Nyheter om Arkitektur


Nybygg på 8 etasjer og 5000 kvadratmeter: Så mye kan kommunens andel bli(pluss)

Torsdag presenterte Asas arkitektur mulighetsstudien for et delvis kommunalt eid bygg på åtte etajser på den gamle fergeoppstillingsplassen. En av de andre aksjonærene i prosjektet ønsker byggestart tidlig i 2020.

Hva er god arkitektur, hva vekker «interesseløst velbehag»?

Arkitektene må ta sin del av ansvaret.
Les mer om:

Arkitektonisk makt i Tønsberg

Jon Cato Landsverk blir mer og mer innbitt i sitt forsvar av den monotone og traurige blokkbebyggelsen langs Kanalen på Nøtterøysiden. Han belærer meg om byplanlegging og arkitektur til den store gullmedalje, som om han var ekspert på områdene og ikke bare en begrepsfattig tidligere journalist i Tønsbergs Blad.

Satsar på det unike ved fjorden(pluss)

Tre hus i moderne arkitektur svevar over vatnet i Syltefjorden i Vanylven. Her skal turistar som er villige til å betale litt ekstra få ei unik oppleving.
Les mer om:

– Jeg tror de som er religiøse har det på samme måte i kirken som jeg har det i et bibliotek(pluss)

Glad i bøker og arkitektur? Da bør du dra til disse spektakulære bibliotekene.
Les mer om:

Slik blir den nye ungdomsskolen på Tjøme - se tegningene

Størsteparten av ungdomsskolen på Tjøme skal rives og bygges ny. Arkitekten bak er Ola Roald arkitektur AS, og her kan du se hvordan skolen skal se ut.
Les mer om:

Har fått grønt lys for 226 nye boliger på Bjølstad – slik skal den nye studentbyen bli

I sommer starter byggingen av 226 nye studenthybler på Bjølstad. Griff Arkitektur sier det nye studentområdet skal få et tydelig bypreg.
Les mer om:

Fremragende arkitektur ved Blomstertorvet

Lars Ole Klavestad skriver om hvorfor Storgata 5 fikk pris for god arkitektur, om debatten omkring bygget og Fredrikstads historisk svært viktige rødbrune teglsten.
Les mer om:

Hensynsløs arkitektur og byplanlegging

Jeg ser at Jon Cato Landsverk lenge har lurt på min faglige kompetanse og dømmekraft innen arkitektur, byplanlegging og arealutnyttelse, men i TB forleden er han ikke lenger i tvil. Nå hverken lurer eller tviler han lenger.
Les mer om:

Arkitekturpris for Storgata 5

Fem år etter at Griff Arkitektur vant Arnebergprisen for Litteraturhuset, vant de samme pris for nabobygget Storgata 5.
Les mer om:

Lokalt arkitektkontor hadde tidenes år i fjor – omsatte for over 15 millioner kroner

Griff Arkitektur AS satte to rekorder i fjor. Kråkerøy-selskapet fikk både høyeste omsetning og høyeste overskudd noensinne.
Les mer om:

Vil gjøre Molde til bedre by med arkitektur(pluss)

En ny generasjon har gått inn på eiersida i Arkitektene BBW AS i Molde. Samtidig har firmaet med 11 ansatte flyttet inn i nye lokaler i Fabrikkvegen.
Les mer om:

Hva har et gammelt verft i Malmø og en nedlagt flyplass på Fornebu til felles?

Malmø er byen som har alt. Turistvennlig skyskraper, hipp arkitektur og 12 bombeangrep siden nyttår. Hit reiste Bærum kommune for å hente inspirasjon til Fornebyen.

Brutaliseringsdebatten: Psykolog på ville veier?

Her svarer arkitektfirmaet bak et av eksemplene på det en psykolog kaller brutaliserende arkitektur i Fredrikstad sentrum, på kritikken.
Les mer om:

Arkitekt til psykolog: La oss ta en tur i «den brutaliserte» byen og se om det er så ille som i din teori

Arkitekt Kennet Hald spør seg om psykolog og førsteamanuensis Cato Grønnerød overhodet har vært på byens torv, eller om han rett og slett kommer med teoretiske påstander i sin kronikk om brutalieringen av Fredrikstad arkitektur.

«Legoland», «Kaninbur» og «identitetløst»: Dette mener leserne om byens nye arkitektur

Her er tønsbergensernes ærlige svar om hva de synes om de nye byggeprosjektene som har satt sitt preg på byen de siste årene.
Les mer om:

Omstridt Tromsø-bygg nominert til pris

God arkitektur, kompleksitet og funksjonalitet er noen av kravene som stilles for å bli nominert til prisen
Les mer om:

De satser i sentrum: – Nå trenger vi enda flere folk

SKIEN: Ida Næss Haakanes (37) og Hilde Førstøyl Futtrup (39) startet opp arkitektkontor i fjor høst, og har allerede fått en til med på laget. – Vi ønsker å ansette flere, slik at vi kan være med på store prosjekter, sier kvinnene bak Sted arkitektur.
Les mer om:

Kroppen krev

Reiseliv er ein bransje som inviterer til estetikk. Presentasjonen av reisemålet Suldal må seiast å vera ei takknemleg oppgåve.

- Hvem bør få siste ordet i byutviklingen?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TÅSEN: Det er Tåsen Ullevål Arbeiderpartilag som arrangerer og inviterer til åpent møte og det de håper på at skal bli en spennende debattkveld, om positive og negative sider ved byutviklingen i Nordre Aker så langt:- Hva bør vi vektlegge i byutviklingen fremover. Hvem skal få siste ord: Politikerne, utbyggerne, plan og bygningsetaten, beboerne?

Louvre-arkitekt død

Den kinesisk-amerikanske arkitekten I.M. Pei døde torsdag, 102 år gammel. Han regnes som en av verdens største mestre innen moderne arkitektur. Pei stod bak glasspyramiden i Louvre
Les mer om:

Arkitekten bak glasspyramiden i Louvre er død

Den kinesisk-amerikanske arkitekten I.M. Pei døde torsdag, 102 år gammel. Han regnes som en av verdens største mestre innen moderne arkitektur.
Les mer om:

Snur i saken om medielinje

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Skoletilbudet på de videregående skolene har vært på høring og det kom sterke reaksjoner på at det ble foreslått kutt i kunst, design/ arkitektur og medier og kommunikasjon ved Flekkefjord videregående skole.Flekkefjord videregående skole med totalt 600 elever, er fordelt på studiested i Flekkefjord og Kvinesdal.

Nytt valgfag for å bli kjent med yrkesfag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Målet er å gi elevene erfaringer med ett eller flere håndverk.