Nyheter om Aspenes


Thingnes Bø ferdig for sesongen

Johannes Thingnes Bø går ikke de resterende verdenscuprennene. - Både fysisk og mentalt har det siste året vært ekstra utfordrende med tanke på smittevern og optimalisering mot OL. Siden sist OL i 2018 har det ikke vært rom for en lang pause, og derfor tar jeg meg fri nå, slik at jeg er klar og topp motivert for de fire neste årene frem mot OL i Anterselva i 2026, sier Johannes Thingnes Bø i pressemelding fra skiskytterforbundet. Den norske skiskytteren ligger på femteplass i verdenscupen med tre runder igjen. Sverre Dahlen Aspenes er tatt ut til verdenscuprennene i Kontiolahti.
Les mer om:

Aspenes vant sprinten i IBU-cupen i Nove Mesto

Sverre Dahlen Aspenes gikk til topps på skiskyttersprinten i IBU-cupen i tsjekkiske Nove Mesto. Han hadde én bom.
Les mer om:

Aspenes tok EM-gull - plantet flagget på målstreken

Sverre Dahlen Aspenes herjet med konkurrentene i vindfylte Arber og tok EM-gull på jaktstarten lørdag. Han feiret med å plante det norske flagget på målstreken. – Det er bare å gratulere til Sverre som virkelig har slått gjennom som seniorløper denne sesongen, utbrøt NRKs skiskytterkommentator Andreas Stabrun Smith etter siste skyting. Seieren kom tre dager etter at Aspenes vant EM-gull på normaldistansen. Han nøyde seg med kun tre bom totalt under røffe forhold på standplass.
Les mer om:

Norsk EM-gull i skiskyting - Aspenes inn til suveren seier

Sverre Dahlen Aspenes (24) gikk inn til nytt EM-gull lørdag.
Les mer om:

EM-gull til Bjøntegaard

Erlend Bjøntegaard (31) skaut feilfritt og tok gullet på 10 kilometer sprint i skiskyttar-EM i Tyskland fredag. Nordmannen vant med 20 sekund ned til andremann, russiske Nikita Porsjnev. Bjøntegaard var ikkje den raskaste i sporet fredag, men tok inn det tapte på skytebanen. Ut frå første skyting var han 14 sekund bak leiaren, men ut frå siste skyting leidde han med 16 sekund til Porsjnev. Det forspranget gav han ikkje frå seg, og dermed blei det gull. Sverre Dahlen Aspenes, Håvard Gutubø Bogetveit og Johannes Dale vart alle blant dei ti beste.

Fransk seier på svak norsk dag

Quentin Fillon Maillet fra Frankrike vant søndagens skiskytterjaktstart i Ruhpolding. Han slo Alexander Loginov fra Russland med 8,8 sekunder og Anton Smolski fra Hviterussland med 13,1 sekunder. Norge stilte et lag uten OL-uttatte løpere. Sverre Dahlen Aspenes ble beste nordmann på 25.-plass. Han skjøt 18 treff og gikk seg opp fra 52.-plass. Johannes Dale ble nummer 28, Aleksander Fjeld Andersen 34, Erlend Bjøntegaard 45 og Håvard Gutubø Bogtveit 50.

Eckhoff tilbake i verdenscupen

Flere av de OL-klare skiskytterne står over helgens verdenscup i tyske Ruhpolding til helgen. Det gir plass for flere nye, mens Tiril Eckhoff gjør comeback. De beste mennene og noen av de kvinnelige eliteløperne drar til høyden for å forberede seg til OL i Beijing. Dermed blir det flere nye fjes under helgens verdenscuprenn i Ruhpolding. Verdenscupleder Marte Olsbu Røiseland og lagvenninnene Tiril Eckhoff og Karoline Knotten går rennene førstkommende helg.

Andersen til topps på sprint i IBU-cupen

Aleksander Fjeld Andersen var i en klasse for seg og vant skiskytternes sprint i IBU-cupen i Slovakia lørdag. Nordmannen leverte feilfri skyting, og med høy fart i løypa var det ingen som kunne tukte Andersen. Han vant foran den russiske duoen Nikita Porsjnev og Ilnaz Mukhamedzjanov. De ble begge slått med over 20 sekunder. Sverre Dahlen Aspenes tok 5.-plassen, også han etter feilfri skyting. Håvard Gutubø Bogetveit ble nummer sju, Sindre Fjellheim Jorde nummer 11, Johannes Dale nummer 14 og Erlend Bjøntegaard nummer 25. (NTB)

Derfor har dagens AUF-leiarar slitt med å snakke om 22. juli

Juline Aspenes (17) var berre sju år da terroren ramma Noreg og AUF. No har ho ei viktig rolle i AUF i Nordland. Både ho og andre i ungdomspartiet fortel at det er vanskeleg å snakke om 22. juli, sjølv i dag.
Les mer om:

Jonas (25) fikk sjelden og alvorlig kreft. Fredag fullførte han sin bachelor

I februar 2018 fikk Jonas Andre Aspenes (25) konstatert alvorlig og sjelden kreft i hoften. Etter tøffe runder med behandling, fullførte han bachelor-graden fredag.
Les mer om:

Hanna Sofie snakker åpent om depresjon(pluss)

Hanna Sofie Aspenes setter søkelyset på depresjon og psykisk helse og uttaler at det er et viktig tema som ikke bør tabu belegges.
Les mer om:

Kaia (29) tar over som Meny-kjøpmann: – Jeg har kjent igjen mange av kundene i sommer

Kaia Aspenes Mathisen har tatt over som kjøpmann på Meny på Teie. Det betyr samtidig at Robert Christiansen trapper ned etter 35 år i bransjen.

Slik står naustet i fjæra på Tromsøya etter uværet

Øyvind Aspenes går ofte tur langs fjæra i Hamna. I dag oppdaget han at vinden har flytta på dette naustet.
Les mer om:

– Nå ble jeg helt satt ut og veldig rørt!

«Hun er den søteste og mest dyktige kontordame som finnes», lød forslagsstillers ord om Eva Aspenes.
Les mer om:

Huspianist på 94 år(pluss)

Ingebjørg Aspenes har vært fast huspianist på Frivillighetssentralen på Evenskjer siden den ble åpnet i 2005.
Les mer om:

Turid var lærer i Kroken – i dag ble hun ansatt som ny konserndirektør i SNN

Turid Aspenes (51) er av Sparebanken Nord-Norge ansatt som ny direktør for konsernutvikling.

Ny konserndirektør

Turid Aspenes (51) blir Sparebanken 1 sin nye direktør for konsernutvikling.
Les mer om:

Får toppjobb i SNN

Turid Aspenes (51) blir Sparebank 1 Nord-Norges nye direktør for Konsernutvikling.

– Mer som en livbåt(pluss)

– Jeg kan knapt ha det bedre akkurat nå, sier Jusse Aspenes Jernsletten (30). Han kjøpte seg seilbåt da han fikk sluttpakke i Posten – og har bodd i gjestehavna i Molde siden i fjor sommer.
Les mer om:

Petter (18) trente kun alene og med jenter: I dag debuterte han i eliteserien

Petter Gamst Aspenes (18) fikk lørdag ettermiddag sin debut i eliteserien for BK Tromsø i 3-0 seieren over Stod IL. Se kampen i opptak lengere ned.

#36 - En prøvedag i toppen

I vår jubileumsserie ‘120 i Asker og Bærum’ møter vi lokale innbyggere. I dag er turen kommet til Markus Vold Aspenes.
Les mer om:

Brødre har cashet inn 208 mill. på stillaser

- Det er ikke noe hokuspokus, sier Espen Aspenes, som sammen med broren har bygget opp en gullkantet stillasproduksjon.
Les mer om:

Mest lest siste uke