Nyheter om Asia


Den populære veikroa leverte tidenes resultat: – Turistene sa at kroa så ut som et Soria Moria-slott som lyser i mørket

– Vi har veldig mange besøkende fra Asia. Aller flest kommer fra Korea - samt Kina, Japan og Thailand. Deretter kommer Frankrike og Tyskland.

Asia fosser fram, mens EU er opptatt med brexit

ANALYSE: Asia er verdens økonomiske lokomotiv. Samtidig ligger de største truslene mot verdensfreden i denne verdensdelen.
Les mer om:

- Kina kan sette USA ut av spill på timer

Maktbalansen skifter i Asia, og nå advarer en studie om at Kina skal være i stand til å sette amerikanske baser i regionen ut av spill på kort tid.
Les mer om:

Ny rapport: Kina kan overrumple USA militært i Asia i løpet av timer

Det militære styrkeforholdet i Asia er nå endret. Mens USA tidligere er blitt sett på som den suverene supermakt, er kineserne nå militært overlegne.
Les mer om:

Avinor håver inn penger på fly som ikke lander i Norge

Fly som flyr høyt over Norge på vei til Amerika eller Asia, gir penger i kassa til Avinor.
Les mer om:

– Et konstruktivt utspill, og vi lytter gjerne om det er konkrete planer(pluss)

Kommersiell direktør i Nordlaks, Merete N. Kristiansen synes utspillet om Andenes som eksportflyplass med direkte forbindelse til Asia er interessant.

Spionasjesiktede journalister tilbake i retten i Kambodsja

To kambodsjanske journalister, som arbeidet for USA-støttede Radio Free Asia, var fredag tilbake i retten, siktet for spionasje i Kambodsja.
Les mer om:

Fikk ulveflokken etter seg på jogge­turen

Mens de fleste av oss må nøye seg med nordisk villmark når de er ute og jogger, rekker Per Arnstein Aamot innom både Afrika og Asia på en halvtime.
Les mer om:

Børsene i Asia tilbake etter bedring på Wall Street

Aksjene på Wall Street endte ganske uendret på onsdag etter en heftig dag, og påvirket de sårbare markedene i Asia, som torsdag generelt endte svakt opp.
Les mer om:

Trang fødsel for lakenfabrikk: Nå håper de å lande store kontrakter framover

SKIEN: Astrid Skreosen har opplevd en trang fødsel med lakenproduksjonen i Asap-Norway, men har tro på å lande store kontrakter i Asia og Amerika framover.
Les mer om:

Zidane viser at han fortsatt er grinete på Gareth Bale

Grinete er kanskje ikke et begrep man bruker når det er snakk om to voksne karer som egentlig er avhengig av å ha en god tone seg i mellom, men når det gjelder Zidane og Bale har vi ikke problemer med å slenge inn Grinete. Historien mellom Zidane og Bale er kjent. I Zidanes versjon 1.0 hos Real Madrid klarte han å forholde seg pragmatisk til en av sine største stjerner. Takket være dette, slapp han Bale inn i Champions League-finalen mot Liverpool og skaffet seg trofeet med hjelp av waliserens to scoringer. Les: United går for arbeisløs spansk spiss Nå i Zidanes versjon 2.0 er saken en annen.

Børsfallet fortsetter i Asia

Børsene i Asia fulgte tirsdag Wall Street og falt markert etter opptrappingen av handelskrigen mellom USA og Kina. – Dette vil slå inn i norsk økonomi på flere måter.
Les mer om:

Børsfallet fortsetter i Asia

Børsene i Asia fulgte tirsdag Wall Street og falt markert etter opptrappingen av handelskrigen mellom USA og Kina.
Les mer om:

USA utpeker Kina som «valutamanipulator» for første gang siden 1994: Kraftig børsfall i Asia

Ny eskalering i konflikten mellom USA og Kina bidrar til nok en tung dag på de asiatiske børsene.
Les mer om:

Kina advarer Japan, Sør-Korea og Australia mot USAs våpen

Myndighetene i Kina advarer land i Asia og Stillehavsregionen om at Kina ikke passivt vil la USA utplassere mellomdistanseraketter hos sine allierte.

