Nyheter om Art


Se videoen: Thomas har fire grevlinger under huset sitt

KRAGERØ: «Grevling i taket» – det har Knutsen og Ludvigsen, men fire av samme art under huset, det har kragerømannen Thomas Kornrud.

Reis på ferie til Mallorca – og få med deg Barcelona og Real Madrid

Mallorca er en av de mest populære feriedestinasjonene for oss nordmenn. På søndag ble det åpnet for kombinasjonen sol, strand og verdens beste fotballspillere. Real Mallorca sto nemlig for en prestasjon da de etter seks år endelig er tilbake til La Liga.

Tar med seg overdådig show til Norge i 2020

Det nye showet følger opp «The Art of the Teese» som ifølge A Comic Soul var hennes største turnésuksess noensinne, og gikk for utsolgte hus i USA, Canada, Australia og Europa. Fredag 22. mai 2020 loves det en ekstravagant reise med Dita Von Teese på Folketeateret i Oslo. LES OGSÅ: Slik markerer Oslo-festivalen 10-årsjubileet. Da stiller stjerna med kostymer laget av korsettmakeren Mister Pearl, designeren Jenny Packham, burleskikonet Catherine D´Lish og skodesigneren Christian Louboutin. – Dita Von Teese kommer nå med sitt mest overdådige burleskshow noensinne.

Her ligger de allerede ett år foran skjema

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Arbeidene med å tilbakeføre gruveanlegget i Lunckefjell til naturen går så det suser. Da man startet i midten av februar, var målet å bli ferdig med de tyngste ryddeoperasjonene våren 2020.

Innfører øyeblikkelig lysregulering over Breviksbrua

PORSGRUNN: Ved rutinemessig inspeksjon de siste dagene, er det oppdaget tekniske feil på Breviksbrua av en slik art at belastningen på brua må reduseres.
Les mer om:

Katteliknande dyr kan vere ein ny art

Det firbeinte dyret lever på den franske øya Korsika. Den minner svært mykje om ein huskatt, og har uvanleg store tenner og breie øyre.
Les mer om:

Ny art kan være funnet på øy: – En fantastisk oppdagelse

Skapningen blir kalt for en «katte-rev», og minner mistenkelig mye om en huskatt.
Les mer om:

Ballblom er årets villblomst i Norge

Gul og lysende er ballblomen en populær art i vår flora. Nå har Norsk Botanisk Forening gjennom avstemning i sosiale medier og lokalavisen kåret den til å årets villblomst i Norge.
Les mer om:

Film og bøker skal få flere turister til Norge

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) mener at strategien vil bidra til at flere får øynene opp for Norge. – Det er ikke alle det passer for å tilbringe ferien i en kano eller på en fjelltopp, men som gjerne vil reise for å se «Skrik» med egne øyne på Munchmuseet, street art i Lofoten eller Vinjerock i Jotunheimen, sier Grande. LES OGSÅ: Filmstjernens ungdomsår blir TV-serie. Et flertall av turistene i Norge ser på kultur som en viktig del av ferien sin. Det gjelder både norske og utenlandske reisende, ifølge en undersøkelse gjort av Innovasjon Norge.

Avansert humor på høyt plan

LSD og jødeutryddelser er blant temaene når tegneserieskaper Art Spiegelman går gjennom sin egen historie.
Les mer om:

Eivind har en veldig viktig jobb

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Eivind Dyrli er sosialarbeider ved Sinsen skole, og fra Kjelsås. Denne saken ble først publisert av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, og deles med tillatelse i Nordre Aker Budstikke. Hver høst tar Eivind Dyrli en runde rundt i alle klassene på Sinsen skole, der han jobber. Da forteller han hvem han er og hvordan elevene kan bruke sosiallæreren sin.

Fra Tonsenhagen til London Art Biennale 

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Lady Sophie Windsor åpnet årets internasjonale Biennale med 120 kunstnere fra 40 land. Biennalen tiltrakk seg mange besøkende. Fredag ettermiddag besøkte Mayor of Kennsington og Chelsea utstillingen for å møte kunstnerne, og foreta loddtrekningen for årets veldedighetsaksjon.Anny Langer stilte ut to malerier «There's a shadow, there's a ball" og "In the light, in the shadows".

Unødvendig mange bilder og navnet på Champions League dama

La oss være helt ærlige, Champions League finalen mellom Liverpool og Tottenham var ikke tidenes mest spennende kamp. – Stuntet med å sende ut en nesten naken supermodell i en litt kjedelig periode av kampen var ikke veldig plagsomt.  Hele verden lurer på: hvem var kvinnen som stormet planen i Champions League-finalen Hun er blitt identifisert som den amerikanske supermodellen Kinsey Wolanski, 22.

Malaysias siste sumatraneshorn-hann er død

– Våre hjerter er fylt med sorg idet vi sørger over tapet av en art, skriver WWF Malaysia.
Les mer om:

Kritisk for utrydningstruet art: Totalforbud i populær fiskeelv

SELJORD: Storørreten i Seljordsvannet må reddes. Nå oppfordrer fylkesmannen grunneierlaget til full fiskestopp i Vallaråi.
Les mer om:

Arrangerte kunstnerisk sykkelsafari på Fornebu

Søndag ble Tour de Art, en guidet sykkelsafari til ti utvalgte kunstverk på Fornebu, arrangert for første gang.
Les mer om:

Fredet i Norge – på Svalbard selges isbjørnskinn for 200.000 kroner stykket

Isbjørn er en truet art. Likevel skyter de omkring 600 isbjørner årlig i Canada. Etter Kina er det Norge som importerer flest av skinnene.
Les mer om:

- Nå har den samiske befolkningen vunnet for andre gang

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BODØ/SALTDAL: 18 dager betinget fengsel og en bot på 15.000 kroner er hva den 50 år gamle mannen fra Meløy 24. mai ble idømt av Hålogaland lagmannsrett. Mannen skrev i august i fjor på Facebook at han "blir så fette provosert over disse samejævlene", og andre diskriminerende uttalelser. Dette har Hans Petersen valgt å anmelde. HETS.

Kanskje årets mest funny komedie: The Art of Self-Defense

– Etter at du lærer karate, blir du aldri den samme. The Karate Kid-filmene fikk folk over hele kloden ekstra interessert i det japanske kampsystemet fra 500-tallet. The Art of Self-Defense vil neppe ha den samme effekten. Men den ser ut å bli skøy, mørk – og kanskje en film til ettertanke. Jesse Eisenberg (Facebook-far Mark Zuckerberg i The Social Network) har hovedrollen som Casey; en skjør kar som blir nervøs av det meste. Håpet er å overkomme følelsen av frykt, bekymring og panikk via karate.

Neonparty og street art under ungdommens dag i Tananger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fredagen er ungdommens dag under Tanangerdagene. Da vil virksomhet fritid i kommunen, i samarbeid med Lions, ha elever fra 8.-10. trinn i FeelGood-lokalene i kjelleren på ungdomsskolen.- I fjor hadde vi skumparty, og det var veldig kjekt. Denne gangen skal vi ha neonparty.

Derfor blir den kommende filmen om Elton John historisk i Hollywood-sammenheng

Det skal nok mye til for at den snart norgesaktuelle filmen om Elton John skal håve inn like mye penger som fjorårets store musikkfilm, «Bohemian Rhapsody» om bandet Queen og dets ikoniske frontmann Freddie Mercury.

Mener rockeband er en utrydningstruet art

17. mai kommer tidlig for bob hund-fansen. For bandet, kjent for sine eksplosive liveopptredener, har mange fans i Norge som gleder seg over den kommende konsertopplevelsen – og det nye albumet, 0-100. Den første planen for albumet, nemlig at det skulle inneholde låter tilpasset alle aldersgrupper opp til 100 år, ble tidlig skrotet. I stedet ble tittelen et symbol på det som er avbildet på albumcoveret: En kube med mange hjul på, som vanlig signert Martin Kann. – Det handler om en slags akselerering.

Elin Johannesen: Singel firebarnsmor søker håp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)«Mamma, kanj du få de´ enn you-tuber tel kjærest?»Spørsmålet kommer ut av det blå, og jeg kikker skrått ned på den store slampen av en sønn som ligger slengt ved siden av meg i sofaen. Resten av firkløverbanden ligger også strødd foran TV-skjermen. Med hver sin kontroll mellom fingrene, og blikket stivt festet mot klossene de bygger hotell med.

Best og verst fra blogg-Norge: April

Ny måned, ny oppsummering! Jorda kan dessverre gå under når som helst, men før den tid har vi bloggere til å underholde oss dødelige her på planeten. Heldigvis holder jorda fortsatt koken en liten stund til, og vi kan dermed fryde oss med hva de norske influencerne har funnet på i hele april.