Nyheter om Aurdal


De får én innbydelse i året, og det er denne

Èn gang i året inviterer Nord-Aurdal Røde Kors Hjelpekorps og Aurdal Helselag brukere på Aurdal omsorgssenter til middag med "noko attåt" på Valdres Gjestegård. Det setter de umåtelig stor pris på.

Skal gi politikerne info om hva som skjer med arbeidsplassene på DPS Aurdal

Torsdag kommer prosjektleder Ingerlise Ski for å møte kommunestyre-politikerne i Nord-Aurdal og informere om hva som vil skje med distriktspsykiatrisk senter (DPS) i Aurdal.
Les mer om:

Vandrepremien til Stas Eldi og Per M. Hvattum i pinsetravet i Aurdal

10. juni ble det arrangert pinsetrav på Aurdal travbane.
Les mer om:

Etterlyser klimafokus på nybygg i Aurdal

Kommunens klimaambisjon etterlyses i forbindelse med reguleringa av det nye omsorgssenteret i Aurdal.
Les mer om:

Fautrudvegen i Aurdal har fått asfalt. Nå står en annen av kommunens veger for tur

Nord-Aurdal kommune har en strategi om å redusere antall kilometer med grusveg, og asfalterer to veger i sommer. Fautrud vegen fikk asfalt denne uka, og snart står Valdresvegen for tur.

- Schibsted er viktig, men ikke glem det som skjer i Aurdal

- Det har vært et voldsomt trøkk på Schibsted-saken. Men vi må ikke glemme det som skjer i Aurdal. Det er like ille å miste jobben i Aurdal, som det er å miste jobben på Fagernes.
Les mer om:

Dette småbruket ble solgt flere hundre tusen kroner over prisantydning

I forrige uke hadde Privatmegleren Valdres liggende ute et lite småbruk ved Sundvollbrua i Aurdal. Bygningsmassen hadde behov for oppgradering, men det skremte ikke folk fra å by flere hundre tusen over prisantydning.
Les mer om:

Direktøren for psykisk helse svarer på kritikken fra dps i Aurdal

- Det er trist at de ansatte ved døgnenheten ved DPS i Aurdal opplever at det har vært en dårlig prosess om samlokalisering mellom DPSet og Valdres lokalmedisinske senter, sier divisjonsdirektør for psykisk helse i Sykehuset Innlandet, Benedicte Thorsen-Dahl.
Les mer om:

Vil ikke svare på hva som skjer med ansatte og pasienter, når DPS i Aurdal flyttes til VLMS

- Valdres kommer til å miste over 40 arbeidsplasser, når DPS i Aurdal blir flyttet til VLMS. Dette har vi forsøkt å påpeke i over ett år. Selvsagt vil ikke divisjonsdirektør Benedicte Thorsen -Dahl kommentere hva flyttingen faktisk innebærer. Men du bør ikke bli psykisk syk i tiden som kommer, sier hovedtilitsvalgt for sykepleierforbundet Anne Lise Holene.
Les mer om:

Kunst med livsglede i hver eneste tråd

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I 40 år har saltdalskvinnen lagd fargerik kunst av ull og nylontråd. De vevde kunstverkene til Ragnhild Monsen pryder offentlige bygninger over hele verden. Vi møter henne på Adde Zetterquist kunstgalleri på Storjord, hvor hun arbeider med å henge opp utstillingen sin, som skal åpne søndag 26. mai.

Etnedølene vil la 15.609 meter med valdresbane ligge

Nordre Land har tatt initiativ til bruksendring for Valdresbanen, som medfører riving av skinnegang på Valdresbanen, som gikk mellom Eina og Bjørgo. Nord-Aurdal, Søndre Land, Sør Aurdal, Vestre Toten og Etnedal skal alle ha saken opp til politisk behandling.

Anbefaler trolig samlokalisering av DPS og VLMS

- Rapporten fokuserer på tett samhandling mellom kommunene og spesialhelsetjenesten. Den beskriver hvordan dreining fra døgn til dagtilbud, poliklinikk og ambulent behandling skal foregå. En omstilling er nødvendig og riktig, sier divisjonsdirektør for psykisk helse i Sykehuset Innlandet, Benedicte Thorsen-Dahl. Hun er prosjektleder for gruppa som ser på en mulig sammenslåing av DPS i Aurdal og VLMS.
Les mer om:

Null promille, men høy fart og mobilbruk ble fasit for UP i dag

Up stilte seg først opp på E16 i Aurdal mandag. Deretter flyttet de seg til Tingnes.
Les mer om:

Tretten hadde det litt vel travelt gjennom Aurdal

UP holdt søndag ettermiddag laserkontroll på E16 i Aurdal.
Les mer om:

Kom endelig inn i varmen

Geir Kristian Hytten (44) fra Aurdal har hvert år siden etableringen av Skuespiller- og Danseralliansen i 2012 søkt om å få opptak. Innpass i denne sikrer økonomisk frihet til å kunne fokusere fullt på kunstutøvelsen, og ikke måtte være avhengig av andre urelevante jobber. I år lykkes han.
Les mer om:

DNT med kveldstur til Vardeberget

Tirsdag 14. mai inviterer seniorgruppa i DNT Valdres til gåtur til Vardeberget (Hjelleberget) i Aurdal, som er del av en spennende historie.
Les mer om:

Arrangerer quiz og marsj mot hjerte- og karsykdommer

Denne uka er det Hjerteuka for Nasjonalforeningen for folkehelse. Nasjonalforeningen Aurdal Helselag markerer uka med å arrangere quiz og hjertemarsj.
Les mer om:

– Forstår frykten på Sunnmøre(pluss)

Høyres fylkesleder Dag Olav Tennfjord deler ikke Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) sitt utspill om å utsette byggingen av Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR). Men han forstår frykten for at Ålesund må betale mye av regninga.

Ville Vesten i Vestringsbygda

På Aurdal Travbane var det duket for storstilt fest i Ville Vesten-stil da Valdres Ride- og Kjøreforening åpnet teltet for den første dagen av årets to-dagers Vesternfestival den 30. april!
Les mer om:

Opprørt over Ålesund-ordførerens utspill(pluss)

Leder Jan Ove Tryggestad (Sp) i Sunnmøre Regionråd sier til Rbnett at han er opprørt over utspillet til Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal om å vente med å bygge fellessjukehuset på Hjelset. Tryggestad mener utspillet truer hele eksistensen til Møre og Romsdal fylke.

– Jeg blir skikkelig skuffet(pluss)

Leder i Molde Ap, Sidsel Rykhus, er svært overrasket over utspillet til sin partikollega i Ålesund, Eva Vinje Aurdal.

– Skuffet og svært overrasket(pluss)

Varaordfører i Molde, Sidsel Rykhus (Ap), er svært overrasket over utspillet til sin partikollega i Ålesund, Eva Vinje Aurdal.

– Skuffet og svært skuffet(pluss)

Varaordfører i Molde, Sidsel Rykhus (Ap), er svært overrasket over utspillet til sin partikollega i Ålesund, Eva Vinje Aurdal.

– Vent med det nye Molde-sjukehuset(pluss)

Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal mener det nye fellesjukehuset i Molde må settes på vent.
Les mer om: