Nyheter om Australske


Misfornøyd Zverev videre i Australian Open

OL-mester Alexander Zverev overbeviste ikke, men tok seg videre til 2. runde i Australian Open med 7–6 (7-3), 6-1, 7–6 (7–1) over landsmannen Daniel Altmaier. I neste runde må tyskeren få has på australske John Millman, som tok ham til fem sett i Roland-Garros i 2019. Zverev brøt tilbake til uavgjort på 4-4, men bommet på fire matchpoeng før han til slutt seiret i dagens andre tiebreak på sin femte mulighet da den 87.-rangerte Altmeier slo en bred backhand. – Det må bygges videre. Jeg må begynne å spille bedre.

Australias regjering gleder seg over Djokovic-exiten

Full jubel blant australske politikere. Serbias statsminister raser.

Utsetter Djokovic-utvisning fra Australia

Immigrasjonsminister Alex Hawkes advokater har gått med på å ikke deportere Novak Djokovic fra Australia inntil videre. Det melder både nyhetsbyrået Reuters og australske medier.
Les mer om:

Kansellerer Djokovics visum - serberen fortsetter kampen

Den australske immigrasjonsministeren Alex Hawke har kansellert visumet til Novak Djokovic (34), men verdenseneren ber om en hastebehandling i australsk rett.
Les mer om:

Djokovic trener i Melbourne

Den serbiske tennisspilleren Novak Djokovic er i gang med tennistrening i Melbourne mens han venter på om australske myndigheter vil trekke tilbake visumet hans for andre gang, melder Reuters. Djokovic som er rangert som verdens beste tennisspiller håper å få delta i Australia Open.
Les mer om:

TV-profilen sjokkerte

De australske nyhetsankerne fyrte løs mot tennisstjerna Novak Djokovic.
Les mer om:

Eikeri vidare i double

Ulrike Eikeri og makkeren Danka Kovinic frå Montenegro er klar for kvartfinalen i double i tennistruneringa i australske Adelaide. Paret, som er fjerdeseeda, slo Kato/Santamaria 6-4, 6-4 i natt. I kvartfinalen skal dei møte enten Lechemia (Frankrike)/Neel (USA) eller Plipuech (Thailand)/Sutjadi (Indonesia).

Novak Djokovic vant i retten – skal settes fri i Australia

Den serbiske tennisstjernen Novak Djokovic fikk medhold i australsk rett og får bli i landet for å delta i Australian Open. Det ble klart etter et rettsmøte mandag morgen norsk tid. Rettssaken startet tidligere, men ble først utsatt noen timer. Han er i utgangspunktet nektet inngang i Australia fordi han ikke er vaksinert mot covid-19. Dommeren i saken innledet høringen med å forsvare Djokovic, og spørre hva mer verdenseneren kunne gjort før han ankom Australia.

Tsjekkisk tennisspiller fratatt visumet før Australian Open

Det er ikke bare Novak Djokovic som er i koronatrøbbel foran årets Australian Open i tennis. Det samme gjelder tsjekkiske Renata Voracova. Voracova er sendt på karantenehotell og har fått konfiskert visumet sitt etter at hun deltok i en oppvarmingsturnering i Melbourne. Australske ABC News opplyser at Voracova ikke lever opp til Australias koronaregler. Hun oppholder seg for tiden på samme koronahotell som Djokovic, som tidligere denne uken ble nektet innreise til landet. Den tsjekkiske spilleren har spilt i Melbourne denne uken.

Eikeri med double-tap i Australia

Ulrikke Eikeri er ute av WTA-turneringen i doubletennis i australske Adelaide. Hun ble slått i strake sett i duell med tidligere verdensener Viktoria Azarenka. Torsdagens kamp var over etter 83 minutter. Eikeri og makkeren Anna Blinkova fra Russland tapte med settsifrene 2-6, 5-7. Azarenka spilte oppgjøret sammen med amerikanske Paula Badosa. Hviterusseren var verdensener i single i 2012. Eikeri og Blinkova slo Sofia Kenin (USA) og Nicole Melichar-Martinez (Tsjekkia) i første runde av doublekonkurransen i Sør-Australia.

Djokovic-fritak vekker harme: – Vi blir holdt for narr

Novak Djokovic får lov til å stille opp i Australian Open. Det får mange til å reagere. Den australske statsministeren truer med å sende verdenseneren på første fly hjem.

Lekket notat: Koronapause fører til pilotfeil i Qantas

Noen av flygerne i det australske flyselskapet Qantas gjør feil i jobben når de kommer tilbake fra lange pandemirelaterte pauser, ifølge et internt notat.
Les mer om:

Tap for Eikeri i Adelaide

Den norske tennisspilleren Ulrikke Eikeri (29) fikk det tøft mot Cori «Coco» Gauff i 1. runde av WTA-turneringen i australske Adelaide.
Les mer om:

For tøft for Eikeri

Den norske tennisspilleren Ulrikke Eikeri (29) fikk det tøft mot Cori «Coco» Gauff i 1. runde av WTA-turneringen i australske Adelaide. Mot det 17 år gamle stjerneskuddet fra USA ble motstanden for vanskelig for Eikeri. Hun tapte i strake sett 2-6, 1-6. Kampen varte i en time og tre minutter. Turneringen i Adelaide er WTA 500 og er det tredje høyeste nivået bak WTA 1000 og Grand Slam-turneringer. Gauff er rangert som nummer 22 i verden, mens Eikeri er rangert som nummer 306. Eikeri blir værende i Adelaide. Onsdag stiller hun opp i double-turneringen. (NTB)
Les mer om:

Eikeri klar for WTA-turnering – møter stortalent

Norges beste tennisspiller på kvinnesiden, Ulrikke Eikeri, kvalifiserte seg natt til mandag norsk tid til WTA 500-turneringen Adelaide International 1 i Australia. WTA 500 er det nest øverst nivået i kvinnetennis, etter Grand Slam-turneringene og WTA 1000-turneringer. 29-åringen slo australske Charlotte Kampenaers-Pocz 3-6, 6-3, 6-3 i siste kvalifiseringsrunde. Amerikanske Cori Gauff, rangert som nummer 22 i verden, er motstander i første runde.

Kan bli forbudt for katter å være ute alene i Australia

Katters massedrap av australske fugler, pattedyr og pungdyr de siste årene er grunnen til at landet nå vurderer å forby kjæledyrene å bevege seg fritt utendørs.
Les mer om:

Smitterekord i Sydneys delstat

Den australske delstaten New South Wales registrerte lørdag over 6.000 smittetilfeller for første gang i pandemien.
Les mer om:

Forskere mener denne nesesprayen kan redde oss fra pandemien

Australske forskere jobber med å utvikle en ny nesespray som skal gi beskyttelse mot coronaviruset. – Vi er veldig trygge på at dette vil fungere, sier professor Don Campbell til BBC. 
Les mer om:

Omstridt gruveselskap forlater Grønland

Det australske gruveselskapet Greenland Minerals forlater Grønland fordi myndighetene på øya har nedlagt forbud mot utvinning av uran.
Les mer om:

Australia bytter til amerikanske forsvarshelikoptre

Det australske forsvaret bytter ut sine europeiske helikoptre til fordel for amerikanske. Det skjer kun måneder etter den omstridte ubåt-saken.
Les mer om:

Diplomatisk OL-boikott

Storbritannia slutter seg til rekken av land som vedtar diplomatisk boikott av vinter-OL i Beijing. Det bekrefter landets statsminister, Boris Johnson, ifølge AFP. Boikotten innebærer at britene ikke sender representanter fra det offentlige til OL. En rekke land, med USA i spissen, har lenge forberedt en diplomatisk boikott av OL i Kina på grunn av kritikken som er rettet mot kinesiske myndigheter for særlig behandlingen av den uiguriske minoriteten i Xinjiang-provinsen vest i landet. Tidligere onsdag vedtok Australia diplomatisk boikott.

Også Australia diplomat-boikottar

Australia sluttar seg til USAs diplomatiske boikott av vinter-OL i Kina i februar. – Ingen kjem til å bry seg, er svaret frå Beijing. Dermed legger Australia seg på same linje som USA, som måndag kunngjorde tilsvarande markering overfor Kina. Boikotten påverkar ikkje utøvarane si deltaking i OL. Kina reagerer på sedvanleg vis kraftig på tiltaket, samtidig som styresmaktene avfeiar dei som betydningslause. – Ingen har invitert australske representantar til OL, og ingen bryr seg heller om dei kjem, sa talsperson Wang Wenbin i kinesisk UD.

Bekrefter diplomatisk OL-boikott

Australia kommer ikke til å sende noen offisielle representanter til vinter-OL i Beijing, opplyser statsminister Scott Morrison. – Australia kommer ikke til å tre tilbake fra den sterke posisjonen vi har inntatt i favør av australske interesser, og det er opplagt at det ikke kommer som noen overraskelse at vi ikke sender noen offisielle representanter til vinterlekene, sa Morrison onsdag. Dermed legger Australia seg på samme linje som USA.

Mistet kjæresten: - Knust

Det lokale galopp-miljøet er i sorg etter at 26 år gamle australske jockey Chris Carseta ble funnet død.
Les mer om:

Jockeyprofil død i ulykke

Det lokale galopp-miljøet er i sorg etter at 26 år gamle australske jockey Chris Carseta ble funnet død etter å ha blitt tatt av strømmen da han var på svømmetur.
Les mer om: