Nyheter om ArcticStengte veier under Arctic Race(pluss)

I morgen er det én måned igjen til årets utgave av Arctic Race of Norway starter.
Les mer om:

Slik så båten ut etter å ha kollidert med kaia: 37 personer ble skadet

SHT retter en sikkerhetstilråding til Arctic Explorer AS om å gjennomføre og dokumentere risikovurderinger etter at Aurora Explorer kolliderte med kaia i Barentsburg.
Les mer om:

Etterlengtet tilbud: – Responsen har vært over forventningene(pluss)

Næringsklynge Midt-Troms har blitt til Arctic Logistics, men intensjonen er den samme: Etablere en leverandørindustri til Forsvaret i Midt-Troms.
Les mer om:

Signerte Kina-avtale(pluss)

Arctic Nutrition signerte fredag ein avtale som opnar den kinesiske marknaden.
Les mer om:

Salten-firma skal produsere safir i Sulitjelma

Nå er safir-firmaet Arctic Sapphire registrert i Brønnøysundregistret.
Les mer om:

"Vi skal setje Ørsta på verdskartet"(pluss)

Arctic Nutrition i Hovdebygda er i full gang med å byggje opp eit internasjonalt salsapparat. Denne veka har selskapet samla medarbeidarar frå heile verda.
Les mer om:

Zlatan Ibrahimovic, Nani og Wayne Rooney på årets lag

MLS-fansen har plukket ut sine elleve spillere til hvem de mener bør være på årets lag. Der finner vi en rekke spillere som tidligere har herjet i Europa. Følgende spillere er på fan-laget: ICYMI, your 2019 #MLSAllStar Fan XI!

- Døren min er åpen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: - Jeg er veldig glad for å kunne reise rundt som dette og å innspill fra de som trenger å snakke med de som legger politikken for næring. Det er ingen tvil om at det er muligheter til å både forenkle og gjøre behandlingstider kortere, sier Røe Isaksen til Saltenposten.Han oppfordrer de som har noe på hjertet om å ta kontakt.- Jeg leser alle mail jeg får, og om det er noen som ønsker et møte, så er det bare å si ifra.

Årets største sykkel-ikon skal til Arctic Race

Noen av de største stjernene kommer til Arctic Race når det går av stabelen i Lofoten.
Les mer om:

Åtte Tour de France-lag til Arctic Race of Norway

Når den syvende utgaven av Arctic Race of Norway starter ytterst i Lofoten 15. august, står noen av verdens beste sykkellag på startstreken. En spennende miks av ryttere Daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway er svært fornøyd med lagene som skal delta i verdens nordligste etapperitt på sykkel i år. Les: Petr Cech reiser tilbake til Chelsea – uten hjelm – Årets ritt byr på en spennende miks av ryttere.

Åtte Tour-lag og verdens mest lovende rytter til norsk etapperitt

Mathieu van der Poel kommer til Arctic Race sammen med flere storlag.
Les mer om:

Ute av cupen: Bare nesten...

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Utrolig surt å ryke på denne måten. Gutta skal ha for innsatsen. De la ned en god prestasjon, men det hjelper lite når fasiten er exit. Det begynner å bli en vane at vi er jevngode med motstanderne når vi får besøk fra lag i divisjonene over oss.

Næringsministeren på besøk: - Mineralnæringen er helt nødvendig for framtidas Norge.

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)INDRE SALTEN: Det finnes mye næring i Indre Salten, men det er ingen tvil om at det som kan bli en av de største i framtida er det næringsministeren selv sa var en av de mest stemoderlig behandlede. - Jeg mener at mineralnæring og gruvedrift er den mest misforståtte næringen i Norge. Så den er noe jeg framsnakker så ofte jeg kan.

Sommerløpet med olabil er dessverre avlyst(pluss)

Arctic Open Olabil Downhill er avlyst.
Les mer om:

Nye regler for passasjerbåter på Svalbard: Vil ramme dagsturbåtene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sist fredag offenliggjorde Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) nye regler for passasjerskip på Svalbard. Fra nå av skal alle nye passasjerskip som kjører på Svalbard oppfylle enda flere internasjonale krav. For å øke sikkerheten i farvannene rundt de arktiske øyene.De nye reglene gjelder båter som tar mer enn 12 passasjerer. Skip som allerede er her, får en overgangsperiode på fem år til å omstille seg.

Bytter ut følgebilene og blir først i verden. Det kan vanlige bilister dra nytte av

Profflagene vil benytte seg av el-biler under årets Arctic Race
Les mer om:

Ambisiøst nivå for Fauske-prosjekter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Prosjektene vil bety enormt mye for lokalmiljøet når de er realisert, og i følge prosjektlederne skal alle tre kunne være på plass på alt fra to til ti år.Bad om innspill Kultursjef Ketil Hugaas bad om innspill til hva det 2500 kvadratmeter store kulturhuset på Fauske skal inneholde. Kommunen har vært på befaring på ulike kulturhus, og det de likte best var Kulturfabrikken på Sortland.

Vil øke reiselivsaktiviteten i lavsesong

Arctic Hike AS skal utvikle nye turkonsepter i Nord-Norge.
Les mer om:

Portrett: Ser de store mulighetene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hvem er Jørgen Kaasen Engen, sagt med tre ord?Eklektisk, dypsindig og uatletiskHvordan ser yrkeshistorien din ut?Jeg har jobbet store deler av min karriere innenfor skole- og oppvekstsektoren, både som vikar og fagarbeider. Dette til jeg ble ferdig utdannet innen økonomi og senere music management i 2017. Etter det har jeg hatt mange hatter på kort tid.

Grorud ILs nye kunstgress tar form: Snart åpner «Grorud Arctic Match»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi gleder oss veldig til å ta den nye banen i bruk. Det er en bane av ypperste klasse, som vil stå i sentrum for mesteparten av vår aktivitet hele året igjennom. «Grorud Arctic Match» er noe av det største som noensinne har skjedd i Grorud IL, slår hovedleder Richard Pedersen og daglig leder Jon Ole Reinhardsen fast.Avisa tok den korte turen ned til idrettsanlegget på Grorud tidligere denne uka.

Vi må ha et ansvarlig reiseliv

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Svalbard er en populær plass for alle typer bedrifter å starte salg av reiselivsprodukter. Det dukker stadig opp nye firma, også enmannsfirma, som vil ha en del av kaka. De aller fleste selskapene er seriøse og tar gjestene og det de tilbyr av turer på stort alvor både når det gjelder sikkerhet og turopplegg. Men vi har dessverre også noen useriøse.
Les mer om:

Utestengt fra Svalbard Reiselivsråd

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Under reiselivsrådets styremøte i mai bestemte et enstemmig styre å utestenge selskapet, som også er kjent under navnet Xarctic, på dagen. Beslutningen ble tatt fordi selskapet har brutt rådets retningslinjer.- De har brutt vedtektene ved flere tilfeller.