Nyheter om Arsenal


Zlatan Ibrahimovics perfekte farvel

40 år gammel, med med mer enn 20 år på topp og med hele 14.ligatitler i sin karriere er det ikke mer å bevise for Sveriges største fotballstjerne Zlatan Ibrahimovic. – På søndag fikk vi trolig se avslutningen på en fantastisk karriere da AC Milan vant Scudetto.

Newcastle forbereder £50m bud på Arsenal-stjerne

Newcastle United vurderer noe overraskende et stort bud på Arsenals venstreback Kieran Tierney denne sommeren. Eddie Howe sies å være en stor fan av Tierney, selv om den skotske landslagsspilleren tilsynelatende virker etablert på Emirates Stadium, ifølge Online Gooner. Arsenal brukte 25 millioner pund på å signere Tierney fra Celtic for noen år siden, og han har gjort sine saker bra. SISTE: PSG vil selge superstjerne! Newcastle vil utvilsomt ta opp kampen med de beste lagene på i Premier League om klarer å få tak i et talent som Tierney.

Har tatt avgjørelsen om William Saliba – men er ikke sikkert han blir hørt

Da Arsenal hentet inn Ben White og sendte William Saliba til Marseille forrige sommer, var det flere som lurte på om dette var et varig veivalg. Den unge midstopperen hadde fortsatt til gode å få debuten i Arsenal-drakta, nå kunne det virke som Arteta hadde valgt bort franskmannen som ble hentet til klubben i 2019. Dette blir ikke utfallet – hvis det er opp til Arteta. Saliba har hatt utleieopphold hos Saint Etienne (2019/20) og Nice (2021), men har fått sitt skikkelige gjennombrudd den siste sesongen hos Marseille.

To Premier League-rivaler kjemper om Jesus

Manchester City-spiss Gabriel Jesus kommer ikke til å fornye kontrakten hos årets Premier League-mestere. Ifølge Fabrizio Romano ønsker ikke 25-åringen å bli værende Etihad Stadium. Han har scoret åtte og assistert åtte mål på 28 Premier League-kamper denne sesongen, men har er fortsatt ikke førstevalget til Guardiola. Og med Haaland blir det ikke akkurat mer spilletid på brasilianeren. «Min fremtid er fortsatt usikker. Jeg har allerede uttrykt mitt ønske til Man City og til agenten min.

Kristoffer Ajer er vinneren

Da midtstopperen bestemte seg for exit fra Celtic var det ikke overraskende stor interesse fra ulike storklubber. Ajer valgte seg den minste bien i Premier League, klubben som hadde posisjonert seg til å få teste seg mot gigantene, med en hjemmebane som rommet 17250 tilskuere. Ikke overraskende var flere forstå-seg-påere kritiske til den norske landslagsspillerens valg av Brentford. Det viste seg å være ingen grunn til bekymring, Ajer ble vinneren.

På tide å tjore fast Antonio Conte til Tottenham-masta

Sist ankomne Dejan Kulusevski med to scoringer, Harry Kane tilbake i scoringsform med én scoring, Super-Son med to. I tillegg til å fått tilbake spillegleden i Tottenham-angrepet, er Spurs tilbake i det beste selskapet. Topp fire i verdens tøffeste liga med Champions League-billetten i lomma. Dette må bare fortsette! I februar begynte Antonio Conte å sende signaler om at han «kanskje ikke var den rette» for Tottenham. Rykter om en exit etter sesongen har gått, der italieneren har hatt en vegring mot å åpent forplikte seg for tiden etter sesongslutt.

Konklusjonen er klar, Solskjær

Vi får en del pepper for å henge fast ved oppsigelsen av Ole Gunnar Solskjær i november 2021, men det kommer tilsvarende mye støtte når vi siden årsskiftet ha ment det var en gedigen tabbe av Manchester United å kutte båndene til manageren som hadde gitt klubben tilbake deler av klubbsjela, og erstattet det med en fotballprofessor fra Red Bull-familien. Etter søndagens kamp mot Crystal Palace er vår konklusjon klar. Vi bommet totalt da vi kritiserte Chelseas valg av Thomas Tuchel halvveis ut i forrige sesong.

Ødegaard-mål til ingen nytte: Europaligaen på Arsenal – Tottenham sikret Champions League-plass

Det blir ikke Champions League-spill på Martin Ødegaard og Arsenal neste år. Storseier over Everton hjalp lite ettersom Tottenham knuste Norwich 5-0.

Ødegaard scoret – men det var ikke nok

Det blir ikke Champions League-spill på Martin Ødegaard og Arsenal neste år. Storseier over Everton hjalp lite ettersom Tottenham knuste Norwich 5-0. Ødegaard og Arsenal var på full fart mot Champions League før det ble to tap på rad mot byrival Tottenham og Newcastle. De tapene gjorde at det var fordel Tottenham før siste serierunde. Arsenal måtte vinne, mens Tottenham måtte feile. Da det sto 2-0 til Tottenham etter en halvtime var mye av spenningen borte.

Ødegaard med lekker scoring

Martin Ødegaard vartet opp med en praktscoring. Samtidig vant Tottenham 5-0 mot Norwich. Dermed må Arsenal nøye seg med Europa League-plass selv om Everton ble slått 5-1.

Ny Arsenal-nedtur

Til tross for seier mot Everton har Premier League-avslutningen vært en skuffelse for Arsenal.
Les mer om:

Får Lucas Torreira overraskende i retur

Alt gikk veien for Arsenals Lucas Torreira. På utleie hos Fiorentina denne sesongen fikk den uruguayanske midtbanespilleren endelig en rolle i laget han trengte. Alt gikk mot at London-klubben skulle innkassere noen solide millioner for Torreiras permanente overgang til Serie A-klubben. På søndag ble det klart at det som virket som en done deal går i vasken. Alt var på plass, helt til Fiorentina begynte å prute på overgangssummen og lønna til Torreira.
Les mer om:

Arsenal med festfotball, men CL-plassen glapp – Leeds sikret ny kontrakt

Martin Ødegaard scoret og Arsenal spilte festfotball, men fikk ikke hjelpen de trengte for å snappe den uhyre viktige fjerdeplassen foran snuten til byrival Tottenham.

Arsenal i kjempetrøbbel i topp fire-kampen – Leeds på trygg plass

Etter to strake tap trenger Martin Ødegaard og Arsenal hjelp for å snappe den uhyre viktige fjerdeplassen foran snuten til byrival Tottenham. Spurs har imidlertid tatt ledelsen tidlig.

Slik avgjøres Premier League

Søndag skal alt avgjøres i den engelske toppdivisjonen. I toppen kjemper Manchester City og Liverpool om ligatittelen, mens i bunnen står det mellom Leeds og Burnley i kampen om å unngå nedrykk. Og kampen om den siste mesterligaplassen står mellom Martin Ødegaards Arsenal og Tottenham. Manchester City har alt i egne hender, og ligatittelen sikres med seier. Skulle de derimot spille uavgjort eller tape mot Aston Villa, kan Liverpool snike seg forbi. Det avhenger også da av at Liverpool vinner sin kamp mot Wolverhampton. I bunn er det litt mer komplisert.

Gareth Bale tenker ikke på sin 370 millioner kroners lønning

I slutten av juni er det slutt for Gareth Bale sin meget innholdsrike lønning fra kongens klubb. – Han er fullstendig klar over at ingen vil være villig til å «ta over» 32 åringens 370 millioner kroners lønning. – Det er ifølge Bale sin agent ikke lønna som bestemmer om han fortsetter med fotball til høsten eller bare vier seg til golf og hammock i skyggen. Femte juni spiller Wales VM kvalifiseringsfinale og hvis de vinner og kvalifiserer seg til VM i Qatar blir det i følge agent Jonathan Barnett en retur til Premier League.

Arsenal og Real Madrid vil ikke la «Nye Benzema» gå til Newcastle

Newcastle var alene trodde de i deres søken etter spilleren fransk presse nå bare omtaler som nye Benzema. Nice-spissen Amine Gouiri fortjener faktisk sammenligningen for han har samme eksplosive, svært målrettede innstilling som Real Madrid og til slutt også Frankrikes aller beste kort. 22 år gamle Amine Gouiri skal være til salgs for rundt 30 millioner pund, noe som er småpenger for Newcastle, de har over lengre tid hatt sin sjefsspeider på tribunen med notatblokk hver gang.

15 år gamle Shaqueel van Persie lander sin første proffkontrakt

Det kunne nesten ikke blitt noe annet enn fotballspiller av 15 år gamle Shaqueel van Persie. Han har hengt med pappa Robin van Persie på arenaer over hele verden og møtt de aller største stjernene. Van Persie jr har signert sin første proffkontrakt ettersom Feyenoord har papirarbeid på ham frem til sommeren 2025. Shaqueel van Persie er angrepsspiller akkurat som sin far, men ikke en ren spiss.

Strek i regninga for Arsenal – får tilbake spiller som ikke er med i Arteta-planen

Mikel Arteta har denne sesongen vist at Arsenal-troppen har begynt å sette seg. Målet har vært å cashe inn på spillere på utleie og bruke pengene til å få på plass forsterkninger som hever nivået de nødvendige hakkene før neste sesong. Det går ikke helt som planlagt. The Gunners har hele 23 spillere på utleie til andre klubber, inkludert William Saliba, Ainsley Maitland-Niles og Hector Bellerin. Saliba returnerer trolig til Nord-London for å kjempe om plassen, Maitland-Niles trolig det motsatte.

Zlatan melder avbud

Selv for en fotballspillende løve gjelder naturlovene. Zlatan har de siste årene nektet for at han blir eldre, og har vist på banen at det ikke er noen år etter 35 som tynger. Likevel, skader du drar på deg som en ung 40-åring tar tid å leges, tid Zlatans ikke har i forhold til forventningene. Når Zlatan takker nei til det svenske landslaget etter såvidt å ha gjort et comeback i blågult, da begynner det å røyne på.

Luringen Mourinho henger seg på Arsenal og Tottenham i kampen om en av de mest ettertraktede signaturene

Før fredagens siste Serie A-kamp mot Torino ligger Roma på 6. plass med Europaliga-billett. Taper Mourinho denne kampen og Fiorentina vinner sin, da blir det igjen Conference League og spill rundt på «ukurante gressmatter» rundt om i utkanten av Europa. En retur til tredje øverste europaliga veier neppe tungt på overgangsmarkedet, men Mourinho legger ikke lista lavere av den grunn. For ifølge La Repubblica har Roma og Mourinho albuet seg fremover i køen for signaturen til free agent Dybala.

Britiske myndigheter kan umulig godkjenne de nye Chelsea eierne

Etter at vi fikk tilgang til et lekket Chelsea-bud sendt inn av indianerstammer i forrige uke, utviklet vi naturlig nok en interesse for det svært omtalte salget. Vi har siden studert forslaget og forsøkt å forstå hvem som er de involverte partene, hva som er motivasjonen bak kjøpet. Funnene våre peker på noe helt annet enn alt vi har lest i media tidligere, og for å være helt ærlige, det hele er svært sjokkerende selv om vi foreløpig befinner oss bare på overflaten.

Dortmund bekrefter spiller som følger Haaland ut exit-døra

Nå har riktignok Borussia Dortmund nappet til seg midtstopper Niklas Süle fra erkerivalen i München, men kommer på ingen måte til å dempe savnet etter Erling Haaland på topp. Jude Bellngham har vært linket til de største Premier League-klubbene, men ifølge 18-åringen selv er Dortmund fortsatt toppen av lykke. For en annen schwartzgelbe er det på tide å velge utgangsdøra. Midtstopper Manuel Akanji har solide 158 kamper i Dortmund-drakta etter fem sesonger på Signal Iduna Park.

Marca: Sparker manageren sin hvis Mourinho sier «yes, please»

Etter noen opprivende tap for «fotballmyggen» Bodø/Glimt, har Jose Mourinho lykkes godt i sin første sesong som boss i Den Evige Stad. Med to skikkelige nedturer hos United og Tottenham, spesielt oppholdet i London der han ble snytt for FA Cupfinalen han hadde ledet klubben til, kunne ikke «The Special One» miste ansikt en tredje gang. Nå er noe av statusen igjen i ferd med å bli opprettet. Før Torino-kampen i Serie A, 20. mai ser det ut som det blir Europaliga-billett, 25. mai venter Feyenoord i Conference League-finalen, en kamp Mourinho har betegnet som «vår Champions League-finale».

Arsenal-smell i mesterligakampen

Martin Ødegaard og Arsenal røk 0-2 for Newcastle mandag og snublet dermed stygt i kampen om den siste mesterligabilletten i Premier League. Scoringene som avgjorde kampen kom i annen omgang. Etter 56 minutter satte Arsenal-midtstopper Ben White ballen i eget mål etter et hardt innlegg fra Newcastles Joelinton. Fem minutter før full tid hamret Bruno Guimarães inn 2-0 etter massivt Newcastle-press. Ufortjent var det ikke at de tre poengene ble værende igjen på St. James' Park. Hjemmelaget satte tidlig trykk på Arsenal.

Mest lest siste uke