Nyheter om Avfall


Fylkesmannen kom på besøk og fant en rekke avvik hos Galvano Industri

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var 29.

Gode råd fra elever sparte Nexans for penger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Elevene kom med gode råd som førte til at bedriften kan redusere mengden restavfall til det halve.- Disse ungdommene ga virkelig gode råd, sier fabrikksjef Karl Peter Johansen.Kabelprodusenten er blant de mange bedriftene og virksomhetene som har fått gode, realfagsbaserte råd fra elever ved ungdomsskoler og videregående skoler over hele landet de siste årene.

Funnet i Vestringsbygda torsdag var ikke avfall, men tjuvgods for titusener av kroner

Kort tid etter at avisa omtalte funnet, kunne Bente Østgård fortelle at det dreide seg om utstyr som var frastjålet lokale juletreselgere.
Les mer om:

- Raudsand er eneste alternativ uten statlig involvering(pluss)

Det er fortsatt uvisst når det blir tatt en beslutning om hvor et nasjonalt deponi for farlig uorganisk avfall skal plasseres.
Les mer om:

Engasjementet for å rydde søppel er stort

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi er imponert over den store dugnadsinnsatsen folk gjør i hele Salten. Det er derfor ikke utenkelig at vi vil få inn over 60.000 kilo i år, sier kommunikasjonsansvarlig Arnt E. Pedersen i Iris i en pressemelding.Mye vær - Til tross for at det har vært en del uvær i vinter og mye avfall er blåst på land, merkes det at folk i Salten har ryddet i mange år nå.

Alle skal under samme tak

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: I begynnelsen av mai måtte de ansatte ved Nav arbeid og helse tømme kontorene og flytte ut av det tidligere Telenor-bygget. Flyttingen gikk smertefritt, og brukerne kunne ikke merke noe til den.På tre plasser - Vi er ti stykker som sitter i Bygården, noen i Postveien 2 og de resterende i Sjøgata 51, hvor vi forøvrig var også fra før med en avdeling.

Fant avfall fra feiing flere steder: – Denne haugen skulle ikke ha vært her

Flere ulike steder i Kristiansand er det funnet feiesubb. Ifølge kommunen er det ulovlig å dumpe forurenset masse.
Les mer om:

– Det handler om avfall som ressurs(pluss)

– Slik dette prosjektet har utviklet seg handler det i dag mindre om deponi og mer om sirkulær økonomi og gjenvinning.
Les mer om:

Et liv uten emballasje(pluss)

– Spis opp maten din, ikke kjøp unødvendige klær og andre greier, og generelt produsere minst mulig søppel. Å produsere minst mulig avfall var derfor min utfordring for denne uken.
Les mer om:

– Tror det er all time high(pluss)

Byggeaktiviteten i Midt-Troms er stor. Dermed «drypper» det også på Senja Avfall.
Les mer om:

Flertall for ja til reguleringsplan for farlig avfall i Nesset - flere i Ap stemte mot flertallet i eget medlemsmøte(pluss)

Saka splittet bygda Raudsand, Nesset kommune og regionen. I dag har striden om deponi for farlig avfall fått en avslutning.
Les mer om:

Vi følger deponidebatten direkte fra klokka 14.00(pluss)

Saka splitter bygda Raudsand, Nesset kommune og regionen. I dag kan striden om deponi for farlig avfall få en avslutning.
Les mer om:

– Nærmest gratis for oppdretterne å dumpe avfall i havet(pluss)

Etter det store algeangrepet, som har forårsaket stor laksedød i den lokale oppdrettsbransjen, bør man få fart i etableringen av landbaserte anlegg, mener Kjell Erland Pedersen i Skånland Rødt.

Oppfordrer politikerne til å si ja til Bergmesterens plan for Raudsand(pluss)

Nesset Vekst har sendt brev til politikerne i kommunestyret, og ber dem om å støtte forslaget tilreguleringsplanen for Raudsand med deponi for farlig uorganisk avfall.
Les mer om:

Kler opp over 50 venner i plast

I årets borgertog i Kristiansand går 53 kvinner og menn iført Aase Helene Fidje Ødegaard bunader. Samtlige er laget av plast og annet avfall.

Mener mesteparten av klærne våre er farlig avfall

Syntetiske tekstiler er mye verre for havet enn plastbestikk. Likevel sier regjeringens plastpolitikk ingenting om en av de større årsakene til mikroplast i havet.
Les mer om:

Mener syntetiske klær må defineres som farlig avfall

Syntetiske tekstiler er mye verre for havet enn plastbestikk. Likevel sier regjeringens plastpolitikk ingenting om en av de større årsakene til mikroplast i havet.
Les mer om:

Godkjente planen for Fabrikkgården

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Under behandlingen ble John Hansen (H) og Kjell Peder Nedland (V) enstemmig erklært inhabile av forretningsmessige årsaker.- Det er fine sentrumsnære leiligheter, med planforslaget blir byen forskjønnet og det er en god stor P-kjeller under bygget. Springerbakken er imidlertid åpen for biltrafikk til eiendommene. Det er en smal og dårlig vei uten fortau.

Nei til reguleringsplan for Rausand i Nesset formannskap(pluss)

Formannskapet i Nesset sier nei til reguleringsplan for Raudsand, inkludert deponi for farleg avfall.
Les mer om:

Bruker 18 mill på bom-nedlegging før det virkelig blir mye bompenger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tre bomstasjoner i Listerregionen skal avvikles, etter det NRK erfarer. Opplysningen kommer i forbindelse med at revidert budsjett legges frem i morgen. Regjeringen vil bruke 18 millioner kroner på å legge ned bomstasjonene.Frps ordførerkandidat i Farsund, Ingrid Williamsen, håper at nedleggingen av de tre bomstasjonene i Listerregionen kan skje i løpet august. Opprinnelig lå det an til at det skulle skje i november.

Bønder ønsker bedre kompensasjon: - De lokale hører oss, så får vi håpe noen hører oss på Stortinget også

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er godt å se at de er villige til å høre på meg og på andre pelsdyrbønder, sier Benght Oftedal.I et bygg på hans pelsdyrgård samlet det seg over 60 stykk til støtte for pelsdyrnæringa. Her ble det holdt appeller fra politikere, pelsdyrbønder og forbund. Oftedal er én av pelsdyrbøndene som må legge ned driften i 2025.

Prøvesvar: Farlig avfall funnet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Nå har vi fått analyseresultatet, og det viser at det er forurenset masse, bekrefter direktør Leif Dybing på Dalane Folkemuseum overfor avisen Agder.Det er uklart hva det vil koste å få rydde opp i avfallet. Prisen på dette er avgjørende for Vitenmuseets fremtid. - Målet er at prisen på avfallshåndteringen skal være klart til styremøte i Dalane Folkemuseum onsdag.

Derfor sier de nei(pluss)

Hvorfor bør det etableres deponi for farlig avfall og gjenvinningsanlegg på Raudsand – eller hvorfor bør disse planene ikke realiseres? Her er svar fra Geir Sørensen i Stena, og Kristin Sørheim i «Jeg velger meg et giftfritt Nesset»
Les mer om: