Nyheter om Artister


Musikeren Mory Kanté er død

Guineanske Mory Kanté, en av Vest-Afrikas mest kjente artister på 1980-tallet, er død. Han ble 70 år gammel.
Les mer om:

Spillelista: Dette lytter vi mest til – uke 21

Finn ut hvilke artister som ble mest streamet, og hva norske radiostasjoner valgte å spille denne uken. Innlegget Spillelista: Dette lytter vi mest til – uke 21 dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Koronerulling ber om 1,6 millioner i offentlig støtte

Konseptet hvor artister holdt proft produserte konserter på nett skal ha generert fem millioner kroner i donasjoner. Nå håper de involverte at Norsk kulturråd sørger for lønn til apparatet bak.
Les mer om:

Musikeren Mory Kanté er død

Guineanske Mory Kanté, en av Vest-Afrikas mest kjente artister på 1980-tallet, er død. Han ble 70 år gammel.
Les mer om:

«Yéké Yéké»-sanger Mory Kanté er død

Guineanske Mory Kanté, en av Vest-Afrikas mest kjente artister på 1980-tallet, er død. Han ble 70 år gammel.
Les mer om:

Lana Del Rey får kjørt seg på Instagram etter åpent brev

Lana Del Rey er lei. Lei av kvinnelige artister som får store hits ved å synge om vissvass? Kanskje, kanskje ikke. Men hun er mest lei av å bli kritisert. I dag forteller 34-åringen at hun i september slipper sitt neste album – som angivelig skal hete White Hot Forever. Annonseringen kombineres med et åpent brev, hvor Lana Del Rey skriver at hun har et spørsmål til kulturen.

Nå synger neste generasjon unge menn ut – om mannsproblematikk i det moderne samfunnet

Med få ukers mellomrom meldte to artister seg i mai med låter og albumprosjekter som begge tar for seg mannsproblematikk i dagens moderne samfunn. Rockebandet Virkelig med røtter fra Bodø slapp nylig «Identitetsløse menn», som er første singel ut fra høstalbumet. Låten handler om unge menn som faller utenfor samfunnet – og reagerer med sinne. Timingen er sørgelig aktuell med Manshaug-rettssaken, men det var møtet med en gammel skolekamerat som hadde falt litt ut som trigget Virkelig-vokalist og låtskriver Tobias Aamodt (21). – Jeg merket et sinne i ham jeg aldri hadde sett tidligere.

Tons of Rock får med Faith No More og Deep Purple til 2021: – Kommer til å bli tidenes festivalsommer

Tons of Rock skulle egentlig blitt arrangert på Ekebergsletta i starten av juni, men på grunn av myndighetenes restriksjoner som følge av korona ble arrangementet flyttet til 2021. I går slapp de 16 artister og flere kommer.
Les mer om:

Kendall Jenner må betale 895 000 kroner for Fyre Festival-reklame på Instagram

Kendall Jenner sier ja til å betale tilbake litt av sitt Fyre Festival-honorar til investorer som ble lurt for millioner av dollar. Etter å ha blitt saksøkt av Gregory Messer på vegne av Estate of Fyre Festival LLC, skal Kendall ifølge ABC  nå betale 90 000 dollar (895 000 kroner). 24-åringen var en av de mange modellene som i 2017 var med å promotere den katastrofale musikkfestivalen via Instagram. Kendall Jenner fikk 275 000 dollar (2,73 millioner kroner) for å poste et innlegg om Fyre Festival på Instagram.

Taper tre millioner kroner i sommer

- Coronaen påfører artister stort inntektstap.
Les mer om:

Over 1000 amerikanere søkte seg inn på musikkskolen LIMPI i Lillehammer: Jazara (18) kom gjennom nåløyet

LIMPI søker nye studenter! Det andre året på superskolen nærmer seg nå slutten, og det betyr at LIMPI snart er klare for å ta imot et nytt kull. Som i fjor har vi tatt turen til Lillehammer for å prate med noen av de råflinke unge talentene. Vi møtte svensk-albanske Ermina (21), norsk-nederlandske Jop (19) og amerikanske Jazara (18), som alle er artister/sangere.  Hvert kull består av 16 artister, 16 låtskrivere og 16 produsenter. Jop er den eneste fra klassen som opprinnelig kommer fra Lillehammer.

Spillelista: Dette lytter vi mest til – uke 20

Finn ut hvilke artister som ble mest streamet, og hva norske radiostasjoner valgte å spille denne uken. Innlegget Spillelista: Dette lytter vi mest til – uke 20 dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Eurovision med Will Ferrell tar Melodi Grand Prix til Netflix

Eurovision Song Contest til Netflix! Nå skal USA også lære mer om den europeiske kulturarven som har fenget oss siden 1956. COVID-19 og koronaviruset satte en stopper for ESC 2020, men det blir likevel Eurovision. Dog via komedien Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Her spiller Will Ferrell (Anchorman, Elf, Step Brothers) og Rachel McAdams (Mean Girls, The Notebook, Wedding Crashers) to islandske artister og musikere – Ask Embla Lars Erickssong og Sigrit Ericksdottir – som forsøker å komme til den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen. Will Ferrell og Rachel McAdams gjør narr a

Kan bli den yngste Idol-vinneren noen gang

Når finalen i årets Idol begynner på TV 2 klokken 20:00 i kveld er det tre finalister som kjemper om seieren. I tillegg til Mari Bølla er også Tore Pedersen og Oda Gondrosen finalister. En av de tre vil stå igjen som vinner. Skal vi tro på oddsen vil denne vinneren bli Mari Bølla. Hun er soleklar favoritt hos flere bookmakere, med odds så lavt som 1,6 for seier.

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Norsk musikk er ekstra viktig denne helgen. Det er tross alt straks klart for grunnlovsdagen. Fornuftig nok blir det en forenklet variant i år, takket være krapylet SARS-CoV-2. Norsk musikk og fest blir det lell. Her har vi plukket ut to håndfuller med kliss nye låter fra norske artister som kan passe forskjellige varianter av sammenkomster. AURORA «Exist for Love» Hele verdens Aurora Aksnes teamer opp med komponisten Isobel Waller-Bridge, kjent for musikken til BBC-suksessen Fleabag. Definitivt en av fjorårets beste serier.

Minneord fra NOPA om Kjell Karlsen

Norske komponister, tekstforfattere, musikere og artister kjenner på dyp takknemlighet overfor Kjell Karlsen. skriver NOPA i sine minneord over æresmedlemmet. Innlegget Minneord fra NOPA om Kjell Karlsen dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Snoop Dogg vil battle JAY-Z på Instagram Live

Live konserter på nettet begynner mange å bli forsynt med. Men Instagram Live-battles, hvor artister «battler» hverandre via sine største låter, holder koken. Det er i alle fall gøy å snakke om hvem som bør møtes DMX sier at han bør kjøre Verzuz-battle mot JAY-Z. 50 Cent sier at forslaget om at han battler Ja Rule ikke utgjør mening, og at 50 heller bør kjøre mot Snoop Dogg. Men California-veteranen på sin side føler at det bør bli han mot New York-kongen: Snoop Dogg vs. JAY-Z. – Biggie gikk bort, og så eide Nas det i en stund og så tok JAY-Z over i flere år.

Little Richard den store

Det lages ikke artister som ham lenger. Nå er han borte.
Les mer om:

Vil la loddtrekning avgjøre hvem som får komme

Festivalsjef Svein Bjørge i Steinkjerfestivalen akter nemlig å la loddtrekning avgjøre hvem som blir blant de heldige 200 som får inntreden på festivalen, som vil bli gjennomført med en rekke konserter fra navn som Tora, Vidar Villa, Stein Torleif Bjella og mange flere den 19. og 20. juni. – Alle artistene kommer til byen og vil opptre for maks 200 personer. Alle andre kan se gratis på festivalen, som strømmes på nett. Folk kan melde sin interesse. Så får vi trekke lodd.

Justin Bieber og Ariana Grande vs. COVID-19 – se musikkvideoen

Justin Bieber og Ariana Grande har endelig sluppet «Stuck with U». Se musikkvideoen som kom i natt nedenfor. Duetten, som de har teaset lenge, er til inntekt for organisasjonen First Responders Children’s Foundation i forbindelse med COVID-19. Koronaviruset og karantene er også indirekte temaet for låten. Selv om det egentlig handler om kjærlighet. Got all this time on our hands / Might as well cancel our plans / I could stay here for a lifetime … And there’s nothing I can do / I’m stuck with you Låten er skrevet av topliner Skyler Stonestreet, mens Justin og Arianas manager Scooter Braun – in

Musikkbransjen med samlet rop om hjelp i åpent brev til Abid Raja: – Norsk folkelig kultur er i fare

Næringsrådet er et samarbeidsorgan for norsk musikkbransje, og representerer over tusen selskaper og 15.000 enkeltmedlemmer – i spennet fra artister, komponister, tekstforfattere og musikere til managere, produsenter, arrangører, plateselskap og forleggere. I brevet stilles det spørsmål ved om Abid Raja virkelig ser alle som står bak artisten på scenen, enten det er låtskrivere, management, bookingbyrå eller teknikere.
Les mer om:

Florian Schneider fra Kraftwerk er død

Schneider startet Kraftwerk i 1970 sammen med Ralf Hütter. De etablerte sitt legendariske Kling Klang Studio i byen Düsseldorf der Kraftwerk-albumene ble produsert. Kraftwerk har fortsatt å opptre også etter at Schneider forlot bandet i 2008.
Les mer om:

17. mai-programmet for Stavanger er klart: - Alle må gjøre klar bunaden

Onsdag la 17. mai-komiteen i Stavanger frem årets program for nasjonaldagen. Flere lokale artister og kunstnere stiller til festsending og korpsene spiller over hele byen.
Les mer om:

Norsk videopremiere: Temur i tomme Oslo-gater

For knappe to år siden vant Temur velfortjent Spellemann for årets låt sammen med Hkeem. Etter «Fy faen» har løkka-gutten lånt bort den deilige stemmen sin til artister som OnklP, Erik & Kriss, Sandra Lyng, ZadeKing og Turab, men det begynner jaggu å bli lenge siden han slapp noe eget og alene. Nå er stillheten over. Temur er tilbake med Dio Mudara-produserte «Betong». Se premiere på den stilige, COVID-19-pregede musikkvideoen nederst i saken. Temur er ikke redd for å være ærlig og personlig på sin nye singel (Loudkind Foto) Du sier at du kommer fra betongen.
Les mer om:

Et nytt Konsert-Norge tar form

På Sentralen i Oslo, der over 80 Koronerulling-konserter er blitt strømmet fra siden midten av mars, er det duket for en serie på ti konserter med Jarle Bernhoft – à 46 tilstedeværende publikummere per gang innendørs. Der står premieren førstkommende torsdag, 7. mai. Dagen etter står premieren på en ny serie med «ekte konserter» – i den Nashville-aktige bakgården på utestedet Revolver. Konsertkonseptet kalles «Drømmedag med …», og allerede har man planer for fem konsertdager med like mange artister. Først ut er Torgeir Waldemar, som spiller to konserter fredag 8.