Nyheter om Argentina


Nostalgi: 10 av de beste «playmakerne» på 90 tallet

Det er ingen andre grunner for denne listen over de 10 av de beste playmakerne fra 90 tallet enn nostalgi.  Et kjent jungelord er: «Spisser vinner kamper, forsvarere vinner titler og playmakes vinner hjerter» Det kan godt tenkes du har noen andre, men ihvertfall disse 10 har vunnet mitt hjerte. Les: Champions League-finalen i FIFA 19 er utrolig 10: Dejan Savicevic Han spilte fotball mens det fortsatt var et Jugoslavia, han spilte 56 landskamper i løpet av 13 år.

Her de nominerte til verdenslaget

55 spillere valgt ut av 25.000 fotballspillere fra 65 land. Den globale spillerforening Fifpro har i dag sluppet de nominerte til årets World XI, de beste 11 blir annonsert på Best Fifa Football Awards i London den 24. september. Spillerne ble bedt om å velge en målvakt, fire forsvarere, tre midtbanespillere og tre angripere som utmerkede seg i 2017-18 sesongen. Verdt å merke seg at spillere som Firmino, Bale, Aguero, Ozil og Lloris ikke er blant topp 55. Les: Vil beskytte fansen, ber om å flytte Champions League Under ser du de nominerte.

VIDEO: Årets mål i verden skal kåres — her er de nominerte

FIFA har nå kunngjort de 10 nominasjonene til 2018 Puskas-prisen — årets mål i verden. FIFA forklarte kriteriene for nominasjonene som følger: «Et estetisk vakkert mål, uten å skille mellom mesterskap, kjønn eller nasjonalitet, scoret uten følge av flaks eller en feil og i henhold til Fair Play.» FIFA Puskas-prisen belønner det beste målet mellom 3. juli 2017 og 15. juli 2018, og det vinnermålet vil bli avslørt på FIFA-gallaen i London 24.

Får drømmen oppfyllt med ungdoms-OL

Tre idrettsutøvere fra Asker og Bærum får oppleve drømmen om ungdoms-OL i Argentina.
Les mer om:

Uttak Ungdoms-OL Buenos Aires 2018 - Norges tropp

Ungdoms-OL (Youth Olympic Games, YOG) arrangeres fra 6. - til 18. oktober i Buenos Aires, Argentina. Norge er representert med 16 utøvere i 11 idretter. 
Les mer om:

Skyhøy styringsrente i Argentina

Styringsrenten i Argentina er den høyeste i verden. Torsdag ble den hevet fra 45 til 60 prosent, i et forsøk på å bremse pesoens verdifall. I Norge ligger den på 0,5 prosent.

Tre VM-spillere som trolig finner ny klubb

Fotballfesten er godt i gang Fotball-VM er over, og det har vært nok å snakke om så langt. Ingen av de store forhåndsfavorittene har innfridd stort, for eksempel. Spania, Tyskland og Brasil – de tre største favorittene – åpnet uten seier. Argentina fikk sin første seier i siste gruppespillskamp og var 10 minutter unna å ryke ut av VM før sluttspillet Beste spillere De store stjernene har i stor grad stått fremst så langt. Toni Kroos viste hvorfor han er ansett som en verdensstjerne i kampen mot Sverige.

Fotballpresident utestengt på grunn av Messi hets

FIFA utestengte fredag Palestinas fotballpresident Jibril Rajoub fra fotballen i ett år fordi han i juni oppfordret muslimer til å brenne Lionel Messi-drakter. Rajoub uttalte seg da Argentinas landslag planla å spille bortekamp mot Israel i oppkjøringen til VM-sluttspillet. På en pressekonferanse kom han med uttalelser FIFAs disiplinærkomité fordømmer som «oppfordring til hat og vold». – Lionel Messi har et titall millioner fans i arabiske og muslimske land.

Casper Ruuds første motstander i US Open er klar

Det er liten tvil om at Casper Ruud sin karriere gjorde et stort hopp på fredag da han kvalifiserte seg til hovedrunden i US Open. Nå er hans første motstander klar, (vi håper det blir flere) Casper Ruud møter Argentinske Guido Pella i første runde, 28 åringen ligger på 65 plass på ATP Rankingen (topplassering 39) – Det blir helt klart tøft, men med den dytten som vårt tennishåp har tror vi på seier. Les på F7: Nordmenn får stadig bedre råd Tror Viktor Hovlands kvalifisering til 3 majors neste år ga meg ekstra motivasjon til å klare det samme i år!!

Hyller politikvinne som ammet fremmed barn

Politikvinnen Celeste Ayala hylles i Argentina etter at hun i full uniform matet et spedbarn som var tatt fra familien og brakt til et barnesykehus.
Les mer om:

Eks-president avviser anklager om korrupsjon i Argentina

Argentinas tidligere president Cristina Fernandez de Kirchner avviste i retten mandag anklager om omfattende korrupsjon.

Selskapet har nesten ingen inntekter, men Zhongying har et hårete mål: – Skal selge for 700 millioner

Zhongying Kristoffersen har et hårete mål, kontrakter i Kina og Argentina, og kontrakt med Sunkost-kjeden. Planen er å selge ernæringstilskudd for mange hundre millioner kroner.

Senatet avviser selvbestemt abort

Lovforslaget om selvbestemt abort i Argentina ble avvist av senatet natt til torsdag.
Les mer om:

Argentina avviser abortforslag

Etter en debatt som varte i over 15 timer, avviste senatet i Argentina et forslag om legalisering av selvbestemt abort.
Les mer om:

Argentina beholder en av verdens strengeste abortlover

Den argentinske kvinnebevegelsen gikk på et sviende nederlag, etter det argentinske Overhuset sa nei til selvbestemt abort.
Les mer om:

Folkevalgte i Argentina sa nei til selvbestemt abort

Et forslag om å tillate selvbestemt abort er avvist av senatet i Argentina. Det katolske landets strenge abortlovgivning blir dermed stående.
Les mer om:

Over en million kjemper for kvinners rettigheter

Abortdebatten har blusset opp en voldsom folkebevegelse i Argentina, men landet er dratt mellom katolsk innflytelse og sosial rettferdighet.
Les mer om:

Vinskolen: Kjøtt på beinet

Velkommen til kjøtthimmelen! Jeg har loppet de beste triksene fra ekspertene på grill. I Argentina er grilling mye mer enn matlaging. Det er et ritual.
Les mer om:

Skuffet i NM – blir likevel OL

Bård Skogen skal til OL i Argentina
Les mer om:

Paraguays landbruksminister døde i flystyrt

Paraguays landbruksminister Luis Gneiting var en av fire personer som omkom da et fly styrtet ved grensen til Argentina onsdag, ifølge redningstjenesten.
Les mer om:

United-spilleren Marcos Rojo holder pusten

Manchester United-spilleren Faustino Marcos Alberto Rojo fikk muligheten til å vise seg frem i den argentinske landslagsdrakten i VM. Dessverre er det få av oss som husker argentinske spillere eller laget fra i sommer.

«Det gikk bra sist gang landslagssjefen var svensk»

Det er en meget populær islandsk landslagssjef som ga seg etter å ha ført Island til fotball VM i Russland.

Ønsker seg vertsfamilier fra Nordre Aker

129 utvekslingsstudenter kommer til Norge gjennom AFS etter ferien. Fortsatt mangler organisasjonen 63 vertsfamilier. Matilde fra Italia og Mauricio fra Argentina ønsker spesielt å få bo hos familier i Nordre Aker.
Les mer om:

Island må stake ut ny kurs mot neste EM

Island har igjen vist sin forblåste øy-magi i et stort mesterskap. Neste gang blir det med en helt ny kurs. For det islandske fotballforbundet kunne informere at Heimir Hallgrímsson ikke blir med videre som trener for landslaget. Det er ikke mange ukene siden islendingene ble hyllet av blant andre Jose Mourinho etter 1-1-kampen mot Messi og Argentina. Fotballforbundet jobbet for å få med seg Hallgrimsson videre, men klarte ikke å overtale islendingen. 51-åringen fikk med seg EM-suksessen da England ble sendt hjem i åttendedelsfinalen.