Nyheter om Arkitektur


Estetisk arkitektur eller kassebygg som gir maks avkastning

Sverre Egil Larsen mener toppetasjene med leiligheter bør fjernes på Værstes nybygg på Lørjekaia.
Les mer om:

Statsråd invitert på sykkel-åpning

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Farsund kommune har invitert Landbruk- og matminister Olaug Bollestad til Vest-Lista søndag 16. juni.- Da skal vi feire at Utvalgt kulturlandskap (UKL) Vest-Lista er 10 år, og at området utvides i år. Vi skal også markere åpningen av Vest Listas nye Kyststi og av en ny sykkelrute, VitaVelo.

Sykehus i Oslo: Et bærekraftig alternativ - Framtidsrettet, fleksibelt og grønt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Idéskissen til en alternativ konseptfaseutredning for Oslo-sykehusene, kalt Parksykehuset, er utarbeidet av en uavhengig gruppe fagfolk og ildsjeler innen arkitektur, økonomi, helsefag, kvalitetssikring og prosjektledelse (se hvam nederst i saken). Rapporten, som kan lastes ned via denne lenken, ble lansert på Café Christiania tidligere 8. april 2019, og støttes av Oslo Legeforening og Redd Ullevål sykehus.

Fredrikstad trenger en byarkitekt

Trond Svandal, Venstre: – En dedikert byarkitekt kan løfte fokuset på arkitektur, landskapsutforming og estetikk.
Les mer om:

Viste fram Views

Kan ein gigantisk takskulptur i aluminium på toppen av Sentrumsbygget på Nesflaten vera livgivande for folketal, bulyst og næringsliv i øvre Suldal og regionen rundt oss? Jobba i fem år Ja, meiner Liv på Nes, foreininga som i fem år har arbeidd med stadsutviklingsprosjektet; eit kunstprosjekt signert den Berlin-baserte kunstnaren Jeppe Hein. Prosjektet består også av ei fontene og ein portal, tenkt nede på kaien ved Suldalsvatnet.

Link er ett av sju arkitektkontorer som får tegne storutbygging på Værste

Link Arkitektur er eneste lokale kontor som er prekvalifisert til å tegne storutbyggingen på Værste med Arena Fredrikstad, ny Frederik II og idrettshall.

Vil legge til rette for mer på «nye» Engebråten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om planene for «nye» Engebråten. Også da saken var oppe i lokalpolitisk bydelsutvalgsmøte i fjor november. Engebråten skole står foran en etterlengtet, permanent utvidelse.

«Studietilbudene må opprettholdes»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Formannskapet var helt enig med administrasjonen om at bystyret i Flekkefjord må benytte sjansen til å si klart fra i høringsrunden om hvilken skolestruktur som skal gjelde i Agder fra 2020.Flekkefjord kommune, med marine næringer som omsetter for over én milliard kroner i året, er godt fornøyd med at det etableres naturbrukslinje i akvakultur fra høsten 2019 og at det ligger an til at det blir VG2-linje i samme fag fra 2020.

Vil ha steinmassene utenfor Tollbodplassen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi har laget et innspill og betrakter det som en mulighetsstudie.

Tønsberg er i endring, – i endring til noe enda bedre! 

Er arkitektur for viktig til å overlates til arkitektene?
Les mer om:

Ny Verdal-skole tar form(pluss)

Forslaget til Link Arkitektur for «Nye Vinne og Ness skole» viser gjenbruk av eksisterende bygningsmasse, men samtidig rivning av gymsalen, SFO og Vinne IL sitt klubbhus.
Les mer om:

Er dette et av byens fineste nybygg? Nå er jakten på Oslos fineste nybygg eller uteområde i gang

Jakten på hovedstadens fineste nybygg eller uteområde er i gang. Vet du om lokal arkitektur som fortjener å være kandidat til Oslo bys arkitekturpris 2019 har du muligheten til å nominere nå.
Les mer om:

Link Arkitektur er på flyttefot i Storgata

Arkitektene i Link Arkitektur skal fylle lokalene i Storgata 22/24.
Les mer om:

Nå kan du nominere kandidater til arkitektur- og byutviklingsprisen

Prisen skal gå til noen som på en særdeles god måte har bidratt til å høyne kvaliteten på arkitektur og byutvikling i Skedsmo. Nå trenger de forslag til kandidater.
Les mer om:

Denne hytta får oppmerksomhet verden over: – Å elske på takterrassen ville vært nydelig

«Cabin Knapphullet» er navnet på hytta som plutselig ble delt på en rekke nettsider som hyller vakker arkitektur. Den lille bygningen ligger godt gjemt i naturen og befinner seg i Sandefjord.
Les mer om:

Denne hytta i Sandefjord får oppmerksomhet verden over: – Å elske på takterrassen ville vært nydelig

«Cabin Knapphullet» er navnet på hytta som plutselig ble delt på en rekke nettsider som hyller vakker arkitektur. Og den lille bygningen, som ligger godt gjemt i naturen, befinner seg faktisk i Sandefjord.
Les mer om:

Denne hytta i Sandefjord får oppmerksomhet verden over: – Å elske på takterrassen ville vært nydelig

«Cabin Knapphullet» er navnet på hytta som plutselig ble delt på en rekke nettsider som hyller vakker arkitektur. Og den lille bygningen, som ligger godt gjemt i naturen, befinner seg faktisk i Sandefjord.
Les mer om:

Dette kjøpesenteret er gjort om til torturkammer: – Blod og avføring på veggane

El Helicoide er eit oppsiktsvekkande bygg for dei som likar arkitektur, men byggets grufulle historie er endå meir oppsiktsvekkande. Forvandlinga til El Helicoide er historia om forvandlinga til Venezuela.
Les mer om:

Kronikk: Fredrikstad må bli en 24-timersby med et trygt og aktivt sentrum – da må flere bo i bykjernen

Fredrikstad er ganske brennhet om dagen. Og for oss som lokale arkitekter er det ikke tvil om at dette er en spennende, men også utfordrende tid, skriver Jarl Ture Vormedal i Griff Arkitektur i denne kronikken.

Det ikke er for mye å forlange at god arkitektur skal være et krav til bybyggingen

Trond Svandal: – Venstre ønsker en mer pulserende og levende by, og en vakker by. Det kan vi klare, bare vi setter utfordringen frem, og har vilje til å kreve god estetikk og arkitektur.
Les mer om:

Har utsmykka offentlege rom med papirkunst(pluss)

I fjor haust starta det første kullet på Kunst, design og arkitektur ved Volda vidaregåande skule. Tysdag opna elevane si første utstilling.
Les mer om:

Heidi (43) ble headhuntet til toppjobb i Fredrikstad – blir sjef for stort arkitektfirma

Heidi Sommerstad fra Moss er ny sjef i Link arkitektur. – Vi vil være tett på det som skjer i byen, sier hun.

Dette er historien bak Hamars unike arkitektur

Arkitektur: Ingen andre av mjøsbyene har knyttet seg til innsjøen på samme måte. I tillegg har Hamar helt spesiell arkitektur. Det gir byen sjel.
Les mer om:

Det store blå

Nå har Bærum kommune fått så mange gode råd fra så mange lærde, det være seg innen landskap, miljø eller arkitektur.
Les mer om:

Ser for seg «nye» landsbyer langs hele Fosen-kysten(pluss)

Fortettede små landsbyer med urbant preg. Moderne arkitektur i havgapet. Og ny båtrute som binder innbyggerne, næringslivet og reiselivsdestinasjonene på Fosen-kysten sammen.
Les mer om: