Nyheter om Australian Open


Tennis-sensasjonen ble født med syv tær og åtte fingre

Britiske Francesca Jones (20) har kvalifisert seg for første runde av Grand Slam-turneringen Australian Open med et helt spesielt utgangspunkt.

Murray smittet av koronaviruset

Den britiske tennisstjernen Andy Murray har avgitt positiv koronatest, men håper likevel å kunne spille Grand Slam-turneringen Australian Open. Turneringen i Melbourne spilles fra 8.- til 21. februar. Murrays positive virustest omtales av en rekke medier, blant dem BBC. Den britiske allmennkringkasteren skriver at tennisstjernens deltakelse i Australian Open er usikker, men hovedpersonen selv skal ha et håp om å kunne delta. 36 år gamle Murray skulle ha reist til Australia denne uken, men må nå utsette planene.

Australian Open bytter hotell

Australian Open har bestemt at spillerne ikke skal være i karantene på hotellet Westin Melbourne etter å ha blitt truet med rettssak. Leilighetsbeboere på hotellet ville gå rettens vei fordi Westin Melbourne var valgt som karantenehotell uten at de var blitt informert om det. Casper Ruud og de andre tennisstjernene må være i karantene i 14 dager før de kan spille Grand Slam-turneringen som starter 8. februar. Australian Open har allerede sikret seg et erstatningshotell for Westin Melbourne.

Offensiv Ruud før ny sesong: Vil nå nye Grand Slam-høyder

Casper Ruud har slitt med å ta seg videre etter at han røk i 2. runde i Australian Open i 2018. I februar håper han derimot å nå tredje runde. Minst.
Les mer om:

Federer mister Australian Open

Roger Federer skal for første gang i karrieren ikke delta i Australian Open. Tennisprofilen har nylig operert kneet og har ikke spilt siden semifinaletapet for Novak Djokovic i Australian Open i januar. Sveitseren har vunnet turneringen seks ganger.
Les mer om:

Federer dropper Australian Open

Roger Federer vil ikke delta i Grand Slam-turneringen Australia Open, som etter planen avvikles i februar 2021. Årsaken er at han enda ikke er restituert etter en kneskade.

Australian Open utsettes

Grand Slam-turneringen Australian Open er utsatt i tre uker. Turneringen starter først 8. februar, bekrefter ATP. Finalene i neste års første Grand Slam-turnering blir da helgen 20. og 21. februar. Spillerne må trene under karantenerestriksjoner i 14 dager før turneringen. Norges tennisess Casper Ruud har tidligere åpnet for å dra til Australia i midten av desember for å være klar til oppkjøringsturneringene til Australian Open, noe han nå slipper.

Bekreftet: Australian Open utsettes i tre uker

Grand Slam-turneringen Australian Open er utsatt i tre uker. Turneringen starter først 8. februar, bekrefter ATP.
Les mer om:

Tennis: – Australian Open utsatt

Grand Slam-turneringen Australian Open vil bli utsatt i tre uker og spillerne må trene under karantenerestriksjoner i 14 dager før turneringen starter. Det skriver den franske sportsavisen L'Equipe , som viser til «de siste planene for turneringen». Arrangørene av Australian Open vil imidlertid ikke bekrefte opplysningene om utsettelse. Turneringen skulle etter planen gå fra 18. til 31. januar.
Les mer om:

Australian Open blir trolig utsatt

Tennisturneringen Australian Open blir trolig utsatt med en uke eller to. Casper Ruud og de andre tennisstjernene vet foreløpig ikke hvordan året vil se ut. Turneringen var planlagt å starte 18. januar, men idrettsminister i delstaten Victoria, Martin Pakula, uttalte onsdag at det «mest sannsynlig» blir en forsinkelse. Melbourne har kun nylig åpnet delvis opp etter måneder med full nedstenging på grunn av koronapandemien. I åtte måneder har Australia nærmest vært stengt fra resten av verden med et innreiseforbud for alle som ikke bor i landet.

Grand Slam blir trolig utsatt

Tennisturneringen Australian Open blir trolig utsatt med en uke eller to. Casper Ruud og de andre tennisstjernene vet foreløpig ikke hvordan året vil se ut. Turneringen var planlagt å starte 18. januar, men idrettsminister i delstaten Victoria, Martin Pakula, uttalte onsdag at det «mest sannsynlig» blir en forsinkelse. (NTB).

Ruuds neste Grand Slam-mulighet blir trolig utsatt

Tennisturneringen Australian Open blir trolig utsatt med en uke eller to. Casper Ruud og de andre tennisstjernene vet foreløpig ikke hvordan året vil se ut.
Les mer om:

Fortsatt 27. best i verden

Casper Ruud (21) ligger fast på 27.-plass på den siste verdensrankingen til ATP. Nordmannen avsluttet sesongen med å tape i 1. runde av Paris Masters. Ruuds plan er at neste turnering blir Australian Open i Melbourne i januar. Heller ikke på topp er det forandringer i rankingen. Der troner serberen Novak Djokovic suverent foran spanjolen Rafael Nadal. Dominic Thiem fra Østerrike er nummer tre. Daniil Medvedev fra Russland bytter plass med Roger Federer fra Sveits og er oppe på 4.-plass. Ugo Humbert fra Frankrike slo ut Casper Ruud i Paris Masters og tok seg helt til kvartfinalen.

Ruud må feire jul i Australia

12. desember reiser Casper Ruud til Australia, ettersom han må være to uker i karantene før Australian Open. Tirsdag bekrefter far og trener Christian Ruud at sesongen er over.

Roger Federer tror han er klar til Australian Open

Evighetsmaskinen 39 år gamle Roger Federer har definitivt ikke noe mer å bevise, men fortsetter å spille rett og slett fordi han elsker å spille tennis og han elsker å vinne. – Det sier noe om hans stamina vår vi vet at han ble profesjonell tennisspiller tilbake i 1998. Det har ikke vært mindre enn to kneoperasjoner som har holdt sveitseren ute en stund nå, men opptreningen går bra og han forventer å være tilbake for fullt i Australian Open på nyåret.

Federer tror på comeback i januar

Tennisikonet Roger Federer (39) er på god vei tilbake etter to kneoperasjoner. Han forventer å være på plass i Australian Open på nyåret. Han har ikke konkurrert siden Australian Open i januar, og nettopp Grand Slam-turneringen i Melbourne kan fort bli arenaen for sveitserens comeback. – Jeg er på rett spor. Gradvis kommer jeg tilbake, men jeg tar meg den tiden som trengs. Jeg stiller kun opp i en turnering om jeg er 100 prosent klar. I øyeblikket ser det ut til at jeg er tilbake i Australian Open, sier Federer til det sveitsiske magasinet Schweizer Illustrierte. (NTB)
Les mer om:

Korona stopper oppvarmingsturnering til Australian Open

Auckland Open i New Zealand er avlyst som følge av koronapandemien. Turneringen skulle ha blitt arrangert i januar, men arrangørene håper på turnering i 2022.

Auckland Classic er avlyst

Tennisturneringa Auckland Classic på New Zealand er avlyst på grunn av frykt for koronasmitte. Ifølgje turneringsleiinga er årsaka manglande samarbeid med regjeringa om smitteverntiltak, skriv NZ Herald. Auckland Classic går tradisjonelt veka før Australian Open i januar, og er derfor ei generalprøve for mange av deltakarane der.

US Open går uten publikum

Tennisturneringen US Open skal arrangeres som planlagt mellom 31. august og 13. september, bekrefter New Yorks guvernør Andrew Cuomo. Turneringen går uten publikum, og blir den første Grand Slam-turneringen siden Australian Open 2. februar.
Les mer om:

Tennisstjerne verdens best betalte

Den japanske tennisstjernen Naomi Osaka (22) er verdens best betalte kvinnelige idrettsutøver. De siste 12 månedene tjente hun 37,4 millioner dollar (ca 374 mill kr), ifølge magasinet Forbes. Det er 1,4 millioner dollar mer enn Serena Williams. Osaka vant US Open i 2018 og Australian Open i 2019, de to første Grand Slam-titler for en japansk kvinne.

Australian Open-sjef forberedt på avlysning

Neste års Australian Open kan bli sterkt redusert eller i verste fall avlyst, sier det australske tennisforbundet, som forbereder seg på ulike scenario.

Nadal tvilar på meir tennis i år

Rafael Nadal trur han har spelt sin siste kamp i 2020. Verdstoaren er heller ikkje sikker på at Australian Open på nyåret kan arrangerast. Det fortel den hardtslående spanjolen i eit intervju med avisa El Pais, attgjeve av Daily Mail. Årets Wimbledon-turnering er avlyst, medan Roland-Garros og US Open er utsette. – Eg er meir bekymra for Australian Open enn det som skjer på slutten av dette året. Eg trur 2020 i praksis er tapt, seier Nadal.

Nadal tviler på mer tennis i år

Tennisstjernen Rafael Nadal tror han har spilt sin siste kamp i 2020. Verdenstoeren er heller ikke sikker på at Australian Open på nyåret kan arrangeres.

Nadal tviler på mer tennis i år

Tennisstjernen Rafael Nadal tror han har spilt sin siste kamp i 2020. Verdenstoeren er heller ikke sikker på at Australian Open på nyåret kan arrangeres.

Tennistipping og forutsigbarhet

Tennis er en av verdens mest utbredte sporter, og er populære over nesten hele verden. Det gjelder både på herre- og damesiden. Til tross for at lagsporter ofte får mest oppmerksomhet, er tennis ansett som en av de mest populære individuelle idrettene. Når det gjelder sportstipping kan den individuelle faktoren være med på å gjøre sporten og kampene vanskeligere å vurdere. Den anses som en svært uforutsigbar sport. Selv om mange tenker at det gjør det vanskeligere for oddsspillere, betyr det at store favoritter kan tape mot store underdogs, til høy odds.