Nyheter om Arbeiderpartiet


IT-arkitekten Shiraz’ reise fra Kilimanjaro til Skøyenåsen

Shiraz Bhajii (foto: Paal Leveraas) Han fremstår som en helt ordinær fyr i sin beste middelalder. Det er en stillferdig, litt beskjeden herremann som ikke gjør mye av seg.   Men skinnet bedrar.  Shiraz Bhajii er en av landets råeste IT-konsulenter. Og han er en solid bit av grunnfjellet i «gjørokratiet» i Dataforeningen, blant annet med viktige deler av Software-konferansen på «samvittigheten». «… men skinnet bedrar. Shiraz Bhajii er en av landets råeste IT-konsulenter.» — Jeg har 47 Microsoft-sertifiseringer, forteller han stillferdig.

Hvilket samfunn vil vi ha?

Onsdag 11. desember skal Stortinget stemme over forslag fra Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne som vil bety offentlig bestemt barnemishandling.

Hva er best mulig eldreomsorg?

Ingvild Kjerkol, helsepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet på Stortinget har de siste dagene kommet med usannheter om Stendis drift av sykehjemmet og hjemmetjenestene på Austevoll, og om privat omsorg generelt, i en rekke lokalaviser.

Ap og Sp ber staten overta ansvaret for ambulanseflyene

Arbeiderpartiet mener Babcock har sviktet og er bekymret for beredskapsnivået i Finnmark og Nord-Norge. Senterpartiet ber regjeringen heve kontrakten med selskapet.

Vil bruke fem millioner kroner mer enn Grams budsjettforslag(pluss)

Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti mener kommunen har langt bedre råd enn koalisjonen i Steinkjer hevder.

SV vil ha forbud mot lukkede overnatting-SFO-er

Mandag legger SV frem et lovforslag for Stortinget om forbud mot lukkede overnatting-SFO-er. Arbeiderpartiet har allerede tatt til orde for forbud. Frp er enig.

Arbeiderpartiet og SV krever sletting av klimakvoter

Ap og SV går imot regjeringens plan om å sette av tre millioner utslippskvoter i en reserve i tilfelle Norge ikke når klimamålene.
Les mer om:

Pilene peker nedover for Ap

Oppslutningen til Arbeiderpartiet har falt det siste året og ligger på et historisk lavt nivå, viser Norfaktas desembermåling for Klassekampen og Nationen.
Les mer om:

Listhaug: – Jeg tror aldri at staten kan bidra til at folk blir mindre ensomme

Eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug mener at den eneste måten man kan bekjempe ensomhet blant eldre på er å øke støtten til frivillige organisasjoner. – En ansvarsfraskrivelse, mener eldrepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet.
Les mer om:

Kay Erling Ludvigsen: – Har ikke lest anmeldelsen(pluss)

Kommunestyrerepresentant for Arbeiderpartiet, Kay Erling Ludvigsen, sier at helsekjøpsaken er en sak der alle feilene kom på løpende bånd i begynnelsen. Både på korttidskontrakten og langtidskontrakten.

Økt press på Hauglie – Ap og SV truer med mistillit

Både Arbeiderpartiet og SV mener faren for mistillit mot arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) har økt etter at hun har innrømmet en brevtabbe.
Les mer om:

Fortalte byråden om sykehusbekymringen i Nordre Aker

Lederne i bydeslutvalget fra Arbeiderpartiet, SV og MDG har møtt eldrebyråden, og opplever at han er lydhør for Nordre Akers bekymringer for at Ullevål sykehus kan bli nedlagt.

Frp ypper til oljestrid med Høyre

Fremskrittspartiet beskylder krefter i Høyre for å vingle i oljepolitikken og nærme seg Arbeiderpartiet. – De sprer usikkerhet, mener Terje Halleland i Frp.

De rødgrønne enige om å øke matsikkerhet

Senterpartiet, Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti er enige om å trappe opp norsk jordbruk. Partiene tallfester målet om selvforsyning til 50 prosent.
Les mer om:

Sp slår Ap i Nord-Trøndelag for første gang (pluss)

Arbeiderpartiet har alltid vært større enn Senterpartiet i Nord-Trøndelag, både i valgresultat og i målinger. Helt fram til nå.

Slik reagerer partiene på møte-kritikken: – Bør se på egen oppførsel(pluss)

Men både Arbeiderpartiet og Senterpartiet er ordknappe om eventuelle forslag om kutt i lønn og stillingsandel for ordføreren i nye Ørland.
Les mer om:

Ga fem ganger så mye til godt formål etter «budrunde»(pluss)

Administrasjonen foreslo at Ørland kommune skulle gi 10.000 kroner til TV-aksjonen. Først høynet Senterpartiet, deretter Høyre før Arbeiderpartiet fikk støtte til høyeste bud.

Flyktninger: Arbeiderpartiet vil starte norskundevisningen i utlandet

Regjeringens integreringsarbeid virker dårlig for å få flyktninger ut i jobb, skriver Riksrevisjonen. – Start integreringen før kvoteflyktningene kommer til landet, sier Masud Gharahkhani (Ap).

Kjemper for Bardufoss som base(pluss)

Arbeiderpartiet er ikke i tvil. Den nye redningshelikopterbasen i Troms må lokaliseres til Bardufoss.
Les mer om:

Mobiliserer mot regjeringas utenlandskutt

Fra over 100 millioner til halvparten på 9 år. Arbeiderpartiet og kulturorganisasjoner protesterer mot regjeringas kutt i kultur til utlandet.
Les mer om:

Den hellige boligpolitikken

Arbeiderpartiet har med sitt forslag om å ha et makstak på elbilsubsidier noe ufrivillig pekt på et av de største urettferdige momentene i norsk politikk: rentefradrag.
Les mer om:

Byrådspartiene enige med Rødt om Oslo-budsjettet

Byrådspartiene Arbeiderpartiet, SV, Miljøpartiet De Grønne har blitt enige med Rødt om budsjettet i Oslo for 2020.
Les mer om:

Ap kritiserer regjeringens CO2-avgift

Økt CO2-avgift fører til færre arbeidsplasser og svekket konkurransekraft for industrien, mener Arbeiderpartiet – som vil ha fritak.
Les mer om:

Høyre langer ut mot de rødgrønne: – Som ild og vann

Arbeiderpartiet, SV, Senterpartiet, MDG og Rødt er ikke enige om særlig mye mer enn å øke skattene, mener Jan Tore Sanner (H).