Nyheter om Arrangement


Får støtte til festival i Laguneparken

Musikk i sentrum vil satse på arrangement i Laguneparken også i år. Kommunen vil støtte tiltaket.
Les mer om:

77 millioner til idrettsarrangører

Lotteritilsynet betaler ut nye 77 millioner kroner til idrettsarrangører som har fått arrangement korona-avlyst. Dette er andre runde med utbetalinger fra krisepakken fra Kulturdepartementet. Norges Ishockeyforbunds søknad om 24,4 millioner kroner var den største søknaden som ble godkjent. Rosenborg BK søkte om 4,4 millioner, men må nøye seg med 65.000 kroner.

Norge fikk juni-frist av FIS

Verdenscupkalenderen for vinteren diskuteres denne uken. Norges representant i langrennskomiteen, Åge Skinstad, forteller at den terminlisten som allerede var foreslått ble vedtatt med enkelte justeringer. Som at Lillehammer i desember får et ekstra sprintrenn. Men: – Vi og andre nasjoner må bekrefte innen 15. Juni at det i det hele tatt kan være verdenscuprenn på Lillehammer, sier Skinstad. Han sier det vel vitende om at justis- og beredskapsdepartementet for noen dager siden foreslo en midlertidig lov om innreiserestriksjoner for utlendinger som skal vare frem til 1. januar 2021.

Forsiktig festivalsommer

Når regjeringa åpner for mindre arrangement er det viktig at noen ser muligheter og våger å prøve.
Les mer om:

Her kan du fylgje 17. mai-arrangementa i Vang

Bli med kyrkja i Vang på ulike arrangement på nasjonaldagen.

Følg feiringen i Åfjord her

Åfjord kommune vil livestreame sitt 17. mai arrangement. Sendingen starter klokken 10.

Slik ble helsevesenet hyllet: - Det var rett og slett rørende

Universitetslektoren og smittevernoverlegen var strålende fornøyd med 17. mais aller første arrangement i Bodø.

Må avlyse sitt viktigste arrangement: - Det er ikke mulig å få til

Den siste lørdagen hver juli har Lions sitt årlige loppemarked i Lyngmyrhallen. Men i år blir loppene stående på låven.
Les mer om:

17. mai-tog med 100.000 deltakere: – Bodø blir en sentral del av tidenes arrangement

Det blir sannsynligvis det største 17. mai-toget i historien. Men det skjer bare digitalt via spillet Minecraft. Også Bodø er med på prosjektet.

17. mai, direkte kl. 11:45

Fra kommunens offisielle arrangement
Les mer om:

17. mai på Romsås: Følg med fra balkongen!

Det blir ikke noe offisielt arrangement ved skolene på Romsås i år. Romsås Janitsjar spiller rundt i borettslagene og folk oppfordres til å stå på balkongene. Det skal også spilles utenfor Romsås sykehjem.
Les mer om:

Se 17. mai-feiringen direkte på nordlys.no

Årets 17. mai-feiring blir spesiell, og de fleste offentlige arrangement er avlyst. Men fortvil ikke, på nordlys.no sender vi direkte hele dagen. Det blir musikk, appeller, kortesjer og - et litt annerledes - folkeliv fra tidlig om morgenen til langt utpå dagen.
Les mer om:

Slottsplassen stengt for publikum på 17. mai

En markering på Slottsplassen vil være utilgjengelig for publikum, men Slottet er tause om kongefamiliens planer for nasjonaldagen. Markeringen skal sendes på TV og er unntatt fra regelen om arrangement på maks 50 personer.
Les mer om:

Knut (38) følte seg småsyk, først flere uker senere ble han testet positiv: – Sjanseløst

Knut Leinæs (38) følte seg småsyk etter et sosialt arrangement i Larvik. Først flere uker senere ble det klart at han var smittet.

Vil erstatte dette med bilrebus og «17. mai-toppen»

Selv om det ikke blir 17. mai-tog og et stort arrangement i sentrum i år, blir det likevel et program som skal engasjere Åmli-folk på nasjonaldagen.
Les mer om:

Storstilt jubileumsfeiring måtte flyttes til bakgården

Selv om feiringen ble litt annerledes enn hva som var planlagt på grunn av situasjonen i samfunnet og verden denne våren, ble jubileet markert. JM Norway er den norske avdelingen til verdens største internasjonale nettverk, Jeunesses Musicales International, for ungdom og musikk. Med slagordet «Making a difference through music» står de bak prosjekter som utvekslings og kompetanseprogrammet MOVE, jenterleiren LOUD!, folkemusikkleiren ETHNO, Parkert Piano og mye mer. – JM Norway er en organisasjon som er har beholdt sin relevans. Etter 50 år er vi mer aktuell enn noen en gang.

Tok initiativ til bilfeiring

- Jeg har sitti og tenkt noen dager på den, men jeg var redd for å opprette et arrangement fordi det sikkert var så mange som skulle ut i båt på 17. mai, forteller Eirin Therese Rønbeck Johansen.

Tar ikke sjansen på å arrangere: - Det satt langt inne å avlyse

Styret i Tvedestrand Racing Klubb (TRK) har kastet inn håndkleet. De tør ikke være ansvarlige for et arrangement hvor tilstrømmingen av mennesker kan bli ganske stor.

Knut (38) følte seg småsyk, først flere uker senere ble han testet positiv: – Sjanseløst

Knut Leinæs (38) følte seg småsyk etter et sosialt arrangement i Larvik. Først flere uker senere ble det klart at han var smittet.

Se video fra 8. mai-markeringen i Saltdal: Høytidelig markering på kirkebakken

Saltdal kommunes arrangement foregikk uten publikum, men film fra arrangementet kan sees her.

– Ikkje sikkert at det er plass til 50 personar i alle kyrkjene(pluss)

Lempinga i restriksjonane gjer at kyrkjene gradvis opnar opp att. I Ørsta arbeider dei no med kva type arrangement som kan få grønt lys, og kor mange som kan ta del.

Opprettet bortgjemt russecamp i Bodø: – Skjer ikke i styrets regi

Russepresidenten avviser noen form for offisielt arrangement, da 200 samlet seg ved Maskinisten natt til lørdag. Men han skjønner at folk vil feste.

Opprettet bortgjemt russecamp i Bodø: – Skjer ikke i styrets regi

Russepresidenten avviser noen form for offisielt arrangement, da 200 samlet seg ved Maskinisten natt til lørdag. Men han skjønner at folk vil feste.

Ordføreren om 17. -mai arrangement: – Ingen får arrangere sammenkomster på skoleområder

Under Erna Solbergs tale torsdag åpnet regjeringen for at skoleområder kunne benyttes til 17. mai-arrangement for opp til 50 personer. Det gjelder ikke i Tønsberg kommune.

Se hvem som får hva i krisepakken for avlyste arrangement(pluss)

Steinkjer Fotballklubb og Idrettslaget Sverre har fått tildelt mest i Lotteritilsynets krisepakke.