Nyheter om Arv


Ny studie: Gen fra neandertalere gjør moderne kvinner mer fruktbare

Arv fra våre tidlige slektninger kan være årsaken til at noen kvinner i dag føder flere barn.
Les mer om:

Inntektsnedgang på over 100 000 for museet(pluss)

Museet kystens arv hadde en nedgang på totalt 105 000 kroner i driftsinntekter for 2019, sammenlignet med året før.
Les mer om:

– Nei, det er ikke bare å la være å ordne opp

Spørsmål om arv fortsetter å strømme inn. Advokat Lene Tønset og kollega Ruth Frøland svarer på noen av spørsmålene som leserne har sendt inn.

Dette må du vite om arv og testament

Når noen dør, skal det den avdøde etterlater seg fordeles til vedkommendes arvinger. Men hvem er egentlig arvinger?
Les mer om:

BORI tar selvkritikk: – Vi skulle tatt tak i dette tidligere

Boligbyggelaget BORI innrømmer at praksisen deres for medlemsansiennitet som har gått i arv ikke har holdt mål. I mange tilfeller er årelang ansiennitet blitt strøket.
Les mer om:

Ny arvelov – slik påvirker den deg

Arveloven angår oss alle. Arv er også ofte en kilde til konflikt, og kan skape splid selv i de mest harmoniske familier. Derfor er det viktig å ha et bevisst forhold til de arvereglene som påvirker oss.
Les mer om:

Fra Riverdale til Netflix-thriller: Når arv bare byr på baluba

Denne filmen blir nok ikke Oscar-nominert. Men gjør det noe? Netflix vet å pøse ut innhold som får timene til å gå, noe som aldri har vært mer kjærkomment.
Les mer om:

Domfelt bestefar kan ha forgrepet seg på flere

Mannen i 70-årene nektet straffskyld for å ha forgrepet seg på barnebarnet sitt. I retten antydet han at overgrepsanklagene var motivert av arv.
Les mer om:

- Arv er ganske usmakelig

«James Bond»-stjernen har ikke planer om å gi barna en krone.
Les mer om:

Torun blir ny styreleder i bygdemuseet(pluss)

Torun Bakken er nyvalgt styreleder i Rissa Bygdemuseum. Hun overtar etter Anne Jorid Gullbrekken som på sin side skal fortsette i styret. Museet er en del av museet Kystens Arv og har hovedsete på Reins Kloster.
Les mer om:

Spanias konge kutter pengestrømmen til faren

Spanias kong Felipe gir avkall på all fremtidig arv fra sin far og slutter å overføre penger til den tidligere kongen.
Les mer om:

Kong Felipe fraskriver seg arven fra faren

Spanias kongehus kunngjorde søndag at kong Felipe (52) ikke vil ha noen privat arv fra sin far (82) når den tid kommer. Felipe fratar også faren det årlige stipendet.
Les mer om:

730 møtte ikonet Carly Rae Jepsen: – Jeg er den verste til å slå opp med folk

Popmusikkens indie-dronning Carly Rae Jepsen forteller 730.no om hvordan hun tok kontroll over karrieren, gjorde 200 låter for et album, og den gangen hun dumpa en fyr på toppen av et fjell. Vi har sjelden lagt skjul på vår fascinasjon for Carly Rae Jepsen.  Da den kanadiske popfrelseren popartisten startet den siste verdensturnéen sin i Stockholm i fjor, krysset vi grensene for å kunne slå av en prat med Carly om berg- og dalbanen som er hennes karriere.  Altså:  Fra å klistre opp egne konsertplakater i gatene i Vancouver, til å slippe en av de største kommersielle suksessene i moderne popmus

For dem er strikking både terapi og kunst

For ihuga strikkere er strikking en salig blanding av meditasjon, sosiale møter og kunst. Gjennom generasjoner har ulla holdt oss varme, og plaggene og tradisjonen har gått i arv. Etter hvert har fargene på nytteplaggene gjort gensere, luer og votter til moteplagg. 
Les mer om:

Kan kreditorer ta barnas arv?

De fleste ønsker at det de etterlater seg den dagen de dør skal være til nytte og glede for arvingene. Dersom en arving har mye gjeld kan man imidlertid risikere at hele arven går rett til kreditorene.
Les mer om:

Overraskelser å danse til

Unganisha – Verkstedet – Bylarm – fredag 28. februar: Med en optimistisk framtoning (glade klær, fargerik påkledning sågar av laptopbordet), mac og et tradisjonelt, håndholdt kenyansk strengeinstrument, må jeg si denne duoen får ekstremt mye ut av lite. Nå rommer Bernt Isak Wærstads laptop halve verden, høres det ut som, men innstillinga deres i det å brette ut en del muligheter er ganske imponerende. Ikke minst er det lett å bli glad av dette. Ikke noe å vente på med å sette i gang festen, og vi går rett på bassen.

Nå kommer den nye hovedutstillinga opp

Denne uken var det fullt hus på Museet kystens arv og en gjeng dugnadsfolk jobbet med å få opp den nye utstillingen.
Les mer om:

Arv og utroskap

BOK: Velskrevet og underholdende, men temmelig friksjonsfri krønike om dysfunksjonell familie.
Les mer om:

Søvnproblemer går i arv

Har du en mor eller en far som sliter med søvnen? Da bør du være forberedt på at det også kan komme til å gjelde deg. 
Les mer om:

Leiligheten hennes ble gitt bort. Hun ble aldri spurt.

Da kvinnen (62) kom på sykehjem, ga Fylkesmannen leiligheten hennes til den alvorlig syke dattera som forskudd på arv. Ingen spurte hva kvinnen selv ønsket. Nå er dattera død. Kvinnen må kjempe for å få tilbake hjemmet sitt.
Les mer om:

Flere kristne organisasjoner har klare regler for å hindre personlige gaver

Flere kristne organisasjoner har retningslinjer som helt klart slår fast at ansatte ikke kan ta imot personlige fordeler, som arv eller pengegaver.
Les mer om:

Glomma har områder som bør vernes

Odd F. Lindberg appellerer til kommunen (og fylkeskommune) om at sørge for at naturområder langs Glomma blir tatt vare på. Mange av de fine stedene er en arv fra teglverkstiden.
Les mer om:

Søndag fulgte Daniel Maldini i sin fars og bestefars fotspor

Navnet Maldini er synnonymt med AC Milan og nå har tre generasjoner vært på banen for Rossonieri. Søndag debuterte 18 år gamle Daniel Maldini på førstelaget til AC Milan på San Siro til et 1 – 1 kamp mot Hellas Verona. Les: Bournemouths eiere kom godt forberedt Målene kom av Hakan Çalhanoğlu for AC Milan og Davide Faraoni for Hellas Verona. I fotsporene til faren og bestefaren. Den unge angripende midtbanespilleren, bukket og takket fansen i det 93.

Kobe og Gigi: Vanessa Bryant poster for første gang på Instagram etter tragedien

For første gang siden søndagens helikopterulykke, uttaler Vanessa Bryant seg. Under et familiebilde postet natt til torsdag norsk tid skriver Kobe Bryants kone og Gianna «Gigi» Bryants mor en fullstendig hjerteskjærende tekst. Vanessa takker for støtten på vegne av seg selv og resten av barna, Natalia, Bianka og Capri, og ber om å få sørge i fred.
Les mer om: