Nyheter om Australia


To sykloner treffer Australia

En svært ødeleggende tropisk syklon traff fastlandet på nordspissen av Australia lørdag morgen, mens en annen nærmer seg over vestkysten av landet.
Les mer om:

Bildet skulle være en hyllest. Reaksjonene har ført til raseri

Bildet av fotballstjerna Tayla Harris har blitt en stor sak i Australia.
Les mer om:

Gigantfisk går viralt

En kolossal fisk er blitt verdenskjent etter at den ble funnet skylt opp på land i Australia.
Les mer om:

Festival tilbyr tenåring gratis billetter livet ut

Den kontroversielle australske senatoren Fraser Anning fikk et egg knust i hodet av tenåringen Will Connolly under en pressekonferanse i Melbourne i Australia for noen dager siden. Opptrinnet skjedde i kjølvannet av en svært kritisert uttalelse som den innvandringskritiske politikeren kom med kort tid etter terroren i Christchurch. Tenåringen har etter dette blitt hyllet verden over, og nå vil en av verdens største hiphop-festivaler, Rolling Loud, gi Connolly gratis festivalbilletter ut livet.

Unge med Equinor-protest i Australia

– Stopp Equinor!, var et av hovedbudskapene da unge i Australia gikk i tog for klima.
Les mer om:

Ni vil ha fotball-VM 2023

Det er kome inn ni søknader om fotball-VM for kvinner i 2023, opplyser FIFA. Det er Brasil, Sør-Afrika, Argentina, Australia, Bolivia, Colombia, Japan, New Zealand og Sør-Korea. Sistnemnde kan få med seg Nord-Korea. FIFA-styret skal velje arrangør i mars neste år. Årets VM går i Frankrike i juni/juli.

Sa at «islamofobi aldri har drepe nokon» – no beklagar eks-statsminister

I Australia går debatten for fullt etter fredagens terrorangrep. Statsministeren og hans forgjengar blir begge konfrontert med tidlegare utsegner.
Les mer om:

Fotograferte datteren på surfebrett – så oppdaget de haien

Linn Thea Pettersen ante fred og ingen fare da hun var ute med longboard i sjøen i Australia. Så fikk hun se bildene moren hadde tatt.
Les mer om:

Mercedes-suksess og Ferrari-krise: – Hvorfor er vi så langsomme?

Finnen Valtteri Bottas (29) var sensasjonelt i en klasse for seg i Formel 1-åpningen i Australia. Han banket verdensmester Lewis Hamilton (34) - mens Ferrari-teamet fikk en krisestart på 2019.
Les mer om:

Høyreekstrem senator får egg i hodet, slår til tenåring

Egget under intervju. Den australske senatoren Fraser Anning har lenge blitt anklaget for å være en rasistisk nerd. Politikeren, som eier en rekke hoteller, ble i 2018 for ekstrem for landets høyreorienterte, nasjonalistiske Katter’s Australian Party.

Brenton Tarrant utpekt som gjerningsmann. Publiserte rasemanifest og sendte drap direkte

- Bare en vanlig hvit mann, 28 år gammel. Født i Australia i en arbeiderklassefamilie, skriver siktede Brenton Tarrant. Minst 49 mennesker er drept i angrepet på New Zealand.
Les mer om:

New Zealand og Australia sparker i gang global klimaprotest

Studenter på New Zealand og i Australia sparket fredag i gang de globale studentprotestene for klimaet som skal markeres på 1.600 steder og i over 100 land.
Les mer om:

Eminem-artisten Yelawolf disser G-Eazy og Post Malone – se video

Tørst på oppmerksomhet? Yelawolf er tilbake – og på sin nye spyttefest «Bloody Sunday» har han ikke mye til overs for G-Eazy og Post Malone. Shady-artisten fra Alabama sier at Eminem så langt har ignorert Gerald. (Em har kun nevnt G-Eazy på «Killshot» for å plage MGK som var sammen med Halsey før G.) Men California-rapperen kan ifølge Yelawolf komme unna med «Calm Down»-linjen om at han er den råeste hvite rapperen siden «han med bleket hår». Altså Marshall Mathers. Ulven sier at G-Eazy ser ut som Tom Cruise og referer artig nok til skuespillerens film Vanilla Sky. – Is this the guy that said

Stadig flere land setter ulykkesfly på bakken – Norge avventer

Tirsdag besluttet både Singapore og Australia å stenge luftrommet for Boeing 737 MAX 8-fly. Norske luftfartsmyndigheter vurderer foreløpig ikke et forbud.

Stadig flere land setter ulykkesfly på bakken – Norge avventer

Tirsdag besluttet både Singapore og Australia å stenge luftrommet for Boeing 737 MAX 8-fly. Norske luftfartsmyndigheter vurderer foreløpig ikke et forbud.

Flere land forbyr Boeing-fly i sitt luftrom

Luftfartsmyndighetene i Storbritannia, Singapore, Malaysia og Australia forbyr fly av typen Boeing 737 MAX i luftrommet sitt. Flyprodusenten sier de vil oppgradere flyets datasystemer i løpet av få uker.

Geir Olav trodde han måtte til Finnmark for å få pass – nå er bilferien i Australia reddet

BAMBLE: Pensjonist Geir Olav Tveit var såpass frustrert over problemene med å få pass at han skrev til det kongelige Justis- og beredskapsdepartementet og foreslo hvordan de burde løse passkrisen. Og jammen hørte de på ham.

Facebook-lekkasje avslører hvordan selskapet lobbet mot personvernlov

Interne notater forteller om hvordan en kvinnelig lobbyist fascinerte en statsminister, mingling med Davos-eliten og press fra en ambassadør i Australia.
Les mer om:

The Prodigy-frontmannen er død

Flint ble funnet død i sitt hjem i Dunmow i Essex i dag tidlig. Den ikoniske sangeren ble 49 år gammel. Årsaken til dødsfallet er så langt ikke kjent. Politiet er på stedet, men det skal ikke være snakk om noe mistenkelig dødsfall, ifølge den britiske avisen The Sun. Politiet opplyser at de rykket ut for å sjekke en bekymringsmelding om tilstanden til en mann ved 8-tiden mandag morgen. – Beklageligvis ble en 49-åring erklært død på stedet, heter det i deres uttalelse. LES OGSÅ: Legendarisk hardrockband inntar Operaen til sommeren. De skriver at Flint skal obduseres, ifølge BBC.

Mange skogbranner og rekordvarme i Australia

Brannfolk kjemper mot 25 skog- og gressbranner i delstaten Victoria i Australia. Rekordhøye temperaturer bidrar til at flammene sprer seg.
Les mer om:

Dingoer avlivet etter at de angrep turist i Australia

To dingoer – australske villhunder – ble avlivet etter at de angrep og bet to franske turister på det populære reisemålet Fraser Island i delstaten Queensland.

Ballonger verst for sjøfugl

Rester av ballonger er den farligste typen plastavfall for sjøfugl som tror plasten er mat, ifølge forskere i Australia.
Les mer om:

Varmeste sommer noensinne i Australia

Australierne har lidd seg gjennom sin varmeste sommer noensinne, og det tørre og varme været ligger an til å fortsette utover høsten.
Les mer om:

Reiste fra Australia for å bo i tretopphytta på Helgøya

Da Duncan og Teresa satt i TV-sofaen hjemme i Australia og så bildene av trehytta i klatreparken på Helgøya, bestemte de seg for å reise til Norge.
Les mer om:

Vatikan-topp kjent skyldig i overgrep

Kardinal George Pell risikerer 50 års fengsel for seksuelle overgrep mot to korgutter i Australia for 22 år siden. Pell har vært pavens finansminister.