Nyheter om Aust


Jelsabu oppgitt over Postens avislevering

For Elna Oppedal Olsen og mannen Øyvind er det nær sagt blitt lotto kva dagar og kor mange aviser som dumpar ned i postkassen. Dei kjenner til fleire på Jelsa som har det likt som dei. Frå aust til vest Ho er inga sur kjerring, slik ho sjølv kjende seg som og skreiv i e-posten ho sende redaksjonen, som viser inn i stova i huset på Sandaneset. Ekteparet abonnerer på fire aviser, tre av dei i papir.

Vy vann kontrakten på Bergensbanen – betalar 2,2 milliardar for å få lov til å køyre

OSLO (NRK): Vy skal stå for persontrafikken mellom aust og vest dei neste elleve åra. Dermed unngjekk det statseigde selskapet sitt tredje jernbanenederlag på rad.
Les mer om:

Saltdal 1 - Aust Lofoten

Saltdal 1 - Aust Lofoten
Les mer om:

Aust Lofoten - Vefsn

Aust Lofoten - Vefsn
Les mer om:

E16 står no fram som hovudvegsambandet aust-vest: Den veldig lange valdresveg-marsjen

Veg­di­rek­to­ra­tet vende i man­ge år tom­me­len ned for at E16 skul­le vera ho­vud­sam­band mel­lom aust og vest, og det har vore po­li­tisk drag­kamp om ve­gen.
Les mer om:

Slik ser det ut på på ein av hovudvegane mellom aust og vest no

Køyreforholda over mange fjellovergangar kan bli svært vanskelege måndag både i sør og nord. På riksveg 15 over Strynefjellet mellom Nordfjord og Ottadalen er det no snø- og slapseføre.
Les mer om:

Hvor viktig er rent vann for deg?

Er du villig til å betale for det? Hver bolig i Aust og Vest-Agder betaler i gjennomsnitt ca. 3.300,- pr år til vannforsyning (SSB 2018). Det er mindre enn 10 kroner dagen.
Les mer om:

Nå skal næringsbygget tvangsselges - var pantsatt for 70 mill.

Nå er "Domusbygget", Storgata 66-72 i Notodden, lagt ut for salg. Prisantyding fra mekler er 9 millioner kroner for det hele. Og det er altså snakk om et tvangssalg på vegne av Aust Telemark tingrett. Bygget var pantsatt for i alt 69,3 millioner kroner.
Les mer om:

Vinteren er ei nokså roleg tid, men i sommarhalvåret er det arbeid seint og tidleg

Aust for flyplassen på Ranheimsåsen har Eivind Lyseng (36) drage i gang med eit stort prosjekt med sprengning og knusing av fjellmasse. Han leier eit firma til å skyte ut fjellet, men ellers prøver han å ta det andre. 
Les mer om:

Bjørn og Halldor Lægreid har avvikla selskapet

Bjørn og Halldor Lægreid hadde planar om døgnkvileplass med fasilitetar på Kvernhusøyna aust i Eidfjord sentrum. No er selskapet Hardanger Truckstop AS avvikla.

Kvardagen går ikkje opp med nye rutetider

Foreldre som bur i vest og arbeider i aust vil få utfordringar om ikkje Skyss endrar på ferjeruta dei har sett opp frå 1. jauanar 2020.
Les mer om:

Klare for sommerrally i Grimstad

For første gang på ti år skal det kjøres NM-rally asfalt når KNA Aust Agder lørdag arrangerer KNA Sommerrally Grimstad.
Les mer om:

Nokas-dømt siktet for å ha smuglet over 130 kilo hasj med båt

AUST AGDER TINGRETT/ ARENDAL (NRK): Christensen (57), som er en av mennene bak Nokas-ranet i 2004, ble pågrepet av politiet i en hurtiggående båt på vei fra Danmark. Om bord skal det ha vært om lag 130 kilo hasj. Christensen sier selv han ble «tatt på fersken».

Nokas-dømte Alf Henrik Christensen pågrepet i båt i stor narkotikasak

AUST AGDER TINGRETT/ ARENDAL (NRK): Christensen (57), som er en av mennene bak Nokas-ranet i 2004, ble pågrepet av politiet i en hurtiggående båt på vei fra Danmark. Om bord skal det ha vært om lag 130 kilo hasj. Christensen sier selv han ble «tatt på fersken».

Historisk bryllaup på Kongevegen

Laurdag var det duka for eit historisk bryllaup på Kongevegen i Lærdal. Aust møtte vest – i dobbel betydning.
Les mer om:

Undersøker grunnen før flytting av ferjekaien(pluss)

Den nye ferjekaien i Solavågen skal byggast lenger aust enn planlagt. Difor vert det gjort nye grunnundersøkingar ved ferjekaien.
Les mer om:

Over 22 tusen samtaler med Kirkens SOS så langt i sommer: – Ensomheten tar ikke ferie

Ifølge Kirkens SOS har de så langt i sommer besvart over 22 000 samtaler i løpet av juni og til og med 15.juli. Nesten 500 samtaler i døgnet. I Aust Agder er det rundt 25 frivillige som besvarer samtaler fra mennesker i følelsesmessig eller eksistensiell krise.
Les mer om:

Israel riv palestinske heimar – EU krev stans

Israelske arbeidsstyrkar begynte måndag raseringa av fleire palestinske heimar aust i Jerusalem.
Les mer om:

Nå kommer Hovdens første rundkjøring

«Hotellkrysset» og avkjørsel til hyttefeltene ved Hovden Aust blir erstattet av rundkjøring.
Les mer om:

Folk strømmer til Furøya - venter på Sondre Justad

Kanonjolla har tradisjonen tro åpnet den 30. Kystkulturuka med smell. Fylkeskultursjef Hege Solli i Aust Agder og ordfører Jan Dukene har stått for talene, og nå strømmer folk inn på øya. 

Stinkbombe i grøftekanten: – Eg får spy opp i halsen

Aust for bommen på Leiro ligg det restar etter ein trailer som køyrde gale i desember.
Les mer om:

Tøff maraton i sterk vind, men bare smil å se

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Med 553 deltagere, pluss barna som var med i minimaraton, gikk årets Spitsbergen Marathon inn i historien som det løpet med desidert flest deltagere til nå. Og veksten kan fortsette.- Vi har allerede fått en del påmeldinger til neste års maraton.

Ella (14) ble beste kvinne på mila

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)14 år gamle Ella Krystad har bodd i Longyearbyen omtrent hele livet. Lørdag løp hun 10 kilometer på tiden 49.23, og ble med det beste kvinne. Som samtlige andre Svalbardposten snakket med etter målgang, slet Ella med vinden.- Det var fryktelig tungt fra flyplassen og langs Burmaveien inn til byen igjjen. Men jeg er fornøyd, sier Ella Krystad, som stort sett bare trener svømming.

Reformkongen frå aust

BRORSKAP: Ukrainas førre president kasta georgiske Mikhail Saakasjvili ut av Ukraina. No inviterer landets nye president Volodymyr Zelenskyj reformkongen frå Georgia tilbake.

Aust føler seg gløymd

AUST-UTVIDINGA: I Slovakia røysta berre 13 prosent ved førre europa­parlaments­val. I årets EU-val kan høgre­populisme mobilisere fleire.
Les mer om: