen kan få en Samaranch som president. Thomas Bach må gi seg i 2025. Da vil han ha hatt vervet i 12 år.
Les mer om:

Rystet IOC-president: – Det var hinsides min forestillingsevne

IOC-president Thomas Bach sier at det gjorde vondt å se 15-årige Kamila Valijeva i torsdagens friløp. Han kommer med krass kritikk av ungjentas støtteapparat.
Les mer om:

IOC-presidenten hardt ut mot Valijevas støtteapparat

IOC-president Thomas Bach sier at det gjorde vondt å se 15-årige Kamila Valijeva i torsdagens friløp. Han kommer med krass kritikk av ungjentas støtteapparat.
Les mer om:

Peng Shuai så Gu kjøre til OL-gull

Eileen Gu stjal overskriftene da hun vant OL-gull på hjemmebane. Til stede var også tennisspiller Peng Shuai sammen med IOC-president Thomas Bach. – Jeg så henne og vi fikk muligheten til å ta en prat. Hun må nå i karantene fordi hun forlater bobla, sa Bach i følge New York Times-journalisten Andrew Keh. – Jeg er veldig glad for at hun var her i dag og er ved god helse. Det er en stor ære når store sportsnavn er her. Kanskje vi får en stor plattform for å spre vår lille sport, sier Gu om Peng Shuai. En hel verden var bekymret for den kinesiske tennisspilleren.

Peng møtte IOC-Bach til middag: – Hadde en fin samtale

Den kinesiske tennisspilleren Peng Shuai har truffet IOC-president Thomas Bach ansikt til ansikt i Beijing. I fjor høst var hun lenge borte fra offentligheten.
Les mer om:

Peng møtte IOC-Bach til middag: – Hadde en fin samtale

Den kinesiske tennisspilleren Peng Shuai har truffet IOC-president Thomas Bach ansikt til ansikt i Beijing. I fjor høst var hun lenge borte fra offentligheten.
Les mer om:

IOC-front mot FIFAs VM-planer

IOC-kongressen bad i natt FIFA-president Gianni Infantino om å legge bort planene om fotball-VM annakvart år, slik FIFA planlegg frå 2028. Men det vil kollidere med sommar-OL, som saman med fotball-VM er det største idrettsarrangementet i verda. Infantino er også IOC-medlem, men han melde berre for eit par dagar sidan avbod til kongressen i Beijing. Det fekk fram dårleg skjult kritikk frå IOC-president Thomas Bach. – Vi skulle gjerne diskutert dette med Infantino i dag, men det let seg ikkje gjere, fordi han ikkje kom hit til Beijing, sa Bach. Infantino fekk sterk kritkk for planene då IOC dis
Les mer om:

IOC forsikrer at Beijing-lekene avvikles

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har i en videokonferanse med nasjonale OL-komiteer lovet at vinterlekene i Beijing kommer til å avvikles som planlagt. Det skjedde etter at OL-ledere fra flere land har uttrykt bekymring for avviklingen av lekene i Kina. Så sent som tirsdag tok Ralph Stöckli, hovedleder for den sveitsiske OL-troppen, initiativ til samtaler om utsettelse. Onsdag meldte Stöckli og den sveitsiske OL-komiteen at IOC har gitt forsikringer om at lekene gjennomføres.
Les mer om:

– OL kan ikke endre et land

IOC-president Thomas Bach sier et vinter-OL ikke kan endre problemer i Kina som generasjoner av politikere ikke har løst. Den internasjonale olympiske komité (IOC) og Bach har fått kritikk for ikke å heve stemmen i debatten rundt menneskerettighetssituasjonen i arrangørlandet og for i det hele tatt å ha tildelt Kina arrangementet. I et intervju med det tyske nyhetsbyrået DPA, gjennomført kun timer før USA annonserte sin diplomatiske boikott mandag, hevder Bach at IOC er i tett dialog med organisasjonskomiteen om temaer som diskriminering og pressefrihet. – Men IOC har ikke makt og midler til å
Les mer om:

Tar livet som det faller seg

I januar får Gruvelageret ny restaurantsjef. Navnet hans er Sebastian Bach, han er ingen tysk komponist, men en spontan og turglad 31-åring fra Polen.
Les mer om:

– Det er på tide at vi menn får øynene opp for dette vi og

– Det har alltid stått på ønskelista, så i høst hoppet jeg bare i det, sier Kevin Bach, elev ved Tønsberg Pole & Aerial.
Les mer om:

Mestermøte i Nidaros

Mestermøte i NidarosIngen kan koble bibelske kvinner med Bach som Sinikka Langeland.Les mer
Les mer om:

Varsler strengt vinter-OL

Beijing-OL kommer til å innføre en streng koronaprotokoll og et eget vaksinasjonsprogram, opplyser IOC-president Thomas Bach. I et åpent brev til komiteen «Olympic Movement» forklarer Bach at vinter-OL, i likhet med Tokyo-OL, vil ha et sett med regler og retningslinjer utøvere, støtteapparat, journalister og andre involverte må forholde seg til. Disse vil være klare i oktober.
Les mer om:

Nord-Korea utestenges fra OL

Den internasjonale olympiske komité utestenger Nord-Korea fra OL fram til 2023. Landet går dermed glipp av vinter-OL i Beijing i februar. Nord-Korea utestenges ettersom landet ikke sendte noen aktive utøvere til sommer-OL i Tokyo i sommer, sier IOC-sjef Thomas Bach. – Nord-Korea var det eneste nasjonale forbundet som ikke deltok i OL i Tokyo. IOC-styret har enstemmig bestemt seg for å utestenge Nord-Korea ut 2022, sier Bach.

Tidligere IOC-president er død

Den tidligere IOC-presidenten Jacques Rogge er død, 79 år gammel. Han var toppsjef i Den internasjonale olympiske komité mellom 2001 og 2013. Rogge ble den åttende IOC-presidenten da han ble valgt i 2001. Han hadde vervet i tolv år og ble etterfulgt Thomas Bach. Som aktiv utøver spilte Rogge rugby for det belgiske landslaget, og han deltok i tre olympiske leker som seiler.
Les mer om:

Her er gravide Lisbeth kun to meter fra å bli skutt av elgjegere

Gravide Lisbeth Bach Sørensen var på vei for å advare det hun trodde var NRK-ansatte om at det var en elg utenfor bygget. Så smalt det.
Les mer om:

Thomas Bach: – Utøverne har gitt lekene sjel

IOC-president Thomas Bach roste i en OL-oppsummering utøverne fra hele verden for å ha gitt de virusrammede sommerlekene sjel.
Les mer om: