Nyheter om Argentina


Messi endelig koronafri

Lionel Messi har avslørt at det tok lengre tid enn han ventet å komme seg etter nylig å ha blitt smittet av koronaviruset. På Instagram takker den argentinske superstjernen for støtten under rehabiliteringsprosessen. Han håper det ikke vil ta lang tid før han kommer tilbake til gressmatten. Paris Saint-Germain bekreftet 2. januar at spissen testet positivt mens han var hjemme i Argentina i vinterpausen.

Over 80.000 smittetilfeller på én dag i Argentina

Argentina registrerte over 80.000 nye tilfeller av koronasmitte tirsdag. Det er det høyeste tallet på ett døgn så langt i pandemien.
Les mer om:

Belgia topper Fifa-ranking for fjerde årsskifte på rad

For fjerde år på rad feirer Belgia nyttår på toppen av Fifa-rankingen i fotball. Canada hedres som mest forbedrede landslag. Det var det viktigste da årets siste ranking ble offentliggjort torsdag. Ett år etter at koronapandemien sørget for at det ble spilt bare 352 landskamper i 2020, ble det i år spilt rekordmange 1116 kamper. Siden forrige ranking ble publisert i november er det spilt bare 58 kamper, og få av dem med betydelige fotballnasjoner involvert. Derfor var det ingen endringer for de beste. Belgia topper 2,9 poeng foran Brasil, med Frankrike og England på de neste plassene.

ESPN: Søramerikanske lag blir en del av Nasjonsligaen

Nasjonsligaen skal etter planen utvides fra og med 2024. Det bekrefter UEFAs visepresident Zbigniew Boniek, ifølge ESPN. Det betyr at flere søramerikanske land vil delta – inkludert stornasjonene Brasil og Argentina. Ifølge Boniek skal de seks topprangerte søramerikanske nasjonene Argentina, Brasil, Colombia, Chile, Peru og Uruguay bli en del av pulje A i Nasjonsligaen.

Haaland aktuell for «verdslaget»

«Troppen» på 23 spelarar som skal konkurrere om plass på verds-ellevaren blei offentleggjort i dag. Det er FIFA og spelarorganisasjonen FIFPro som står bak kåringa.

Sergio Aguero gir seg mens leken er god

Aguero fortjener å hylles for det han har skapt på fotballbanen, selv om pensjonsalderen kom noen sesonger tidligere enn planlagt. På onsdag gikk 33-åringen selv ut og delte med verden at hjerteproblemene som ble oppdaget på slutten av oktober nå har gjort at han gir seg mens leken er god. På onsdagens pressekonferanse var det en dypt beveget Aguero som fortalte om beslutningen han hadde tatt.

Koronarammede Østerrike-spillere

Østerrikes VM-lag i håndball er ytterligere redusert etter nok en positiv koronaprøve. Mesterskapet kan bli et mareritt. Disse spillerne er uaktuelle mot Argentina lørdag: Petra Blazek, Sonja Frey, Stefanie Kaiser, Nina Neidhart og Josefine Huber. Sistnevnte ble koronatestet lørdag morgen, og resultatet var nedslående. Det betyr at Østerrike bare stiller med elleve spillere mor argentinerne. Østerrikernes trener, Herbert Müller, er også koronasmittet.

Argentinsk sensasjon (den nye ett eller annet) drømmer om Europa

Man skjønner River Plate sitt 21 år gamle supertalent Julian Alvarez har noe ekstra når han er traktet etter av det som finnes av klubber i Europa. – Og Europa er drømmen til spissen som har imponert så mye det siste året at han sammenlignes med alle argentinere som har scoret mye mål til alle tider.

Vant ligacupen med Liverpool – nå er det slutt for Maxi «The Beast» Rodriguez

Det startet hos Newell´s i Argentina før han ble hentet til Europa i 2002. Her fikk han en solid start hos Espanyol, spilte så fra 2005-10 hos Atletico Madrid før Rafael Benitez bestemte seg for å hente den offensive midtbanespilleren/vingen med kallenavnet «The Beast». Overgangen til Liverpool kom januar 2010, der manager Benitez beskrev nysigneringen som «comfortable on the ball, can pass and keep possession.

Antonio Conte satser på «glemt» Tottenham talent

Det er ofte slik at en spiller som gjør det dårlig under en annen manager kan blomstre under en annen. -Antonio Conte har en helt egen evne til å hente frem det beste fra spillere han tror på. – Et eksempel fra Inter Milan, Romelu Lukaku blomstret opp nesten umiddelbart etter han forlot Old Trafford. Antonio Conte tror at bordet er dekket Ryan Sessegnon i Tottenham, den italienske manageren mener at spilleren har et «stort potensial». Conte ga 21-åringen sine første minutter for sesongen i 2 – 1 seieren mot Leeds.

Her er de nominerte til årets spiller 2021

Det er bare to norske som er nominert til årets spiller av det internasjonale forbundet FIFA. Vinnerne av The Best Awards 2021 blir annonsert i en online-seremoni 17.janaur 2022. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen Les: Da er Mario Mandzukic i gang med sin trenerkarriere Jurien består blant annet av Eniola Aluko, Emma Byrne og Marta Tejedor, samt Tim Cahill, David Trezeguet og Alexi Lalas. Offentlig avstemning for hver kategori vil være åpen frem til 10.

Dommar og VAR-ansvarleg suspendert

Dommar Andres Cunha og dommaren i VAR-rommet er begge suspenderte på ubestemt tid etter å ha oversett ein stygg episode i VM-kvalifiseringskampen mellom Argentina og Brasil natt til onsdag. Argetninas Nicolas Otamendi sette albogen i ansiktet på Brasila Rapinha så blodet rann.

Argentina til VM tross uavgjort

Argentina, med Messi i front, sikret seg VM-plass etter å ha spilt 0-0 mot Brasil natt til onsdag. Brasil er allerede sikret VM-plass, men Argentina trengte seier i denne kampen for å sikre seg plass, og på betingelse av at Chile eller Colombia ikke skulle vinne sine kamper mot henholdsvis Ecuador og Paraguay. Kampen mellom Colombia og Paraguay endte imidlertid 0-0, mens stillingen sto 0-1 mellom Chile og Ecuador da oppgjøret mellom Argentina og Brasil nettopp var ferdig.
Les mer om:

Målløst mellom Argentina og Brasil – Messi og co. VM-klare

Rivalene Argentina og Brasil spilte 0-0 i den søramerikanske VM-kvalifiseringen natt til onsdag norsk tid. Det var nok til å sikre Argentina VM-billett.
Les mer om:

- Messi startar i storkampen

Lionel Messi er klar og skal starte for Argentina i toppkampen i den søramerikanske VM-kvalifiseringa tysdag, opplyser Argentinas landslagssjef Lionel Scaloni. Messi er kvitt kne-og hamstingsskaden som har sett han utanfor dei siste kampane til klubblaget PSG, og spela 14 minutt mot Uruguay laurdag. Dei to stormaktene er klart i teten i VM-kvalifiseringa i verdsdelen. Brasil er allereie klar, Argentina må vinne ein kamp til. Den første kampen mellom dei to måtte avbrytast då det kom for ein dag at fleire av dei argentinske spelarane hadde brote karantenereglane ved innreise til Brasil.

Før VM-kvalikkampen får Neymar og det norske landslaget et solid råd fra ikonet Cafu

Cafu. Brasilianeren med det høye hårfestet, 142 landskamper for Brasil, den eneste som har spilt i tre VM-finaler på rad. Når Cafu, eller Marcos Evangelista de Morais taler, da bør spillere som Neymar lytte. Det har nærmest blitt en prinsippsak for Neymar å ikke la seg styre av omgivelsene. Han ønsker både livet som verdens beste angrepsspiller – og tilværelsen som rockestjerne. Se Argentina-Brasil direkte på UnibetTV. 00:30 17.

Di Maria med perle av en scoring

Argentina blir skumle i VM. Natt til lørdag møtte de et sterkt Uruguay-lag som kjemper hardt for å ikke ble ekskludert fra VM-sluttspillet. Syv minutter inn i kampen ble det hele avgjørt. Messi satt på benken frem til det 76. minutter, så denne kvelden var det Angel di Maria som sto for showet. Paulo Dybala fant PSG-spilleren på høyre siden av feltet, som tok et trekk og krøllet ballen over i det lengste hjørnet. Les: Sky Sports: Drøyer med Dean Smith og Frank Lampard.

Perfekt timing for Coutinho!

Få tidligere superstjerner har vært inn i ei så tett tåke de siste sesongene som Philipe Coutinho. Likevel, vi har ikke gitt opp at det tidligere Liverpool-fenomenet finner tilbake til magien. Ifølge brasilianeren selv, ligger nå mye til rette for at nettopp dette skjer. Kneskaden forrige sesong krevde tre operasjoner for å fikse, men nå er 29-åringen mer optimistisk enn på lenge. Coutinho har fått innkalling til landslagstjeneste for Brasil, og akter å bruke muligheten for alt den er verdt.

Går glipp av City-kampen

Edinson Cavani går glipp av storkampen mot Manchester City til helgen. Uruguayaneren sliter med en skade, og mister også de kommende landskampene mot Argentina og Bolivia. Det bekrefter det uruguayanske fotballforbundet. Det var Cavani som startet på topp sammen med Cristiano Ronaldo da United overbeviste mot Tottenham og vant til slutt 3-0. Nå må altså Ole Gunnar Solskjær finne en annen løsning.

Trener skutt i skulderen under fotballkamp i Argentina

Det ble løsnet skudd i oppgjøret mellom Huracan Las Heras og Ferro de General Pico på nivå tre i argentinsk fotball søndag. Bortelagets trener ble truffet.
Les mer om:

Klart for Maradona Cup

25. november er det ett år siden Diego Armando Maradona forlot denne verden. Sorgen etter tapet var synlig på alle kontinenter, og argentinerens tidligere klubber og spillere æret minnet hans. Nå skal ikonet minnes med egen cup. I 1982 tok Maradona skrittet fra Boca Juniors til Barcelona og europeisk fotball.

Messi har allerede fått Gullballen «tilsendt i posten»

Det har vært et mildt sagt kaotisk år for Lionel Messi. Alt ståket rundt argentineren har tatt en god del av fokuset bort fra prestasjonene på gressmatta. For Luis Suarez, som selv hadde har hatt et gnistrende godt år, er det kun én som kan vinne Ballon d´Or i 2021. Forrige gang Messi løftet gullballen var i 2019. Nå mener Suarez han bør rydde plass i troféskapet til én til, i tillegg til de 38-titlene, seks andre Ballon d´Or-trofeer og åtte Pichichi trofeer han allerede har i skapet.

Norge klatrer

Ståle Solbakkens menn fortsetter å klatre på verdensrangeringen fra Fifa etter gode resultater i VM-kvalifiseringen. Fotballandslaget er nummer 37 på oktober-oversikten, melder NTB. Det er to plasser bedre enn sist. Forrige måned var Norge inne i topp 40 for første gang på snaut seks år. Topp ti på rankingen: 1) Belgia, 2) Brasil, 3) Frankrike, 4) Italia, 5) England, 6) Argentina, 7) Spania, 8) Portugal, 9) Mexico, 10) Danmark.

Brasil og Argentina mot VM-spill

Fotballstorhetene Brasil og Argentina damper i vei mot VM i Qatar neste sommer. Torsdag nedsablet Brasil Uruguay med 4-1, mens Argentina vant 1-0 over Peru.

Dennis Johnsen og gjengen gjør Sergio Romero endelig happy

Venezia har kommet litt skjevt ut fra hoppkanten og står med 12 baklengs på 7 kamper. Nå er Sergio Romero satt på saken. Dennis Johnsen og gjengen får dermed en sisteskanse som har har gått noen solide runder, først for Sampdoria, så seks år på Old Trafford. Les: Matcher Haaland og Mbappé Etter en mindre harmonisk exit fra United i juni, bar det ut på markedet som free transfer. Argentineren har holdt seg i form i hjemlandet og lover han skal gi Venezia det beste han viste hos Sampdoria og United.