Nyheter om Aurdal


Her hugger han løs på det flunkende nye, svindyre, Ringnes-sponsede Steinway-flygelet med hyl og karatebevegelser

Hyung-ki Joo var blant artistene som bidro til en minnerik åpning av den åttende Hemsingfestivalen i rekken i Aurdal kirke onsdag kveld. Den britisk-koreanske pianisten var også en av de første som fikk legge hånd på det flunkende nye Steinway-flygelet som investor Christian Ringnes har spytta 200.000 kroner i potten for at festivalen skal få i sitt eie. Joo hadde imidlertid ikke akkurat silkehanskene på da han framførte sin svært ukonvensjonelle versjon av 250-årsjubilanten Ludwig van Beethoven sin udødelige «Til Elise» til stor latter fra publikum.
Les mer om:

Det er ikke så vanskelig å gjette hva Vetle har til etternavn når man ser på bilskiltet

Mange valdriser har benyttet seg av muligheten til å anskaffe seg personlige kjennetegn på bilen. En av dem er Vetle Syvrud (24) fra Aurdal, som i stedet for NE 83420 nå har registreringsnummer 7RUD.
Les mer om:

I nes­te veke kjem han til Aurdal: Sjå vi­de­oen der den bri­tisk-ko­re­ans­ke pi­a­nis­ten Hyang-ki Joo rek­la­me­rer for brun­os­ten og Hem­sing­fes­ti­va­len

– Det er stor stas at Hyung-ki Joo tek seg tid til å koma til Aurdal, sei­er lei­ar for Hem­sing­fes­ti­va­len, Ragn­hild Hem­sing.
Les mer om:

Anne Mette har igjen halvannet år før den sjeldne hjernesykdommen vil ta livet av henne

Hjemme i eneboligen i Aurdal lever Anne Mette Lihagen (47) store deler av døgnet i sofaen, eller i sengen som er flyttet ned i stua fordi hun ikke får gå i trapper. Hodet kverner konstant. For hun vet at om hun ikke får samlet inn 420.000, eller Helfo ikke godtar anken, så vil hun sannsynligvis dø i løpet av neste år.
Les mer om:

Populær kulturpris til Korvetten og Øpe hus

Korvetten og Øpe Hus på Bagn mottok Sør Aurdal kommunes kulturpris for 2019.
Les mer om:

UP hanket inn 10 bilister i Aurdal i dag

UP stilte seg opp på E16 i Aurdal i dag, torsdag, og kontrollerte trafikken i retning Fagernes klokken 16.55 og sto der til 20.15.
Les mer om:

Dropper alt. Blir ingenting

– Vi forsøkte å få til et bakkeløp fra Aurdal fjordcamping – opp mot Bjødnaflaten, som en kompensasjon for at det ikke blir isbanekjøring i år. Men kravene fra politiet ble for tøffe å etterkomme, sier en litt oppgitt William Scott.
Les mer om:

– Innleggelse reddet livet mitt. Nå som døgnplasser legges ned frykter "Jon" (37) at flere vil ta sitt eget liv

Han prøvde å ta sitt eget liv og trodde ville være en lettelse for alle. Etter to innleggelser i Aurdal har "Jon" (37) fått tilbake troa på livet.
Les mer om:

Valdres Sparebank utvider – blir den "lengste" banken i dalen: – Vi går nok noe motstrøms i bankverden

Valdres Sparebank etablerer nytt avdelingskontor i Sør Aurdal i løpet av våren. – Vi ser på Sør-Aurdal som en naturlig og viktig del av vårt kundegrunnlag, sier banksjef Arnfinn Helge Kvam.

Byr på meir enn berre konsertopplevingar

Fleire av konsertane under festivalen i februar skjer som før i Aurdal fjellkyrkje. I år får ein også moglegheit til å vere med på anten hundekøyring eller guida skitur før dei intime konsertane i kyrkja.
Les mer om:

Stengt som følge av uvær

E6 over Saltfjellet er stengt på grunn av dårlig sikt natt til søndag. Også fylkesvei 50 mellom Hol og Aurdal er stengt, samt fylkesvei 53 mellom Tyin og Årdal.
Les mer om:

- Vi må gjøre noe og det må skje nå

- Nord Aurdal har en del planverk som er gammelt og ikke lenger oppfyller dagens behov. Dette forsinker og hindrer utvikling i kommunen vår, sier ordfører Knut Arne Fjelltun (Sp). Han ber administrasjonen sikre nok plankapasitet i kommunen.
Les mer om:

Ta del i den stemningsfulle månevandringa over Aurdalsåsen gjennom denne videoen

Under en rødflammet himmel som til slutt måtte gi tapt for mørket og måneskinnet, lyste faklene opp da hundrevis, tradisjonen tro, samlet seg til nyttårsvandring over Aurdalsåsen fra Danebu Kongsgaard til Solnedgangen ved Aurdal Fjellpark. Vel framme sørga Silje Brekke Veltun, som skal spille en av hovedrollene i årets Ung i Valdres-musikal, for vakker sang. Hun framførte blant annet «Selmas sang» av Eva Weel Skram, fra NRK-julekalenderen «Snøfall», som du hører i denne videoen.
Les mer om:

– Det blir mye skigåing

Eldbjørg Hemsing (29) gleder seg til lang juleferie og tid med tantebarna i Aurdal.
Les mer om:

Hør bygdas fiolinvirtuoser med hele aurdalskirka som kor

Da Hemsingfestivalen og Valdres Sommersymfoni inviterte til den felles julekonserten «Snøfnugg i desember» i Aurdal kirke, ble klassiske verker plukka ut spesielt for anledningen, og kjente, kjære julesanger servert etter tur. En smakebit av den utsolgte konserten og en god dose julestemning får du her med «O helga natt» og «Deilig er jorden», fremført av bygdas tre fremste fiolinvirtuoser, Guro Kleven Hagen, Eldbjørg og Ragnhild Hemsing, cellist Dorran Alibaud, pianist Håvard Gimse og sopran Ann-Helen Moen. Tradisjonen tro ble konserten avslutta med allsang til «Deilig er jorden».
Les mer om:

Stjerneskinn på hjemmebane

Valdres tre egne fiolinvirtuoser stilte på ett brett på hjemmebane – og skuffa ikke – da de i fellesskap serverte en særdeles vakker julekonsert i Aurdal kirke.
Les mer om:

Hallvard gikk fra å lede fem til femti ansatte - den utflytta aurdølen har ansvaret for nettapotekløsning og multidoseutlevering hos en av landets største apotekkjeder

Hallvard Vigrestad (35) fra Aurdal ble først ansatt for å drive rekruttering i Vitusapotek, fikk så faglig ansvar for utvikling av nettapotekløsninga og endte som apoteker for et apotek som på rekordtid gikk fra fem til femti ansatte i fjor.

Bagn IL fekk 250.000 – sjå kven dei andre var: Gåvedryss til sju uli­ke til­tak i Vald­res frå Gjen­si­di­ge­stif­tel­sen

Hans Seierstad had­de med seg ei tjukk lom­me­bok då han be­søk­te Bru­flat, Bagn og Aurdal mån­dag.
Les mer om:

23 bilførere kontrollert for promille

Fredag ble det holdt en promillekontroll langs E16 ved Kalplassen, mellom Aurdal og Leira.
Les mer om:

Michelle og Per (30) flytta fra Bergen til Valdres – med seg på flyttelasset fulgte nesten hele storfamilien

Sola titter inn gjennom stuevinduet øverst i Bøagrenda i Aurdal og bort på Michelle, Per og hunden Pim der de slapper av i sofaen etter å ha levert Theodor i barnehagen og Tiril Aurora på skolen. Og solskinnet passer bra, for de har bidratt til en liten solskinnshistorie med sin ankomst til Valdres.
Les mer om:

Nord-Aurdal kom­mu­ne leg­ger til ret­te for det nye Aurdal om­sorgs­sen­ter. Snart kommer det 24 boenheter her

Nord-Aurdal kom­mu­ne er i gang med end­re vegkrysset ved det plan­lag­te Aurdal om­sorgs­sen­ter. Kra­vet til end­ring kom­mer fra Sta­tens veg­ve­sen i for­bin­del­se med god­kjen­nel­se av pla­ne­ne for om­rå­det. Det skal bygges et senter for demens-pasienter med 24 boenheter.
Les mer om:

Ju­le­mark­nad på Fry­den­lund: – Det­te er vik­ti­ge kro­ner inn på kon­t­oen til stif­tin­ga

Laur­dag var det den tra­di­sjo­nel­le ju­le­mark­na­den ved Fry­den­lund Skyssta­sjon i Aurdal og dit kom det meir folk enn van­leg, iføl­gje sty­re­lei­ar i stif­tin­ga Fry­den­lund, Ole Aastad Bråten.
Les mer om: