Nyheter om Australia


Slik forklarer forskerne hvalenes massedød

Nærmere 400 hvaler har blitt funnet på strendene i Australia. Forskerne klør seg i hodet av det uløste havmysteriet.
Les mer om:

200 nye hvaler strandet på Tasmania

Om lag 470 grindhvaler har strandet på Tasmania i Australia de siste dagene. Onsdag ble en gruppe på 200 strandede hvaler oppdaget på øyas vestkyst.
Les mer om:

200 nye hvaler strandet på Tasmania

Rundt 470 grindhvaler har strandet på Tasmania i Australia de siste dagene. Onsdag ble en gruppe på 200 strandede hvaler oppdaget på øyas vestkyst.
Les mer om:

Redningsaksjon igangsatt for 180 strandede hvaler i Australia

Opp mot 90 av 270 hvaler som strandet i en avsidesliggende bukt på Tasmania i Australia, kan ha dødd. Nå kjemper redningsmannskaper for å redde de andre.
Les mer om:

Flere hundre hvaler har strandet i Australia

Opp mot 90 av 270 hvaler som har strandet i en avsidesliggende bukt på Tasmania i Australia, kan ha dødd. Nå kjemper redningsmannskaper for å redde de andre.
Les mer om:

Tadej Pogacar yngste Tour de France vinner på 116 år

Slovenske Tadej Pogacar fyller 22 år i dag og kunne igår kreve seieren i Tour de France, den yngste siden 1904 og i tillegg er han første fra Slovenia. Den unge sloveneren slapp ikke ledelsen og endte på Champs-Élysées foran 5000 tilskuere.

Flyrute til ingensteds

Australiere som savner å fly, får et nytt tilbud. Qantas kunngjorde torsdag en sjutimers rundreiserute i Australia, som slutter akkurat samme sted som den starter.
Les mer om:

Kristian­sands-rederi med Australia-kontrakt

Offshorerederiet Siem Offshore med hovedkontor i Kristiansand har fått en kontraktsforlengelse for tre store ankerhåndteringsskip i Australia.
Les mer om:

Uoppdagede koronatilfeller

Før den andre bølgen rammet Australia, hadde landet registrert 11.000 koronatilfeller. Men det reelle tallet kan ha vært nærmere 70.000, ifølge en ny studie.
Les mer om:

Hval på ville veier – forvillet seg inn i krokodille-elv

Knølhvalen har svømt 30 kilometer inn i krokodille-infisert elv i Australia. – Dette har aldri blitt observert før, sier marinebiolog.
Les mer om:

The Mandalorian feat. Baby Yoda til Norge i neste uke

– Jobben som dusørjeger er komplisert… Sitatet fra The Mandalorian er en ganske grei oppsummering for vår nye Star Wars-helt, som 15. september kommer til norske skjermer sammen med Disney+. Den Boba Fett-inspirerte karakteren, som befinner seg mellom Return of the Jedi og The Force Awakens, har en hissig trigger-finger og en frynsete moral. Men det går verst utover skurkene. Baby Yoda alias The Child (Disney Plus) I motsetning til blockbuster-filmene er serien mer nedstrippet – eller om du vil; lowkey. Men ikke på en billig måte.

Kvinne (33) brøt karantenereglene – da fikk politiet nok og satte på henne fotlenke

Politiet i Australia slår hardt ned på brudd på smittevernreglene. En 33 år gammel kvinne må gå med fotlenke etter gjentatte brudd på karantenebestemmelsene.
Les mer om:

Tom Hanks tar fatt på Elvis-filmen igjen

Den 11. mars meddelte 64-åringen at han og kona, Rita Wilson, hadde testet positivt i Australia der de oppholdt seg i forbindelse med Baz Luhrmanns kommende film, «Elvis». Innspillingen, som har Tom Hanks i en av hovedrollene, ble da umiddelbart stoppet, og siden kom det meldinger fra paret om at viruset gjorde dem ganske så syke, særlig for Rita Wilson ble det tøffe tak. Men nå er det klart at filminnspillingen skal i gang igjen. Nærmere bestemt 23.

Surfer drept av hai på populær turiststrand i Australia

En surfer ble drept av en hai på en strand i Gold Coast i Australia, som er beskyttet med hainetting.
Les mer om:

Mann omkom i haiangrep i Australia

En mann døde tirsdag etter å ha blitt angrepet av en hai i et turistområde i Australia.
Les mer om:

Australia har hentet hjem journalister fra Kina

Forholdet mellom Kina og Australia ser ut til å bli stadig dårligere. Da kinesisk politi krevde avhør av to journalister, søkte de beskyttelse hos australske diplomater.
Les mer om:

Verdseinaren droppar French Open

Ashleigh Barty vil ikkje forsvare tittelen i tennisturneringa French Open på grunn av koronavirus-utfordringane. På Instagram skriv ho at ho ikkje har fått trena godt nok saman med trenaren grunna reiserestriksjonar i Australia. I tillegg droppar ho å reise til Frankrike av smittevernhensyn.

Australske journalister hentet hjem fra Kina etter diplomatisk dragkamp

De to siste journalistene som jobber for australske medier i Kina, er i all hast hentet hjem til Australia etter fem dager med diplomatisk dragkamp.
Les mer om:

Australia vil tilby gratis koronavaksine tidlig i 2021

En avtale verdt 1,2 milliarder dollar skal sørge for at innbyggere i Australia blir blant de første i verden til å motta en vaksine mot koronaviruset.
Les mer om:

Diana (28) jobbet med dyreliv i Australia. Nå har hun fått ny jobb i Bodø: - Spennende

Diana Isabel Mendes dos Santos (28) er ny trainee hos Polar Quality i Bodø.
Les mer om:

Nedgang i smittetallene i hardt rammet australsk delstat

Delstaten Victoria i Australia rapporterte mandag om det laveste smittetallet på mer enn ti uker.
Les mer om:

Erik Formoe lot seg ikke stoppe av koronaen: – På et tidspunkt bestemte jeg meg for å satse mer enn noen gang

Da Norge stengte ned, hadde Erik Formoe allerede lagt ned 100.000 kroner og utallige arbeidstimer i det som skulle bli hans største utstilling noensinne. Derfor laget han også en 3D-visualisering av utstillingen som i disse dager henger i Ålesund – og nå har kjøpere fra både Australia og Singapore meldt seg.

Ibby går med handlevogn fra Oslo til Nordkapp. Samler tomflasker til matkjøp

Ibby Okinyi (38) fra Australia går fra Oslo til Nordkapp for å oppleve vinteren. Mens mange velger ryggsekk til en slik tur bruker 38-åringen en handlevogn.
Les mer om:

Ibby går med handlevogn fra Oslo til Nordkapp. Samler tomflasker til matkjøp

Ibby Okinyi (38) fra Australia går fra Oslo til Nordkapp for å oppleve vinteren. Mens mange velger ryggsekk til en slik tur bruker 38-åringen en handlevogn.
Les mer om:

Flere pågrepet under corona-protester i Australia

SYDNEY (VG) Hundrevis av mennesker har tatt til gatene i den australske storbyen Melbourne for å protestere mot de strenge restriksjonene de har levd under siden 2. august.
Les mer om: