Nyheter om Arbeiderpartiet


– Vi vil at administrasjonen setter fart i saka om kommunale boligtomter

Jan Stundal fra Arbeiderpartiet utfordret administrasjonen i Nord-Aurdal kommune på hvor langt de har kommet med det kommunale tomteprosjektet på Marsteinhøgde.

Antall ord nok en kvalitetsindikator for Høyre?

«For dem som virkelig ønsker å vite hva Arbeiderpartiet mener anbefaler vi å lese partiprogrammet vedtatt på landsmøte – ikke dårlige analyser fra Høyre!»

Lysbakken vil binde Sp og Ap

SVs partileder Audun Lysbakken vil binde Senterpartiet og Arbeiderpartiet til venstresiden etter valget. Hvordan han skal få det til, er mer uklart.

Arven etter Jon-Ivar Nygård: Topptungt og uten visjoner

«Det store hovedproblemet er at Arbeiderpartiet med Nygård i spissen ikke har evnet å styre kommunen. Den er topptung og administrasjonsstyrt, uten egentlig noen klare visjoner.»
Les mer om:

Dagbladet nevner Nygård som mulig samferdselsminister

Hvis Arbeiderpartiet får samferdselsministeren, er Jon-Ivar Nygård aktuell, mener Dagbladet. Verken VG eller Aftenposten har han med på sine lister.
Les mer om:

Flere meldte seg inn enn ut av Ap etter rusreform-bråket

Etter Arbeiderpartiets landsmøte var det stor aktivitet i sosiale medier der mange sa at de ville melde seg ut av Arbeiderpartiet. Men ferske tall viser at partiet har fått flere nye medlemmer de siste dagene.

AP tar Nord-Norgebanen til Stortinget

Arbeiderpartiet vil realisere Nord-Norgebanen og fremmer etter landsmøtet i helga forslag i Stortinget om å få planene inn i Nasjonal transportplan.

Ap fremmer forslag om Nord-Norgebanen

Arbeiderpartiet vil realisere Nord-Norgebanen og fremmer etter landsmøtet i helga forslag i Stortinget om å få planene inn i Nasjonal transportplan.

Mener KrF og Solberg har skylden for abort-liberalisering

Arbeiderpartiet vedtok lørdag en historisk liberalisering av abortloven. Nå mener både en tidligere KrF-politiker og AUF at det var forsøkene på innstramming som kan føre til historisk liberalisering av abortloven.

Jæren er blitt en maktfaktor i Arbeiderpartiet. Det er ikke tilfeldig

Rema utfordrer Norgesgruppens milliardgrep om storhusholdning
Les mer om:

Sp om abort-vedtaket: - Forvirret

Lørdag inngikk Arbeiderpartiet et kompromiss på et historisk abort-vedtak under sitt landsmøte. Hva det i praksis betyr, er det likevel tvil om.
Les mer om:

Ap vil fjerne abortnemndene: KrF mener fosterets rettsvern blir borte

Lørdag vedtok Arbeiderpartiet å avvikle abortnemndene mellom uke 12 og uke 18. – Et viktig vedtak, sier Cecilie Kroglund (Ap).
Les mer om:

Myrseth nedstemt på landsmøtet – ville flytte iskantsonen og stanse ny petroleumsaktivitet

Forslaget fra Cecilie Myrseth, Raymond Johansen og Gaute Børstad Skjervø fikk 97 av 294 stemmer under landsmøtet til Arbeiderpartiet.

Historisk vedtak i Arbeiderpartiet: Utvider grensen for selvbestemt abort

Arbeiderpartiets landsmøte sier ja til å avvikle abortnemndene. Det vil i praksis bety selvbestemt abort til uke 18.
Les mer om:

Historisk abort-vedtak i Ap: Vil ha 18-ukersgrense

Arbeiderpartiet vil avvikle nemndene og gi kvinnen siste ordet frem til uke 18. - Det er både trist og urovekkende, sier KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad.

- Historisk abort-vedtak

Arbeiderpartiet har inngått et kompromiss i det betente abortspørsmålet. Nå er det enighet om å avvikle nemndene og la kvinnene selv få det siste ordet i abort-spørsmålet fram til uke 18.
Les mer om:

Nye runder om rusreformen venter på Stortinget

Høyre åpner for å finne et kompromiss om rusreformen med Arbeiderpartiet, men er bekymret for om tiden blir for knapp før Stortinget tar sommerferie.

Ap går inn i valgkamp med et spisset budskap

Når Arbeiderpartiet skal drive valgkamp til sommeren, blir det med et kortere og tydeligere budskap enn på lenge, sier valgkampgeneral Kristine Kallset.
Les mer om:

Støre kan nå lage en rusreform med oppslutning i hele landet

Det er ikke noe sug etter å avkriminalisere kokain i Norge. Arbeiderpartiet har tatt konsekvensen av det.

Vil melde seg ut av Arbeiderpartiet

Dagfinn Haarr varsler at han melder seg ut av Arbeiderpartiet når han er ferdig med inneværende bystyreperiode.
Les mer om:

Støre vant fram

Arbeiderpartiet sier nei til en generell avkriminalisering av bruk og oppbevaring av små mengder narkotika.

Støtter ikke avkriminalisering

Arbeiderpartiet støtter ikke en generell avkriminalisering av mindre brukeroser med narkotika. Det har landsmøtet bestemt.

Siri midt i voteringsdrama – sier tvert «nei»

Det går mot en nervepirrende avstemning i Arbeiderpartiet om hel eller delvis avkriminalisering av narkotika. Avstemningen kan avgjøre rusreformens skjebne. De fire delegatene fra Fredrikstad Arbeiderparti vil alle stemme «nei».