Nyheter om Arrangementer


Kjempeinteresse for foredrag om Lille Helvete

I år er et femti år siden drapene i «Lille Helvete» ble begått. I november inviterer Litteraturhuset til foredrag om hva som skjedde julen 1969, og billettene går unna. Det samme gjelder flere andre arrangementer høstens program, som lanseres i disse dager.
Les mer om:

Woodstock-festivalen er vanskelig å gjenskape 50 år senere

Den historiske musikkfesten foregikk i Bethel, New York, fra 15. til 18. august 1969, og mange av datidens største rockestjerner bidro til at festivalen i dag regnes som banebrytende i musikk- og kulturhistorien. For å feire 50-årsjubileet har det lenge vært snakk om å gjenopplive festivalen gjennom arrangementet Woodstock 50. Festivalen skulle ha funnet sted i midten av august som en mimrefest til minne om den historiske musikkfesten.

Her kjøres det på med flere arrangementer enn noen gang tidligere

I høst byr Tønsberg og Færder bibliotek på sitt aller største program noensinne.
Les mer om:

Restauranteierens lapp på bakrommet vekker oppsikt

På restauranten hvor Akademikerne har flere arrangementer under Arendalsuka, blir ansatte truet med trekk i lønn om de ikke rydder godt nok.

Alt klart for Melafestival – med Boine og Manu Chao om bord

Melafestivalen samler artister og publikum fra store deler av verden til konserter og arrangementer på Rådhusplassen i Oslo. I år lokkes det blant annet med Manu Chao-konsert – i akustisk tapping. Dette er mannen som blant annet har gitt oss albumet Proxima Estacion: Esperanza; et album som i 2001 ble kåret til årets beste verdensmusikkplate. LES OGSÅ: Verdensstjerne til Norge. «Manu satte publikumsrekord på Mela i 2012 og åpnet Melahuset som artisten residence i 2016.

Politiet forlenger ekstra sikkerhetstiltak etter angrep på moské

Politidirektoratet forlenger forebyggende sikkerhetstiltak som økt tilstedeværelse og bevæpning i forbindelse med større muslimske arrangementer ut neste uke.
Les mer om:

Forlenger sikkerhetstiltakene

Politidirektoratet forlenger forebyggende sikkerhetstiltak som økt tilstedeværelse og bevæpning i forbindelse med større muslimske arrangementer ut neste uke.
Les mer om:

Erna Solberg tar ikke bølgen for Arendalsuka

Rekordmange arrangementer og besøkende er ventet til «demokratiets dansegulv». Statsministeren toner ned arrangementets betydning.

Øst politidistrikt innfører generell bevæpning etter moské-skyting i Bærum

– Vi vil ha økt oppmerksomhet i forbindelse med ulike arrangementer søndag, opplyser politiet.

– Hvorfor er det så få reportasjer fra Fredrikstad på NRK?

Det har vært mange store arrangementer i byen i det siste, men lite å se på tv, mener en leser.

Crossfit-konkurranse og flere festivaler: Dette skjer i Kristiansand i helga

Kristiansand byr på flere forskjellige arrangementer i helga. Men værmeldingene ser dessverre dystre ut, ifølge YR.

– Det kan hende årets Gressvik Summerparty var det siste

I helga gikk Gressvik Summerparty av stabelen for 15. gang, men i konkurranse med andre store arrangementer i byen er det tøft å drive festival.
Les mer om:

Unge Ferrari og Sigrid fronter grønt initiativ

The Green Rider er en kampanje som skal få arrangører av festivaler og andre store arrangementer verden over til å bli mer bevisste i sin miljøstrategi.

Øyafestivalen tar grep for å redusere plastforbruket

Nærmere 80 000 publikummere er ventet å besøke den utsolgte Øyafestivalen i Tøyenparken neste uke for å se artister som The Cure, Robyn og mange fler. I et forsøk på å redusere bruken av plast og redusere CO2-utslipp og det totale klimaavtrykket i forbindelse med festivalen, byttes dermed bruken av engangsglass i plast til harde plastglass som kan brukes på nytt.

Slik gjør Fortum og Øya festivaler grønnere – med artistenes hjelp

Øya har lenge vært en av klodens mest miljøvennlige festivaler. Sammen med Fortum går de nå i bresjen for å involvere artister i kampen for mer bærekraftige arrangementer – og tungvekterne Sigrid og Unge Ferrari er allerede med på laget. – Sammen lanserer vi The Green Rider; en guide som hjelper artistene til å stille miljøkrav til festivalene de spiller på, sier Stian Mathisen; kommunikasjonssjef for Fortum Norge. Vanligvis stiller artister krav til festivaler via såkalte ridere («rajdere»); listen som spesifiserer hva artisten krever av lys og lyd på scenen, samt mat, drikke og andre ting de

Arrangementer avlyses i USA på grunn av hete

New Yorks myndigheter har avlyst flere arrangementet i helgen fordi temperaturen ventes å nå over 40 grader.
Les mer om:

- Vi er litt slitne, men veldig glade

- Med andre konserter i byen, hadde vi skrudd forventningene ned til middels, men vi er superfornøyde etter helgens arrangementer på Furøya, sier Siw Johannessen. Festivalsjefen og hele KKU-mannskapet kan puste lettet ut.

Politiloggen 14. juli

Med festivaler og arrangementer i en rekke sørlandsbyer har politiet hatt hendene fulle natt til søndag.

Regn med køer og ventetid hvis du skal ta ferja i helgen

Feire + store arrangementer = tålmodighetsprøve.
Les mer om:

Brannvesenet advarer mot livsfarlig praksis: – Bare flaks at vi har unngått dødsbranner

– Vi har både hatt mistanker om, og erfart, at dette har skjedd under arrangementer, sier leder av forebyggende avdeling i Østre Agder brannvesen Petter Vinje Svendsen.

Cashless? More like Useless!

«Cashless er en elektronisk betalingstjeneste som gjør dine kjøp enklere og raskere – som igjen betyr mindre kø! Cashless erstatter vanlige betalingskort, kontanter og tradisjonelle papirbonger som betalingsmiddel. Tjenesten koster kr 50,- og inkluderer et Cashless- kort som kan benyttes på en rekke festivaler, konserter og arrangementer i Norge.

Oslo tildelt VM i bryting

1000 deltakere fra mer enn 100 nasjoner vil delta i VM i bryting i Oslo 2021. Det internasjonale bryteforbundet (UWW) har tildelt Norges Bryteforbund (NBF) VM i bryting i Oslo i 2021. Dette blir ett av de største idrettsarrangementene som er arrangert i Norge siden OL på Lillehammer. Les: Neymar, verdens største fotballattraksjon – uønsket i Spania! Forventer 40 000 tilskuere VM vil gå over ni dager, og skal etter planen arrangeres på nye Jordal Amfi i Oslo i oktober 2021. Det er forventet 40 000 tilskuere, og 225 timer TV-sending vil generere rundt 170 millioner TV-seere.

Eivind leier nå ut puben til arrangementer – og foreløpig er det ganske så billig

Eivind leier nå ut puben til arrangementer – og foreløpig er det ganske så billig.
Les mer om:

To arrangementer samme kveld: – Ikke gunstig for noen

Festglade venndøler har litt av et dilemma på lørdagskvelden. Skal de på «Sommer i gågada» utenfor Herredhuset, eller skal de på «Bakgårdsfesten» på Hunsøya?
Les mer om: