Nyheter om Asheim


Høyre-topper vil at staten skal ta kontroll over dårlige skoler

Høyre-toppene Linda Hofstad Helleland og Henrik Asheim vil at staten skal overta styringen av skoler som får svake resultater år etter år.
Les mer om:

Høyre-topper: Staten bør ta kontroll over dårlige skoler

Høyres Linda Hofstad Helleland og Henrik Asheim vil at staten skal ta grep på skoler som får svake resultater år etter år.
Les mer om:

Leter etter gull i fiskemerdene

Det er mulig å tjene penger i 2020, dersom du leter – blant annet i fiskemerdene. Audhild Asheim Aabø i Nordea anbefaler også en bitteliten sparebank nordpå – og store Yara.
Les mer om:

Bibelsk kjærlighet og erotikk

KLASSISK CD: Nils Henrik Asheim har skrevet musikk til Høysangen som er like kroppsnær som tekstene.
Les mer om:

Om låsing og ansvar

Suldølen veit like godt som alle andre at skal vårt jordiske gods vera trygt, må det låsast og sikrast. Men me er godt vane med trygge samfunn og synest nok at ulåste forhold er eit fint uttrykk for livsmåten vår her. Det har sjølvsagt også eit element av det irrasjonelle i seg.

Tjuveriraid i Suldal. Politiet ber folk om å melda frå

Klede, fleire syklar, el-sparkesykkel og eit kles-stativ er noko av det folk har meld sakna på byttegruppa, i tillegg til at ukjende personar er observerte ved ulike garasjar nattetid på Sand. Meld frå! Berge har meldt tjuveriet av syklane til politiet, men det er det få andre som har gjort.

Asheim vil ha kritisk gjennomgang av Høyres politikk

Høyres Henrik Asheim mener det er nødvendig at partiet går i seg selv og kritisk går gjennom all politikk før valget i 2021.
Les mer om:

Musikkritikerprisen til Nils Henrik Asheim

Komponisten og organisten får Kritikerprisen for sitt "Messiaen Complete"-prosjekt.
Les mer om:

Kritikerprisen til Nils Henrik Asheim

Nils Henrik Asheim får Kritikerprisen for sitt småville, ni timer lange Messiaen-prosjekt i Stavanger Konserthus.

Elvestuen vil ikke snakke om avgifter på elbiler

Høyres Henrik Asheim mener elbilistene må være med og betale regningen for veiene. Tida er ikke moden, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).
Les mer om:

Elvestuen vil ikke snakke om avgifter på elbiler

Høyres Henrik Asheim mener elbilistene må være med og betale regningen for veiene. Tida er ikke moden, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).
Les mer om:

Solas nye assistent er 26 år - men har ni år bak seg som trener

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)HÅNDBALL: - Det er ikke mer kaffe igjen. Scott har drukket alt, sier Kasper Andersen til Solabladet.Han har nettopp avsluttet et møte med hovedtrener Scott Harrington i Åsenhallen. Vi møtes en formiddag på kontoret, og selv om det mangler kaffe er det fremdeles godt humør. Andersen, som kommer til Sola HK fra danske GOG Gudme, ankom Sola i starten av mai.

Kjemper for tilførselsvei til E39

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nye Veier har opplyst at de kan «tilby» tilførselsvei ved å flytte avkjørselen til Gyland og svinge seg litt mer i dalen der Flikkabekken renner, men ellers utbedre og bruke dagens trasé fra Flikka til Lølandsvannet.Bygging av en helt ny trasé med tunnel til én million kroner er ikke aktuelt dersom Nye Veier skal nå sitt mål om samfunnsøkonomisk lønnsomhet.MØTE: Stortingsrepresentant Gisle M.

Brassband-gjengen ut på tidsreise; avgang i kveld

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Når Bjerkreim Brassband i år igjen, for 11. gongen på like mange år, set opp eit breitt anlagt musikalsk show, er Anne Margrethe Vikeså nok ein gong hyrt inn til å trekkja i nokon av dei viktigaste trådane. Ho er manusforfattar og produsent, har ansvar for scenografien og er i tillegg ein av solistane i «Tilbake til framtiden».Drøymer idear - Mot slutten av natta, rett før eg vaknar, pleier eg å ha nokså klare idédraumar.

Vidunderlige varme Vietnam

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)REISE: Det er blitt rundt 11 på formiddagen når meg og mitt reisefølge ankommer flyplassen i Ho Chi Minh City. Tidligere, og egentlig nå også, kjent som Saigon. Byen har drøye 8,5 millioner innbyggere, og fikk sitt nåværende navn etter at Nord-Vietnam gikk seirende ut av konflikten med et USA-støttet Sør-Vietnam tilbake i 1975.Det har vært en heftig tur, med kraftig turbulens over Midtøsten.

Fikk deler av det som trolig er et fly fra andre verdenskrig i trålen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FLY: Da fisker Kåre Husebø drog trål ute ved Kvitsøy i forrige uke fikk han langt mer enn han håpet på i nettet. Ved de søre holmene ved øya stoppet maskineriet nesten helt opp. Da trålen kom opp i dagslyset oppdaget Husebø at nettet var fylt av aluminiumsbiter - restene av et fly. - Det er et flyvrak som vi har visst om fra før, et fly som datt ned under krigen.

- Det var en situasjon der jeg havnet på sykehuset, fordi jeg krasjet. Jeg kunne ikke bevege beina mine, og trodde jeg var blitt lam.

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MOTORSPORT: Det er et trist bakteppe som danner oppstarten for årets sesong for Rege Racing. Det blir den første sesongen uten Leidulf Nilsen. Nilsen gikk brått bort 7. oktober 2018. Han ble 59 år.Og om det er noe han var opptatt av, så var det at barnebarna skulle fortsette med sporten han var så begeistret for, og som så på mange måter ble en måte å samle familien på.

I kveld kan det bli 22 seire og full pott for Sola-damene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Neste år spiller Sola-damene i eliteserien. Årets sesong har vært en eneste lang seiersrekke, og dersom det blir seier mot Aker i kveld, blir denne rekken ubrutt. Men for Sola-trener Scott Harrington har sesongen hele tiden handlet om å bygge et godt nok fundament til å gjøre det best mulig i eliteserien. I denne oversikten ser han tilbake på kampene denne sesongen og gir sin mening om kvaliteten på nivået og kampene.

Bildespesial fra kretsmesterskapet i terrengløp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)EIK friidrett var lørdag vertskap og arrangør for kretsmesterskapet i terrengløp. Det ble kåret kretsmestere i hele 26 forskjellige klasser, delt opp etter alder og kjønn. Christina Toogood fra Sandnes IL er sikkert allerede lei av spøker om etternavnet, men det blir nok ikke mindre av dét etter at hun vant senior-kvinneklassen i suverén stil.

Høyre-topp innrømmer: Regjeringsplattformen er for dyr

Høyre-finanstopp Henrik Asheim sender en brannfakkel til regjeringens møte om nytt statsbudsjett i neste uke: Regjeringsplattformen koster for mye.
Les mer om:

Høyre avviser Støres fattigdoms-grep: - Gjør ingen forskjell

Høyres Henrik Asheim avviser at rødgrønn skattepolitikk ville gjort ulikhetene mindre i Norge. Men det stemmer ikke, svarer Ap og SV.
Les mer om:

Høyre-forslag om fraværsgrense på ungdomsskolen

Det bør innføres en fraværsgrense også på ungdomsskolen, mener Høyres Henrik Asheim. Forslaget skal diskuteres på Høyres landsmøte.
Les mer om:

Høyre-forslag om fraværsgrense på ungdomsskolen

Det bør innføres en fraværsgrense også på ungdomsskolen, mener Høyres Henrik Asheim. Forslaget skal diskuteres på Høyres landsmøte.
Les mer om:

Rekordmange søkere til folkehøgskolene

Aldri før har folkehøgskolene mottatt flere søknader enn i år. Fantastisk, mener informasjonsrådgiver for Folkehøgskolene Marit Asheim.
Les mer om:

Rekordmange søkere til folkehøgskolene

Aldri før har folkehøgskolene mottatt flere søknader enn i år. Fantastisk, mener informasjonsrådgiver for Folkehøgskolene Marit Asheim.
Les mer om: