Nyheter om Australia


Rekordvarme i Australia: Massedød blant dyr og fisk

Varmen herjer i Australia og fører til inntørkede vannkilder og dyr som dør av tørst. Forrige uke ble 17 temperaturrekorder slått.
Les mer om:

Store nyheter fra Nick Cave

Nick Cave har bekreftet at et nytt Bad Seeds-album nesten er klart, ifølge Far Out Magazine. Nettstedet skriver at han omtaler materialet til det som vil bli oppfølgeren til 2016-perlen Skeleton Tree som «fantastisk». LES OGSÅ: Nick Cave kaller kulturboikott «feig og skammelig». Det er under et besøk i Australia at musikeren kommer med de gode nyhetene: «Vi er veldig nære ved å avslutte arbeidet med en ny plate», sier han til Far Out Magazine, og legger til: «Og det blir fantastisk, synes jeg.
Les mer om:

Frå Australia, Brasil, USA, Sverige og Senja til Trandalblues(pluss)

Årets Trandalblues den 5. og 6. juni er det internasjonalt schwung over. Artistane kjem frå USA, Brasil, Australia, Sverige – og Senja.
Les mer om:

Fly returnerte til Australia etter passasjerbråk

Fem passasjerer hjalp kabinpersonalet med å få kontroll på en mann som lagde bråk og kledde av seg på en flyreise til Singapore. Flyet måtte lande i Sydney.

Zverev smadret racketen i sinne da han ble slått ut i Australia

Fjerdeseedede Alexander Zverev mistet besinnelsen og knuste racketen da han forsvant ut av Australian Open. Han tapte 1-6, 1-6, 6–7 mot canadiske Milos Raonic.

Australia reagerer på løslatelse av islamistleder i Indonesia

Australias statsminister har vært i kontakt med Indonesia etter at det ble kjent at den militante islamistlederen Abu Bakar Bashir løslates før tiden.

Ekstrem temperaturforskjell

Fra minus 60 i Russland til pluss 50 i Australia. Fredag var temperaturforskjellen på jordens varmeste og kaldeste sted på mer enn 100 grader celsius.
Les mer om:

Impey vant i Australia

Tittelforsvarer Daryl Impey, vant den fjerde etappen av Tour Down Under i Australia fredag, men Patrick Bevin beholder ledertrøya etter etappen.
Les mer om:

Federer enkelt videre i Australia

Roger Federer brukte halvannen time på å gå videre i Australian Open. Mot Taylor Fritz fredag vant han tre strake sett (6-2, 7-5, 6-2). Federer er på jakt etter sin 21. Grand Slam-tittel. I fjerde runde møter Federer greske Stefanos Tsitsipas.

Scientologikirken raser mot stjernen etter knivdrap

Retter skyld mot «Kongen av Queens»-stjernen etter brutalt drap i Australia.
Les mer om:

- Solastranden er en fin liten vik

Som nylig utflyttet solabu er det naturlig å spørre utvekslingsstudenter hva de syns om strendene vi er så stolte av. Men svaret blir nok ikke helt som man håper når elevene er fra Australia og California.
Les mer om:

Datterens dukke stjeler showet

Torsdag tok Serena Williams seg enkelt videre til tredje runde i Australian Open. Likevel er det datterens dukke som stjeler showet i Australia.

– La meg være i fred

Ryktene om en mulig graviditet for popstjernen skal ha oppstått etter at anonyme kilder uttalte overfor OK! Australia at Cyrus og ektemannen Liam Hemsworth ventet sitt første barn. Saken ble også slått stort opp i Daily Mail, illustrert med et bilde som angivelig viste at Cyrus’ mage var i ferd med å vokse. LES OGSÅ: Coppola gjenforent med Bill Murray. Miley Cyrus har nå avkreftet det hele i en ironisk Twitter-melding: I’m not “ Egg-xpecting” but it’s “Egg-celent” to hear everyone is so “ Happy For Us” …. we’re happy for us too! “Egg-cited” for this next chapter in our lives….

Scientologer raser mot «Kongen av Queens»-stjerne etter knivdrap

Den omstridte kirka retter skyld mot skuespiller Leah Remini etter brutalt drap i Australia.
Les mer om:

Malaysisk flybesetning pågrepet for narkotikasmugling

Kabinansatte fra flyselskapet Malindo Air er pågrepet for å være medlemmer av et smuglersyndikat som bringer narkotika fra Malaysia til Australia.

Terroriseres av minst 30 telefoner fra Storbritannia og Australia daglig

- Ikke ta telefonen, ikke ring tilbake, råder Telenor tvedestrandskvinnen i 40-årene.

Knalltøff debut for Norges ferskeste sykkelproff – gikk ned fire kilo på etappen

I stekende hete dro Lotto Soudal-proffen Carl Fredrik Hagen på hovedfeltet under stort sett hele første etappe av Tour Down Under i Australia.
Les mer om:

Tilbake der marerittet startet

– Var sikkert litt overtenning, sier Kristoffer Halvorsen foran returen til Australia.
Les mer om:

Ruud vil ikke opereres: – Risikoen er litt for høy

Casper Ruud (20) sliter med en hofteskade. Nordmannen ble denne uken undersøkt av spesialister i Australia.
Les mer om:

Mann pågrepet for å ha sendt mistenkelige pakker til ambassader i Australia

En 48 år gammel mann er pågrepet og siktet for å ha sendt 38 farlige pakker til konsulater og ambassader i Melbourne, Canberra og Sydney.
Les mer om:

Over 200 sultestreiker ved transittmottak i Australia

Over 200 innsatte ved et transittmottak for migranter i Melbourne, nekter å spise før forholdene bedres i leiren.
Les mer om:

FN har gitt Rahaf (18) status som flyktning

Australia bekrefter at de nå vurderer å bosette 18 år gamle Rahaf Mohamed al-Qunun, som har flyktet fra familien i Saudi-Arabia.

Ruud tapte i Australia

Årets Australian Open-eventyr stoppet i første kvalifiseringsunde for Casper Ruud.
Les mer om:

Ruud røk ut i Australia

Det ble stopp i kvartfinalen for 20-åringen fra Snarøya.
Les mer om:

Ruud slått ut i Australia

Casper Ruud røk på en smell i kvartfinalen mot brasilianske Rogério Dutra Silva og er ute av mennenes Challenger-turnering i Playford i Australia.
Les mer om: