Nyheter om Arkitektur


Har utsmykka offentlege rom med papirkunst(pluss)

I fjor haust starta det første kullet på Kunst, design og arkitektur ved Volda vidaregåande skule. Tysdag opna elevane si første utstilling.
Les mer om:

Heidi (43) ble headhuntet til toppjobb i Fredrikstad – blir sjef for stort arkitektfirma

Heidi Sommerstad fra Moss er ny sjef i Link arkitektur. – Vi vil være tett på det som skjer i byen, sier hun.

Dette er historien bak Hamars unike arkitektur

Arkitektur: Ingen andre av mjøsbyene har knyttet seg til innsjøen på samme måte. I tillegg har Hamar helt spesiell arkitektur. Det gir byen sjel.
Les mer om:

Det store blå

Nå har Bærum kommune fått så mange gode råd fra så mange lærde, det være seg innen landskap, miljø eller arkitektur.
Les mer om:

Ser for seg «nye» landsbyer langs hele Fosen-kysten(pluss)

Fortettede små landsbyer med urbant preg. Moderne arkitektur i havgapet. Og ny båtrute som binder innbyggerne, næringslivet og reiselivsdestinasjonene på Fosen-kysten sammen.
Les mer om:

Vil rive på Kråkerøy – skal bygge nye og spennende studentboliger i høyden

Nå ligger det an til rivning av noen av de første studentboligene på Kråkerøy. Til gjengjeld kommer det nye studentboliger med spennende arkitektur. Ved å utnytte tomten bedre skal det bli plass til mange flere studenter.
Les mer om:

Friidretts-VM 2023 til Budapest

Det var bare en kandidat og dermed ikke spesielt overraskende da Det internasjonale friddrettsforbundet valgte å tildele Budapest VM i 2023.  Budapest som eneste kandidat trengte bare å sørge for at de var «innenfor» de kravene som blir stilt til et VM. Allerede er VM i 2019 i Doha i Qatar, i 2021 går det i Eugene i USA. Les: Tidenes første Para-VM til Lillehammer og Hafjell Litt fakta: Budapest er hovedstaden i Ungarn. Opprinnelig var Budapest to byer på hver side av Donau, Buda og Pest. De to byene ble slått sammen i 1873.

Planlegger Norges høyeste boligblokk: To etasjer høyere enn Postgirobygget

Skarpsno AS og Code arkitektur mener det er helt riktig å bygge tre høyblokker på henholdsvis 28, 19 og 16 etasjer øst for Jessheim sentrum. Den ene blir i så fall Norges høyeste boligblokk.
Les mer om:

– Brygga har unik plassering(pluss)

Charlotte Freté studerer arkitektur ved universitetet i Lyon. Nå skriver hun masteroppgave om Haganbrygga.
Les mer om:

Da Johnny mistet et nært familiemedlem fikk han en vekker: – Jeg fikk et spark i ræva til å gjennomføre turen

Etter at Johnny Dolve opplevde et dødsfall i nær familie, la han ut på en 2.700 kilometer lang seilas gjennom sluser, vindistrikter og gammel arkitektur.
Les mer om:

Utsmykkingsoppdrag for pionerar

I haust vart det for fyrste gong starta opp eige studieprogram i kunst, design og arkitektur (KDA) ved Volda vidaregåande skule.
Les mer om:

Jeg skal være ærlig og innrømme at jeg har vært litt for kritisk til ny arkitektur

Jeg har kalt den for «skoeskebygging». Nå bygges det kun for pensjonister, og ikke for dem heller.
Les mer om:

Ikke bare BI-studentene som setter pris på bygget

BI-bygget på Brattøra har fått Eiendomsprisen 2018 for spennende arkitektur og energismarte løsninger.
Les mer om:

Arkitektur: Slå et slag for kvalitet bygd på lokal kulturarv!

KRONIKK: Runder vi hjørnet av den lokale pizzabakeren eller bensinstasjonen, oppdager vi at mye har gått tapt i kampen for kvalitet i Norges tettsteder og byer. Vi bør være stolte av kulturarven vår og vår lokale byggeskikk, og dra lærdom og erfaring fra hva den står for.
Les mer om:

Disse bygningene i Stokke vekker internasjonal oppmerksomhet

ArchDaily blir regnet som verdens største nettside for arkitektur. Nylig omtalte de to bygninger som ligger i Stokke.
Les mer om:

Smørgrav og Tuvalu til finalen

Tidlegare sandbu Mari Smørgrav, og hennar arkitektfirma Tuvalu, er ein av tre finalistar til Oslo bys arkitekturpris. I går opna utstillinga på Rådhusplassen der dei ti kandidatane og dei tre finalistane blei presenterte. Heidrar god arkitetur Bygget Tuvalu konkurrerer med er Kulturhuset 2.0, ein gammal bygard, der tre bygningar er kopla saman med ein ny del. Det stod ferdig i 2017 og har fleire arrangement enn noko anna kulturhus i landet. Til finalen gjekk også Førstehjemsboliger på Furuset og Bumerangbru og Jungelbru på Alna. Vinnaren blir kåra 18. oktober.

Et forargelsens posthus

Det gamle Posthuset i Stavanger måtte tåle mye. Én ting var å bli kalt «bananen», verre var det å bli sjikanert i en andakt i Bergens Tidende, og det attpåtil av en biskop fra Nord-Norge, hvor byene er sterkere preget av hurtig gjenreisning enn av slepen arkitektur.

Arkitektur- tidsskrift fikk følelsen av å være i en pågående invasjon fra verdensrommet på Bryne

Arkitektur N, tidsskriftet til Norske arkitekters landsforbund, stråler for Kaizersplassen. Selv om solide Chesterfieldmøbler i betong, laget for å stå ute, ble for spinkle for jærbuen.

Storbyferie: Vakre Vilnius

Små koselige kafeer, idyll på brusteinsbelagte gater, vakker arkitektur og nydelig mat til en fjerdedel av norske priser. Vilnius innfrir!
Les mer om:

Liten verdensby uten ambisjoner, Svandal kritisk til arkitektur på Værste

– Politisk stiller vi altfor lite krav til utforming av byen vår, mener Venstres Trond Svandal, og viser til de siste byggeprosjektene på Værste.
Les mer om:

Stor ferieguide til Iran: fra Teheran til Isfahan

Med uforglemmelig arkitektur, eksotiske landskap og rik kultur, tilbyr Iran endeløse eventyr. Lokalkjente Haleh Anvari guider oss rundt Persepolis, Yazd, Kashan med mer. 
Les mer om:

Arkitektur-interesserte reiser fra hele verden for å se bårehuset i Asker

Selv utenfor gudstjenestene trekker flere av Asker og Bærums kirker besøkende. De kommer ikke for å høre om Gud, men for å studere prisbelønnet arkitektur.
Les mer om:

Nok et spektakulært boligprosjekt på Ammerud: OBOS sender Ammerud i tet igjen

Neste år fyller OBOS 90 år, og i den anledning ønsker de å bygge Norges første plusshus i Martin Strandlis vei 10 - og det med unik arkitektur.
Les mer om:

Vil du være med på å bygge landet?

Sosiale medier kan skape en ny virkelighet for arkitektur og byutvikling.
Les mer om:

Nasjonale turistveger: – Et unikt prosjekt i internasjonal sammenheng

Spenstig arkitektur i spektakulær natur skal få flere turister til Norge og styrke turistnæringen i distriktene. – Du trenger ikke mer for å imponere internasjonalt, sier pressekontakt for prosjektet.
Les mer om: