Nyheter om Art


♫ Videopremiere: Norsk hjertesmerte via Emelie Hollow & Ruben

Finnes det en riktig måte å knuse hjerter på? Spør du Emelie Hollow og Ruben Markussen er svaret trolig «nei». I dag slapp de den vakre balladen «Break It Right», produsert av Lars Rossnes. Se premiere på musikkvideoen etter en kjapp chat med vidunderduoen! Hvordan har de siste par månedene vært for dere? Emelie: – Det har vært noen veldig rare, triste og skumle måneder, men nå begynner jeg å falle til ro med tanken på at det er sånn det er.

Helsetjenesten frikjent - nå skal barnevernets rolle granskes

Skolehelsetjenesten i Østre Toten kommune fikk informasjon om angivelige overgrep mot 15 år gamle Oscar Andre Ocampo Overn i 2017. Men opplysningene var av en slik art at de ikke utløste plikt til å varlse politiet.
Les mer om:

Fjernet måkereir fra taket? Da kan du vente deg en klekkelig bot(pluss)

Fiskemåker som holder til blant annet i Rissa sentrum er rødlistet. Det betyr at den regnes som en truet art i Norge. Å fjerne reir og egg er faunakriminalitet.
Les mer om:

Street art

Jeg ser at det nå planlegges bygg i kvartal 1.
Les mer om:

Coronakrisen rammer spansk økonomi: - Betaler en høy pris

VALENCIA (VG) Hun kom til Valencia for å studere finanskrisen, men havnet midt oppi en krise av en helt annen art som forventes å bli enda større: -Corona-pandemien har slått veldig hardt for Spania, sier My Rafstedt (27).
Les mer om:

Kunstmuseet MoMA ber Erna Solberg bevare Y-blokka

The Museum of Modern Art (MoMA) sendte i natt et brev til Oslo kommune, Erna Solberg og andre statsråder, og ber om at rivingen av Y-blokka revurderes.

Empatiløst om palestinske flyktninger

I et innlegg retter Vidar Olsen fokus mot FN-res. 194 art.11 om flyktningenes returrett.
Les mer om:

Hør hva eksperten sier om Toms unike møte med storken!

Tom Sætaberget fikk litt av et blinkskudd her om dagen. Den ivrige hobbyfotografen traff på en stork på jordet! – Stork er ingen vanlig art i Norge, sier fugleekespert. Han har likevel en forklaring på hvordan den kan ha havna på Finstadbru.
Les mer om:

Dette sier eksperten: – At noen må fravike sin bolig for å gi plass til en smitteavdeling mot sin vilje, er ikke i henhold til lovens intensjon

– Tvangstiltak kan ikke brukes når det etter sakens art og forholdene ellers vil være et uforholdsmessig inngrep. Dette er etter mitt syn snakk om uforholdsmessige inngrep, sier Kjetil Tveitan, som er en av dem i Norge som kanskje kjenner smittevernloven best.
Les mer om:

Elon Musk deler bilde av babyen han fikk med Grimes – og navnet

Elon Musk liker å lage show. Tesla-rockestjernen forteller nå at kjæresten Claire Elise Boucher alias Grimes fødte en gutt i går. Dette skriver Elon via Twitter. 48-åringen skriver at navnet på barnet er X Æ A-12 Musk. Når folk ønsker bilde, er han ikke vondt å be. Elon Musk poster dette bildet av sønnen, med fire trynetattis-filtre hvor det står Moody og SAVAGE: Sør-afrikaneren og den kanadiske popstjernen har datet siden 2018. Elon Musk og Grimes på Met Gala på The Metropolitan Museum of Art i New York i mai 2018 (Dia Dipasupil/WireImage) I februar slapp Grimes sitt femte album Miss Anthrop

Ny dugnad venter! – Dette er en utvidelse av fjorårets opplegg

Langs kysten vår finnes det en art som ikke er ønsket i våre farvann. Nå oppfordres det til ryddedugnad igjen.
Les mer om:

Sveitsisk toppfotball starter 8.juni

Super Ligaen i Sveits starter opp igjen 8 juni og velger med andre ord å ikke følge etter Nederland og Frankrike som har bestemt seg for å avslutte årets sesong. Sveits har lettet på restriksjonene for toppidrettsutøvere. 11. mai er det lov til å trene med flere enn fem i samme gruppe. Les: West Ham har satt seg grundig på bakbeina Fotball i Sveits har vært suspendert siden midten av mars på grunn av coronaepidemien. 23 av totalt 36 serierunder er ferdigspilt i landets superliga. Da serien ble stanset var det med St.

Slik kan den viktigste arten i Arktis bli rammet ved et oljeutslipp

Polartorsken er allerede hardt rammet av klimaendringer. Eksperter frykter et oljesøl i iskantsonen kan bli katastrofalt for Arktis' viktigste art. Det kan sette hele økosystemet ut av spill.
Les mer om:

Fra sveisehall i Svea til kunstgalleri i Sjøområdet

Han har jobbet med prosjektet Svalbard Art Center siden 2016. Nå er nabovarsel sendt ut. – Jeg vil lage ny kulturnæring av gammel industri, sier Stein Henningsen.
Les mer om:

Suldal treng fleire frivillige hjelparar

Dugnadsånda lever likevel i beste vel- gåande i Suldal også. Både frivillige og butikkane i kommunen kjem med varer til dei som ikkje kan, eller vågar å gå ut i desse korona-tider. Ignjatic har hendene fulle med å koordinera og administrera alt som skjer i samband med korona-situasjonen. – Sjå deg rundt – Det er først og fremst eldre som er i risikogruppa på grunn av alder, og menneske med sjukdommar som treng ein del praktisk hjelp nå. Det kan dreia seg om handling og henting av medisinar.

Ny råmiks fra Ulver på Henie Onstad Art Channel

Torsdag 26. mars kl 20.00 slippes et hittil ukjent utdrag fra bestillingsverket Ulver fremførte på Høvikodden i april 2018. Innlegget Ny råmiks fra Ulver på Henie Onstad Art Channel dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Barcelona endrer spillereglene på overgangsmarkedet

Skotten Andy Webster rev istykker kontrakten med klubben Heart of Midlothian i 2006 for å begynne hos Premier League-klubben Wigan Athletic. Det gjensto fortsatt ett år igjen av kontrakten, men Webster støttet seg til FIFAs artikkel 17 som gjorde det mulig. Artikkel 17 ble formulert og vedtatt i 2001 da EU-kommisjonen truet med å forby overgangssystemet i EU fordi det begrenset fotballarbeidernes frihet til å bytte arbeidsgivere. Og hva beskriver art. 17? En spiller kan bryte kontrakten uten grunn etter at en treårs periode er passert i klubben.

New York forbyr forsamlinger med over 500 personer

New York-guvernør Andrew Cuomo følger dermed etter en rekke andre byer og land verden over som har gjort det samme. Forbudet betyr blant annet at en rekke sportsarrangementer og kulturarrangementer er avlyst fra og med torsdag aften. LES OGSÅ: Live Nation stopper pågående turnéer. Kulturinstitusjoner som Metropolitan Museum of Art stenger, og en rekke Broadway-teatre avlyser sine forestillinger. Det samme gjør Metropolitan Opera og Carnegie Hall, blant flere. (©NTB) The post New York forbyr forsamlinger med over 500 personer appeared first on GAFFA.no.
Les mer om:

Er dette en truet art?

Ser vi nå begynnelsen på slutten for den norske fiskeren?
Les mer om:

Plast i nyoppdaget art

På bunnen av Marianegropa har forskere funnet en til nå ukjent art. Da forskerne oppdaget at dyret hadde plast i seg, navnga de det deretter.
Les mer om:

Stor jubel for liten fisk: – Noen samler på frimerker, vi samler på fisk

– Man blir fem år igjen når man får tak i en ny art, spesielt når den aldri har blitt fanget før, sier artsfisker Gjermund Daniel Nomeland.
Les mer om:

Se billedserie fra utstillingsåpningen med syrisk kunst i Galleri Nord-Norge(pluss)

Det var SYART v/ Adrian Aressønn Norwich og Phadi Mubda som inviterte til den offisielle åpningen av "SYART - Syrian art far north"

Havørna i Suldal

DET HAR BLITT eit vanleg syn å sjå havørn i Suldal dei siste åra. Nå om vinteren er ho ofte å sjå langs både Suldalslågen og Ullaelva. Dei store laksane er ferdig å gyte, og hann-laksane er fulle av sår og sopp etter alle slåsskampane dei har vore gjennom. Kjem dei då inn på grunt vatn, vil dei vere eit lett bytte for havørna. AV OG TIL kan ein sjå fleire ørner som et fisk langs elvebredda. For det er fisk som er hovudnæringa til den største rov-fuglen me har i landet.

Hallvard (75) danser ballett: – Hodet skal visst ha godt av å prøve på ting en ikke kan

På Extend Art of Dance finnes det dans for folk i alderen 0–100 år. De nyeste tilbudene er seniorballett og babyballett, og begge har blitt tatt godt imot.
Les mer om:

Ballett for liten og stor

Bli med inn i baby- og seniorballett på Extend Art of Dance.
Les mer om: