Nyheter om Artister


Disse spiller på Obos på Månen

Obos på Månen fortsetter tradisjonen med bare norske artister. I år er det Chris Holsten, Gabrielle og Madcon som skal lage fest på Tøihusplassen.
Les mer om:

Maja Lunde ut mot ny, norsk oljeleting: – Jeg synes ikke dette er veldig klokt

Klimaforfatter Maja Lunde mener vi må finne andre ting å leve av enn oljen utenfor norskekysten. Hun får støtte fra flere norske artister.
Les mer om:

Topp 9 norske sanger som kom i dag

2020 startet litt slapt, men nå er norske artister tilbake i business. Her har vi samlet noen av dagens slipp fra kongeriket Norge – i flere sjangere. God helg! <3 Chris Holsten «Wish I Never Met You» Snart hele Norges Chris? Denne vokaldrevne svisken om kjærlighetssorg bør kunne gi flinkisen fra Lillestrøm flere nye fans. Låten er produsert av Lars Kristian Rosness, som har gjort ca. 10 låter for Alan Walker.   Eirik Aas «Daggry» Vetle Junker gir sin tjommie en vakker og tøff plattform for denne selvreflekterende morgentrallen.
Les mer om:

FREDAGSJAS og et tilbakeblikk på karrieren med Petter Katastrofe ❤

Ny fredag, ny fredagsfjas! NÅ ER DET HELG! Spalten hvor våre favorittfjes brekker ned sitt favorittfjas. Denne uken er det litt ekstra kjut/trist/fint/skøy, fordi vi i tillegg går en siste tur ned Memory Lane med Petter Kristiansen alias Katastrofe. (På Petters Wikipedia står det til info: «Not to be confused with American rapper Katastrophe».

Kjendisparet lanserer verdensturnerende festival

Paret lover en serie arrangementer med noen av verdens største artister: De vil hanke inn både ledende popnavn, samt hyre lokale artister, melder Billboard. Det første navnet som presenteres er briten Robbie Williams, som også er en av hovednavnene under premieren. LES OGSÅ: Spotify lanserer ny funksjon. World Tours første stoppested er Melbourne i Australia 14. mars. Ytterligere steder som kan forvente seg besøk av det omreisende følget er Montreal, Berlin, Seoul, Osaka og Miami. The post Kjendisparet lanserer verdensturnerende festival appeared first on GAFFA.no.

Tysk konsert- og festivalgigant sikrer seg aksjemajoritet i nok et norsk musikkbransjeselskap

Nordic Live ble stiftet i 2017 av Erica Leypoldt, Kim Nordbæk, Ottar Schanke Eikum og Joël Schwalenstöcker, og representerer i dag over 60 norske og nordiske artister med stornavn som Gabrielle, Alan Walker, Kurt Nilsen, Ina Wroldsen, Julie Bergan, Violet Road og Ruben. LES OGSÅ: The 1975 overrasker via Instagram. Etter å ha gått inn i norske Goldstar i 2017, har den tyske konsert- og festivalarrangøren nå sikret seg aksjemajoritet i Nordic Live.

Shaggy takket nei til samarbeid med Rihanna

Og vi er skuffet. Det har vært fire lange år siden Riri sitt seneste album, og vi begynner å bli utålmodige. Popstjernas niende album R9, sies å være rett rundt hjørnet og er svært etterlengtet av fansen. Rihanna har inngått samarbeid med en rekke artister, men hvem passer vel bedre enn det Grammy-vinnende reggae-ikonet, Shaggy? Dessverre mistet entreprenøren den gylne muligheten til å få med reggae-artisten på laget.

Halsey er brutalt ærlig om eksen på sin nye countryballade You Should Be Sad

Break up-anthems trenger ikke å være kryptiske. På sin nye singel «You Should Be Sad» holder ikke Halsey noe som helst tilbake. Tematisk sett minner den ferske countryballaden noe om «Without Me», Halseys aller største låt til nå.

Artister tar turen til Tønsberg i helgen: – Håper folk får med seg årets viktigste konsert

– Vi i Kirkens Bymisjon har fått den store ære å arrangere årets nyttårskonsert i Oseberg Kulturhus.

Kvinnene deler på rettigheter, mennene bygger studio

Noen artister velger å produsere sjøl for å beholde fullt eierskap til egen musikk. I en ny undersøkelse om opphavsrett velger flertallet av artistene kjønnstradisjonelt.
Les mer om:

Vil ha opphavsretten ut av lukkede rom

Kunne bandkonfliktene vi kjenner fra media og rettsvesenet de siste årene vært unngått? Møt forskeren som mener han har løsninga, etter å ha intervjuet norske artister om deres forhold til den komplekse opphavsretten.
Les mer om:

To av Sørlandets MGP-bidrag får terningkast 2

Fire artister fra Sørlandet representerer landsdelen i MGP. To av dem får terning to av Fædrelandsvennens anmelder.
Les mer om:

Melodi Grand Prix: Slik logger du inn og stemmer på din favoritt

I kveld kommer første delfinale med artister fra Sør-Norge

Expressen: En av Sveriges mest populære artister pågrepet for drap

Rapperen Yasin Byn topper Spotifylistene i Sverige. Nå er han og seks andre personer pågrepet, mistenkt for å stå bak drapet på en 20 år gammel mann, skriver Expressen.
Les mer om:

Norsk videopremiere: Hard kost fra €B Jetset

Ny gangster-rapper fra Oslo! Maskerte rappere har gjort det stort i Skandinavia de siste årene, og i senere tid har de også dukket opp i Norge. Denne gangen debuterer €B Jetset med både låt og musikkvideo. I «Paramilitær» er 21-åringen inspirert av Tigerstadens mørkere gater og skildrer et behov for raske penger. Se videopremieren til «Paramilitær» under vår prat med Oslo-rapperen. (Instagram/eb.jetset) Grattis med debutlåt og video! Hvem er €B Jetset? – €B Jetset er et navn dere kommer til å se ofte nå i 2020!

Komikere føler seg flådd av blodpriser: – Kulturparasitter som bare tar pengene våre

Komikeren Trine Lise Olsen mener mange kulturhus i Norge tar altfor godt betalt for å la artister opptre.
Les mer om:

Dette var årets mest leste artikler på GAFFA.no

Julemiddagen(e) ligger godt i magen, fyrverkeriet venter og et massivt år både på musikk-, film- og seriefronten nærmer seg ubønnhørlig slutten. I 2019 har GAFFA.no nådd ut til flere lesere enn noensinne tidligere, og variasjonen blant de mest leste artiklene på nettsidene viser at lesergruppen har svært varierte interesser. LES OGSÅ: Larry David tilbake på HBO i 2020. Artikler om de store strømmetjenestene Netflix og HBO troner selvsagt høyt.

Disse sangene hørte Barack Obama mest på i 2019

Barack Obama holder koken på musikkfronten. Mens forskning viser at folk flest slutter å høre på ny musikk når de fyller 30 år, roterer denne 58-åringen mange aktuelle låter. – Fra hip-hop til country til The Boss [Bruce Springsteen], her er årets sanger for meg, skriver Barack Obama. – Hvis du ser etter noe som kan holde deg med selskap på en lang kjøretur eller gi energi når du trener, håper det er en låt eller to her som gjør trickset. Nedenfor er listen over favorittmusikken hans anno 2019, som inkluderer blant annet låter fra Summer Walker, Lizzo, J.

Listen av norske storheter på Trollrock bare vokser

Trond Rogne benytter årets siste dag til å annonsere fire nye artister til hovedscenen under historiens siste Trollrock-festival.
Les mer om:

ÜLTRALYD: Beharie trenger deg

Beharie med låt i ny drakt via Ültralyd. Veien til Spotify behøver ikke gå via Idol eller Norske Talenter. I Ültralyd, en gammel favorittspalte vi nylig børstet støv av, gir vi norske artister i startgropa litt drahjelp. Er du fysen? Send meg en mail: oda@730.no. I dag tar vi en prat med Sandnes-gutten Beharie. I oktober slapp Beharie sin selvtitulerte debut-EP, og følger opp med en alternativ og nedstrippet versjon av låta «I Need You» med musikkvideo som siderett. – EP-en har blitt en slags reise i å finne meg selv, både musikalsk og personlig.

Lizzo slår tilbake mot kroppskritikk

Lizzo, den regjerende dronningen av clap-backs, slår til igjen. Med kjendisstatus kommer også kritikk, og «Good As Hell»-sangeren har fått merke suksessens bakside. Den amerikanske forfatteren og samfunnsdebattanten, Dr.

– Fryktløst, vilt og skremmende vakkert

Desember er kanskje ikke alle musikkelskeres høytid, da de samme gamle julesviskene går igjen over samtlige høyttaleranlegg i offentligheten. Likevel er årets siste måned en musikkelskers høytid, på sin måte. For jul er også ensbetydende med den stolte tradisjonen årslister. Det er perioden hvor et helt musikkår skal oppsummeres og alle våre favoritter skal samles i lister, hvor vi kan både fryde oss og irritere oss over andres valg. LES OGSÅ: Norske stjerneskudd får vise seg frem i Trondheim. I år har GAFFA-redaksjonen atter en gang valgt sine favoritter i fellesskap.

Dette var de meste leste plateanmeldelsene på GAFFA.no i 2019

Julemiddagen(e) ligger godt i magen, fyrverkeriet venter og et massivt år både på musikk-, film- og seriefronten nærmer seg ubønnhørlig slutten. I 2019 har GAFFA.no nådd ut til flere lesere enn noensinne tidligere, og listen over mest leste plateanmeldelsene hos oss viser at både norske og internasjonale artister er i vinden om dagen. Flere av de største norske artistprofilene, inkludert Karpe og Highasakite, har gitt ut nye album i år.

Nobels Fredssenter byr på metal i nytt samarbeid med Inferno

Det skjer 7. april, to dager før den 20-årsjubilerende Infernofestivalen sparkes i gang på Rockefeller. – Vi på Nobels Fredssenter ønsker å bidra til at folk som kommer til Oslo for å være med på kulturarrangementer også får oppleve noe av det andre byen har å tilby.