Nyheter om Australia


Australia satser milliarder på å redde Great Barrier Reef

Australia la fredag fram en milliardplan for å verne Great Barrier Reef mot klimaendringer i håp om at revet ikke blir fjernet fra Unescos verdensarvliste.
Les mer om:

Australia satser milliarder

Australia la fredag fram en milliardplan for å verne Great Barrier Reef mot klimaendringer i håp om at revet ikke blir fjernet fra Unescos verdensarvliste.
Les mer om:

Australian Open snur i Peng Shuai-strid

Australian Open har valgt å omgjøre sitt forbud mot å bære t-skjorter med påskriften «Where is Peng Shuai» under tennisturneringen. Plakater og bannere vil imidlertid fortsatt være forbudt, skriver The Guardian. Arrangørene har fått mye kritikk etter at de ba en tilskuer ta av seg en t-skjorte som refererte til den kinesiske tennisspilleren. Beslutningen ble begrunnet med at det ikke er tillatt med bekledning eller bannere som er av politisk art.

Hurtigtest-krise etter smitteeksplosjon

Nå truer politiet med fengselsstraff og bøter for folk som selger overprisede hurtigtester på svartemarkedet i Australia.
Les mer om:

Forsvinningen som sjokkerte Australia: Mann innrømmer bortføring av Cleo (4)

Rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha kidnappet fire år gamle Cleo Smith fra familiens telt i Australia, startet med en overraskende bekjennelse.
Les mer om:

Peng Shuai-budskap forbudt i Australian Open: – Ynkelig

Arrangørene av Australian Open tillater ikke T-skjorter som støtter Peng Shuai. Den tidligere verdensstjernen Martina Navratilova (65) reagerer kraftig. Det australske tennisforbundet, Tennis Australia, organiserer Grand Slam-turneringen som foregår i Melbourne.

Eikeri ute av Australian Open

Ulrikke Eikeri og double-partner Aliona Bolsova røk ut av Grand Slam-turneringen i Australia etter tap i 3. runde. De vant første sett mot Beatriz Haddad Maia og Anna Danilina, men tapte andre sett og tiebreaket i avgjørende med 5–10. Resultatet ble 6–3, 4–6, 6–7. Eikeri er rangert som nummer 61 i verden i double, men vil etter turneringen rykke opp blant topp 50. Hun tjener rundt 200.000 kroner på resultatet etter å ha fordelt premiepengene med makkeren.

Zverev rasende i Grand Slam-exit

Andreseedede Alexander Zverev er ute av Australian open etter tap i strake sett mot Denis Shapovalov i 4. runde. Resultatet ble 6–3, 7–6, 6–3. – Det finnes ingen unnskyldninger, klager Zverev etter exiten. Tyskeren gikk inn i turneringene som en av de største favorittene etter at Novak Djokovic ble sendt ut av Australia. Han vant OL i fjor og avsluttet sesongen med seier i ATP-sluttspillet. Zverev regner seg en av verdens tre fremste spillere, sammen med Djokovic og verdenstoer Daniil Medvedev, og har satt seg som mål å vinne en Grand Slam-turnering og ta over tronen som verdensener i 2022.

Eikeri videre i Australia

Ulrikke Eikeri er videre til den 3. runden av Australian Open. Det er hennes beste prestasjon i Grand Slam-sammenheng noensinne. Sammen med double-partner Aliona Bolsova slo hun Lucie Hradecka og Marie Bouzkova 7–6, 6–3 natt til lørdag. Nå ligger Eikeri an til å plassere seg blant verdens 50. beste spillere i double etter turneringen. Neste motstander for duoen er Beatriz Haddad Maia og Anna Danilina.

Perfekt til rødt kjøtt - og her kan det være lurt å kjøpe to

Ukens vintips er en fruktig og litt sødmefull Shiraz fra Australia.
Les mer om:

Djokovic ble sendt ut av Australia i frykt for økt vaksinemotstand

Den uvaksinerte tennisstjernen Novak Djokovic (34) ble ikke sendt ut av Australia fordi han representerte en smitterisiko, men fordi myndighetene fryktet at han skulle gi vaksinemotstanderne vind i seilene.
Les mer om:

Stor økning i forventet levealder i Australia etter pandemien

Restriksjoner innført på grunn av covid-19 har medført høyere forventet levealder i flere land, men effekten er størst i Australia, Norge og Danmark.
Les mer om:

Ny døgnrekord for koronadødsfall i Australia

Det ble registrert 74 nye dødsfall blant koronapasienter i Australia tirsdag, det høyeste på ett døgn til nå i pandemien.
Les mer om:

Adama Traoré har blitt enig med Antonio Conte om opplegget

Det har pågått samtaler en god stund mellom muskelbunten Adama Traoré og Tottenham. – Tema for samtalene har ikke bare vært av økonomisk art, selv om det er viktig, høyrevingen ønsker å finne tilbake til samme form som han opplevde i Nuno Espírito Santo sin regjeringstid i Wolverhampton. Vil bli best igjen! Det er over et år igjen av avtalen som Adama Traoré har med Wolverhampton så en avtale klubbene i mellom må også på plass før en overgang kan gjennomføres.

Spisstalent som har banket inn mål for Skeid i hele fjor er klar for Eliteserien

19 år gamle Abel William Stensrud har en unik evne til å være på rett sted til riktig tid og har med det fått den usexy beskrivelsen av å være en målsnik!. – Vel denne evnen med å dukke opp fra intet var med på bringe Skeid opp til OBOS-Ligaen og nå, han selv opp i Eliteserien. Mandag ble han presentert som Odds nye spiss på en toårskontrakt. Stensrud scoret 22 mål på 22 kamper for Skeid i fjor. I åtte av kampene var han innbytter.

Krav om vaksine for idrettsutøvere i Frankrike

Frankrike innfører krav om at alle idrettsutøvere må være vaksinerte mot koronaviruset for å få lov til å konkurrere i landet, melder AFP. Det får det franske nyhetsbyrået opplyst fra regjeringskilder. Grepet er overraskende, ettersom idrettsminister Roxana Maracineanu i forrige uke uttalte at enkelte arrangementer, som Roland-Garros-turneringen i tennis, får spesialunntak. Det svarte hun da hun ble spurt om den uvaksinerte tenniseneren Novak Djokovic kan delta i storturneringen. Djokovic ble nylig utvist fra Australia etter først å ha fått medisinsk unntak fra Australian Opens vaksinekrav.

Sender fly til Tonga: – Ødeleggelsene kan være enorme

Etter vulkanutbruddet på Tonga lørdag, har øyriket nærmest vært isolert fra omverdenen. New Zealand og Australia sender fly for å vurdere skadeomfanget.
Les mer om:

Djokovic har ankommet Dubai

Novak Djokovic landet mandag på flyplassen i Dubai. Det er uvisst hvor reisen går videre for tennisstjernen, som ble deportert fra Australia. Turneringen Dubai Duty Free, som Djokovic vant i 2020, begynner ikke før 14. februar. Verdenseneren Djokovic er tittelforsvar i Australian Open, som starter mandag. Serberen fikk imidlertid håpet om deltakelse i årets turnering slukket da en australsk domstol bekreftet serberens visumnekt søndag, og han forlot landet med fly noen timer senere. 34-åringen opplyste søndag at han vil bruke den nærmeste framtid til å få ro.

Djokovic har ankommet Dubai

Novak Djokovic landet mandag på flyplassen i Dubai. Det er uvisst hvor reisen går videre for tennisstjernen, som ble deportert fra Australia.
Les mer om:

Djokovic har ankommet Dubai

Novak Djokovic landet mandag på flyplassen i Dubai. Det er uvisst hvor reisen går videre for tennisstjernen, som ble deportert fra Australia.
Les mer om:

Serbias president: – Australia har ydmyket seg selv

Novak Djokovic får full støtte i hjemlandet etter utvisningen fra Australia før årets første Grand Slam-turnering. Serbias president langer ut mot avgjørelsen.
Les mer om:

Novak Djokovic får ikke delta i Australian Open

Federal Court of Australia opprettholder avvisningen av Novak Djokovics visumsøknad. Dermed får ikke serberen delta i Australian Open, som starter mandag.

Serbias president raser etter utkastelse av Djokovic: – Australia har ydmyket seg selv

Tennisspilleren Novak Djokovic sier han er ekstremt skuffet over at rettens kjennelse om at han må reise ut av Australia.
Les mer om:

Djokovic får ikke spille Australian Open

Den føderale domstolen i Australia opprettholder avgjørelsen om å kansellere den uvaksinerte tennisspillerens visum til Australia. Det melder flere nyhetsbyråer. Australian Open starter i morgen, og serberen får dermed ikke delta. Novak Djokovic var søndag i et rettsmøte og argumenterte for at immigrasjonsminister Alex Hawkes avgjørelse om å tilbakekalle visumet hans må kjennes ugyldig. Like før klokken 5 søndag morgen norsk tid var rettsmøtet over. Tennisstjernen ble stoppet ved ankomst til Australia for nesten to uker siden. Dagen etter ble serberens visum annullert.

Djokovic sendes ut av Australia – får ikke spille Australian Open

Sagaen rundt den uvaksinerte tennisstjernen Novak Djokovic (34) ble avgjort søndag etter en høring i Melbourne. Hans visumsøknad er kansellert, og han får ikke spille Australian Open.