Nyheter om Aure


Begby skole med Hans Jakob (13) i spissen stakk av med seieren under årets «kokkesprell»

Hans Jakob Aure har fått sitt første bevis på at han har en kokkespire i magen. Sammen med tre medelever, vant de den nasjonale oppskriftskonkurransen «kokkesprell».
Les mer om:

Grunnstøtt bilferge i Møre og Romsdal i rute fra fredag formiddag

Bilfergen Driva som grunnstøtte i Aure i Møre og Romsdal, kom seg løs torsdag kveld. Trafikken på sambandet gjenopptas fredag formiddag, ifølge rederiet.
Les mer om:

Passasjerer evakuert fra grunnstøtt bilferge i Møre og Romsdal

Passasjerene er evakuert fra fergen Driva som grunnstøtte ved Arasvika fergekai i Aure kommune. En bergingsbåt er på vei for å dra fergen av grunnen.
Les mer om:

Ferje gjekk på grunn i Aure

Ferja MF «Driva», med 23 personar om bord, gjekk på grunn ved Arasvika ferjekai på Nordmøre. Det er så langt uklart kva som er årsaka til hendinga.
Les mer om:

Kvinne skadd i snøscooterulykke i Aure

Ei kvinne i 20-åra blei i natt frakta til St. Olavs hospital i Trondheim med luftambulanse etter ei ulykke i Aure.
Les mer om:

Kvinne fraktet til sykehus etter snøscooterulykke

En kvinne i starten av 20-årene er fraktet til St. Olavs hospital med uvisst skadeomfang etter en snøscooterulykke i Aure kommune i Møre og Romsdal.
Les mer om:

Person skadet i snøscooterulykke

En person er fraktet i luftambulanse til sykehus etter en snøscooterulykke. Politiet informerer om at hendelsen skjedde i Aure i Møre og Romsdal. Vedkommende er våken og orientert.

Slakter pasientskadeordning

Advokater etterlyser objektive sakkyndige og grundigere saksbehandling av Norsk pasientskadeerstatning. Maren Aure ble utsatt for grove sykehustabber, men vant først i domstolen.
Les mer om:

Magdalena (29) fikk fastlegejobben: – Det er dette jeg alltid har hatt lyst til

Drøye to år etter hun fullførte medisinstudiene, landa Magdalena Gorlas Aure (29) jobben som fastlege i Sør-Aurdal. Der var hun svært ettertrakta.
Les mer om:

Vil sette villfisk ut her - men først må veterinæren sjekke at den er frisk

- Jeg liker å se fisken vake, sier Rolf Høgberget. Han har hytte på Katterås i Åmli og har søkt om å få sette ut 200 aure i Lille Steinstjenn. Før han kan få lov til det, må fisken sjekkes av veterinær Line Mørch.
Les mer om:

Glatt veg, bil i grøfta, tenåring til sjukehus

Det skal være glatt på stedet der utforkjøringa i Rauma skjedde. Også fra Aure meldes det om bilulykke på glatt veg mandag morgen.
Les mer om:

Ny runde i Stortinget om føden i Kristiansund(pluss)

– Folk i Molde trenger et nytt sjukehus. Samtidig kan vi ikke påføre kvinner fra Smøla og Aure en enda lenger reisevei.

– Hva med litt lys nedover her?

– Dette er en strekning som veldig mange bruker, også til og fra jobb og t-banen. Men det blir veldig mørkt utover nå, sier Agnete Aure Haga, som håper på litt lys på strekningen.
Les mer om:

Aure har stemt over om de vil bli trøndere(pluss)

Har hatt folkeavstemning for om de skal bytte fylke.
Les mer om:

Nei til Trøndelag i Aure

Fleirtal for å bli verande i Møre og Romsdal.

Øyenvitner til dødsulykke: – Plutselig fikk vi se at begge flyene styrtet (pluss)

Det er nå gått 65 år siden to jetjagere, av typen F-84 Thunderjet fra Ørland flystasjon kolliderte i luftrommet over Ertvågøya i Aure.
Les mer om:

Han herja som vanleg – men biletet av den utslitne søstera hans gledde Klæbo mest

AURE (NRK): Han fekk gåvesjekk, applaus og viste for seg sjølv at forma er godt i rute under OL-sesongen. Men sjølv om han vann Toppidrettsveka totalt lørdag, var det noko heilt anna som fekk Johannes Høsflot Klæbo til å smile i helgen.
Les mer om:

Han herja som vanleg – men biletet av den utslitne søstera hans gledde Klæbo mest

AURE (NRK): Han fekk gåvesjekk, applaus og viste for seg sjølv at forma er godt i rute under OL-sesongen. Men sjølv om han vann Toppidrettsveka totalt lørdag, var det noko heilt anna som fekk Johannes Høsflot Klæbo til å smile i helgen.
Les mer om:

Klæbø herja i Aure

Les mer om:

Klæbo vant i Aure

Johannes Høsflot Klæbo ble hardt presset av Erik Valnes uten at det var noen tvil om hvor seieren havnet i rulleskisprinten i Toppidrettsveka i Aure fredag. – Det er alltid artig å gå fort og krysse målstreken først. Vi løste det bra, og det er bra med fire heat. Det var viktig. Slike økter som dette blir vi bedre av, sa Klæbo til NRK. Klæbo og Valnes ble nummer én og to på sprinten i VM i Oberstdorf i vinter. I lagsprint tok de gull sammen for Norge. – Dette er det nærmeste jeg har vært i skøyting og på rulleski.

Norsk jenteskrell i Toppidrettsveka

Askers Elena Rise Johnsen var best i spurten og slo selveste Johanna Hagström fra Sverige i rulleskisprinten i Toppidrettsveka i Aure fredag kveld. – Jeg lå bak og hadde en liten fordel av det, sa Johnsen til NRK. Hagström var fornøyd tross tap. Hun så lenge ut som en vinner, men avslutningen gikk i slak mote og da sluknet hun. – Jeg var sliten mot slutten, sa hun. Hagström var i VM-finalen i Oberstdorf i vinter. Da ble hun nummer fire.