Nyheter om Artister


Sensurerer bort kvinnelige artister

En iransk strømmetjeneste sensurerer bilder av kvinnelige artister på deres egne utgivelser. - Klart brudd på opphavsretten, sier advokat.
Les mer om:

Iransk musikktjeneste sensurerer bort kvinner fra omslagene

Streamingtjenesten Melovaz lar det også gå hardt ut over norske artister.
Les mer om:

Iransk musikktjeneste sensurerer bort kvinner fra omslagene

Streamingtjenesten Melovaz lar det også gå hardt ut over norske artister.
Les mer om:

Iransk musikktjeneste sensurerer bort kvinner fra omslagene

Streamingtjenesten Melovaz lar det også gå hardt ut over norske artister.
Les mer om:

Legger ned butikken

Christer Falck har fått nok av å drive forlag og plateselskap, og legger ned begge deler. Innen høsten 2020 er det slutt. – Jeg ble 50 år i august, og omtrent samtidig som Platekompaniet gikk ut med nyheten om å gå fra 11 til 3 butikker, tenkte jeg at det kanskje er greit å gi seg før det går helt gærent. For det gjør det, innleder han det mye kommenterte innlegget på Facebook. På plateselskapet C+C Records har Falck gitt ut over 100 plater, inklusive en rekke omfattende samlebokser.

Streamingtjeneste i Iran fjerner kvinner fra coveret – se 15 fæle eksempler

Gud bedre. Streaming av musikk har vært et foretrukket valg for nordiske lyttere i over et tiår, men det har tatt tid for tjenester som Spotify, Tidal og Apple Music å etablere seg i andre markeder. Mange synes fortsatt nedlasting av én og én låt eller plate via iTunes og lignende er tipp topp, for ikke å snakke om fysiske utgivelser som CD, LP og kassett (!). Men det er ikke den eneste tradisjonen noen klamrer seg til. I Iran har selskapet Melovaz sluppet en moderne streamingtjeneste på nett, men det byr på noen problemer.

Travis Scott debuterer på 1. plass i USA, 2. plass i Norge

Travis er den høyeste i rommet og på listene. I alle fall på verdens største hitliste, Billboard Hot 100, hvor 28-åringens «HIGHEST IN THE ROOM» debuterer på førsteplass. Det er kun 34 sanger i Billboards historie som har gått rett inn i toppen av listen. Singelen debuterer på 2. plass på VG-lista etter å ha holdt samme plass hos Spotify i Norge siden den kom ut. Jacques, som Travis egentlig heter, klatret i fjor til førsteplass med «SICKO MODE» feat.

En av den neste generasjonen ledere

Han sier i intervjuet at hans formål er å synliggjøre bredden som finnes av svarte musikere, artister og skapere i Storbritannia, som han mener har vært i skyggen. – Det er en hel verden der ute, en vakker ting som nå melder seg, sier Michael Omari, som er grimeartistens egentlige navn, til Time. Stormzy driver ikke bare sin egen, fremadstormende karriere, som blant annet gjorde at han som første svarte, britiske soloartist headlinet Glastonbury-festivalen i sommer: Han står også bak forlaget Merky Books. LES OGSÅ: Irritert på Beyoncé. – Det er en stor side av svart kultur og britiskhet som of

– Det var det mest nakne jeg turte å gjøre

Den første soloplaten hennes gikk hele veien til en Spellemann i countryklassen i mars i år. Det var likevel ikke nok for den tidligere «Idol»- og Melodi Grand Prix-deltageren, kjent fra bandet Lucky Lips. – Jeg var bare delvis blitt selvstendig, siden jeg fremdeles hadde med et band. Jeg ville vise at jeg kunne stå helt alene på en scene, være så god alene at jeg kunne formidle det jeg ville – bare med meg selv. LES OGSÅ: Slutt for Nobelkonserten. Dermed skrev hun nye sanger, og gikk i innspillingsstudio helt alene. – Det var det mest nakne jeg turte å gjøre.

Topp 8 norske sanger som kom i dag

Gubben darius, for en fin fredag! Her serverer vi et utvalg fra dagens store musikkbuffet som norske artister disker opp med. Innen flere sjangere. Ruben «So High» Nordlendingen Ruben Markussen lyder stadig mer eksportklar. Jamfør denne svulstige perlen som 730.no fikk gleden av å tease for flere uker siden: View this post on Instagram Herreguri, gled dere til ny musikk fra Ruben! Bjarkøy-gutten solgte ut sin første «ordentlige» konsert lang tid i forveien.

Sørveiv – livefest på Sørlandet

For første gang satser festivalen både på kjente navn og artister i startfasen.
Les mer om:

7 ting du må vite om Miley Cyrus’ nye boo

Det ringer kanskje en bjelle når du hører navnet til Cody Simpson, men hvem er han egentlig? Etter en sertifisert #HotGirlSummer går Miley Cyrus nå inn i sin #HotGirlFall. Og det er ikke bare noe vi finner på – 26-åringen har brukt begge hashtaggene på sin egen Insta. Bare timer etter at bruddet med Liam Hemsworth ble kjent i slutten av august, dukket det opp bilder av Miley Cyrus på europeisk båtferie med en ny bae. Den nye flørten var ingen ringere enn Kaitlynn Carter, eksen til Brody Jenner – broren til Kylie og Kendall. Se også: Brody Jenner kommenterer eksens #HotGirlSummer med Miley Cyru

- Avisa er til for dere lesere, ikke arrangører eller artister

Forrige uke postet leder for Generasjonsfestivalen, Cecilie Haugseth et innlegg på Facebook der hun kritiserte AN for manglende dekningen av arrangementet. Innlegget skapte stort engasjement. Det gleder et journalisthjerte.
Les mer om:

Justin Bieber raser mot PETA etter kritikk

PETA vet å hisse på seg folk. Også verdens største artister. Den kontroversielle dyrevernsorganisasjonen, som liker å bruke provokasjon som virkemiddel, er nemlig streng når det kommer til det meste. I dag er det Justin og Hailey Biebers innkjøp av katter som får kjørt seg.  Det nygifte paret feirer nemlig ekteskapet med de søte Savannah-pusene Sushi og Tuna. Kattene har allerede en egen Insta (styrt av paps) som straks runder 250 000 følgere. Biebs har allerede rukket å poste 33 bilder og videoer av den søte søskenduoen: View this post on Instagram My fam A

Topp 9 norske sanger som kom i dag

TGIF! I gamle dager var det tirsdager som var Norges store musikkdag. Avisene pleide å ha flere sider med anmeldelser og intervjuer. Hva skjedde? Nok historie, la oss gyve løs på det norske utvalget til 730.no denne høstlige fredagen. Arif «1000 netter» Boooom! Snakk om solid timing. Mens perlen «Hvem er hun» er den nest mest streamede norske sangen i Norge, slipper han albumet Arif i Waanderland. Ved første lytt lyder settet suverent, med mye følelser og mye personlig på hjertet. Samt selvsikker, musikalsk frihet. Bro, han åpner platen med Sølvguttene… Dessuten: Omslaget er storslagent.

Stovnerderby 2019: Viser fram Stovner

Til helga vil Jesperudjordet nok en gang fylles opp av spente tilskuere, artister og to lag bestående av politiet og Stovner-ungdommen. Det er duket for Stovnerderby!
Les mer om:

Lokale artister presterte stort(pluss)

Igjen var det sist helg duket for Solistaften i Bojersalen i Rissa. For tredje år på rad fyltes lokalet av et forventningsfullt publikum, og på scenen utfoldet sju dyktige solister og fire musikere av beste kvalitet seg.
Les mer om:

Festivalen ba om råd - disse artistene vil folk ha til neste års festival

Notodden Blues Festival vil fortsatt lytte til folket. Da de spurte hvilke artister publikum ønsker til neste års festival, lot ikke svarene vente på seg.
Les mer om:

Andrea Santiago røk ut av stjernekamp: – Titt og ofte på kanten av surt

Seks artister kjempet lørdag om å komme videre i NRK-programmet Stjernekamp. Denne uken var det Andrea Santiago som trakk det korteste strået.
Les mer om:

Hør: Verdensstjerner feirer filharmonien

Hjertelig velkommen til festforestilling fra Oslo Konserthus! Vi feirer Oslo Filharmoniske Orkesters hundre år, med artister i verdensklasse.
Les mer om:

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Norske artister ligger ikke på latsiden. Eller, jo. En god del gjør egentlig det. Skjerpingz! Heldigvis er det mer enn nok av flinke folk som stadig serverer oss ny musikk. I denne spalten velger vi ut noen av dagens norske slipp – innen flere sjangere. Astrid S «Favorite Part of Me» Down Low er et passende navn på Astrids nye EP, hvor hun roer det helt ned. Stemmen får mer plass, noe som er gull på rull da vokalen hennes stadig blir sterkere og vakrere – og mer allsidig. Salute!

Mean Tweets med Zendaya og Kim Kardashian

Spalten som nekter å dø er tilbake. I den 12. ordinære* runden av «Celebrities read mean tweets» ser vi blant andre Kim Kardashian West og Zendaya Coleman lese søppel om seg selv. *Spesialutgaver, f.eks. med artister, teller utenom. «Kjendiser» er for det meste skuespillere og folk kjent fra fjernsyn. Maisie Williams, Will Ferrell, Chris Rock, Jake Gyllenhaal, Mark Hamill, Tiffany Haddish, Sarah Paulson, Jon Hamm, David Harbour, Fred Savage, Jeff Goldblum, David Spade og Martin Short er også med. De fleste tar haterne med godt humør.
Les mer om:

by:Larm med første artistslipp for 2020

by:Larm er nå inne i sitt 23.
Les mer om:

Er konsert-opplevelsen slik vi kjenner den i fare?

En stor inntektskilde for musikere de siste 60 årene har vært å spille konserter verden over. Men kanskje er den tiden forbi? Vår planet er i livsfare og hva kommer til å skje med turnélivet om den ulmende antifly-aktivismen tar tak? Fredag var millioner av mennesker verden over i klimastreik med Greta Thunberg i spissen.

Beyoncé klar for rettssak om navnet Blue Ivy, kaller datteren «kulturikon»

I snart tre år har Beyoncé Giselle Knowles-Carter forsøkt å registrere navnet Blue Ivy Carter som sitt varemerke. Uten hell. Veronica Morales stiftet bryllupsplanleggerfirmaet Blue Ivy tre år før Beyoncés datter ble født, og nå skal partene møtes i retten. Ifølge rettsdokumentene kjøper ikke sangeren argumentet til eieren av varemerket. – At forbrukere trolig blir forvirret av et botique bryllupsplanleggerfirma og Blue Ivy Carter, datteren til to av verdens mest berømte artister, er frivolt og kan ikke godtas, skriver Beyoncé og advokaten hennes ifølge The Blast. Beyoncé mener at firmaet Blue