Nyheter om Asia


Myndighetene i tre land svidde av tonnevis med narkotika i Asia

Myndighetene i Myanmar, Thailand og Kambodsja satte mandag fyr på narkotika til en anslått gateverdi av 8,5 milliarder kroner. 

Høyest andel kontantstøtte blant EU-foreldre

Andelen innvandrerbarn med kontantstøtte sank i fjor. Andelen av EU-foreldrene i Norge som fikk dette var for første gang høyere enn blant foreldre fra Asia og Afrika.
Les mer om:

Homoseksuelle splitter Asia

I Indonesia piskes homoseksuelle, mens Taiwan er det første asiatiske landet til å tillate likekjønnede ekteskap.
Les mer om:

IS oppfordrer til angrep på flere kontinenter

Den islamske stat (IS) oppfordrer sine tilhengere til å angripe USA, Europa, Russland, Asia og Australia, sier en talsmann i opprørsgruppa.

Døve nektes visum til Norge

28 deltakere fra Afrika og Asia får ikke komme på døvekonferanse i Stavern. – Norge diskvalifiserer seg som vertsland for internasjonale konferanser, mener arrangør.
Les mer om:

Døve nektes visum til Norge

28 deltakere fra Afrika og Asia får ikke komme på døvekonferanse i Stavern. Gruppa Deaf Ministries International (DMI) skulle blant annet på tur til Ål folkehøyskole for døve i Hallingdal i løpet av oppholdet.
Les mer om:

Asia spiser enda mer rå norsk laks

Eksporten av sjømat økte med 13 prosent fra mai i fjor til mai i år. Mye skyldes bedre betaling.
Les mer om:

- De ropte "evakuer flyet" over høyttalerne

Nina Røberg og de andre passasjerene som skulle fra Oslo til Evenes måtte evakuere flyet. Årsaken? Illeluktende frukt fra asia.
Les mer om:

Måtte evakuere: Frukt sørget for gass-alarm på Oslo-flyet

Nina Røberg og de andre passasjerene som skulle fra Oslo til Evenes måtte evakuere flyet. Årsaken? Illeluktende frukt fra asia.
Les mer om:

Domstol i Taiwan tillater likekjønnede ekteskap

Først i Asia.
Les mer om:

– Kinesisk byggeboom drep asiatiske elver

Kina brukte meir sement i perioden 2011 til 2015 enn USA gjorde på heile 1900-talet. Den enorme etterspurnaden har ført til stor mangel på sand i Asia, som igjen har skapt ein gigantisk illegal marknad.
Les mer om:

Helse Sør-Øst: Innrømmer at utenlandske IT-arbeidere fikk tilgang til sensitive pasientdata

De siste ukene har rundt 100 IT-arbeidere i Asia og Øst-Europa hatt tilgang og utvidete rettigheter til datasystemet til Helse Sør- Øst, viser informasjon NRK har innhentet. De har hatt mulighet til å hente ut pasientdata til 2,8 millioner nordmenn.

Norske Angelina (11) fant tonen med Norah Jones

Eventyret om den unge norske sangsensasjonen Angelina Jordan fortsetter. I Asia fikk hun jazz-superstjernen Norah Jones (38) på tomannshånd.
Les mer om:

Martin Linge seiler uferdig fra Sør-Korea

Oljeselskapet Total bekrefter at plattform-modulene til Martin Linge ikke blir ferdige før hjemreisen fra Asia.
Les mer om:

Når begynte steppefolkene å ri på hest?

I tusenvis av år var hestenomadene i Øst-Europa og Asia mektige, men når begynte de å ri på hest?
Les mer om:

Kineserne elsker Nord-Norge, men nå tar Nord-Finland helt av

Norge er mest besøkt av kinesiske turister i Norden, men i finske Lappland har antallet turister fra Asia – og spesielt Kina – eksplodert.

Lasteskip tatt i arrest: – Historisk, sier Bellona

Lasteskipet Harrier, tidligere Tide Carrier, skal ikke ut av Norge for å leve videre, men for å hugges opp på ei strand i Asia, mener norske myndigheter. Dermed betraktes skipet som farlig avfall. Tirsdag formiddag ga Miljødirektoratet beskjed om at skipet inntil videre ikke får forlate kai. Et historisk gjennombrudd, mener Bellona.
Les mer om:

Lasteskipet er tatt i arrest

Lasteskipet Harrier, tidligere Tide Carrier, skal ikke ut av Norge for å leve videre, men for å hugges opp på ei strand i Asia, mener norske myndigheter. Dermed betraktes skipet som farlig avfall. Tirsdag formiddag ga Miljødirektoratet beskjed om at skipet inntil videre ikke får forlate kai.
Les mer om:

Optimisme på verdens børser

I Asia ligger Hang Seng-indeksen i Hong Kong i en stigende trend, og videre oppgang innenfor denne indikeres.
Les mer om:

Professor: Krigsfaren flytter seg fra Europa til Asia

Professor Øystein Tunsjø sier Europas rolle i verden svekkes kraftig og at faren for ny storkrig flytter seg til Asia.
Les mer om:

Russland satser fortsatt tungt på Nordøstpassasjen

Turen langs Russlands nordlige kyst kan spare godstrafikken mellom Asia og Europa for både tid og drivstoff. I løpet av hele 2016 var det imidlertid kun 19 skip som seilte hele veien gjennom passasjen.
Les mer om:

Makten bak scenen

SPENT: Nord-Korea hevdet søndag at de har testet ut en kraftig rakettmotor. Samme dag avsluttet USAs utenriksminister en diplomatisk runddans i Asia.
Les mer om:

Statoil angrer ikke - til tross for Asia-smell

Lagringsskipet til Gina Krog holder heller ikke tidsfristen fra Asia. Men til tross for kostnadssprekker og forsinkelser for Asia-prosjektene, angrer ikke Statoil på valg av plattformbyggere.
Les mer om:

Én av seks i Norge har innvandrerbakgrunn

Norge fikk 26.400 flere innvandrere i 2016. Folk fra Afrika og Asia sto for 93 prosent av veksten. Til sammen har 16,8 prosent i Norge innvandrerbakgrunn i dag.

Mest lest siste uke