USAs forsvarsminister vil utplassere mellomdistanseraketter i Asia innen få måneder

USAs forsvarsminister Mark Esper sier han vil utplassere en konvensjonell mellomdistanserakett i Stillehavsregionen i løpet av få måneder.
Les mer om:

Bratt børsfall i Asia

Børsene i Asia falt kraftig fredag ved åpning etter at president Donald Trump kunngjorde innføring av økt toll på kinesiske varer.

Iver (28) hadde en lovende karriere. Så kjøpte han seg en enveisbillett til Asia: – Bildene mine har åpnet mange dører for meg

Iver fra Lillestrøm orker ikke leve et ni til fem-liv. Nå bruker han morgentimene på å jakte soloppganger og kveldene på å redigere bilder.
Les mer om:

Også Zidane måtte se Real-spiller bæres ut på båre

Oppkjøring til ny sesong, testkamper, vennskapelighet, teste ut spillere. Dette var vel den opprinnelige ideen til å sette opp kamper mellom verdens beste klubber rundt i USA, Australia og Asia.  Det var før.

Guardiola om kritikken: – Jeg forstår ikke hvorfor folk sier dette

Manchester City-manageren tar kraftig avstand fra kritikken klubben fikk etter Asia Trophy.
Les mer om:

Massiv kritikk mot City: – Arrogante og respektløse

Et kinesisk nyhetsbyrå går hardt ut mot Pep Guardiola og Manchester City etter deltakelsen i Premier League Asia Trophy.

Tottenham angrepsspiller reiser til Mexico

Vincent Janssen var «big deal» i nederlandske AZ Alkmaar hvor han nesten scoret i hver eneste kamp. Forventningene var naturlig nok skyhøye da han i 2016 meldte overgang til Tottenham, det slo aldri helt til. Nå skriver Football.london skriver at den nederlandske angriperen flytter til mer eksotiske farvann til den meksikanske klubben Monterrey og at avtalen faller på plass i en av de kommende dagene. Les: Leicester får det de ønsker for Harry Maguire Vincent Janssen er ikke med på Tottenhams oppkjøringsturne til Asia og er fri til å finne en ny klubb.

Rodrygo viste verden: Real Madrid savner ikke lenger frisparkene til Ronaldo

Testkampene er i gang rundt om i verden, der fjerne supportere i Australia, USA og Asia får muligheten til nærkontakt med sine fotballhelter fra ligaene i Europa.  Det var ikke bare Houston-publikumet som fikk nærkontakt med Real Madrids nye spiller, Rodrygo. Bayern München fikk også kjenne på hva de har i vente fra denne brasilianeren. Les: Iskald Zidane: «Håper han stikker snart» Selve kampen bar til tider preg av overkjøring fra Bayerns side, som endte med 3-1-seier til tyskerne.

Nord og Sør-Korea møtes i kvalifisering til fotball-VM

Det er to litt røffe kamper som vi kan se frem til etter onsdagens trekning i Kuala Lumpur. De gamle fiendene Iran og Irak møter hverandre det samme gjør Nord og Sør Korea.  Det blir noen forrykende nabooppgjør i den asiatiske VM-kvalifiseringen i fotball. Les: Clarence Seedorf har fått sparken   Sør-Korea havnet i gruppe H med Nord-Korea, Libanon, Turkmenistan og Sri Lanka. Førstnevnte lag må nok sees på som favoritt. Sør-Korea har kvalifisert seg til samtlige VM siden 1986. Les på Popidol: Vi skjønner ikke hvorfor ikke Antoine Griezmann er mer populær Også i gruppe C blir det nabooppgjør.

Politiske naboduellar i VM-kvalik

Gruppene i den asiatiske kvaliken til fotball-VM 2022 blei trekte i dag, og gav fleire naboduellar med politisk bakteppe. I gruppe C møtest Iran og Irak, i gruppe D er Saudi-Arabia og Jemen, og i gruppe H skal Sør- og Nord-Korea møtest. Dei 8 gruppevinnarane og dei fire beste toarane går til det avgjerande gruppespelet. Asia har 4 sikre plassar i VM, i tillegg til vertslandet Qatar. Eitt lag til kan kvalifisere seg via playoff.