Nyheter om Artister


16 år gamle Einar feirer suksessen og skinner i breial musikkvideo

Sveriges elsk/hat-stjerne Einár varmer opp til sitt nye album, som kommer til å bli en kioskvelter. Se snutten til «Nu vi skiner» nedenfor. 16 år gamle Nils Kurt Erik Einar Grönberg mener singelen er hans beste så langt. – Dette er min favorittlåt (av alle) jeg har gjort, skriver Einár. – Pump den og vis så mye kjærlighet dere kan ved å dele og spre! Låten, produsert av Straynané (Z.E, Aden & Asme, Dree Low), er delvis dedikert til moren, som har støttet ham i vanskelige tider.

Topp 50: Disse norske artistene er størst på Instagram

Her er topp 50! For Kari og Ola Nordmann bør ikke antall følgere på Instagram bety noe. Men for mennesker som lever av å være populære har det selvfølgelig litt å si. Vi har trålet gjennom tallene til en haug av landets store og små artister. Topplisten preges selvsagt av artister med stor internasjonalt rekkevidde, men vi finner også flere som hovedsakelig holder seg til hjemlandet.

– Årets Bakgård var ren magi(pluss)

Bakgården 2019 er historie. Etter en tredagers festivalhelg pakket med artister, er tiden inne for refleksjon.
Les mer om:

– Jeg er en glad person, men jeg elsker triste sanger

Vi slår oss ned på en benk med god utsikt mot vestfronten, og Isakov knipser en rekke bilder. Særlig vekker engelen på toppen med Bob Dylans fjes interesse. Med kameraet rundt halsen og en brun sixpence på hodet kunne han ha vært en hvilken som helst turist, og det er lite som vitner om hans opptredenen på Elvescenen bare noen timer tidligere. Først og fremst må jeg si at konserten din tidligere både imponerte og overrasket litt.

Norsk prima donna: Se videoen til Royane ✨

Haters they come… Haters they go! Royane Harkati fra Drammen er brått i selskap med artister som Vince Staples, Christina Aguilera, Lene Alexandra, Madi Banja og Marina & The Diamonds når hun i dag slipper en låt med tittelen «Prima Donna». Hyggelig nok får 730 ha videopremieren – sjekk ut snutten nedenfor en lynrask chat med Royane. Hey Royane! Hva handler «Prima Donna» om?  – «Prima donna» skal være en good feeling-låt som skal være gøyal. En «girls anthem» som skal kunne ta deg med fra Marokko og helt til Japan. Issa vibe. Skjønner!

Øystein er lydmann på Bakgården for tiende år på rad(pluss)

Drammenser Øystein Wierli med har jobbet med mange kjente artister. Nå er han tilbake på Bakgården for tiende år på rad.
Les mer om:

Khalids unge favoritt til Norge ✨

Norges neste favoritt? Claire Cottrill aka Clairo har gjort det særdeles bra de siste årene med låter «Pretty Girl» og «4EVER». Denne uka ble kjent at den unge indieartisten kommer til Norge i vinter, nærmere bestemt bittelille julaften 22.

Disse artistene bør du få med deg på Findings

Findings tar for sjette år på rad over Bislett stadion, og med fenomenet Kygo tronende øverst på årets plakat, er det selvsagt duket for tropisk house-fest i hovedstaden denne helgen. GAFFAs utsendte dro frem spåkulen og tok en titt på hvilke andre artister som er verdt å få med seg under årets utgave av Findings. LES OGSÅ: Lil Uzi Vert avlyser Findings-opptreden. Legg gjerne igjen en kommentar under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side om hvilke konserter DU gleder deg til å se på Findings Festival. R&B-dronning Hvem: Julie Bergan Hvor: Magenta Når: Fredag 16.

Alt klart for Melafestival – med Boine og Manu Chao om bord

Melafestivalen samler artister og publikum fra store deler av verden til konserter og arrangementer på Rådhusplassen i Oslo. I år lokkes det blant annet med Manu Chao-konsert – i akustisk tapping. Dette er mannen som blant annet har gitt oss albumet Proxima Estacion: Esperanza; et album som i 2001 ble kåret til årets beste verdensmusikkplate. LES OGSÅ: Verdensstjerne til Norge. «Manu satte publikumsrekord på Mela i 2012 og åpnet Melahuset som artisten residence i 2016.

Flere konserter avlyst – Los Angeles Opera vil granske påstander om seksuell trakassering

Philadelphia Orchestra og San Francisco Opera opplyste tirsdag at de vil avlyse kommende konserter med den 78 år gamle tenoren.

Forum Scene for alle

Forum Scene skal være en kulturarena for alle bergensere, med alle slags meninger og livssyn. Som Jens-Petter Glittenberg, representant for majoritetseier i Forum, Salt, sa til Bergens Tidende i vår; Forum skal bli Bergens Rockefeller, Bergens Sentrum Scene. Den storstilte oppussingen har gjort Forum til en konsertscene og konferansearena som kan huse minneverdige opplevelser i mange år fremover.

Her er datoene for neste års utgave av Tons of Rock

Tons of Rock ble i år for første gang arrangert i Oslo etter fem år i Halden. Festivalen har vokst i takt med publikum og sjangerens popularitet. Hovednavn som Kiss, Slayer, Def Leppard og Volbeat underholdt Oslo-publikummet gjennom tre dager i juni. LES OGSÅ: HBO satser på norske krefter. – Vi hadde våre drømmer og visjoner, men at flyttingen ble en slik suksess med dobling av antall publikummere har overgått alt.
Les mer om:

Gjorde comeback på Eikerapen Roots Festival

Våverk spilte for fullsatt låve og høstet stor applaus. En rekke andre artister satte også sitt preg på årets festival.
Les mer om:

Drake tar sin niende førsteplass på Billboard 200, matcher rekorden til Eminem

Care Package tar førsteplass på Billboard 200. Dette er hans niende nummer 1 på albumlisten. Ed Sheeran-albumet er på andreplass, med mindre enn halvparten av antall streams/salg. Samlesettet er Drizzys første på sin egen label OVO Sound. Hans forrige plater ble gitt ut av Young Money og Cash Money via Universal-labelen Republic. Det betyr at kanadieren nå trolig tjener mye mer enn når han måtte dele inntektene med de fire andre selskapene. Care Package består av 17 låter; flere av dem tidligere ikke offisielt utgitt. Blant annet «Jodeci Freestyle» feat. J.

Lil Uzi Vert avlyser Norge

Dårlige nyheter for alle som gledet seg til å se Lil Uzi Vert på norsk jord denne uken… Mandag morgen bekrefter Oslo-festivalen Findings at Lil Uzi Vert avlyser fredagens planlagte konsert på Bislett. Hip-hop-duoen Broiler stepper inn. Trolig til stor glede for Findings-folket. – Lil Uzi Vert må dessverre kansellere konserten på Findings grunnet uforutsette hendelser. Vi håper å se han på Bislett en annen gang.

Krever artister for millioner

Konkursboet vil ha tilbake forskuddet fra stjerneartister.
Les mer om:

Troms' 25 beste artister

Dagbladet kårer de beste bandene og artistene fra hvert fylke i Norge. I dag tar vi for oss Troms.
Les mer om:

Disse kjendisene har flest falske følgere på Instagram

Det er ikke tvil om at de største Instagram-kontoene har mange falske følgere. En ny undersøkelse viser hvor høy andelen er blant kjendiser som Kylie Jenner, Kim Kardashian, Justin Bieber, Billie Eilish, Ellen DeGeneres og Cristiano Ronaldo. Selv vanlige, lovlydige brukere får fra tid til annet spam-følgere, enten det er «jenter» som har mistet undertøyet sitt, IG-kontoer som vil selge deg noe, eller bare klassiske bots som utgir seg for å være vanlige brukere. Mange kjøper også følgere for å gi inntrykk av at de er mer populær enn de er.

«Stranger Things»-stjernen Joe Keery gir ut ny singel

De fleste av oss kjenner han som Steve Harrington fra den populære TV-serien «Stranger Things», men Joe Keery har flere jern i ilden, og han har nettopp sluppet sin første singel under artistnavnet Djo. Låten Roddy er et særdeles spennende utspill fra den amerikanske skuespilleren Joe Keery, som beveger seg innenfor sjangrene psych og indiepop/rock. Låtens lydunivers leder tankene til artister som Mac DeMarco og Father John Misty. LES OGSÅ: Ny låt fra Father John Misty. Selv om dette er første utgivelse fra Keery under artistnavnet Djo, er det langt fra hans første musikalske eksperiment.
Les mer om:

Gata 19: Unni Wilhelmsen: - Jeg har betalt for et gitarkurs på nett

Unni Wilhelmsen har spilt flere konserter enn de fleste norske artister gjennom årenes løp. Men å spille el-gitar skikkelig bra, det har hun til gode å mestre ennå, sier hun selv.
Les mer om:

Kommentaren til Charli XCX gjør Taylor Swifts fans forbanna

Takknemlig eller ei? I fjor trakk Taylor Swifts Reputation Stadium Tour nesten 3 millioner mennesker. På turnéen, som startet i Glendale utenfor Los Angeles i mai og avsluttet i Tokyo i november, tok popsuperstjernen med seg Camila Cabello og Charli XCX som oppvarmere. Sistnevnte beskriver nå erfaringen som pussig, grunnet Taylors unge publikum. – Jeg er veldig takknemlig for at hun spurte om jeg ville bli med på den turnéen.

Nå er programmet klart: Disse skal gi deg Gåsehud ved fjorden

Om få uker er det duket for première på Nordstrands egen festival – Gåsehud ved fjorden. Flere velkjente artister og forfattere tar turen til bydelen i løpet av festivaldagene.
Les mer om:

Paranoid videopremiere fra norske 18-åringer

To av landets største tenåringstalenter slår seg sammen. Det er bare mandag, men vi kan si med ganske stor sikkerhet at ukens tøffeste norske musikkvideo allerede er ute. Premieren får du selvfølgelig hos 730 – gjør deg selv en stor tjeneste og sjekk ut snutten nederst i saken. På «Paranoid» får artist, låtskriver og produsent Gerald Ofori hjelp av sin gode venn og samarbeidspartner Markus Røe alias Wonder the Boy. De 18 år gamle Trondheim-artistene er inne på noen Kanye-greier på «Paranoid», men Gerald forteller at han også inspireres av artister som Ozzy Osbourne, A$AP Rocky, Skrillex, Travi

Trekker millionkrav etter Hove-konkurs

- Billettkjøperne bør stå fremst i køen, sier Bjørn Eidsvåg. Han og flere andre artister frafaller kravene til konkursboet etter Hove Music Festival.

Unge Ferrari og Sigrid fronter grønt initiativ

The Green Rider er en kampanje som skal få arrangører av festivaler og andre store arrangementer verden over til å bli mer bevisste i sin miljøstrategi.