Nyheter om Art


Innstilt til å bli gastronomi-hovedstad i 2022(pluss)

Juryen i IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Art and Tourism), som tildeler denne utmerkelsen, har på sitt besøk i Trøndelag disse dagene besøkt blant annet Refsnes Laks i Åfjord. Nå innstiller de på at Trøndelag får tittelen Europeisk gastronomi-hovedstad i 2022.

Kjønnsroller er i hovedsak biologisk betinget

Med utgangspunkt i seksuell seleksjon kan vi sette opp modeller som lar oss forutsi ganske presist hvilke kjønnsroller, og i hvor stor grad, hannen og hunnen har i en art.
Les mer om:

At skjønnheten kommer innenfra, det vil 350 unge dansere snart vise deg

16. og 17. november inviterer Extend art of dance til en ballettforestilling som egentlig ikke var en ballett.
Les mer om:

Væpna politi stoppa fire menn ved Lovraeidet

I dag, fredag morgon, opplyser GDE-leiar Siri Fisketjøn Indrebø at det var under ein dokument-kontroll at bilen med dei fire vart stoppa. Ein av mennene er heimhøyrande i Suldal. Dei tre andre har bustadadresse på Nord-Jæren. Væpna politi GDE-leiaren fortel at bilen kom sørfrå, frå Erfjord og skulle i retning Sand. Politiet fatta mistanke til følgjet og fekk godkjenning til å ransaka dei involverte, bilen og tilhengjaren. Forbikøyrande vitne Suldalsposten har vore i kontakt med, fortel at politiet var væpna.

Ål er en art som er truet!

Les mer om:

Krabbe fant fremmed art i fjæra(pluss)

Marit Krabbe fra Ørlandet fant forleden noen merkelige skjell i fjæra på Garten. – De kom i en rød plastikkstamp, forteller finneren.
Les mer om:

Vikingene kan ha utsletta hvalrossen på Island

Ny forskning viser at vikingenes herjinger kan være årsaken til at en sårbar art ble utrydda.
Les mer om:

Innbruddsbølge: Politiet trapper opp - vil passe ekstra på i båthavnene

Hele 16 tilfeller av tyverier av forskjellig art er meldt inn til politiet i løpet av den siste måneden. Nå intensiverer politiet patruljeringen, spesielt i nærheten av båthavner.
Les mer om:

Uønsket skapning i sjøen

Det observeres mye lobemaneter i sjøen på Haugalandet nå. Dette er en uønsket art hos oss.
Les mer om:

Borettslaget fjernet lekeplassen - nå blir de tvunget til å bygge opp en ny

Elvebreddens borettslag på Selbak ble én lekeplass fattigere. – Forfallet var av en sånn art at det ikke var lønnsomt, og vi har knapt nok brukere av lekeplassen, sier styreleder Torfinn Lundblad. Det var før han tverrsnudde og innrømte at reglene sier to lekeplasser.
Les mer om:

Kylie Jenner: – Jeg trodde aldri at jeg skulle posere for Playboy

Kylie Jenner går i fotsporene til storesøster. I 2007 stilte Kim Kardashian i Playboy i forbindelse med slippet av sextapen Kim K Superstar og sesong 1 av Keeping Up with the Kardashians. Disse to utgivelsene var med å gjøre Kardashian-familien til et globalt husholdsnavn. Men Kylie kunne angivelig ikke forestille seg at hun kom til å gjøre det samme som Kim. – Jeg trodde aldri at jeg kom til å posere for Playboy, sier Kylie i det kommende nummeret, hvor hun pryder forsiden. Hun snakker til Travis Scott, som for anledningen er bladets journalist og art director, mens venninnen Sasha Samsonova

Tommy Tee har co-produsert den nye singelen til French Montana og Gunna

Oslo x New York x Atlanta Norges største veteran innen hip-hop har laget den nye singelen til French Montana sammen med produsenten Harry Fraud. Nordmannen er kreditert som låtskriver, mens amerikaneren er listet som produsent. «Suicide Doors» har med den nye Atlanta-stjernen Gunna, og er fra Bronx-guttens kommende, tredje album Steak Sauce. (Instagram/crazyminister) Singelen kom i dag sammen med musikkvideoen. Sjekk ut Harry Fraud- og Tommy Tee-produserte «Suicide Doors» med French Montana feat.

Ny art kan true norske spissmus

Ei ny spissmusart er oppdaga i Noreg. – Dette kan vere ein trussel mot dei norske spissmusartane, hevdar ekspert.
Les mer om:

Ny art kan true norske spissmus

Ei ny spissmusart er oppdaga i Noreg. – Dette kan vere ein trussel mot dei norske spissmusartane, hevdar ekspert.
Les mer om:

Vendepunkt for truet art

På nåværende tidspunkt finnes det bare to gjenlevende nordlige stumpneshorn. En forskningsgruppe håper at de er i ferd med å redde den døende arten ved hjelp av prøverørsbefruktning.
Les mer om:

Forskere kan ha identifisert et av tidenes største luftbårne dyr

Beinrestene som ble oppdaget for flere tiår siden viste seg å tilhøre en helt ny art.  
Les mer om:

Den mest «sjokkerende» ålen funnet til nå: – Etter 250 år

Den elektriske ålen har blitt sett på som en enkeltstående art i 250 år. Men nå har forskere funnet flere, der en av dem gir fra seg kraftigere støt enn man tidligere trodde.
Les mer om:

Skuespiller Valerie Harper er død

Hennes mangeårige venn Dan Watt bekreftet dødsfallet fredag. Harper har kjempet mot kreft i flere år. Hun var en av hovedstjernene i «The Mary Tyler Moore Show», så hovedskuespiller i sitt eget show «Rhoda». Valerie Harper nøt sin storhetstid i rollen som Rhoda Morgenstern i disse showene, noe som sikret henne tre Emmy-priser på rappen mellom 1971 og 1973. Totalt vant hun fire Emmys og en Golden Globe, alle på 70-tallet. I love Valerie Harper for her humor, her intelligence, her fashion, her strength, and her vulnerability. I'm forever grateful for her art, inspiration and feminism.
Les mer om:

Verdens største museumsforbund om Fredriksen-avtalen: – Gir Fredriksen makt over Nasjonalmuseet

Avtalen mellom Nasjonalmuseet og Fredriksen Family Art Company gir selskapet makt over museet, ifølge den internasjonale museumsorganisasjonen ICOM.
Les mer om:

Vakre hanner og kresne hunner; ny forståelse av evolusjonen?

GJESTEKOMMENTAR: En ny bok hevder at hunners seksuelle preferanser har spilt en større rolle i evolusjonen enn trodd. Har dette konsekvenser for forståelsen av vår egen art – mennesket?
Les mer om:

90 prosent færre blåbær enn for to år sidan: – Ein viktig art

Fleire stadar i landet er det svært lite blåbær i år. Forsking frå Høgskulen i Vestlandet viser ein reduksjon på 90 prosent sidan toppåret 2017.
Les mer om:

90 prosent færre blåbær enn for to år sidan: – Ein viktig art

Fleire stadar i landet er det svært lite blåbær i år. Forsking frå Høgskulen i Vestlandet viser ein reduksjon på 90 prosent sidan toppåret 2017.
Les mer om:

Ny dinosaur lå gjemt på museum i Sør-Afrika

Forskere har funnet ut at fossilene tidligere identifisert som planteeteren Massospondylus tilhører en helt ny art.
Les mer om:

Historisk neshorn-fødsel gir håp om å redde utdøende art

Etter å ha gått drektig i over ett år, fødte Victoria en frisk kalv. Fødselen er historisk: Det lille neshornet kom til verden ved hjelp av kunstig befruktning.
Les mer om: