Nyheter om Bø


Bygger for hundrevis av millioner: Hvem vinner signalbyggkappløpet?

BØ: Kappløpet om å lage Midt-Telemark sitt første signalbygg er i gang. Spørsmålet er om det blir øverst i Stasjonsvegen eller i Lektorvegen.
Les mer om:

Satt arbeidsløs og blakk - så kom drømmen rekende

BØ: Magnus Lieungh hadde for lengst gitt opp drømmen om å gi ut egen bok da Halvor Kleppen tok kontakt. Lørdag lanserer de to diktsamlinga "Blakk i Bø" på Akademika.
Les mer om:

Senterpartiet måtte bøya seg for kjønnsfaktoren

Kjønn og ekteskap versus politiske maktønske, var snublesteinen i gårskveldens forhandlingar. Der opposisjonens krav om eit meir kvinnesterkt formannskap pressa Senterpartiet inn i ein situasjon ein frustrert Magne Langeland (Sp) til slutt kalte «urettferdig». Så langt som muleg Problemet er at mens kjønnskravet om minst 40/60-fordeling er absolutt for LMT-og levekårsutvalet, er lova lempelegare når det gjeld formannskapet.

Framleis usemje om leigeavtale

Gullingen Turistsenter melde på sin Facebook-side i starten av september at det nå kan sjå ut som at skisenteret og fjellcampingen blir avvikla neste år. Møte med ordførar Partane har hatt fleire møte og utveksling av e-postar med ulike avtale-utkast utan å finna ei løysing på framtidig leigekontrakt.
Les mer om:

Fordelte taburettane

Meir frå forhandlingane seinare, men her er namna på dei som skal sitja i utvala og styra dei tunge politikk-felta i Suldal dei kommande fire åra. Formannskapet Gerd Helen Bø, ordførar (Sp) Øyvind Lovra Tveitane, varaførar (Sp) Åshild Vetrhus (Sp) Kari Vaage Gjuvsland (Ap) Torbjørn Indrebø (KrF) Sverre Underbakke (H) Nils Bjarne Vold (V) Levekårsutvalet Magne Steine (KrF), leiar Mads Drange (Ap),nestleiar Sanja Roganovic Heggelund (H) Åsmund Bakka (Sp) Anette Opheim (SV) LMT-utvalet Magne Langeland (Sp), leiar Iren Klungtveit Slagst

Neste uke øker trafikken på E134

Når riksvei 36 mellom Seljord og Bø stenges mandag, vil all tungtransport omdirigeres på en lang omvei rundt Lifjell via Hjartdal og Notodden. Særlig i helgene kan trafikkøkningen bli merkbar.

Mann funnet død under traktor i Bø i Vesterålen

En mann i 70-årene ble mandag ettermiddag funnet klemt under en traktor som sto noen meter ute i sjøen i Sundsstraumen i Bø i Vesterålen.

Mann omkom i traktorulykke

En mann i 70-årene omkom mandag i en ulykke i Sundsstraumen i Bø i Vesterålen. Mannen ble funnet klemt under en traktor noen meter ute i sjøen. De pårørende er varslet.

Kan bli kvinne-trøbbel

Valresultatet inneber også at suldalspolitikken blir meir mannsdominert. Frå åtte til seks kvinner I dag er åtte av dei nitten kommunestyrerepresentantane eller 42 prosent, kvinner, mens det nå berre er seks kvinner blant dei nitten som skal styra Suldal, som i prosent er 31, 5 prosent. Og med lovkrav om kjønnsfordeling i offentleg oppnemnde utval, inneber kvinnefallet at politikarane kan stå overfor noko av ei nøtt når fordelinga av verv skal fyllast med personar. Kvinnekrav For LMT-utvalet og levekårsutvalet, som begg

Den nye varaordføraren er frå Erfjord

I går kveld var det klart at Senterpartiets svært populære mann, Øyvind Lovra Tveitane (34), blir Suldals nye varaordførar. Tveitane har gjort eit personleg brakval, frå femteplass på lista blei han stemt opp på topp og forbi sin eigen ordførarkandidat i valet. Maskinsjef Erfjordbuen, som bur i Lovradalen er maskinsjef hjå Tide og eit kjent fjes for reisande med Hjelmelandsferja. Han er også sentral i partiets fylkeslag, der han nå er nestleiar. – Me var veldig klare på at me ønskte han frå start.
Les mer om:

- Det ble en kjempeflott dag, tross alt

Båten til Jon-Kristian Bø fikk skader for titusener da isbjørnen raserte den. Likevel mener han og kompisen Dag Nilsen at de hadde en kjempefin dag. Historien har fått stor oppmerksomhet i inn- og utland.
Les mer om:

Nå er det klart hvem som blir varaordfører

BØ: etter møter onsdag kveld er det klart hvem Senterpartiet får med seg på laget.
Les mer om:

LEIAR: Ord og handling

Årets kommune- og fylkesting er beskrive som eit protestval. Senterpartiet er blitt in i meir urbane strøk og MDG er blitt stovereine på bygda. Bompengepartiet slår gjennom med ein frustrasjonsknyttneve, mens dei tradisjonelle styringspartia mistar grunn. Trenden speglar seg også i Suldal, men med andre overskrifter. For mens Senterpartiet nasjonalt nå frontar eit opprør, kan neppe framgangen for ordførarpartiet lokalt lesast som noko opprørsteikn.

Senterpartiet får både ordføraren og varaordføraren

Etter vel to ein og halv time med forhandlingar var det i går kveld klart at Senterpartiet tar både ordførar og varaordførar, og at altså Ap mister varaordførar-vervet. Formannskapsfordelinga som i dag Fordelinga av dei sju plassane i formannskapet blir mellom partia som i dag. Sp får tre, mens Venstre, Ap, Krf og Høgre får ein kvar. Kven som skal sitja rundt bordet, blir avgjort 17.september. MDG inn i LMT-utvalet Senterpartiet får også leiaren for LMT-utvalet (landbruk, miljø og teknikk).

Skulle smugle hasj til Danmark i en sokk - det gikk ikke så bra

BØ: 38-åringen trodde nok han hadde pønsket i hop en genial plan da han prøvde å smugle hasj i en sokk på båten mellom Norge og Danmark. Han kom ikke engang om bord.
Les mer om:

Val-kongen

Nå i kveld er mandatkåringa klart, og her er det nye kommunestyret i Suldal i den rekkefølgja kandidatane er komne inn i.

Mandatkåring og forhandlingar i kveld

Om valnatta forlengst er over, og partioppslutninga er avklart, er det plenty av spenning igjen, for både veljarar og listekandidatar. Innkalt til orientering Nye reglar for oppteljing av førehandsstemmer, gjer at sjølve mandatkåringa, altså namna på kven som kjem inn, ikkje er klar før tidleg i kveld. Dermed er det ny runde på kommunehuset i kveld, når det skal visa seg korleis personstemmer og slengjarar påverkar det endelege valresultatet når det gjeld mandatfordelinga.
Les mer om:

Senterpartiet mest fram i Randaberg

Jarle Bø (sp) er den store seierherren i Randaberg. Nå forhandler han om å bli ordfører, 20 år etter at Senterpartiet sist styrte den grønne landsbyen.
Les mer om:

Suldal: Senterpartiet styrker seg i kraftkommunen

Suldals ordførar heiter ikkje uventa framleis Gerd Helen Bø. Senterpartiet får nå åtte mandat i kommunestyret, mot sju i førre periode.
Les mer om:

Utsatt for lokalpolitisk sladder: – Skjønner ikke hvor ryktene kommer fra

BØ: Miljøpartiet De Grønne er offer for ikke bare et, men to falske rykter om framtidige samarbeidspartnere. – Jeg skjønner ikke hvor de har oppstått, sier MDGs ordførerkandidat Ingebjørg Nordbø.
Les mer om:

Nødetatene rykker ut til bilbrann

BØ: Politi og brannvesen er på vei etter melding om brann i en bil.
Les mer om:

Da Jon Kristian snudde seg, fikk han sjokk: – Det gikk kaldt nedover ryggen

Jon Kristian Bø (54) og Dag Nilsen (63) skjønte at det var isbjørn i området. Men ingen av dem så mot båten ute på vannet.
Les mer om:

Da Jon Kristian snudde seg, fikk han sjokk: – Det gikk kaldt nedover ryggen

Jon Kristian Bø (54) og Dag Nilsen (63) skjønte at det var isbjørn i området. Men ingen av dem så mot båten ute på vannet.
Les mer om:

Blir Titan til gull i Derby?

SKIEN: Kjetil Roe fra Bø har en stor outsider til seieren i varmblods derby og en million kroner i SK’s Mystic Titan, som Tom Erik Solberg kusker. 10 hester med tilknytning til Telemark på eier eller trenersiden, stiller til start i klasseløpsfinalene søndag.
Les mer om:

Da Jon Kristian snudde seg, fikk han sjokk: – Det gikk kaldt nedover ryggen

Jon Kristian Bø (54) og Dag Nilsen (63) skjønte at det var isbjørn i området. Men ingen av dem så mot båten ute på vannet.
Les mer om: