Nyheter om Arkitekter


Planen om å ødelegge Tønsberg

Nå har Tønsbergs politikere i nært og godt samarbeid med grådige utbyggere og middelmådige arkitekter med null estetisk sans klart å ødelegge strandsiden med vulgære, stygge og brutale boligblokker.
Les mer om:

Se bilder fra Prisutdelingen på Østfold kunstsenter 2019

Det åpner med et brak fredag, med stipender og pris. Årets jury; Målfridur Adalsteinsdottir, Fredrik Raddum og Tor Arne Samuelsen har studert og vurdert alle 89 kunstverkene, og det deles ut to produksjonsstipend à 50.000 kroner fra Bildende Kunstneres Hjelpefond. Fredrikstad kommune deler ut 25.000 kroner, SG Arkitekter 15.000 kroner og til slutt Østfold Arkitektforenings Arnstein Arnebergpris.

Arkitekter om rådmannens Værstetorvet-forslag: – Dette er ikke normal prosedyre

Arkitektene bak Værstetorvet reagerer på at rådmannen mener det fortsatt er så mange mangler i planforslaget at det må enda flere utredninger til. – Det ligger nok informasjon på bordet, sier de.
Les mer om:

Prosjektgruppen for rehabilitering av Nationaltheatret er klar

Sweco Norge, RATIO arkitekter og Futhark arkitekter er valgt til å lage et skisseprosjekt for rehabiliteringen av Nationaltheatret.
Les mer om:

Prosjektgruppen for rehabilitering av Nationaltheatret er klar

Sweco Norge, RATIO arkitekter og Futhark arkitekter er valgt til å lage et skisseprosjekt for rehabiliteringen av Nationaltheatret.
Les mer om:

– Hvis vi vinner, blir det en fjær i hatten og et stort steg nasjonalt

Opus arkitekter i Haugesund er kandidat til prestisjepris i bransjen for sitt arbeid med renovering av og tilbygget til Folkets Hus i Sauda.

Arkitekturråd om nytt Tåsen senter: «Løsningene synes utdatert på en rekke områder»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TÅSEN: Rådet for byarkitektur har uttalt seg om planene for utbygging av Tåsen senter, i forbindelse med at utbyggers forslag, og Plan- og bygningsetatens alternative forslag, lå ute til offentlig ettersyn i mai. I referatet fra møtet holdt 14.

OBOS vant arkitektkonkurranse på Furuset: Håper å løfte hele området

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det skal egentlig ikke være mulig å få til alt det vi prøver her, men vi har rett og slett bestemt oss for å få det til. OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj og prosjektutvikler Hanne Løvbrøtte titter rundt seg på parkeringsplassen mellom Furuset senter og Nordre Gran borettslag. Her skal nemlig «The Urban Village» stå klar i løpet av få år - OBOS seiersbidrag i konkurransen Reinventing Cities.

Line (52) skal skape liv i disse lokalene igjen: – Skal fremstå som det gjorde for hundre år siden!

Oslo-arkitektfirmaet Line Solgaard Arkitekter, ett av firmaene som leverte inn tilbud på det mye omtalte stupetårnet i Foten, satser nå i Fredrikstad. I august åpner de en filial i Storgata.
Les mer om:

Har fått oppdraget om å bygge 225 nye boliger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BREKKE: Veidekke har fått i oppdrag av OBOS Nye Hjem og Stor-Oslo Eiendom å bygge også andre byggetrinn av boligprosjektet Frysjaparken i Nordre Aker, det melder selskapet i en pressemelding mandag. Den nye kontrakten er en totalentreprise verdt 535 millioner kroner (ekskl. mva) for oppføringen av 225 leiligheter i tre blokker. Kontrakten inneholder i tillegg en intensjonsavtale om utvikling av tredje byggetrinn.

Sletteløkka Vel er realitet... Nå vil de lage grendehus

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vellet har som mål å bidra til felles aktiviteter for familier, voksne og barn. I tillegg skal det arbeide med trafikksikkerhet og tryggere bomiljø.

Thor-Anders (41) jobber for å gjøre et larvikitt til trendy interiørdesign: – Vi er på vei inn i en helt ukjent bransje for oss

Med skip som laster i bakgrunnen, ligger et lekkert designbygg på Revet. Hit nærmest valfarter designere, magasinjournalister og arkitekter for å la seg inspirere av larvikitt til interiør. Thor-Anders Lundh Håkestad er spent leder av en bransje i ekstrem forandring.
Les mer om:

Thor-Anders (41) jobber for å gjøre et ekte vestfoldmateriale til trendy interiørdesign: – Vi er på vei inn i en helt ukjent bransje for oss

Med skip som laster i bakgrunnen, ligger et lekkert designbygg på Revet. Hit nærmest valfarter designere, magasinjournalister og arkitekter for å la seg inspirere av larvikitt til interiør. Thor-Anders Lundh Håkestad er spent leder av en bransje i ekstrem forandring.
Les mer om:

Tirsdag blir det storåpning av dette toalettet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I desember var det nye servicebygget ved parkeringsplassen på Borestranda klart til bruk. Nærbø-firmaet Kvia AS fikk i oppdrag å utføre jobben, som til slutt endte opp med en prislapp på rundt 8,3 millioner kroner.Tirsdag ettermiddag inviterer Statens vegvesen til offisiell åpning i samarbeid med Jæren friluftsråd.

Kommunens arkitekter: – Ikke rør fasaden på Kommunegården

Bærum kommunes egne arkitekter frykter for planene om å endre Kommunegårdens fasade.
Les mer om:

Fylkesmannen seier ja til planane for Kverneland torg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Kva kan eg seia? Det er tydeleg at kommunen ikkje bryr seg om oss som må leva med resultatet av dette.Slik laud klaga frå Aina Erga, som er ein av naboane til den planlagde utbygginga på Kverneland.I dag er det ein daglegvarebutikk, to bustadhus og eit lager i det trekanta området mellom Kvernelandsvegen (fylkesveg 505) og Theodor Dahls veg.

Multiconsult påtar seg ryddejobb i Faråsen

SKIEN: Byggesakskonsulenten har trukket ansvarsretten for boligprosjektet i Faråsen. KB Arkitekter har kommet inn som ny ansvarlig søker, og skal sammen med Multiconsult forsøke å sluttføre prosjektet.

Formannskapet seier nei til Bryne FK sin sambrukshall

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Storhallen i tre etasjar, med mellom anna to fleirbrukshallar, klatresal og fotballhall på toppen, hang i ein tynn tråd, etter at rådmannen hadde innstilt på å seia nei til klubbens førebels siste forslag til kommunen. Spørsmålet i kampens 89. minutt, var om politikarane ville sjå forbi rådmannens økonomiske og juridiske bekymringar, og hjelpa Bryne FK med å tryggja ein real slitesiger.

Eiendomsutviklere, ingeniører og arkitekter alene vil ikke finne ut hvorfor det er få barnefamilier i sentrum

Høyskolelektor Jo Ese: – Samfunnsviterne må på banen i diskusjonen om byutviklingen i Fredrikstad, slik som de må i de fleste andre norske byer. For dette handler om noe som er mye mer alvorlig enn om det er nok unge voksne og barnefamilier i Fredrikstad sentrum.

Flere arkitekter vil bevare Kommunegårdens fasade som den er: – Alvorlig for Sandvika

Arkitekter langer ut mot planen for ombyggingen av Kommunegården.

Sjå gigantplanane M44 har for Bryne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Frankrike utlyser internasjonal arkitektkonkurranse om Notre-Dame

Arkitekter over hele verden skal få konkurrere om å gjenoppbygge hovedspiret i Notre-Dame, sier Frankrikes statsminister Édouard Philippe.

Frankrike utlyser internasjonal arkitektkonkurranse om Notre-Dame

Arkitekter over hele verden skal få konkurrere om å gjenoppbygge hovedspiret i Notre-Dame, sier Frankrikes statsminister Édouard Philippe.

Monsen Hytta har sendt ut nabovarsel for bygging i Saltdal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Har regnet på hvor mye fortetting Tåsen tåler

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TÅSEN: - Vi er ikke her for utbyggerne, vi er her for stedet Tåsen. Bildene og illustrasjonene som presenteres er ren reklame for utbygger, og Plan- og bygningsetatens alternativ er dessverre det samme. Vi frykter mange bli lurt av urealistiske prospekter, sier Henning Iversen. Lederen i Berg Nordberg Sogn Tåsen vel presenterer nå et tredje alternativ til utbygging på Tåsen senter.