Nyheter om Artister


- Vi hadde brukt mange penger på festen, så vi ble bekymra da politiet advarte i avisa og mange ikke fikk lov til å komme

Hele syv artister var leid inn til den aller første festen i rekken for russen 2020 i Arendal og Tvedestrand.

Booker konserter fra Gran Canaria

– Å holde på med festival er en helårsgreie, sier Alf Warloe Christophersen som booker artister mens han er på ferie på Gran Canaria.

Europeiske festivalarrangører og promotører til krig mot felles fiende

Det skriver flere internasjonale medier fredag, inkludert Billboard. Den nye organisasjonen, som har fått navnet Face-value European Alliance for Ticketing (FEAT), inkluderer medlemmer som Neo Sala, grunnleggeren av det spanske promotørselskapet Doctor Music, og Folkert Koopmans, CEO i FKP Scorpio. LES OGSÅ: Anmeldelse av Maggie Rogers’ debutalbum. Sistnevnte er basert i Tyskland, men har de siste årene gjort sitt inntog i Norden, blant annet gjennom oppkjøpet av den norske promotøren Goldstar Music høsten 2017. Store artister og festivaler Listen over artistene som promoteres av FEAT-medlemm

Ny festival arrangeres i Oslo i slutten av januar

I slutten av januar arrangeres den nye Oslo-festivalen Interstate 19 – Oslo Americana Weekend.

Festivalarrangørene forventer 400.000 besøkende

Det kommer frem i en pressemelding onsdag formiddag. Amsterdam Dance Event har blitt arrangert årlig siden 1995, og har ifølge arrangørene vokst seg til verdens største klubbfestival – og konferanse – for elektronisk musikk. Til årets festival, som går av stabelen 16. til 20. oktober, forventer arrangørene opp mot 400.000 besøkende. – Under Amsterdam Dance Event vil Amsterdam nok en gang bli sentrum for den globale industrien innen elektronisk musikk og en base for musikkentusiaster.

Petters ubetydelig katastrofe på TV2

– Programmet er sju artister som tolker hverandres låter og griner en del. Mer er det ikke, skriver humorkritiker Anders Holstad Lilleng om oppstyret etter Petter Katastrofes kontroversielle tekst i «Hver gang vi møtes».
Les mer om:

Brit Awards-nominert

Verken Jones eller Wroldsen er imidlertid å se i videoen, som byr på danserne Shala Iwaskow og Shaadow Sefiroth. Låten ble sluppet i 2017 og lå et halvt år på den britiske singellisten, mens musikkvideoen kom i januar i fjor. LES OGSÅ: Nye artister bekreftet til Øya. Dermed er den aktuell for Brit Awards som beste britiske video- i konkurranse med musikkvideoene til blant annet One Kiss av Calvin Harris og Dua Lipa, Solo til Clean Bandit og Demi Lovato, og For You, låten kjent fra «Fifty Shades Freed» med Liam Payne og Rita Ora. The post Brit Awards-nominert appeared first on GAFFA.no.

Lover publikum en ny og eksklusiv festivalopplevelse

I dag kan X2 Festivalen annonsere sitt 2019-program. Under den tre dager lange festivalen i Volda i slutten av mars kan publikum oppleve fremadstormende norske artister som Fieh, Kamelen, Biru Baby, Safario, 22, Softcore untd. og Loui & Lexus – i tillegg til veteranen Skatebård, den amerikanske DJ’en og produsenten Gigamesh, svenske Crackazat og islandske SZK. Datoene for årets festival er 28. til 30. mars. I tillegg til Studenthuset Rokken tas en gammel propellhall i bruk som konsertarena. LES OGSÅ: Scorseses Dylan-prosjekt til Netflix. – Etter slippfesten 12.
Les mer om:

Disse spiller på Jazzahead i Tyskland

Åtte norske band og artister er plukket ut til Norwegian Night på festivalen Jazzahead i Bremen.

- Det var aldri et alternativ å gi opp

«Hver gang vi møtes»-gjengen har alle lykkes som artister. Men hva hadde de gjort om det ikke gikk?
Les mer om:

Deler sine beste råd for å lykkes i musikkbransjen

Skandinavias største showcasefestival går av stabelen i dagene 28. februar til 2. mars. by:Larm er inne i sitt 22. år og har siden 2008 hatt fast tilholdssted i hovedstaden med konserter og konferanser spredd ut over byens mange flotte scener og lokaler. Vinterens vakreste eventyr for en samlet norsk musikkbransje, vil nok mange si – ikke minst for unge talenter både på og bak scenen. – Vi er opptatt av to ting, det er å fremme ny musikk og gi ukjente artister en scene – og i tillegg skape en møteplass hvor bransjen og artistene kan møtes for inspirasjon, læring og fest.

Statsadvokaten henlegger saken mot den norske rapperen Kaveh

Etter å ha gjennomgått hendelsen foreslo politiet å henlegge saken, skriver avisen Dagen. – Måten den er fremsatt på, gjør at den faller innenfor ytringsfrihetsrommet artister og utøvende kunstnere har til å fremsette provoserende og satiriske uttalelser eller lignende, står det i forslaget fra politiet. Statsadvokat Trude Antonsen er enig i politiets vurdering. I beslutningen om å henlegge saken skriver hun at uttalelsen er sterkt nedsettende, krenkende og usann, men at den ikke rammes av straffeloven. LES OGSÅ: Tamino (22) til Norge for første gang. Fredag 15.

Kommer til Norge for første gang

Da GAFFA deltok på den prestisjefylte showcase-festivalen Eurosonic Noorderslag i Groningen i fjor vinter, hvor 306 artister spilte, trakk vi frem fire artister: to norske, to danske og en belgisk artist. Disse fire omtalte vår skribent Geir Magne Staurland som «brikker i den europeiske musikkfremtiden». Den belgiske artisten som ble trukket frem, var 22 år gamle Tamino, som nå er annonsert til Norge for aller første gang. «Forfører og lar publikum holde pusten» «Kanskje kunne man puttet den unge belgieren med egyptiske aner sømløst inn i 90-tallet. Ville noen i det hele tatt hevet et bryn?
Les mer om:

Slottsfjell-eventyret kan være over

Foreløpig er verken artister eller billetter klare til Slottsfjellfestivalen, som befinner på kanten av stupet.
Les mer om:

Slottsfjell-eventyret kan være over

Fjorårets festival var en sekstende i rekken, og den kom bare i havn fordi artister og leverandør aksepterte solide kutt i betalingen, skriver Dagbladet. Nå forhandles det om hele eksistensgrunnlaget for festivalen på fjellet midt i Tønsberg. Verken nettsted eller Facebook-sider er oppdatert, ingen artister er kunngjort, og det er ikke lagt ut billetter til salgs.

Tiden begynner å renne ut for Slottsfjell-festivalen

Fortsatt er verken artister eller billetter klare til Slottsfjellfestivalen, som befinner på kanten av stupet.
Les mer om:

Slottsfjell-eventyret kan være over

Foreløpig er verken artister eller billetter klare til Slottsfjellfestivalen, som befinner på kanten av stupet.
Les mer om:

Slottsfjell-eventyret kan være over

Foreløpig er verken artister eller billetter klare til Slottsfjellfestivalen, som befinner på kanten av stupet.
Les mer om:

Slottsfjell kan snart være historie

Det spøker for Slottsfjellfestivalen. Ingen artister er annonsert og det er ingen billetter til salgs.
Les mer om:

Tame Impala topper plakaten til norsk festival i sommer

Øyafestivalen er godt i gang med å bekrefte artister til 2019-utgaven i Tøyenparken, og i dag er ytterligere to nye navn klare: Arrangørene omtaler det som «en herlig australsk pakke» når de legger til  Tame Impala og søsterbandet Pond til årets plakat. – Vi har jobbet med å få Tame Impala til Øya 2019 i mange uker og har samtidig lagt merke til hvor mange som ønsker seg nettopp dette til Tøyenparken. Det veldig gledelig å innfri ønskene til så mange i vårt lojale publikum, sier pressesjef Jonas Prangerød i en kommentar til GAFFA. Begge band skal spille torsdag 8. august.
Les mer om:

– Vi har et bookingbudsjett på fire millioner

– Vi har landet 13 av i alt 14 artister i Vangen, men du får ikke navn før neste uke, sier festivalsjef Steinar Liadal.
Les mer om:

Det finnes ikke noe kjedeligere enn idrettsgallaer

Jeg sitter og prøver å engasjere meg i det faktum at hopplandslaget ble årets lag og at Jakob Ingebrigtsen strålte sammen med sin kjæreste etter å ha mottatt årets gjennombrudd. – Det er selvsagt hyggelig for utøverne og deres familier med litt glitter inn i hverdagen. Vi unner alle alt godt, og vi vet NRK prøver så godt de kan å lage et show som underholder. Problemet med folk som er gode i idrett er at det tar så mye tid at andre områder lider.

Den norske artisten sa ja til å bli lyden av Coca-Colas nye kosekampanje

Ifølge pressemeldingen skal logoen på flaskene erstattes med det erkenorske begrepet «kos deg».
Les mer om:

David Bowies første – og siste – samtaler samlet mellom to permer

Den ikoniske musikeren døde 10. januar 2016, to dager etter at han på 69-årsdagen 8. januar slapp det som ble hans 25. og siste album. Ikke uventet stiller en rekke artister på John Dee i Oslo til «Bowie 72»-hyllestkonsert 8. januar. Men fans som savner ikoniske Bowie, kan også lese en sterk samling intervjuer han ga fra 1964 til 2006 i norsk drakt: Boken «Det siste intervjuet og andre samtaler» er nemlig klar til utgivelse. Også det skjer 8.

Petter «Katastrofe» går i musikalsk møte på TV2

Petter Bjørklund Kristiansen er klar for «Hver gang vi møtes». Artisten under navnet «Katastrofe» skal fra 12. januar på skjermen med seks andre artister.