Nyheter om Avfall


Frevar-styret vil bruke millioner på å forhindre tyverier og plastforurensing

Frevar plages av tyverier og vil sette opp et gjerde rundt eiendommen. Styreleder Hege Dubec (Ap) minner om at sikringen også skal forhindre at avfall blåser ut i Øra naturreservat.
Les mer om:

Kartleggingen snart ferdig: Fant flere fyllinger med søppel og kjemikalier

Undersøkelsene av hva som skjuler seg under Kjeller flyplass er så godt som fullført. Sogna-området er utvidet etter funn av flere fyllinger med søppel, kjemikalier og annet avfall. Skjebnen for Måsan er derimot ikke avklart.
Les mer om:

Til bydelsutvalgene i Alna, Bjerke, Grorud og Stovner: Håndtering av søppel i Groruddalen – behov for klarere ansvarsplassering og mer systematisk gjennomføring

Langs veier, på åpne plasser og andre steder i Groruddalen er det mye søppel og avfall i form av papir og plast, som engangsemballasje, munnbind, sneiper, snusposer osv. Det holdes årlige Ruskenaksjoner, og en del søppelplukking foretas også av privatpersoner, foreninger og borettslag. Dette er imidlertid ikke tilstrekkelig.
Les mer om:

Opprydding i gang på Gjerdrum – leter etter ting med betydning for de berørte

Opprydding etter det tragiske skredet på Gjerdrum er i gang. Avfall blir fraktet bort og gjenstander som kan ha verdi for dem som ble rammet blir sikret i påvente av å finne rette eiere.

Dette synet får Steinar til å reagere: – Det er helt utrolig hva enkelte gjør for å «bli kvitt søppelet»

Da Steinar skulle gå tur, ble han møtt av forsøpling på parkeringsplassen. Flere ganger i måneden må kommunen rydde avfall som folk har kastet i skogen eller langs veien.
Les mer om:

Tromsø-gründere bruker sopprøtter og avfall til å lage fremtidens supermateriale(pluss)

Om noen få år vil du kunne å sette deg godt til rette i en ny skinnsofa, ta på en jakke og gode sko, pynte hjemmet ditt med kule dekorasjoner og innredningsdetaljer – og spise fra en tallerken som i teorien er spiselig – og alt sammen vil være laget av gammelt organisk avfall og sopp.
Les mer om:

Sara (17) forventet en fin tur, men ble møtt av dette i lavvoen: – Jeg ble veldig skuffet

Da Sara Nilsen Myren gikk tur med en venninne, oppdaget de at lavvoen ved Munkerud skole var besudlet av tagging og at duken var revet opp. På innsiden lå det avfall etter det som ser ut til å ha vært en fest.
Les mer om:

Dette må du passe på hvis du skal til Frevar denne uken

Frevar tror ikke det blir like lange køer som i fjor – men husk på disse reglene om du har planer om å kaste avfall de neste dagene.
Les mer om:

Miljøstasjonene med klar oppfordring til påsken: – Vær så snill og vent

Etter pandemiens start har det vært travle dager for de ansatte ved miljøparkene på Haugalandet. Innbyggerne er mer hjemme og holder på med flere prosjekter. Dette resulterer naturligvis i økte mengder med avfall.
Les mer om:

Nei til deponi på Kvalneset(pluss)

Ingen i Ulstein formannskap vil ha avfallsdeponi for ordinært avfall på Kvalneset.
Les mer om:

Fant el-avfallet fullt av brukte munnbind: – Hva er det folk tenker på?

Tre meter unna sto en tom bossbøtte. Likevel ble brukte munnbind kastet i en konteiner beregnet på elektronisk avfall.
Les mer om:

Avfallsdeponi på Kvalneset(pluss)

Ulstein Betongindustri As har søkt Ulstein kommune om å få etablere deponi for ordinært avfall på avslutta område av steinbrotet på Kvalneset.
Les mer om:

Strengere regler for fiskeri og havbruk: Ikke lenger mulig å "miste" et fiskeredskap

Forsøpling av havet er et stort problem, og mye kommer fra fiske og havbruk. Men i dag kommer det nye regler for slikt avfall.
Les mer om:

Har fått jobben med å rydde i skredområdet: – Et veldig spesielt oppdrag

Usikre på når de kan gå i gang med å fjerne bygg, biler og avfall som ligger i rasområdet.
Les mer om:

Hvem er «EN LAT IDIOT»?

En stor haug avfall og et skilt møtte denne uken turgåere langs lysløypa på Østsiden. Mia Sofie Bergstrøm (8) som bor i området, tok bilder.

Hans Christian (32) søkte drømmejobben før den ble lyst ut: - Jeg takket ja med det samme

Hans Christian Tinnan Gjelseth (32) fikk lederjobben i fabrikken som skal gjøre om fiskeslam fra avfall til verdifullt råstoff.
Les mer om:

Leter etter noen som kan ta ryddejobben: – Vi tar sikte på at jobben kan starte så snart som mulig

Opprydningsjobben av radioaktivt avfall etter Søve gruver går nå ut på anbud.
Les mer om:

Denne gjengen ryddet svimlende 24 tonn (!) marint avfall i fjor

Strandrydderne i Miljøstiftelsen Elv og Hav ryddet lokalt 46 kilometer med strandlinje for hele 24 tonn søppel i året som gikk.
Les mer om:

Branntilløp i Bergen kan være påsatt

Det brant i avfall utenfor et rekkehus i Fyllingsdalen i Bergen natt til lørdag. Politiet opplyser at brannen muligens er påtent.
Les mer om:

Gjenbruk-workshop: – Aldri vært viktigere enn nå

Lif Laga sine ungdommer får politisk fravær fra skolen for å lære om gjenbruk og sirkulærøkonomi. Med avfall fra Gjenvinningsetaten lager de trekasser, til blant annet Askim Frukt- og Bærpresseri, og overskuddet fra produksjonen går, i kjent Lif Laga-stil, tilbake til ungdommene.
Les mer om:

Fra og med i dag blir dette dyrere

Nå må du betale mer for å levere avfall på Roaf sine gjenvinningsstasjoner. Øras endrer ikke sine priser.
Les mer om:

Dette skjedde i Telemark mens du sov

TELEMARK: Tidlig lørdag morgen fikk politiet og brannvesenet melding om at det var brann i noe avfall på Rødmyr i Skien.

Basecamp Explorer får advarsel for regelbrudd

I oktober 2020 brant Basecamp Explorer Spitsbergen avfall to ganger ved fangststasjonen i Bolterdalen. Det er betegnet som regelbrudd på miljøforskrift.
Les mer om:

Reagerer på nordmenns absurde mengder elektronikk-avfall: – Ikke bærekraftig

Årlig kaster hver og en av oss rundt 26 kg elektronisk avfall. Nesten nye tv-er og mobiltelefoner går rett i søpla. Her kan du se hvor mye det kastes i din kommune.
Les mer om:

Dette hadde løst plastproblemene for Greve biogass. Grenland-politikerne nektet å innføre ordningen

Politikerne i Grenland trosset rådene fra sitt eget avfallsselskap, og nektet å innføre egne dunker for biologisk avfall. Det er en viktig årsak til at jord fra Greve biogass vil inneholde plast i lang tid framover.
Les mer om: