Nyheter om Argentina


Norges håndballherrer møter Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i VM

Norge skal på nyåret opp mot Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i håndball-VMs gruppespill. Det blir første mesterskap med Jonas Wille som landslagssjef. Trekningen ble gjort i polske Katowice lørdag. VM blir arrangert av Polen og Sverige i januar neste år. Det er svært usikkert om Norge kommer dit med Sander Sagosen i troppen. Kiel-stjernen brakk ankelen i en seriekamp forrige måned. (NTB)

Tidligere argentinsk offiser dømt for massakre

En tidligere argentinsk marineoffiser er i en domstol i Miami dømt for sin rolle i en massakre på politiske fanger i Argentina i 1972.
Les mer om:

Tidligere argentinsk offiser dømt for massakre

En tidligere argentinsk marineoffiser er i en domstol i Miami dømt for sin rolle i en massakre på politiske fanger i Argentina i 1972.
Les mer om:

Mystisk fly anholdt på flyplass Argentina i 24 dager

Argentinsk politi samarbeider med FBI i etterforskningen av kabinpersonalet fra Iran og Venezuela etter mistanke om terrortilknytning.

Vicky (18) kom til Fredrikstad for å lære seg norsk: – Jeg trodde det alltid var 15 minusgrader, snø og nordlys om kveldene

Victoria Marcou (18) kom til Fredrikstad i fjor som utvekslingsstudent uten å kunne verken norsk eller engelsk: – Det var vanskelig å komme i kontakt med folk. I Argentina snakker alle med deg, i Norge ser de rart på deg når du prøver å snakke til dem.

Tidligere argentinsk offiser for retten for massakre

En tidligere argentinsk marineoffiser møter mandag i retten i Miami for sin rolle i en massakre på politiske fanger i Argentina i 1972.
Les mer om:

Argentina sendte strandhåndballkvinnene ut av VM

De norske strandhåndballkvinnene røk ut av VM etter at de måtte ut i «shootout» mot Argentina fredag ettermiddag. Argentina kom best ut i den siste gruppespillskampen i hovedrunden og vant det første settet 28-24. Norge slo tilbake og vant det andre settet 22-20. Dermed var det duket for straffekastkonkurranse.

Landslaget klatrer fem plasser på Fifa-rankingen

Det norske herrelandslaget i fotball går fem plasser opp på Fifa-rankingen etter gode resultater i nasjonsligaen. Dermed ligger Norge på 36.-plass på rankingen over de beste landslagene i verden. Det er de gode resultatene i nasjonsligaen som gjør at det norske landslaget går forbi Canada, Ungarn, Kamerun, Egypt og Skottland. Fifa-rankingen avgjør hvordan seedingen blir når kvalikgruppene til VM 2026 skal trekkes i juli 2023. Norge ligger nå an til å bli andreseedet, ettersom det er de ti beste europeiske landene som blir førsteseedet. Norge er det 20.

Medier: Åtte tiltalt etter Maradonas dødsfall

Åtte medisinere, blant dem Diego Maradonas personlige lege, er tiltalt for å ha medvirket til fotballegendens død i 2020, melder nyhetsbyråene EFE og AFP. Ifølge EFE er de åtte personene tiltalt for drap med mulig forsett. Påtalemyndigheten hevder at helsepersonellet unnlot å gi Maradona livsviktig hjelp, og at de «overlot ham til skjebnen» da han var innlagt på sykehus før han døde. Det er en domstol i San Isidro-provinsen utenfor Argentinas hovedstad Buenos Aires som har besluttet at saken skal opp for retten.
Les mer om:

Argentina vil øke produksjonen fra omstridt gassfelt

Landet står i en kraftig gjeldskrise, og er et av flere mellomrike land som håper det er plass til mer olje og gass i…
Les mer om:

Luis Enrique: To nasjoner er skyhøye favoritter til VM-tittelen

Den tidligere fotballstorheten Spania har ingen gode uker, under halvåret igjen til VM-sluttspillet. Vinneren av VM 2010 går inn i søndagens Nations League-kamp mot Tsjekkia med 1-1 mot Portugal, 1-1 mot Tsjekkia og en knepen 1-0 seier mot Sveits. Ikke så halvgærent, men ikke i nærheten av å imponere spillemessig til å melde seg på som tittelkandidat i VM i Qatar. På det sør-amerikanske kontinentet har to nasjoner vist at de reiser til sluttspillet i november/desember stinne av selvtillit.

Dårlig hvetehøst i Argentina

Midt i den globale matkrisen som følge av krigen i Ukraina får Argentina, som er en av verdens største hveteeksportører, sin dårligste hvetehøst på tolv år.
Les mer om:

Med imponerende fem mål gikk Lionel Messi forbi Ferenc Puskas

Søndag scoret Messi fem mål i en vennskapskamp mot Estland, som ble spilt i Pamplona, ​​Spania. Dermed passerte Messi Puskas toppscorerlisten. – Puskas med sin ekstreme målteft inspirerte til at FIFA Puskás Award er en pris etablert 20. oktober 2009 av Fédération Internationale de Football Association. Prisen blir tildelt den mannlige eller kvinnelige som bedømmes til å ha scoret mest estetisk signifikant, eller «mest vakkert», mål.

Messi ble femmålsscorer i Argentinas brakseier

Tilbake på spansk jord viste Lionel Messi krefter og scoret samtlige fem mål da Argentina knuste Estland 5-0 i en treningskamp i Pamplona søndag.

Fem mål av Messi

Lionel Messi scora alle måla då Argentina slo Estland 5-0 i ein privatlandskamp i fotball søndag kveld. Messi scora på straffe etter åtte minutt, og dobla like før pause. Han fullførte hattricket to minutt etter pausen, og avslutta med to raske drygt midtveges i andre omgang.

Den argentinske superstjernen Carlos Tevez takker for seg

Man vet aldri, det kan komme en klubb som har mer penger enn vett som vil komme med et tilbud til fotballegende Carlos Tevez som i praksis har vært pensjonert i flere år, i hvert fall mentalt!. Nå melder en rekke argentinske medier at et av landets aller største stjerner har lagt fotballskoene endelig på hylla. 38 åringen som har en lang og imponerende karriere å se tilbake på har stått uten klubb det siste året. Carlos Tevez ble hentet til Europa av West Ham i 2006, men det var først på utlån hos Manchester United året etter han virkelig startet å sette sine spor i fotballverden.

ESPN: Kjempen Chiellini klar for ny klubb

Spilleren som like gjerne deler ut spisse albuer som klemmer, har avsluttet oppdraget hos Juventus og snart det italienske landslaget. Nå skal 37-åringen trekke til ligaen der publikum digger sine meritterte fotballkrigere. Giorgio «all in» Chielini ble hentet til Juve fra Livorno i 2004. Dermed startet en æra der midtstopperen har løftet 9 Serie A-trofeer, 4 Coppa Italia-trofeer (vi overser at det aldri ble noen CL-trofékyss på italieneren).

Kjelde: Chiellini til Los Angeles FC

Den kjente journalisten Fabrizio Romano skriv at den italienske Juventus-legenda Giorgio Chiellini er få steg unna ein overgang til Los Angeles FC. Avtalen skal signerast denne veka. 37-åringen meldte i midten av mai at han ville forlate Juventus etter sesongslutt. – Vi har hatt ti fantastiske år, no er det opp til dei unge å ta ting vidare. Eg har gjort alt eg kan, og eg håpar eg har gitt noko tilbake, sa Chiellini den gang. I løpet av dei åra har han vunne ni ligatitlar og blitt italiensk cupmeister fem gonger. Chiellini skal også spele sin siste kamp i den italienske landslagstrøya.
Les mer om:

Apekopper påvist i Argentina

Argentinske helsemyndigheter meldte fredag inn det de sier er Latin-Amerikas første tilfelle av apekopper.
Les mer om:

Djokovic og Nadal enkelt videre i Roland-Garros

Tennisstjernene Novak Djokovic og Rafael Nadal trengte begge kun tre sett på å overvinne sine motstandere i 3. runde av Grand Slam-turneringen Roland-Garros. Det betyr at de er en seier hver unna fra å møte hverandre til en svært stjernetung kvartfinale Med sifrene 6-3, 6-3, 6-2 gjorde verdensener Djokovic kort prosess med slovenske Aljaz Bedene.

Goal: Ángel Di María forlater Paris

Om noen få dager dager får en av veldig få venstrebente høyrevinger trolig sin siste kamp for Paris Saint-Germain. – etter å ha vært en uttalt flopp for Manchester United ble han hentet til den franske hovedstaden for 63 millioner euro sommeren 2015 og blomstret opp. Denne sesongen har det blitt mindre spilletid etter landslagskollega Lionel Messi, som han selv aktiv jobbet for å hente til klubben fra Barcelona. – Det kom flere historier om hvordan de «to fant hverandre» da Argentina vant Copa América i fjor sommer. Ángel Di María vil spille mer og fortjener å spille mer.

Gir seg etter 17 år i klubben

Italias forsvarsspiller Giorgio Chiellini har bekreftet at han forlater Juventus på slutten av sesongen etter 17 år.

Arsenal-supporterne kan nå glemme Lautaro Martinez

Forrige sommer var Martinez halvveis på vei til Barcelona. Ikke overraskende strandet overgangen, der Barcelona hadde mer enn nok med å gruble seg til hvordan klubben skulle overleve økonomisk. Martinez fortsetter å storspille, med 19 Serie A-scoringer på 33 kamper. Nok til at Premier League-klubbene planlegger fremstøt mot sommeren. Tottenham og spesielt Arsenal har vært sterkt linket til den argentinske spissen, vi har halvveis gledet oss til å se Martin Ødegaard på genialt vis spille frem Martinez foran motstandernes mål.

Maradona-drakt solgt for rekordsum!

Drakten Diego Maradona hadde på seg da han scoret med guds hånd og «århundrets mål» for Argentina mot England under verdensmesterskapet i 1986, har blitt solgt for rekordhøye £7,1 millioner. Det er den høyeste prisen som noen gang er betalt for en «sportsartikkel» Den tidligere engelske midtbanespilleren Steve Hodge la den ut på auksjon 36 år etter at han byttet den med Maradona etter den berømte kvartfinalen i Mexico. SISTE: Gigant-bud på Chelsea avvist! Etter at Maradona døde i november 2020, sa Hodge at skjorten ikke var til salgs. I desember samme år sa Hodge at han hadde «

Maradonas drakt solgt for over 80 millioner

Diego Maradonas drakt fra den legendariske VM-kampen mellom Argentina og England i 1986 er solgt på auksjon for 84 millioner kroner.
Les mer om: