Nyheter om Australia


Flomrammede deler av Australia erklært som katastrofeområde

Australia har erklært områder i delstaten New South Wales på landets østkyst som katastrofeområde på grunn av voldsom flom. 50.000 er tvunget til å evakuere.
Les mer om:

Østlige deler av Australia erklært som katastrofeområde

Australia har erklært områder i delstaten New South Wales på landets østkyst som katastrofeområde på grunn av voldsom flom. 50.000 er tvunget til å evakuere.
Les mer om:

Australia lover ytterligere militærhjelp til Ukraina

Australias statsminister Anthony Albanese lovte mer militær bistand til Ukraina, inkludert pansrede kjøretøy og droner, da han søndag besøkte Kyiv.

Hauger sjanseløs i sprintløpet på Silverstone

Dennis Hauger var aldri nærheten av å kjempe om poeng i lørdagens sprintløp i Formel 2 på Silverstone-banen i England. Han endte til slutt på 15.-plass etter å ha startet fra 13. startposisjon. Forbikjøringer er vanskelig på banen i Silverstone. Det var derfor ikke uventet at Hauger kom til å få det stritt med å avansere i feltet. Mot slutten av sprintløpet falt Aurskog-gutten i stedet nedover listene. Jack Doohan fra Australia kjørte inn til sin første løpsseier i Formel 2. Hauger kom til Silverstone med seier i de forrige hovedløpet i Baku.
Les mer om:

Ruud videre i Wimbledons doubleturnering

Casper Ruud og William Blumberg vant den utsatte kampen i double mot Nicolas Barrientos og Miguel-Angel Reyes-Varela. Settsifrene endte med 4-6, 6-3, 7-6 (7-5), 2-6, 7-6 (10-7) for Ruud og Blumberg fra USA. Den nesten tre og en halv time lange kampen ble avgjort med et såkalt «supertiebreak» med første lag til ti poeng. Kampen ble stanset på grunn av regn torsdag. Da var stillingen 1-1 i sett og 1-0 i game for Ruud/Blumberg i det tredje og avgjørende settet. Fredag var sola tilbake i den engelske hovedstaden, og begge lag holdt egen serve fram til tiebreak.

Hamilton fjerner nesepiercing etter konflikt med Formel 1-ledelsen

Piercing-feiden mellom Lewis Hamilton og Formel 1-topp Niels Wittich er avsluttet etter at Lewis Hamilton tok bort nesepiercingen i forkant av helgens løp. Konflikten mellom Hamilton og løpsdirektør i Formel 1, Niels Wittich har pågått siden VM-runden i Australia tidligere denne sesongen.
Les mer om:

Bergen, Australia og saksofon

Milliongebyr til Bli Vakker, Blush og Coverbrands etter Black Week
Les mer om:

Familiefar døde i ferieparadis

Tobarnsfaren fra Australia ble funnet livløs i vannet under en ferietur til Maldivene.
Les mer om:

Australia vurderer ambassade-gjenåpning i Kyiv

Australia vurderer gjenåpning av ambassaden i Ukrainas hovedstad, opplyser statsminister Anthony Albanese.
Les mer om:

Cricket vil på OL-programmet

Det internasjonale cricketforbundet (ICC) søkjer om å få plass i sommar-OL i Los Angeles i 2028. Men det er mest for å posisjonere seg til OL i Brisbane i 2032, skriv gamesbids.com. – Vi har over ein milliard cricket-fans rundtom i verda, og talet er veksande seier cricketpresident Greg Barclay. Han innser at det kan bli vanskeleg å kome med i Los Angeles, der baseball og softball nesten heilt sikkert er tilbake, og at det derfor blir svært vanskeleg å få endå ein lagidrett på programmet. Men Barclay meiner det er nødvendig å søkje for å markere interessa. Det eigentlege målet er OL i 2032.

United har avvist bud på Harry Maguire

Vil beholde den utskjelte midtstopperen på Old Trafford Manchester United har avvist Barcelonas forsøk på å lande Harry Maguire som en del av avtalen som skal bringe Frenkie de Jong til Old Trafford, skriver The Sun. Den spanske klubben var interessert i å få den engelske midtstopperen til Nou Camp i sommer. LES: Så mye penger får Ten Hag bruke i sommer Men United var ikke villige til å skille seg fra forsvareren sin som de betalte 80 millioner pund for.

Marcus Rashford har fortalt Erik ten Hag hvor han vil spille

Nå som ny Manchester United manager er på plass ønsker Marcus Rashford å være klar på at han har en favorittposisjon som han vil foredle istedenfor å bli sendt rundt omkring. Spesielt midlertidig manager Ralf Rangnick var ekstrem i å variere (Nå landslagssjef for Østerrike), noe som førte til at Rashford leverte sin dårligste sesong så langt i karrieren. – Bare fem mål på 32 kamper og tydelige tegn på slitasje. Marcus Rashford ønsker å få sjansen til å etablere seg i sin favorittrolle på venstresiden av angrepet.

Ukraina takker Australia for militært utstyr

Ukraina takker Australia for å ha sendt fire pansrede kjøretøy til det krigsherjede landet.
Les mer om:

Kjøpte over 100 år gammelt hus. Bak en vegg på loftet fant de et «hemmelig» rom.

Sophie Noonan (38) og familien har leid bolig siden de flyttet til Norge fra Australia for ni år siden. Huset de fant, oppfylte de tre kravene de så etter.
Les mer om:

Australia melder inn strengere klimamål til FN

Australia har meldt inn mål til FN om å redusere landets utslipp av klimagasser med 43 prosent innen 2030, sier statsminister Anthony Albanese.
Les mer om:

Australia til femte strake VM

Australias stolte VM-rekke overlevde et straffedrama mot Peru i mandagens avgjørende interkontinentale omspill.
Les mer om:

Australia til VM på straffer

Australia blei det nest siste laget som kvalifiserte seg til fotball-VM i Qatar etter å ha slått Peru 5-4 i den interkontinentale finalen. Det stod 0-0 etter 120 minutts spel på stadion i Doha. Og det stod 4-4 etter at laga hadde teke fem straffer kvar. Awer Mabil scora på Australias sjette forsøk, og deretter redda Andrew Redmayne skotet frå Alex Valera for Peru. Redmayne var bytta inn før straffesparkkonkurransen. Dermed er Australia klar for sitt sjette fotball-VM, og sitt femte på rad. Tysdag skal New Zealand og Costa Rica møtest til kamp om den 32. og siste plassen i VM, som opnar 21.

Forlik mellom Australia og Frankrike i ubåtsak

Australia har inngått forlik med det franske verftet Naval Group etter å ha brutt en enorm kontrakt for dieselubåter.
Les mer om:

Australia eit steg nærmare VM

Australia slo Dei arabiske emirata 2-1 og tok eit steg mot fotball-VM i Qatar til hausten. Jackson Irvine og Ajdin Hrustic scora måla, Caio utlikna for Emirata i mellomtida. Alle måla kom etter pause. Australia har delteke i dei siste fire verdsmeisterskapa, og er klar for sitt femte om det blir siger mot Peru måndag.
Les mer om:

Verdens største plante er oppdaget utenfor Australia

Genetisk testing viser ifølge forskere at de har oppdaget verdens største plante – en gigantisk eng av sjøgress som strekker seg over 200 kvadratkilometer utenfor vestkysten av Australia.
Les mer om:

Daniel Sturridge er ferdig «down under»

Det som skulle være en gjenopphenting av form og karriere for den tidligere Liverpool-spissen og engelske landslagsspilleren Daniel Sturridge «down under» ble ikke som planlagt. 32 åringen kom til australske Perth Glory i fjor høst og har siden spilt bare seks kamper i den australske toppligaen. Skadeproblemer og varierende form i opptreningsperioder har holdt han utenfor banen og nå forlater han klubben. Før avreise til Australia for bare 8 måneder siden hadde Sturridge ikke fullført en proffkamp siden 2020 og håpet at spillt for Perth Glory var det riktige steget mot et comeback.

Barneovergriper Robert Hughes (73) prøveløslates

Skuespilleren Robert Hughes (73) som er dømt for overgrep mot barn, har fått prøveløslatelse i Australia og vil bli deportert til Storbritannia.
Les mer om:

Har oppdaget verdens største

­­Forskere mener de har oppdaget det som må være jordas største plante i Australia.
Les mer om:

Flere skadd da turistbåt veltet

Opp mot 25 personer skal ha blitt skadd da en turistbåt veltet på vestkysten av Australia.
Les mer om:

Barcelona tjener titalls millioner på vennskapskamp/ferietur

Andreplassen i La Liga ble sikret forrige uke, nå sendes Barcelona-spillerne til andre siden av kloden for å gjøre sitt for å fylle klubbkasse (les: penger rett til kreditorene). Kreativiteten er stor på Camp Nou om dagen når det kommer til nye inntektskilder. Spotify kjøpte seg rettighetene til å spikre opp skilt med firmanavnet sitt på ikoniske Camp Nou, australiere skal ut med noen solide titalls millioner for ha Barcelona-spillerne til å kaste glans over egen liga.