Nyheter om Artister


Norgesaktuelle Massive Attack samarbeider med klimaforskere

Forskerne skal bruke data fra bandets 2020-turné for å kunne anbefale tiltak for andre artister for hvordan de kan redusere klimaavtrykket. Blant annet skal de undersøke hvordan bandets utstyr, personale backstage og fremkomstmåter til ulike konsertarenaer påvirker miljøet. LES OGSÅ: Lauper hedres av FNs menneskerettighetsråd. I forrige måned opplyste det britiske bandet Coldplay at de dropper å turnere med sitt siste album. Årsaken er at de er bekymret for klimaavtrykket det vil sette.
Les mer om:

Forbes: Disse 40 artistene tjente mest i 2019

Gjetter du rett? Forbes har sluppet sin årlige oversikt over artistene som tjener aller mest. Tallene er ikke hentet fra skattelistene, men er et estimat basert på info magasinet har utarbeidet i samarbeid med Pollstar, Nielsen Music, offentlige dokumenter og intervjuer med artister, managere og andre bransjefolk. De fleste navnene på topp 10-listen bør ikke komme som en stor overraskelse. Artistene som selger ut de største arenaene omsetter for enorme summer, men de største tjener også grovt på kommersielle samarbeid (les: reklame), samt egne slipp av klær og sko, sminke og andre greier. Ja,

Artister i dramatisk pågripelse: - Mistet en del av synet

Artistene Rafael og Paulo Domingos i rapgruppa «Snow Boyz» mener de ble utsatt for en voldsom og grunnløs pågripelse utenfor utested i Oslo.
Les mer om:

KingSkurkOne om sitt mørkeste partyminne: – Det ble en wrestling slamdown

Endelig fredag! I dag tar vi en prat med Adrian alias KingSkurkOne, som i tillegg slipper ny låt i dag. Grattis! Man har oftest litt mer tid i kalenderen til fjas når det tikker mot helg, og det utnytter vi. I fredagsfjas brekker våre favorittfjes ned sitt favorittfjas aka helge(u)vaner. Nordstrand-rapperen gjør gull på gull, og «Bængshot» fra 2017 har over 11 millioner streams. På norsk! I dag slipper han låta «Sedativ Kjegle». Låta er produsert av Marius Palme alias Palme alias Makko Makeba. – Jeg skulle i studio med noen andre artister.

Norske stjerneskudd får vise seg frem for kred-festival og BBC i Trondheim neste år

Når bransjefestivalen feirer sitt 10-årsjubileum i dagene 30. januar til 1. februar, er det ikke bare etablerte navn som får muligheten til å vise seg frem på scenen.

Topp 9 norske sanger som kom i dag

TGIF! Og takk for all den nye musikken denne deilige dagen gir oss. Ikke minst fra norske artister. Her er et utvalgt i flere sjangere. The Chainsmokers & Kygo «Family» Alex og Drew er kanskje som brødre for Kyrre. De har i alle fall laget et familie-anthem sammen – med lekker hjelp fra den Grammy-nominerte singer-songwriteren Chris McClenney. Det nye albumet til kjederøykerne har også med stjernegjester som blant andre blink-182, Ty Dolla $ign, Sabrina Claudio og 5 Seconds of Summer.   Sondre Lerche feat. The Silver Lake Chorus «Slip Into Character» Gud bedre, Sondre.

Billie Eilish er strømmevinneren – og første kvinne som topper albumlisten globalt

Billie Eilish topper både strømmetjenestens liste over de ti mest spilte artistene her på berget, så vel som at hennes album When We All Fall Asleep, Where Do We Go?

Denne svenske 17-åringen streamer bedre enn Avicii i Sverige

Einár slår også Billie Eilish og Ed Sheeran i hjemlandet. Spotify avslører årets mest spilte artister i Sverige, og på toppen finner vi ingen ringere enn Nils Kurt Erik Einar Grönberg, bedre kjent som Einár. 17-åringen (da 16) droppet sin andre singel «Katten i trakten» i januar, og gatebangeren havnet øverst på den svenske topplisten. Siden den gang har Stockholm-gutten hatt hele 26 låter på listen, hvorav tre har ligget på førsteplass.

Artiststipender for 2019 delt ut

Fem norske artister får 250 000 kroner hver gjennom Artiststipendet.
Les mer om:

Norsk videopremiere: S1SCO rett ut av Stovner

– Jeg brukte kun én dag på å gjøre ferdig låta. Vi skal ikke juge, han her er ny for oss… Men kanskje denne 20-åringen fra Oslo got next? Han bør i alle fall fort kunne bli stor på Stovner; bydelen han pusher stolt i snutten til sin debutsingel «Versace Medusa». Videoen er regissert av Tropical Noah, mens Gherah er på beaten. Se premieren nedenfor vår prat med S1SCO. (Tropical Noah) For dem som ikke vet, hvem er S1SCO? – Jeg er en 20-åring fra fra Stovner. Vi lar musikken snakke for seg selv. Mer enn det trenger ingen å vite. Stovner får mye shine i videoen.

Cyndi Lauper hedres av FNs menneskerettighetsråd

Prisen får Lauper for sin livslange innsats LHBT-saken, melder Variety. Overrekkelsen skjer 10. desember, som er FNs menneskerettighetsdag.
Les mer om:

ÜLTRALYD: Robin T tar deg med inn i ROBiNS HOOD

Ny musikk rett ut av Hamar. 730.no børstet nylig støv av en gammel favorittspalte; ÜLTRALYD. Her går vi gjennom det norske musikklandskapet med en fin kam, og ser etter artister og band i startgropa. I 2013 ble innboksen fylt til randen av øresnop fra landets kriker og kroker, og vi kjører ønskereprise. Er det deg? Eller noen du kjenner?

Wallahi Remix: Norsk videopremiere med Doni Mula, Pappaisjappa, Cherie Mwangi, Stella Mwangi & Zeki

Mer action rolig fra sia! I september gikk Doni Mula og Pappaisjappa hardt ut med musikkvideoen til «Wallahi». Nå følger Sandefjord- og Oslo-gutta opp med remixen. Her disker de opp med en tung dose girlpower via stjerneskuddet Cherie Mwangi, hele Norges Stella Mwangi og söta bror Zeki. Låten er produsert av Mos M, og videoen er laget av Herman Syversen i Norge, Polen, USA og verdensrommet. Se premieren på musikkvideoen under vår prat med Doni Mula. Yo! Hva slags respons fikk dere på videoen til «Wallahi» – på godt og vondt? – Yo!

Derfor trekker en rekke artister musikken sin fra Amazons tjenester

Etter at 1.000 musikere signerte et felles opprop under navnet «No Music for ICE» som oppfordret til boikott av Amazon-sponsede arrangementer for noen uker siden, går det nå ut en videre oppfordring til artister om å trekke musikken sin fra Amazons digitale plattformer for strømming. Flere kjente navn står bak oppropet. LES OGSÅ: Populært musikknettsted legges ned. Ifølge Medium har blant annet Atmosphere, Jay Som, Deerhoof, Cake, Priests, Car Seat Headrest (bildet), Hurray for the Riff Raff og Immortal Technique signert oppropet – i tillegg til flere medlemmer av det legendariske bandet Fugaz

Sjekk hvilke artister som spiller på museet

Festivalsjef Hans-Olav Solli slipper nye artistnavn til neste års Moldejazz i morgensendingen til 1FM.
Les mer om:

Idyllfestivalen svært kritisk til utspill om fyrverkeri: – Hvilken profesjonalitet tror han Idyllfestivalen har?

Terje Olsen, daglig leder i Idyllfestivalen, minner om at pyro og fyrverkeri er svært viktig for festivaler og frykter at restriksjoner kan føre til at artister dropper Fredrikstad. Politikerne venter på en utredning om fyrverkeribruk.

Taylor Swift sendte en hilsen til Scooter Braun i natt

Taylor Swift viste hvem som er sjefen under nattens American Music Awards. I kjølvannet av Taylor Swift vs. Scooter Braun gikk det rykter om at Tay skulle adressere den episke krangelen under prisutdelingen i Los Angeles… Noe hun indirekte gjorde. Taylor åpnet sin AMA-opptreden med noen passende deler fra «The Man» fra hennes seneste album Lover.

Billie Eilish spør barn: WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?

Det er ikke kjempelenge siden Billie Eilish Pirate Baird O’Connell selv var et barn. Los Angeles-jenta har allerede oppnådd mer enn de fleste artister kan drømme om, så man glemmer kanskje at hun fortsatt er mindreårig. Men Billie fyller altså ikke 18 før neste måned. Sangtekstene hennes er også av det dystre slaget, men det betyr ikke at Jimmy Kimmel & co ikke klarer å lage koselig content av det. Late Night-programlederen satte nemlig Billie Eilish i et rom med barn.
Les mer om:

Scooter Braun bryter stillheten etter seks måneders konflikt med Taylor Swift: – Det er hardt

I juni hamret Taylor Swift løs på Scooter Braun etter at han kjøpte hennes gamle label og dermed rettighetene til alle sangene fra hennes seks album fra 2006 til 2017. Scooter, som er manageren til Justin Bieber, Ariana Grande, Demi Lovato og 26 andre artister, har i etterkant fått kjørt seg på nettet fra Taylor og hennes støttespillere. Selv har han holdt tyst helt til nå. – Jeg har ikke snakket om dette på seks måneder.

Parkenslipp 2020

Parkenslipp 2020. Se hvilke artister som kommer på neste års festival.
Les mer om:

– Jeg er veldig stolt

The Independent plasserer Ane Brun i selskap med artister som Kendrick Lamar, Landa Del Rey og Solange. Se topp 10-lista her!
Les mer om:

Isah skal være med på å hylle Norges beste artister

Nylig ble Isah nominert i kategorien årets nykommer. Nå kommer spillejobben.
Les mer om:

Avslører flere nye Winterland-artister

Winterland slipper nå flere artister til showene den 21. og 22. februar 2020.
Les mer om: