Nyheter om Australian Open


Gir grønt lys for Djokovic og andre uvaksinerte spillere

Arrangørene av Wimbledon-turneringen i tennis åpner for at uvaksinerte spillere som Novak Djokovic kan delta i sommerens utgave av arrangementet. Det ble opplyst på en presseseanse tirsdag, melder Sky Sports og Daily Mail. Det skal ikke foreligge planer om noen koronarestriksjoner i forbindelse med årets turnering. Det innebærer at spillerne også vil få bevege seg mer fritt rundt i London under turneringen. Verdensener Djokovic har som uvaksinert mot koronaviruset blitt nektet innreise til flere land der han skulle spille turneringer tidligere i år.

Verdensener Ashleigh Barty legger opp som tennisspiller

Australske Ashleigh Barty, som er rangert som verdens beste kvinnelige tennisspiller, legger opp i en alder av 25. Den overraskende kunngjøringen kommer mindre enn to måneder etter at hun vant Australian Open på hjemmebane, hennes tredje Grand Slam-tittel. – Dagen i dag er vanskelig og fylt med følelser for meg, da jeg kunngjør at jeg pensjonerer meg fra tennis, sier hun i en følelsesladd video på Instagram. Barty har vært rangert som verdens beste i mer enn to år og har vunnet tre Grand Slam-titler i singletennis: Rolland-Garros i 2019, Wimbledon i 2021 og Australian Open i år. (NTB)

Skadesmell for Nadal: Ute i fire til seks uker

Den spanske tennisstjernen Rafael Nadal vil være ute av spill i fire til seks uker på grunn av et tretthetsbrudd i det ene ribbeinet, skriver han på Twitter. Nadal slet med skaden da han tapte finalen i Indian Wells for for amerikanske Taylor Fritz søndag. Etter hjemkomst Madrid gjennomgikk han medisinske undersøkelser. – Dette er ikke gode nyheter og ikke noe jeg hadde ventet. Jeg skal være tålmodig og jobbe hardt når jeg er blitt frisk igjen, skriver 35-åringen. Nadal vant Australian Open og tok sin 21. Grand Slam-tittel i januar. Ingen spillere har like mange eller flere titler.

Uvaksinert Djokovic får spille Roland-Garros

Tennisstjernen Novak Djokovic får spille Grand Slam-turneringen Roland-Garros til tross for at han ikke er vaksinert mot koronaviruset. Arrangøren i Paris vil slippe serberen inn så lenge covid-19-situasjonen er stabil i Frankrike. Det forutsettes at smittespredningen ikke forverres. Djokovic har vært konstant i søkelyset de siste månedene på grunn av hans vaksinevegring. Det toppet seg da han ble nektet å delta i Australian Open i januar.

Grand Slam-turneringene i tennis får samme tiebreak-regler

Siste sett i tenniskampene i alle fire Grand Slam-turneringene skal nå avgjøres på samme måte. Det avgjørende tiebreaket vil gå til ti. Reglene som skal følges, er måten de har avviklet det avgjørende tiebreaket på i Australian Open. Dersom man får ti poeng i tiebreaket og leder med minst to, vinner man. I alle andre sett går tiebreaket til sju. Roland-Garros har til nå ikke hatt tiebreak i siste sett, der man har måttet vinne med to game. Det samme hadde Wimbledon inntil 2019, der det ble endret til tiebreak til ti ved stillingen 12-12 i game.
Les mer om:

Djokovic bryter med treneren etter 15 år

Den serbiske tennisstjernen Novak Djokovic har avsluttet samarbeidet med sin trener Marian Vajda. Det blir opplyst på serberens egen nettside. – Marian har vært ved min side under de viktigste og mest minneverdige øyeblikkene i min karriere, sier 34-åringen. Djokovic ble sendt ut av Australia og mistet muligheten til å ta sin 10. tittel i Australian Open i januar. Mandag mistet han førsteplassen på verdensrankingen til Daniil Medvedev. Djokovic begynte å jobbe med slovakiske Vajda i 2006. I 2017 var de fra hverandre et år før de igjen samarbeidet på ny. (NTB)

Medvedev ny verdensener i tennis

Mandag morgen ble Daniil Medvedev offisielt ny verdensener i tennis. Han dytter Novak Djokovic ned fra tittelen han har besittet i 361 uker. Etter at Djokovic røk ut av ATP 500-turneringen i Dubai sist uke, ble det klart at Medvedev ville overta statusen som verdensener når rankingen ble oppdatert mandag. Som følge av at Djokovic mistet sine poeng fra fjorårets seier i Grand Slam-turneringen Australian Open, kunne Medvedev rykke forbi. Casper Ruud har måttet stå over to turneringer på rad den siste tiden grunnet problemer med en strekk i magen.
Les mer om:

Rafael Nadal slår Cameron Norrie i Mexican Open finalen

Spanske Rafael Nadal har helt sluttet å tape og er ubeseiret så langt i 2022. – I natt vant han mot britiske nummer én Cameron Norrie 6-4 6-4 i Mexican Open finalen. På slutten av fjoråret trodde 35 år gamle Nadal at han kanskje måtte trekke seg på grunn av en fotskade, men har vunnet alle tre turneringene han har spilt i år. Les: Jobbsøknaden til Mark Hughes havnet i spamfilteret Spanjolen vant sin 21.

Nadal til finale i Mexico

Rafael Nadal slo kommende verdensener Daniil Medvedev i semifinalen av ATP 500-turneringen i mexicanske Acapulco i strake sett, melder NTB. Den spanske veteranen slo russiske Medvedev med sifrene 6-3, 6-3, og vant dermed reprisen fra den dramatiske finalen i Australian Open for en knapp måned siden. Der ble Nadal historisk som første mannlige vinner av 21 Grand Slam-titler. I finalen møter Nadal britiske Cameron Norrie.

Djokovic utslått i Dubai – Medvedev ny verdensener

Novak Djokovic tapte for Jiri Vesely i kvartfinalen i ATP500-turneringen i Dubai. Det betyr at Daniil Medvedev avløser ham på toppen av verdensrankingen. Djokovic spilte sin første turnering siden begynnelsen av desember. Han mistet Grand Slam-turneringen Australian Open, som han har vunnet ni ganger, fordi han som uvaksinert ikke slapp inn i Australia. Han måtte vinne turneringen i Dubai for å ha noen sjanse til å forsvare førsteplassen på ATP-rankingen. Vesely, som måtte spille kvalifisering for å komme inn i turneringen, knuste det håpet med seier 6-4, 7-6 (7-4). (NTB)

Nadal og Medvedev mot nytt storoppgjør

Daniil Medvedev og Rafael Nadal nærmer seg et nytt stormøte, kort tid etter den storslagne finalen i Australian Open. Både Medvedev og Nadal er klare for kvartfinalen i Mexican Open etter onsdagens seirer over henholdsvis Pablo Andújar og Stefan Kozlov. Så dersom Medvedev, ranket som nummer to i verden, slår Yoshihito Nishioka og Nadal gjør det samme i oppgjøret mot Tommy Paul, møtes de to gigantene i semifinalen. Storoppgjøret i Australian Open i Melbourne i slutten av januar varte i over fem timer og endte med at Nadal sikret seg sin 21. Grand Slam-tittel.

Nadal og Medvedev mot nytt storoppgjør

Daniil Medvedev og Rafael Nadal nærmer seg et nytt stormøte, kort tid etter den storslagne finalen i Australian Open.

Zverev kasta ut av turnering

Det tyske tennisesset Alexander Zverev får ikkje spele meir i ATP-turneringa i mexicanske Acapulco etter å ha knust racketen mot dommarstolen. OL-vinnaren slo racketen sin fleire gonger i stolen der dommaren framleis sat under ein doublekamp. Episoden skjedde etter at han og makkeren Marcelo Melo hadde tapt for briten Lloyd Glasspool og finnen Harri Heliovaara. Zverev hadde tidlegare i kampen reagert negativt på ein dommaravgjerd.

Djokovic tilbake på tennisbanen med enkel seier

Tennisstjernen Novak Djokovic vant greit da han mandag spilte sin første kamp på ATP-touren etter innreise-nekten til Australia foran Australian Open. Verdenseneren deltar i en ATP 500-turnering i Dubai, der det ikke er krav om vaksine for spillerne som deltar. I åpningsrunden møtte han italienske Lorenzo Musetti. Kampen var serberens første siden 3. desember.

Ruud beholder åttendeplassen tross turneringsforfall

Casper Ruud er fortsatt nummer åtte på ATP-rankingen over de beste mannlige tennisspillerne i verden. Han måtte nylig melde forfall til en turnering i Brasil. Ruud tok nylig sin sjuende tittel på ATP-touren da han vant grusturneringen i Buenos Aires, men han likevel hatt en trøblete start på 2022-sesongen.

Ruud trekker seg fra nok en turnering

Casper Ruud trekker seg fra ATP-turneringen i Santiago neste uke, bekrefter far og trener Christian Ruud til NRK. Torsdag ble det kjent at Norges tennisstjerne måtte trekke seg fra denne ukens turnering i Rio de Janeiro på grunn av en strekk i magen. – Jeg tror skaden trenger fem til ti dagers ro, og da rekker han ikke å bli spilleklar til Santiago, skriver Christian Ruud i en tekstmelding til NRK. Ruud har dermed fått en trøblete start på sesongen. Han fikk ikke spilt Australian Open i januar som følge av et overtråkk. Sist uke vant han riktignok Argentina Open for andre gang.

Serbiske myndigheter: Djokovics koronapapirer var ekte

Australian Open er over, men etterdønningene av Novak Djokovics tvangsutsendelse pågår fortsatt. Serbia avviser rykter om at tenniseneren drev dokumentjuks. Djokovic ble 16. januar kastet ut av Australia og sendt hjem til Serbia. Myndighetene fikk medhold da en domstol tok endelig stilling til superstjernens visumstopp. Avgjørelsen kom timer før starten på årets første Grand Slam-turnering. Siden har det vært mange spekulasjoner rundt dokumentasjonen Djokovic la fram ved ankomsten til Australia.

Ruud: – Den beste gjennom tidene

Casper Ruud rakk ikke et eneste minutt av årets Australian Open ettersom han skadet ankelen før første kamp. Søndag fikk han imidlertid litt trøst da Rafael Nadal vant turneringen.

Phil Jones trekker i håndbrekket

De siste årene har vært en katastrofe for Phil Jones, den nå 29 år gamle forsvarsspilleren som kom til Old Trafford fra Blackburn i 2011 har vært igjennom et skademareritt av dimensjoner. Flere alvorlige kneskader har holdt han utenfor Manchester United siden januar 2020. Comebacket kom først da Manchester United tapte hjemme mot Wolverhampton 1-0 tidligere i januar. Det var hans første kamp i United-trøya på over to år.

Ruud fortsatt nummer åtte på verdensrankingen

Casper Ruud måtte melde forfall til Australian Open, men nordmannen beholder likevel åttendeplassen på verdensrankingen i tennis. Selv om Ruud ikke faller på rankingen, begynner spillerne like bak ham å nærme seg. Felix Auger-Aliassime var nær ved å slå ut finalist Daniil Medvedev i kvartfinalen og knapper innpå Ruud. 21-åringen fra Canada er nå bare 142 poeng bak på rankingen, etter å ha vært 547 poeng bak før Grand Slam-turneringen i Australia. Jannik Sinner (20), som også nådde kvartfinale i Australian Open, tar innpå med lignende margin. (NTB)

Tennisrivalene hyller Nadal etter spanjolens historiske Grand Slam-triumf: – En inspirasjon

Rafael Nadal sikret karrierens 21. Grand Slam-seier i Australian Open søndag. Han høster masse skryt fra rivalene Roger Federer og Novak Djokovic.

Manchester United forhandler om låneavtale for Dean Henderson

Newcastle åpnet en dialog med Manchester United om en leieavtale med reservekeeper Dean Henderson.

Så mye tjener vinnerne av Australian Open 2022

Arrangørene av Australian Open har økt turneringens premiepenger for andre år på rad, og en større del av potten går nå til finalistene. Vinnerne av singel for menn og kvinner vil hver tjene 2,875 millioner dollar (australske dollar – en australsk dollar er 6,28 kroner pr i dag 30.01.2022), en økning på 53 prosent fra 2021. Mesterne i double og mixed double vil også se en økning på 33 prosent og 26 prosent i turneringsgevinstene. Premiepengene i single for kvinner er nå på nivå med mennene.

Nadal snudde og ble historisk med sin 21. Grand Slam-tittel

Rafael Nadal slo tilbake etter å ha tapt de to første settene mot Daniil Medvedev og sikret søndag sin andre seier i Australian Open. Kampen varte i over fem timer. – Det har vært en av de mest følelsesladde kamper i karrieren min, sier Nadal, som har slitt med skader det siste drøye året. – Jeg vet ikke hva jeg kan si. Det er er utrolig. For halvannen måned siden visste jeg ikke at jeg kunne spille på touren igjen. Men nå står jeg her med trofeet. Seieren er spanjolens 21. i en Grand Slam-turnering, og han har dermed én tittel mer enn Novak Djokovic og Roger Federer.

Barty vant Australian Open

Ashleigh Barty sikret Australian Open-seier i strake sett mot amerikanske Danielle Collins i finalen. Verdenseneren fra Australia sikret med det sin tredje Grand Slam-tittel.

Mest lest siste uke