Nyheter om Argentina


Argentina erkjenner at de mangler utstyr til å berge ARA San Juan

Argentinske myndigheter erkjenner at de mangler utstyret som trengs for å berge ARA San Juan. Ubåten er endelig lokalisert over et år etter at den forsvant.
Les mer om:

Argentina erklærer tre dager landesorg etter ubåt-funn

Argentina erklærer tre dager landesorg etter at den argentinske ubåten ARA San Juan med 44 personer om bord ble funnet lørdag.
Les mer om:

Argentina erkjenner at de mangler utstyr til å berge ARA San Juan

Argentinske myndigheter erkjenner at de mangler utstyret som trengs for å berge ARA San Juan. Ubåten er endelig lokalisert over et år etter at den forsvant.
Les mer om:

Savnet ubåt med 44 om bord funnet

Ubåten ARA «San Juan» som forsvant i Argentina 15. november i fjor, er funnet på 800 meters dyp. Hva som skjedd med ubåten og de 44 om bord er uklart.
Les mer om:

Forbyr bortesupportere i Mesterligafinale: 328 dødsfall etter supportervold i Argentina

Når Boca Juniors og River Plate møtes for første gang i finalen i Copa Libertadores lørdag kveld, regnes det som tidenes største klubbkamp i landet. Men på grunn av årevis med grov supportervold må kampen spilles uten bortesupportere.
Les mer om:

Argentina mot fotball-VM

Argentinas kvinnelandslag i fotball er på vei til neste års VM-sluttspill i Frankrike. Panama ble slått 4-0 i første kamp av det interkontinentale omspillet. De gjør opp om en VM-billett i to kamper, og Argentina har et klart overtak før returkampen tirsdag.

Argentina med sjumilssteg mot fotball-VM

Argentinas kvinnelandslag i fotball er på vei til neste års VM-sluttspill i Frankrike. Panama ble slått 4-0 i første kamp av det interkontinentale omspillet.

Real Madrid vant kampen om argentinsk midtbanetalent

River Plate-spilleren har vært linket til flere toppklubber i Europa. Forrige uke gikk presidenten for den argentinske klubben ut og kalte Real Madrids fremstøt som respektløst. Ifølge spansk presse har røyken nå lagt seg og papirene klare for signaturer. Exequiel Palacios. Vi kjenner at vi allerede nå skal gjøre oss kjent med denne spilleren, som fikk sin seniordebut hos River som 16-åringen. Nå, som 20-åring, har han fått med seg to landskamper for Argentina og har vært fulgt både av Real Madrid og Barcelona. Blir argentinsk moro hos Real også.

Gutta skal reise langt, og de gleder seg nok veldig

16 juniorspillere fra Stabæk, Strømsgodset, Bærum, Vålerenga og Lyn reiser til Argentina neste uke - selvsagt for å spille fotball!

Real Madrid har slått Barcelona i kampen om supertalent

Navnet er i seg selv kult nok for å signere River Plate midtbanespiller Exequiel Palacios, men vi regner med at det er ferdigheter på banen som gjør at Real Madrid nå legger 23 millioner Euro på bordet.  20 åringen er en av de som virkelig har gjort seg bemerket i Sør-Amerika og regnes som en av kontinentets store talenter.

Har trent karate siden hun var fire år, i dag vant hun Ungdoms OL gull

17 år gamle Annika Sælid har vært en imponerende utøver i lengre tid og i dag kom det som må omtales som et gjennombrudd.  Annika som trenger med Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg tok gull i karateklassen kvinner +59 kg under ungdoms-OL i Buenos Aires i Argentina. Sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen, er glad, imponert, men ikke særlig overrasket:  «Det er ingen tilfeldighet at Annika Sælid har klart dette. Hun har trent karate siden hun var fire år og har fått oppfølging og trening av foreldre og trenere gjennom alle år.

Sælid tok karategull i OL

17-åringen Annika Sælid fra Sarpsborg tok i kveld gull i karate under ungdoms-OL i Buenos Aires i Argentina. – En kjempeprestasjon, sier sportssjef i Norges Kampsportforbund.
Les mer om:

Argentinske turistar bak sperringane ved Veslemannen: – Visste ikkje at det var farleg

Den siste veka har det vore unntakstilstand og raudt farenivå ved det rasutsette fjellpartiet Veslemannen i Rauma i Romsdal. Det var ikkje to turistar frå Argentina klar over.
Les mer om:

Lager true crime av drap i Holmenkollen

Hovedpersonen i «The Oslo Killing» vil ifølge pressemeldingen være Maria, datteren til den drepte, og serien vil følge hennes søken etter sannheten om morens død. Som fireåring var hun vitne til fremdeles uoppklarte drapet, som en amerikansk kvinne ble mistenkt for. Ifølge Aftenposten er datteren idag trebarnsmor bosatt i Argentina. Hun har aldri klart å slå seg til ro med hva hun er blitt fortalt.

Brasil har luksusproblemet de andre kan drømme om

Er det noen som husker Brasil før årtusenskiftet? Hvem hadde gjerne nøkkelrollen når det spisset seg til i mesterskapene? Riktig svar: Keeperen. Det startet med Barbosa i 1950. 200 000 (!) tilskuere var presset inn på Macarena  Stadion i VM-finalen mot Uruguay –  som skulle være en rusletur mot VM-tittelen. Keeper Barbosa endte opp med å få hele skylden for tapet – selv om han ble kåret til turneringens beste keeper.

Gull i ungdoms-OL for Bærumsvømmer

Tomoe Zenimoto Hvas (18) tok et suverent gull i ungdoms-OL i Argentina sent mandag kveld.
Les mer om:

Alle 30 nominerte til Ballon d’or 2018 er nå offentliggjort!

France Football har i dag sluppet de 30 nominerte til prestisjetunge Ballon d’Or 2018. Real Madrid har hele åtte nominasjoner, mens Liverpool har mest i Premier League med fire.

Fotballaget som var fanget i en grotte i Thailand spilte vennskapskamp i Argentina

Fotballaget som var fanget i en grotte i Thailand i tre uker, spilte søndag en vennskapskamp mot River Plate i forbindelse med ungdoms-OL i Argentina.
Les mer om:

Topp 10 ting Maradona har gjort som ikke Messi kan gjøre

MatigolVidz har sittet hjemme på¨gutterommet og laget denne nostalgiske videoen med 10 umulige ting som Maradona gjorde som Messi ikke kan gjøre.
Les mer om:

IMF gir Argentina ekstra lån

Det internasjonale pengefondet (IMF) øker lånet til Argentina fra 50 til 57 milliarder amerikanske dollar, fra drøyt 400 til 463 milliarder norske kroner.
Les mer om:

IMF gir Argentina ekstra lån

Det internasjonale pengefondet (IMF) øker lånet til Argentina fra 50 til 57 milliarder amerikanske dollar, fra drøyt 400 til 463 milliarder norske kroner.
Les mer om:

IMF gir Argentina ekstra lån

Det internasjonale pengefondet (IMF) øker lånet til Argentina fra 50 til 57 milliarder amerikanske dollar, fra drøyt 400 til 463 milliarder norske kroner.
Les mer om:

Argentina og Storbritannia fikk walkover til Davis Cup-finalen

Argentina og Storbritannia ble tildelt friplass i finalen ved trekningen av det nye og kraftig endrede formatet for Davis Cup i tennis.

Ramos og Modric: Disse spillerne er best i verden

Du vet hvem som vant, men hvem vurderte de ulike landslagskapteinene som best i verden? Litt nysgjerrig må vi innrømme at vi var. Spesielt når det gjaldt oksen Ramos.  FIFA kårer hvert år hvem som er verdens beste fotballspiller – ut fra deres perspektiv. Kroaten Luka Modric  fikk endelig prisen, etter en periode hvor Ronaldo og Messi har holdt resten av verden ute av topp-to-plasseringene.

Disse mener Tottenham-spillerne er best i verden

Kong Harry Kane ble ikke vurdert som en av de beste spillerne i verden, faktisk milevis unna. Men hva med lagkompis Hugo Lloris, han må vel ha stemt på Kane?   FIFA kårer hvert år hvem som er verdens beste fotballspiller – ut fra deres perspektiv. Kroaten Luka Modric  fikk endelig prisen, etter en periode hvor Ronaldo og Messi har holdt resten av verden ute av topp-to-plasseringene.