Nyheter om Arbeiderpartiet


Arbeiderpartiet er for en nasjonal fraværsgrense, men den bør bli bedre enn i dag

«Jeg håper regjeringen ser verdien av at elevene er på skolen», skriver stortingsrepresentant for Høyre, Kari-Anne Jønnes. Det er da et merkelig spørsmål å stille, all den tid det var Arbeiderpartiet som i 2016 bidrog til flertall for fraværsgrensa i Stortinget.

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.
Les mer om:

Snuoperasjon i gapahuk-sak på Hvaler – nå blir det trolig ja

Hvaler Arbeiderpartiet har bestemt seg for å støtte bygging av en gapahuk på Bringebærholmen på nordsiden av Kirkøy.
Les mer om:

Slik stemte de folkevalgte i Etnedal over innføring av nedsatt konsesjonsgrense

Verken Senterpartiet eller Arbeiderpartiet ønsker å innføre nullkonsesjon i Etnedal. Da saken kom opp i kommunestyret tirsdag, var det bare en av 14 representanter som stemte for å innføre dette.
Les mer om:

Makta har bestemt seg. Åpent brev til Øyvind Jonassen (H)

I Tønsbergs Blad 18. mai uttrykker du bekymring for formen på den offentlige debatten her i byen. For noen dager siden var Thordis Hovet, Arbeiderpartiet, ute i samme ærend. Sammen kan dere utgjøre «Makta» her i byen – det forplikter.

Budsjettforhandlinger i gang – Ap vender tommelen ned for SV-utspill om økt formuesskatt

Arbeiderpartiet har lite til overs for SVs forslag om å gjøre endringer i formuesskatten i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett.
Les mer om:

– Vi sto rakrygget i mange viktige saker. Det er jeg stolt av.

Høyre gikk på en smell ved forrige lokalvalg, og mistet ordføreren til Arbeiderpartiet. Mathias Bernander (33) vil ta tilbake ordførerkjedet – og forsvarer politikken som ble ført den gang.
Les mer om:

Svensk utenriksminister slår tilbake mot Tyrkia

Sveriges utenriksminister Ann Linde slår tilbake mot tyrkiske påstander om at Sverige har en vennlig holdning til det kurdiske arbeiderpartiet (PKK).

Ap og Sp vil forsterker tiltakene mot kjedemakt

Opposisjon på Stortinget gikk i forrige uke inn for flere forslag om regulering av dagligvarehandelen. Nå ønsker Arbeiderpartiet og Senterpartiet å gå lenger.

Arbeiderpartiet har et alvorlig problem i Tromsø

Frustrasjon over Støre-regjeringens prioriteringer gjør det stadig vanskeligere for Gunnar Wilhelmsen å søke gjenvalg som ordfører.

Arbeiderpartiet mest tilbake i ny partimåling

Arbeiderpartiet går mest tilbake og Fremskrittspartiet mest fram på Nettavisens partimåling i mai. Det gir de borgerlige partiene flertall på Stortinget.

Tajik etterbetaler 200.000 skattekroner

Tidligere statsråd og nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, etterbetaler rundt 200.000 skattekroner etter avsløringene om sin boligsituasjon.

Tajik etterbetaler 200.000 skattekroner

Tidligere statsråd og nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, etterbetaler rundt 200.000 skattekroner etter avsløringene om sin boligsituasjon.

Hadia Tajik etterbetaler 200.000 skattekroner

Tidligere statsråd og nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, etterbetaler rundt 200.000 skattekroner etter avsløringene om sin boligsituasjon.

Ocean Space Centre-kutt: Ordfører ble lovet ny gjennomgang

En sint Trondheims-ordfører møtte nestlederen i Arbeiderpartiet sent torsdag kveld. – Jeg er veldig glad for at de nå vil gå gjennom tallene på nytt, sier Rita Ottervik (Ap).

Er Ap Norges grønneste parti?

Arbeiderpartiet er partiet som ser nødvendigheten av vindmøller på land. Det er overraskende at mange partier som anser seg som grønne velger bort Norges beste sjanse for å få gang i det grønne skiftet.
Les mer om:

Raser mot egen regjering

Stor misnøye blant politikere i Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV etter kutt i kollektivtransporten. Frykter kollektivtransporten vil settes mange år tilbake.

Utsettelse av Ocean Space Centre splitter Arbeiderpartiet

Ap-topper i Trøndelag er rasende på egen regjering etter forslaget om å utsette Ocean Space Centre i Trondheim, og kritikken hagler fra flere hold.

- Det ville jeg ikke gjort

Forrige fredag snakket representanter fra Arbeiderpartiet om en hendelse på «Debatten» i en podkast. Det falt ikke i god jord hos Fredrik Solvang.
Les mer om:

Kan bli fratatt adgangskortet på Stortinget: – Et gullkort for lobbyister

Lobbyister som har vært stortingsrepresentanter kan miste sitt livslange adgangskort til stortingsbygningen. Arbeiderpartiet, SV, Rødt og Venstre vil nå vurdere ordningen.

AUF og Unge Høyre vil skrote oljeskattepakken

Ungdomspartiene til Arbeiderpartiet og Høyre går sammen om et krav om at oljeskattepakken må skrotes.
Les mer om:

Debatt: – Vi leverer gratis SFO for alle førsteklassingene

Arbeiderpartiet vil at alle barn skal kunne delta i SFO. Da må vi gi vanlige familier en pris de har råd til. Nå starter vi med gratis SFO for førsteklassingene.

Moxnes ber Arbeiderpartiet legge bort skatteløfte

Det er mulig å skape et økonomisk handlingsrom for forsvar og beredskap uten at det går utover velferden, men da må Aps skatteløfte ryke, mener Rødt-lederen.
Les mer om:

Ap sier nei til Frps Rwanda-plan

Arbeiderpartiet sier det er uaktuelt å støtte Frps plan om å sende asylsøkere til asylsentre i Rwanda.
Les mer om:

Mest lest siste uke