Nyheter om Asker


Stjernen-konflikten: Olsson ute - Fjeldstad leder laget mot Frisk

Lasse Fjeldstad (34) vil vikariere som hovedtrener når Stjernen møter Frisk Asker lørdag. Anders Olsson vil ikke være på plass verken på trening eller kamp inntil videre.

Lasse Fjeldstad: - Jeg registrerer at spillerne har fått tyn. De fortjener også ros

Lasse Fjeldstad (34) har ledet de siste Stjernen-treningene. Om det blir han som også får hovedansvaret når Stjernen skal møte Frisk Asker lørdag, ønsker ikke assistenttreneren å spekulere i.

22 nye utøvere klare for Beijing-OL

Det er nå tatt ut de siste 22 utøverne til OL i Beijing. Den norske troppen besto fra før av 59 utøvere. Torsdag ble den utvidet med i hovedsak skihoppere og alpinister.

18 Ringerike-spillere koronasmittet

Ishockey-klubben Ringerike sliter med stort antall smittede spillere. Det er snakk om 18 spillere som har blitt koronasmittet, skriver TV 2. Det betyr at kampen mot Frisk Asker må utsettes. Klubben venter nå på svar fra PCR-tester.

Fortsatt mange uten strøm på Østlandet – feil i Asker og Bærum rettet

Rundt 6000 abonnenter har fått tilbake strømmen i Asker og Bærum fredag morgen. Fortsatt er det spredte strømbrudd på Østlandet.

Vålerenga-kamp utsatt – spillerstallen i ny karantene

Torsdagens eliteseriekamp i ishockey mellom Vålerenga og Lillehammer er utsatt på ubestemt tid fordi Oslo-klubbens spillerstall har havnet i karantene. Det opplyser Norges Ishockeyforbund i en melding i sosiale medier. «Dessverre må også kveldens oppgjør mot Lillehammer i Eidsiva Arena utsettes etter at en ny positiv prøve ble avlagt. Resten av troppen går i karantene», skriver Vålerenga selv på sine nettsider. Møtet mellom Oslo-klubben og Lillehammer er det tredje i torsdagens serierunde som utsettes på grunn av positive koronatester.

Én positiv hurtigtest førte til to utsatte kamper - nå ber de om lettelser

Kamper blir utsatt på rekke og rad i Fjordkraft-ligaen. Nå håper Frisk Asker at regjeringen letter på karantenereglene på fredag.

Eckhoff tilbake i verdenscupen

Flere av de OL-klare skiskytterne står over helgens verdenscup i tyske Ruhpolding til helgen. Det gir plass for flere nye, mens Tiril Eckhoff gjør comeback. De beste mennene og noen av de kvinnelige eliteløperne drar til høyden for å forberede seg til OL i Beijing. Dermed blir det flere nye fjes under helgens verdenscuprenn i Ruhpolding. Verdenscupleder Marte Olsbu Røiseland og lagvenninnene Tiril Eckhoff og Karoline Knotten går rennene førstkommende helg.

Fire av helgens eliteseriekamper i ishockey utsatt

Fire av fem eliteseriekamper i ishockey kommende helg er utsatt fordi ett av lagene har havnet i smittekarantene. Unntaket er Vålerenga – Ringerike. Vålerenga er for øyeblikket i karantene etter et smittetilfelle, men spillerne kan teste seg ut av karantene lørdag og rekker i så fall kampen. Annerledes er det med de fire andre kampene. Stjernen skriver på sitt nettsted at tre spillere er smittet og at man avventer svar på PCR-tester for tre andre.

Ny Lillehammer-kollaps – Grüner snudde 0-4 til 7-5

Lillehammers ishockeykrigere kan ikke skryte av kondisjonen etter en jul preget av koronasmitte. For annen gang på tre dager raknet laget på tampen og tapte. Torsdag ledet Lillehammer 4-0 nesten halvveis i bortekampen mot Grüner, men oslolaget slo knallhardt tilbake, scoret seks mål på rad og vant til slutt 7-5. Tirsdag ledet Lillehammer 4-1 i mjøsderbyet mot Storhamar mindre enn tre minutter før slutt, men gjestene utlignet med tre mål i løpet av 1.51 minutt og avgjorde med 5-4-målet i forlengningen. Hele Lillehammer-stallen tilbrakte jula i karantene etter et smitteutbrudd.

Bestevenninnene sjokkerer

ASKER (TV 2): Linnea Kilsand (17) og Frida Berge (19) leverer historiske resultater i kunstløp.
Les mer om:

Asker dropper karanteneanbefaling for barn og unge

Barn og unge i Asker kommune ble før jul anbefalt å gå i karantene dersom de var øvrige nærkontakter. Nå droppes denne anbefalingen.
Les mer om:

Frisk Asker i koronakarantene – romjulskamper utsatt

Frisk Asker får ikke spilt dobbeltmøte med Vålerenga i eliteserien i ishockey før nyttår. Årsaken er en positiv koronatest fra en av lagets spillere. Det opplyser Frisk Asker i en pressemelding. Spilleren som har testet positivt på en hurtigprøve, fikk nylig beskjed om at han hadde vært i nærkontakt med en smittet person. «Dette innebærer at alle spillerne er satt i karantene», skriver klubben. Konsekvensen blir at Frisks kamper mot Vålerenga tirsdag og torsdag må utsettes. Nylig var det flere smittetilfeller i Lillehammer-troppen. Det førte også til omberamming i eliteserien. (©NTB)

Kronprinsfamilien sang jula inn i Asker kirke

Hånd i hånd kom kronprinsparet til Asker kirke julaften for å delta i gudstjenesten sammen med barna Sverre Magnus og Ingrid Alexandra.

Kronprinsfamilien åpnet jula i Asker kirke

Hånd i hånd kom kronprinsparet til Asker kirke julaften for å delta i gudstjenesten sammen med barna Sverre Magnus og Ingrid Alexandra.

Lars Bohinen observert i Hamar av en kar som benekter han lå i buskene

Lars Bohinen har til gode å slå igjennom skikkelig som trener, på sin CV har den tidligere midtbanespilleren klubber som Sandefjord, Aalesund og senest Sarpsborg 08. – Faktisk hvis jeg ikke husker helt feil startet han sin trenerkarriere i Asker. – Kan tenkes at nyopprykkede HamKam kan bli «gjennombruddet». Kjetil Rekdal som ledet Hamarklubben opp til Eliteserien har tatt på oppgaven med å få Rosenborg til å bli et topplag igjen. – Han la igjen et sammensveiset lag og noen millioner i «erstatning» i klubbkassa.

Hoppukedebutant mister to renn etter positiv koronatest

Joachim Ødegård Bjøreng drar til hoppuka som førstegangsreisende, men en positiv koronatest gjør at han ikke får med seg starten. Det norske hoppukelaget på sju mann ble presentert onsdag. Der er Bjøreng (26) og Fredrik Villumstad (22) med for første gang. Bjøreng kvalifiserte seg via kvoteplassen i kontinentalcupen. Han får ikke konkurrere i Oberstdorf eller Garmisch-Partenkirchen. – Joacim testet positivt på covid-19 etter ankomst hjem fra Ruka. De strenge koronabestemmelsene til Det internasjonale Skiforbundet gjør at Bjøreng derfor er ute av FIS-systemet i 14 dager.

Seks boliger ble evakuert på grunn av brann

Seks boliger i Asker er evakuert etter at det startet å brenne i en kjeller.
Les mer om:

E18 var stengt etter at bil havnet på taket

Begge felt retning Oslo var stengt etter en trafikkulykke ved Padderudvannet i Asker lørdag ettermiddag.

Karantene for barn anbefales i Asker og Bærum

Flere kommuner har innført karanteneplikt for barn under 18 år. De har dermed strengere smitteverntiltak for barna enn i resten av landet.
Les mer om:

Fikk ikke være med HamKam opp i Eliteserien

HamKam har hatt en imponerende sesong som endte med opprykk til Eliteserien som klar seriemester. Med på reisen i begynnelsen den 20 år gamle venstrebacken Davod Arzani, men etter hvert ble det klart for hovedtrener Kjetil Rekdal han hadde bedre alternativer og det ble langt mellom spiller-minuttene. Noen ganger må man ta et skritt ned for å hente fart, det håper David Arzani skal skje i Asker.

Tønseth får sjansen i Tour de Ski

Didrik Tønseth, som ikke er med på landslaget, er tatt ut i troppen til Tour de Ski. – Tønseth kommer med i tillegg fordi han har levert solid siden sesongstart og leder nå Skandinavisk Cup, sier landslagstrener menn allround, Eirik Myhr Nossum. Ragnhild Haga og Silje Theodorsen får også sjansen i Tour de Ski. Disse tre er de eneste løperne som ikke tilhører elitelandslagene. Tour de Ski starter i sveitsiske Lenzerheide med sprint fri teknikk tirsdag 28.

Disse innfører digital skole

Byrådet snur og innfører digital skole i hele Oslo kommune. Det samme gjør Bergen, Asker og Bærum.

Skinnebrudd i Asker gir togproblemer

Et spor er stengt på Asker stasjon etter brudd i en skinne, noe som trolig vil føre til forsinkelser og innstilte avganger fram til lørdag.
Les mer om:

Asker kommune innfører nye smittetiltak på skoler og barnehager

Asker kommune innfører reduserte åpningstider, innføring av hurtigtest og digital hjemmeundervisning i skolene som lokale koronavedtak.
Les mer om: