Nyheter om Artister


Da Heidi og Ole Bjørnar utvidet kafeen, ble de nye stolene fylt med en gang. Nå kommer også Rune Rudberg og Sputnik

Det første året de drev kafeen på kjøpesenteret økte de omsetningen med 30 prosent. Nå har de fått dobbelt så mange sitteplasser – og byr på noen av Norges mest kjente artister.
Les mer om:

Malekko x Issa x Unge Beirut: – Vi må minske våpenbruk blant ungdommer

Horten/Larvik-stjerneskuddet Malekko teamer opp Tønsberg-tenåringen Issa og Vennesla-veteranen Unge Beirut på mollypappi-produserte «Van Damme». Låten er – som du kanskje hører – oppkalt etter kampsport-filmstjernen Jean-Claude van Damme, og oppfordrer unge til å la farlige våpen ligge. – Budskapet i låten er at vi må minske våpenbruk blant ungdommer. Det er ekstremt mange unge som nå til dags tror at det å bære et våpen gjør deg til en virkelig tøff mann, men det mener jeg er stikk motsatt, forteller han. 730.no har i kveld premiere på den BobbyFilms-produserte musikkvideoen til «Van Damme».

Intimkonsert på «MS Victoria»: – Her skal det være koronatrygt

SKIEN: En sesong over all forventning for besøket på Telemarkskanalen blir kronet med to intimkonserter på kanaldronningen. – Vi er kjempestolte over at så store artister velger denne arenaen.
Les mer om:

Big Sean lister sine topp 5 rappere, Kanye West gir ham musikken sin tilbake

Big Sean røper hvem som er hans største favoritter innen rap. Det er ikke lett å liste artister man liker best, og Big Sean sliter litt når Fat Joe i videoen nedenfor ber ham fortelle hvem som er hans topp fem favorittrappere noensinne. Døde eller levende. Men Detroit-rapperen går for disse: Big Sean topp 5 rappere The Notorious B.I.G. Eminem Kanye West Lil Wayne JAY-Z Han vil helst liste sin topp 10 og legger til Rakim, Nas, 2Pac og Snoop Dogg. Når det komme til sitt eget navn Big Sean, forteller han at dette kommer fra Big Pun, Big L og Biggie Smalls. Big L (R.I.P.) var med i Fat Joes gruppe

Kjartan Lauritzen samlet musikknorge i Balestrand for en viktig sak ♡

Det er i Balestrand man skulle vært i sommer I juni og juli samlet nemlig Kjartan Lauritzen og storebroren Theodor «Teddy» Kvikne rekordmange norske talenter på Vestlandet. Ja, så mye kunstaktivitet har det nok ikke vært ved Sognefjorden siden nasjonalromantikkens tider. Historiens første runde med Balestrand Badeklubb, som samlingen heter, bestod av et tjuetalls artister og produsenter, samt klesdesignere, fotografer, kunstnere, musikere og andre kreative folk.  Gjengen samarbeidet på individuelle prosjekter, og produserte i tillegg en felles mixtape bestående av 21 låter som slippes førstko

UNDERGRUNN: – Vi sikter ikke mot et gangster-image!

UNDERGRUNN er tilbake. Nå med sitt debutalbum Firenze’s Finest. UG gikk fra å være et SoundCloud-fenomen til å få mye oppmerksomhet utenfor plattformen – både for musikken og sin klesstil. Boybandet består av seks kompiser fra Oslo øst med aliasene Marstein, Loverboy, Rikpappa, Fretex, Puz og Plaza. I 2018 var UNDERGRUNN kun 15 år gamle da de slapp sin debutsingel «Isbil». Ifølge dem selv var de i starten av puberteten da de spilte inn låten, noe man hører på stemmene deres. Siden den gang har «Isbil» fått flere hundre tusen spins på Spotify, de har sluppet EP, mixtape og flere singler. UNDERG

– Hvis jeg skal på date kommer Marion alltid med råd

I «Hver gang vi møtes»-jubileet var fire av seks artister rundt bordet fra Romerike. – Vi tulla med at det er der de store stjernene kommer fra, sier Chris Holsten
Les mer om:

Lil Mo: Sønnen til Admiral P debuterer som artist

Askim-gutten Morris Shisiali alias Lil Mo debuterer som artist. Det ligger kanskje litt i kortene når pappa heter Philip Boardman aka Admiral P? Musikalsk har 19-åringen dog gått sin egen vei. Bare hør via videopremieren til «Winners Anthem» nederst i saken! Hei Mo! Hvordan føles det å debutere som artist? – Det føles bra, jeg er spent og klar for å gi folka bra musikk. Hva handler «Winners Anthem» om? – «Winners Anthem» handler om å føle seg som en vinner. Det er en sang for å hylle allle som jobber hardt for bli nummer 1.
Les mer om:

730.no x Ava Max: − Jeg er drittlei av folk som er redde for kvinnelig lidenskap

Ava Max synes kvinner fortjener langt bedre i 2020. Det er mye som er usikkert i 2020, men én ting man kan være sikker på er at de fleste har hørt en Ava Max-låt i år. Den amerikansk-albanske popstjernen har hatt fem låter høyt oppe på den norske topplisten, og debutsingelen «Sweet but Psycho» er farlig nær å bikke en milliard streams på Spotify.

Ny generasjon samiske artister: – Det er ikke språket som viser hvem vi er

Samisk musikk er ikke lenger bare samisk tekst og tematikk. Den nye generasjonen artister mer opptatt av å nå ut til flere med musikken.
Les mer om:

Kanye West vil hjelpe Taylor Swift å få sine mastere tilbake fra Scooter Braun

Kanye West ordner opp? Ye skal personlig se til at Taylor Swift får tilbake rettighetene til sin egen musikk. Som Scooter Braun kjøpte i fjor – mot hennes vilje. Det skriver i alle fall Kanye i kveld. SELVFØLGELIG I STORE BOKSTAVER. I’M GOING TO PERSONALLY SEE TO IT THAT TAYLOR SWIFT GETS HER MASTERS BACK. SCOOTER IS A CLOSE FAMILY FRIEND — ye (@kanyewest) September 18, 2020 Ye kaller musikkmogulen – som er manager for Justin Bieber, Ariana Grande, Demi Lovato og ca.

Glissent er det nye utsolgt

Hvordan kan vi støtte artister vi faktisk liker uten å drive med veldedighet? Torsdag dro vi til Etne for å høre på god musikk.
Les mer om:

Taylor Swift tilbake på countryscenen etter syv år

I natt opptrådte Taylor Swift på Academy of Country Music Awards aka ACM Awards for første gang siden 2013. Anledningen er selvfølgelig overraskelsesslippet av folklore, albumet hvor Taylor for alvor går tilbake til røttene. Sittende på en krakk i mørket synger hun «betty», tredje singel fra folklore, og en favoritt på amerikanske country-radiokanaler. Under opptredenen gjør Taylor Swift en liten endring i teksten.  Trolig for å ikke si f-ordet? «If I just showed up at your party […] Would you tell me to go fuck myself?» gjøres om til «Tell me to go straight to hell?». Se video fra Academy of

Øya gir refusjonsgaranti for 2021-festivalen

Festivalledelsen er i full gang med å planlegge for neste års utgave, etter at 2020-festivalen ble koronaavlyst. Men i en pressemelding tirsdag lanserer Øya likevel det de kaller «en refusjonsgaranti». – Da vi måtte avlyse årets festival ble alle billetter automatisk overført til 2021, og alle som ønsket å refundere billetten fikk mulighet til det.

Spillelista: Dette lytter vi mest til – uke 38

Terje Rypdal (73) topper iTunes-oversikt, mens ingen norske artister matcher de mest populære hos Spotify den siste uka. Innlegget Spillelista: Dette lytter vi mest til – uke 38 dukket først opp på ballade.no.

Videopremiere: L.U:N.A om korona, BLM og det vanskelige artistnavnet

Det bergenske stjerneskuddet Mia Roussel aka L.U:N.A begynner for alvor å markere seg som artist. Hun trollbandt oss på by:Larm, og i 2019 ble hun i en alder av 19 nominert til årets liveartist på P3 Gull, sammen med etablerte navn som Sondre Justad og Karpe. L.U:N.A har demonstrert at hun er en artist verdt å følge med på, og etter en rekke singler er hun snart klar med sin første EP. I kveld har 730.no premiere på musikkvideoen til «Anomi».

Trump skrur av TikTok i USA på tirsdag?

Donald Trump utsetter ikke fristen til TikTok. Kinesiske ByteDance må enten selge tjenesten eller separere den amerikanske driften, for så å selge den, innen tirsdag 15.

Livestreamer hele helgens festival

Det er stadig ulike kreative løsninger som nå prøves ut for å kunne gjennomføre livekonserter for et begrenset publikum for å ivareta smittevernsregler som følge av covid-19 pandemien. Det er en stor, nesten umulig, utfordring for arrangøren å gjennomføre arrangementer og festivaler uten å tape penger på grunn av publikumsbegrensninger. Av den grunn avlyser derfor også de fleste sine arrangementer. Brynerocken har likevel valgt å gjennomføre sin festival.

VILL VILL VEST 2020 er avlyst

- Situasjonen i Bergen er nå så kritisk at vi ikke finner det forsvarlig å invitere artister, gjester og publikum fra hele Norge, sier festivalsjef Simen Korneliussen. Innlegget VILL VILL VEST 2020 er avlyst dukket først opp på ballade.no.

Sissel Kyrkjebø avlyser julekonsertene sine

Mange artister håpet at julekonserter skulle bli redningen etter coronanedstengningen. Men nå melder Sissel Kyrkjebø melder at hun avlyser sin juleturné.

Norsk videopremiere: Anthem fra Kars & Lars Vaular

Øst møter vest på bangeren til Kars og Lars Vaular Da Oslo-gutten Amund Karseth alias Kars flyttet vestover gikk det ikke mange ukene før han var et fullverdig medlem av rapscenen i Bergen. Nå er han i stallen til Girson Dias og Full Effekt Records, og passende nok har han fått med seg ringreven Lars Vaular på sin kommende EP. I kveld har 730 premiere på musikkvideoen til «Anthem», regissert av arbeidsjernet Alier Ajak alias Alieer.  «Anthem» er produsert av stjerneskuddet Nado, som også er aktuell med den nye Kamelen-singelen. Se musikkvideoen etter en god prat med Kars & Lars! Kars, Lars og

Øya planlegger for full 2021-festival: – Vi må bare håpe på at verden snart blir litt mer normal

– Vi planlegger for full festival per dags dato, sier daglig leder for Øyafestivalen i Oslo, Tonje Kaada.

Grizzly II fra 1983 med George Clooney, Laura Dern og Charlie Sheen får premiere i 2020

Grizzly-skrekk på festival med George Clooney, Laura Dern og Charlie Sheen. Dette får man nyte i en gammel grøsser som aldri ble utgitt. Men nå er Grizzly II: The Predator alias Grizzly II: The Concert fra 1983 klar. Den amerikanske filmen ble innspilt i Ungarn med en ungarsk regissør som aldri hadde laget film før, og mot en del odds ble den nesten ferdig.

Spellemann gjør om på kategoriene – igjen: Dropper Årets album og slår sammen pop

– Spellemann har fått flere tilbakemeldinger på at kategorien Årets album er utydelig og overlapper de øvrige sjangerkategoriene, og har valgt å ta følgene av dette. Vinnerne av sjangerkategoriene vil på denne måten hver især framstå som en Årets album-vinner innen sin kategori, heter det i pressemeldingen. Spellemanns siste Årets album-vinner ble dermed Karpe med «SAS Plus / SAS Pussy»-prosjektet sitt. Spellemann har også slått sammen de to kategoriene for årets popartist og årets popgruppe til én, som bare skal hete Pop.
Les mer om: