Nyheter om Avfall


Slik blir den nye søppelstasjonen på Mjåvann

Gravingen begynte tirsdag. Avfall Sør bruker nesten 80 millioner kroner på den nye gjenvinningsstasjonen på Mjåvann.
Les mer om:

Hver av oss kaster over et halv tonn avfall i året

Innbyggerne i kristiansandsregionen kaster mer enn tre ganger så mye avfall nå som på begynnelsen av 90-tallet. Over halvparten av avfallet leveres inn på en av de fire gjenvinningsstasjonene.
Les mer om:

Her er planane for anlegget på Håbakken

LÆRDAL (NRK) Skissene for forbrenningsanlegg og pelletsfabrikk på Håbakken viser at produksjonen skal føregå under bakken og under tak. Avfall skal ikkje lagrast ute og frå E16 kan delar av anlegget sjå ut som ein grøn bakke.
Les mer om:

Ho kan miste alt fordi selskap vil brenne avfall på garden hennar

HÅBAKKEN (NRK) Planar om å bygge forbrenningsanlegg og pelletsfabrikk kan føre til at Aud Sjøvold mister garden ho har bygd opp saman med foreldra sine.
Les mer om:

I skogenes land Finland kommer ikke biodieselen fra kvister og greiner, det har de lagt på hylla

Finske Neste er en av verdens største produsenter av biodiesel. Men selv om de er omringet av skog, produserer de fra avfall fra slakterier og matvareindustrien. Skog er for dyrt og vanskelig.
Les mer om:

Kjempar for å få farleg avfall til Nesset

Kampen om kvar farleg avfall skal lagrast i Noreg i framtida drøyer, uten at myndigheitene har tatt ei avgjerd. Fjellhallar i Nesset er eitt av dei to alternativa som står att.
Les mer om:

Mørebenken støtter Raudsand-deponi

Representanter fra Mørebenken på Stortinget ga sin fulle støtte til planene for et nasjonalt anlegg for farlig avfall på Raudsand, under et møte i Molde torsdag.

Mindre søppel hos Dalane miljøverk

Dalane miljøverk (DIM) samlet inn 4.288 tonn avfall i Eigersund, Sokndal og Bjerkreim i 2016. Det er noe mindre enn året før.

Stange vil ikke ha egen ordning for avfall

I hovedstaden ble det så mye sinne over manglende avfallshenting at kommunen valgte å overta. – Det er uaktuelt med kommunal renovasjon hos oss, sier stangeordfører Nils A. Røhne.
Les mer om:

Frå gift til data

PORSGRUNN (NRK): Eit nytt forslag har kome på bordet for å hindre at gruvene i Brevik vert nytta som deponi for farleg avfall. I staden for gift ønsker ein no å lagre data i dei gamle gruvegangane.
Les mer om:

Oslo blant de dyreste på renovasjon

Oslofolk er blant de som betaler mest i landet for å levere avfall. Snart skal det koste enda mer.
Les mer om:

Avfallsmengda er redusert for første gong på lenge

Mengda av avfall levert til VØR i fjor gjekk ned. VØR-sjefen trur dårlegare tider er grunnen.
Les mer om:

Trump fjernet forbud mot kull-forurensing

USAs president Donald Trump og Republikanerne i Kongressen har opphevet en forskrift som skulle hindre at avfall fra kullgruver dumpes i elver.

Trump fjernet forbud mot kull-forurensing

USAs president Donald Trump og Republikanerne i Kongressen har opphevet en forskrift som skulle hindre at avfall fra kullgruver dumpes i elver.

Disse høvene var så vonde at hesten bare ville ligge. På glasskår og avfall

Hesteeier i Vestfold tiltalt for vanskjøtsel.
Les mer om:

Utvider søppelinnsamling

Egersund havn er med i en ordning for innsamling av marint avfall, der fiskefartøy leverer gratis "fangst" fra havet.
Les mer om:

Full åpenhet om avfall

Vi har ingenting å skjule når det gjelder avfallssituasjonen i Oslo.
Les mer om:

Kommentar frå Renovasjonsetaten

Renovasjonsetaten skriv følgande til påstanden om at kontrakten med Veireno kan bryta kravet for offentlege anskaffingar:«Opprinnelig stilte Renovasjonsetaten (REN) krav om at leverandører måtte kjøre eksisterende ruter i kontraktens oppstartsfase. Etter at konkurransen om innsamling av avfall ble kunngjort, fikk REN spørsmål om leverandøren i tilbudet kunne benytte nye ruter fra dag 1, eller om man måtte kjøre eksisterende ruteopplegg i kontraktens oppstartsfase. Vi vil påpeke at det...
Les mer om:

Havmonsteret er av plast

En av «øyene» av plast og avfall dekker et område av Stillehavet som er større enn USA.
Les mer om:

Høner ble til betong – nå kan de bli menneskemat

Årlig ender over tre millioner verpehøner som avfall istedenfor å bli til mat. Dette kan det nå bli en slutt på.
Les mer om:

Kystlotteriet-deltagerne samlet inn fem tonn marint søppel i fjor

Ideen med å koble skjærgårdsrydding med trekning av flotte premier, førte til at folk samlet inn fem tonn marint avfall i fjor. Nå vil ordføreren støtte en ny rydderunde med 30.000 kroner.
Les mer om:

Hoksrud krev miljøsvar

PORSGRUNN (NRK): Telemarksbenken på Stortinget vil ha svar frå klima- og miljøministeren om han vil velje folk i Brevik eller kostnadene til næringslivet når spørsmålet om eit nasjonalt deponi for farleg avfall skal avgjerast.

Søppelbil stanset i Oslo med tre tonn for mye søppel

Renovasjonsselskapet Veireno fikk 12.000 kroner i bot etter at en av deres søppelbiler kjørte rundt i Oslo med tre tonn for mye avfall om bord.
Les mer om:

Søppelbil overlastet med flere tonn avfall

Renovasjonsselskapet Veireno fikk tirsdag en bot på 12.000 kroner, etter at en søppelbil kjørte rundt i Oslo med tre tonn for mye avfall ombord. Statens vegvesen ser svært alvorlig på saken.

Avfall Sør får kritikk av samlet formannskap

Det er stort sett dieselbiler som skal samle inn avfall i Kristiansand de kommende åtte årene. Nå får styret i Avfall Sør kritikk av et samlet formannskap for jobben med anbudet.
Les mer om: