Nyheter om Arbeiderpartiet


Å ikke ville likestille

Arbeiderpartiet har fremdeles ambisjoner om å være verdensledende på likestilling og vi vil ha en aktiv og fremoverlent politikk for å øke likestillingsarbeidet.
Les mer om:

Hun blir første leder i Trøndelag Ap

Arbeiderpartiet i Trøndelag er slått sammen. Nå er det klart hvem som blir første partileder.

Vedum tilfreds hvis posten som europaminister fjernes

Arbeiderpartiet og Senterpartiet mener posten som europaminister bør fjernes. Når regjeringen skifter statsråder fredag, kan de få viljen sin.

Arbeiderpartiet vil ikke ha omkamp om Forsand og Sandnes

Flertallet i Forsand kommune ville be om utsettelse av kommunesammenslåingen, men ordføreren hindret ny avstemning. Nå har fylkesmannen konkludert med at han brøt loven.

Rødgrønn uro for norsk karbonfangst

Statsminister Erna Solberg (H) sier det blir dyrt å følge opp satsingen på karbonfangst og lagring. Arbeiderpartiet og SV frykter gode prosjekter vil havarere.

«Nå er det alvor for Kvinesdal»

Arbeiderpartiet frykter hva som skjer, dersom regjeringen får gjennomslag for kutt i eiendomsskatten.

Elever må få snakke med helsesøster uten å frykte fravær

DEBATT: Arbeiderpartiet finner det sterkt bekymringsverdig at elever unngår helsesøster fordi de er redd for å få fravær ført på vitnemålet. Dagens praksis må endres, og om nødvendig lovverket.
Les mer om:

Den syke rosen trengeren Humlesnurr

Bare de unge velgerne kan gi Arbeiderpartiet ny oppdrift. Skal de nås, må partiet dyrke sine grå hår.
Les mer om:

Stortinget kan ta omkamp om Heimevernet

KrF-leder Knut Arild Hareide vil ha omkamp om antall soldater i Heimevernet. Han får langt på vei støtte fra Arbeiderpartiet. 

Stortinget kan ta omkamp om Heimevernet

KrF-leder Knut Arild Hareide vil ha omkamp om antall soldater i Heimevernet. Han får langt på vei støtte fra Arbeiderpartiet.

Stortingsrepresentant tror snø kan bli den nye oljen

– Lykke til, Erna, svarer Arbeiderpartiet.
Les mer om:

Ap åpner for å bruke mer penger på Hæren

Arbeiderpartiet utelukker ikke å bruke mer penger på Hæren og Heimevernet enn det langtidsplanen for Forsvaret legger opp til.
Les mer om:

Støre på Stortinget: – Regionreformen er et makkverk

Arbeiderpartiet fridde til Knut Arild Hareide og KrF da de foreslo å reversere sammenslåingen av Buskerud, Akershus og Østfold til én region på Stortinget i dag.

Mot flertall for endringer i ny pleiepengeordning

Arbeiderpartiet åpner for å snu og sikre flertall for endringer i den nye pleiepengeordningen som regjeringen har tatt initiativet til.

Kanonmåling for Høyre

Arbeiderpartiet får sin laveste oppslutning på seks år, mens Høyre fosser frem på den første TV 2-målingen etter stortingsvalget. Høyre går frem 4,2 prosentpoeng til 29,2 prosent,
Les mer om:

Ap: - Vi ser ikkje Nye Sandnes som ei tvangssamanslåing

NYE SANDNES: Arbeiderpartiet held seg til dei positive, men gamle vedtaka som er gjort i Nye Sandnes. I dag meiner fleirtalet i Forsand at ein bør utsette samanslåinga.

Støre vil foreløpig ikke stemme for SV-forslag om atomvåpenutredning

SV vil ha med Arbeiderpartiet på å utrede hvordan Norge kan slutte seg FNs atomvåpenforbud. Ap svarer nei – men holder døra på gløtt dersom ordlyden endres.
Les mer om:

Tajik samarbeider gjerne med KrF

Nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik sier hun gjerne tar initiativ til å samarbeide med KrF om blant annet arbeidslivsspørsmål.

Ap foreslår Hansen som stortingspresident

Det ble rabalder da stortingsgruppa til Høyre innstilte på at Olemic Thommessen skal fortsette som stortingspresident. Nå lanserer Arbeiderpartiet en motkandidat.

Ap vil vrake Thommessen

Det ble rabalder da stortingsgruppa til Høyre innstilte på at Olemic Thommessen fra Oppland Høyre skal fortsette som stortingspresident. Nå lanserer Arbeiderpartiet en motkandidat

Ap fremmer presidentkandidat

Arbeiderpartiet foreslår Eva Kristin Hansen som egen kandidat til presidentskapet. De borgerlige har samlet seg om Olemic Thommessen. Lørdag blir det votering i Stortinget.

– Vi skal bli tydeligere

– Vi skal lære av feilene vi gjorde i årets valgkamp. Arbeiderpartiet skal bli tydeligere. Muligheten til å få gjennom våre saker, er større med dagens mindretallsregjering, sier Else-May Botten.

Frp avviser Ap-forslag for mindreårige asylsøkere

Arbeiderpartiet mener et forslag om å vurdere sårbarheten til unge asylsøkere følger opp varsler fra helsepersonell. – Vingling fra Ap, svarer Frp.
Les mer om:

Ap om skandalevalget: Dette gjorde vi feil

Arbeiderpartiet presenterer nå evalueringen av det katastrofale valgresultatet. Der slaktes Aps forsøk på å engasjere velgerne.
Les mer om:

Arbeiderpartiet slår sammen fylkeslag i Troms og Finnmark

Arbeiderpartiet i Finnmark og Troms slås sammen neste år, for å tilpasse seg sammenslåingen av fylkene, selv om de selv var imot regionreformen.