Nyheter om Art


Borettslaget fjernet lekeplassen - nå blir de tvunget til å bygge opp en ny

Elvebreddens borettslag på Selbak ble én lekeplass fattigere. – Forfallet var av en sånn art at det ikke var lønnsomt, og vi har knapt nok brukere av lekeplassen, sier styreleder Torfinn Lundblad. Det var før han tverrsnudde og innrømte at reglene sier to lekeplasser.
Les mer om:

Kylie Jenner: – Jeg trodde aldri at jeg skulle posere for Playboy

Kylie Jenner går i fotsporene til storesøster. I 2007 stilte Kim Kardashian i Playboy i forbindelse med slippet av sextapen Kim K Superstar og sesong 1 av Keeping Up with the Kardashians. Disse to utgivelsene var med å gjøre Kardashian-familien til et globalt husholdsnavn. Men Kylie kunne angivelig ikke forestille seg at hun kom til å gjøre det samme som Kim. – Jeg trodde aldri at jeg kom til å posere for Playboy, sier Kylie i det kommende nummeret, hvor hun pryder forsiden. Hun snakker til Travis Scott, som for anledningen er bladets journalist og art director, mens venninnen Sasha Samsonova

Tommy Tee har co-produsert den nye singelen til French Montana og Gunna

Oslo x New York x Atlanta Norges største veteran innen hip-hop har laget den nye singelen til French Montana sammen med produsenten Harry Fraud. Nordmannen er kreditert som låtskriver, mens amerikaneren er listet som produsent. «Suicide Doors» har med den nye Atlanta-stjernen Gunna, og er fra Bronx-guttens kommende, tredje album Steak Sauce. (Instagram/crazyminister) Singelen kom i dag sammen med musikkvideoen. Sjekk ut Harry Fraud- og Tommy Tee-produserte «Suicide Doors» med French Montana feat.

Ny art kan true norske spissmus

Ei ny spissmusart er oppdaga i Noreg. – Dette kan vere ein trussel mot dei norske spissmusartane, hevdar ekspert.
Les mer om:

Ny art kan true norske spissmus

Ei ny spissmusart er oppdaga i Noreg. – Dette kan vere ein trussel mot dei norske spissmusartane, hevdar ekspert.
Les mer om:

Vendepunkt for truet art

På nåværende tidspunkt finnes det bare to gjenlevende nordlige stumpneshorn. En forskningsgruppe håper at de er i ferd med å redde den døende arten ved hjelp av prøverørsbefruktning.
Les mer om:

Forskere kan ha identifisert et av tidenes største luftbårne dyr

Beinrestene som ble oppdaget for flere tiår siden viste seg å tilhøre en helt ny art.  
Les mer om:

Den mest «sjokkerende» ålen funnet til nå: – Etter 250 år

Den elektriske ålen har blitt sett på som en enkeltstående art i 250 år. Men nå har forskere funnet flere, der en av dem gir fra seg kraftigere støt enn man tidligere trodde.
Les mer om:

Skuespiller Valerie Harper er død

Hennes mangeårige venn Dan Watt bekreftet dødsfallet fredag. Harper har kjempet mot kreft i flere år. Hun var en av hovedstjernene i «The Mary Tyler Moore Show», så hovedskuespiller i sitt eget show «Rhoda». Valerie Harper nøt sin storhetstid i rollen som Rhoda Morgenstern i disse showene, noe som sikret henne tre Emmy-priser på rappen mellom 1971 og 1973. Totalt vant hun fire Emmys og en Golden Globe, alle på 70-tallet. I love Valerie Harper for her humor, her intelligence, her fashion, her strength, and her vulnerability. I'm forever grateful for her art, inspiration and feminism.
Les mer om:

Verdens største museumsforbund om Fredriksen-avtalen: – Gir Fredriksen makt over Nasjonalmuseet

Avtalen mellom Nasjonalmuseet og Fredriksen Family Art Company gir selskapet makt over museet, ifølge den internasjonale museumsorganisasjonen ICOM.
Les mer om:

Vakre hanner og kresne hunner; ny forståelse av evolusjonen?

GJESTEKOMMENTAR: En ny bok hevder at hunners seksuelle preferanser har spilt en større rolle i evolusjonen enn trodd. Har dette konsekvenser for forståelsen av vår egen art – mennesket?
Les mer om:

90 prosent færre blåbær enn for to år sidan: – Ein viktig art

Fleire stadar i landet er det svært lite blåbær i år. Forsking frå Høgskulen i Vestlandet viser ein reduksjon på 90 prosent sidan toppåret 2017.
Les mer om:

90 prosent færre blåbær enn for to år sidan: – Ein viktig art

Fleire stadar i landet er det svært lite blåbær i år. Forsking frå Høgskulen i Vestlandet viser ein reduksjon på 90 prosent sidan toppåret 2017.
Les mer om:

Ny dinosaur lå gjemt på museum i Sør-Afrika

Forskere har funnet ut at fossilene tidligere identifisert som planteeteren Massospondylus tilhører en helt ny art.
Les mer om:

Historisk neshorn-fødsel gir håp om å redde utdøende art

Etter å ha gått drektig i over ett år, fødte Victoria en frisk kalv. Fødselen er historisk: Det lille neshornet kom til verden ved hjelp av kunstig befruktning.
Les mer om:

Tool med dobbel gladnyhet til fansen

28. april 2006. Over tretten år og tre måneder siden. Så lenge har Tool-fansen ventet siden det forrige albumet 10,000 days kom ut. Før dette hadde bandet kjørt et par fem-årsperioder for plateslippene sine. Ventetiden har inneholdt flere lovnader om ny plate, men ingen av de har vist seg å stemme. Så langt. Denne gangen ser det ut til å være alvor, og i natt slapp Tool selv litt etterlengtet informasjon om den kommende platen. Fear Inoculum Dette er altså navnet på Tools nye album, som slippes 30. august.
Les mer om:

Lou Reeds enke og Patti Smiths datter gir ut dødsmusikk

Anderson (72), også kjent som Lou Reeds enke, utvider repertoaret med et trekantsamarbeid som krysser generasjonslinjene. På det kommende albumet «Songs from the Bardo» har hun ikke bare fått med seg den Tibetanske musikeren Tenzin Choegyal – hun har også rekruttert datteren til New York-kollega Patti Smith, med fornavn Jesse Paris. LES OGSÅ: Du finner ikke vakrere sted for en festival. Trioen har jobbet sammen tidligere også, og «Songs from the Bardo» ble fremført første gang under en improvisert konsert de ga i Rubin Musem of Art i New York.

Ytring: – Skader Nasjonalmuseets integritet

Avtalen med Fredriksen Family Art Company mangler sidestykke i norsk kunsthistorie. Den burde ikke vært undertegnet, skriver museumsledere.
Les mer om:

Funklegenden Art Neville fra New Orleans er død

Neville kalte seg «Poppa Funk», og vil ifølge Grammy-sjef Neil Portnow bli husket for sin innsats for New Orleans-funken. – Art bidro med sin sjelfulle stemme og pianoekspertise til hver gruppe, og skapte et unikt lydbilde inspirert av New Orleans’ kultur, sier Portnow. LES OGSÅ: Platekompaniet legger ned nesten alle butikkene. Art Neville vant to Grammy-priser i løpet av sin mer enn 50 år lange karriere, og mottok sammen med The Meters Grammy-akademiets ærespris i fjor.

Priah Ferguson stjeler showet i Stranger Things 3 – men hvem er hun?

Denne måneden er det tre år siden Netflix slapp første sesong av Stranger Things, som umiddelbart ble et av nettkanalens flaggskip. Samtidig ble de unge, ukjente skuespillerne til internasjonale stjerner. I sesong 3 er det dog nykommer-ish Priah Ferguson som stjeler showet som Erica Sinclair; den smarte, sassy lillesøsteren til Lucas (Caleb McLaughlin). 12-åringen egentlig ikke en nykommer, ettersom hun også var med i sesong 2. Men serieskaperne The Duffer Brothers la sin elsk på skuespilleren.

FREDAGSFJAS: Sex- og sommertips fra Tuva Fellman

Fredag! Fredag! Fredag! Du kjenner en. Kanskje du er en. Kanskje du bor med en. Og kanskje du har vært med en. En selverklært sexolog. Men har du faktisk snakket med en? Det har vi! Vi har bedt nyforlovede (hurra!) Tuva Fellman komme med sine beste sex-, sommer-, og helgetips i denne ukas Fredagsfjas. Tuva Fellman gjør stor sport ut av å normalisere sexpraten i podcasten Juntafil – en ny take på et av P3s lengstlevende program. View this post on Instagram Ny pod fra denne fotogene duoen er ute!

Da Torgrim satte ut laksenota, strømmet det på med en art han helst ikke vil se

Forskerne er spente på resten av sesongen.
Les mer om:

Vakker ønskereprise fra 2001

Voulez-vous coucher avec moi, ce soir? I herrens år 2001 slapp australske Baz Luhrmann (Romeo + Juliet, The Great Gatsby) det som kanskje er hans aaaller beste film – Moulin Rouge!.

Slik markeres Black Sabbaths 50-årsjubileum

Utstillingen «Home of Metal: Black Sabbath at 50» åpnet 26. juni på Birmingham Museum and Art Gallery, der skattene blir å se frem til september. En lang rekke gjenstander fra legendebandets historie, skjenket utstillingen av Geezer Butler, Tony Iommi, Bill Ward og Ozzy Osbourne, får følge av et knippe Black Sabbath-hyllester som ihuga fans står bak. LES OGSÅ: Pusser opp legendariske musikkvideoer. For eksempel Harley Davidson-motorsykkelen bygd om i Sabbaths ånd, eller hele stuen til Stephen Knowles – en blodfan som har samlet effekter i flere ti år.
Les mer om: