Nyheter om Arbeid


Historiske bilder: Politiet på Romerike

Vi har hentet frem bilder fra arkivet som viser politiets arbeid på Romerike på 1970- og 1980-tallet.
Les mer om:

«Stranger Things»-skaperne må forsvare seg mot plagiatanklager i retten

I fjor ble brødrene Matt og Ross Duffer saksøkt for plagiat etter suksessen med Netflix-serien «Stranger Things». På onsdag ble det bekreftet av The Hollywood Reporter at rettssaken skal starte allerede 6. mai, kun to måneder før sesong tre blir sluppet. Slik det står i saksdokumentet er det filmskaper Charlie Kessler som hevder at Duffer-brødrene har stjålet ideén hans. LES OGSÅ: HBO og BBC med felles storsatsing. Tilbake i 2011 regisserte Kessler kortfilmen «Montauk» som baserer seg rundt konspirasjonsteorier fra byen med samme navn.

Brannene startet under arbeid på taket – i 1972, i 2015 og sist mandag

Brannen startet under oppussingsarbeid på taket. Etter få minutter sto taket til den gotiske katedralen i full fyr. Denne historien er ikke fra Paris sist mandag, men fra Nantes i 2015.
Les mer om:

På Stovner: Nabosamhold og vårrengjøring

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mona Hassan og de andre ungdommene er en del av prosjektet «Ung i jobb» som tilbyr sommerarbeid til bydelenes ungdommer. I tillegg til tilrettelagt arbeid for ungdommen har bydelen også fått midler av byrådet som skal brukes på tiltak for å få bydelens yngste og eldste personer enda nærmere. Mandag så man resultatet av ungdommelige og eldre krefter da bydelens egen lille rusken-patrulje hadde vårrengjøring ved Stovnertårnet.

Har kjempesuksess med mikrohytter - nå er den nye hobitthytta klar

KRAGERØ: Etter flere måneders intenst arbeid er siste tilskudd til mikrohyttene klar for storinnrykk. Den nye hytta er hobbit-inspirert, og venter de første gjestene allerede i påsken.
Les mer om:

Fikk realistiske filmopplevelser på Eigerøy fyr

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er en av beste helgene jeg har hatt, sier Fredrik Ose begeistret om filmhelga på Eigerøy fyr.- Bra vennemiljø og mye kjekt å lære gjør at jeg helt sikkert blir med på noe liknende hvis jeg får anledning, sier han og legger til at han er blitt enda mer filminteressert enn han var før.- Vi fikk vite hvordan filminnspilling foregår i virkeligheten. Jeg gleder meg veldig til å se den ferdige filmen i kinoen.

Ny runde om millionar til ny Sandtangen-bru

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brua inn til Sandtangen, like ved Time rådhus, har lenge vore stengd for ambulanse og brannbilar.

Trente med instruktør

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Norske Redningshunder, avdeling Svalbard hadde besøk av Tor Monsen lørdag og søndag. Han er instruktør og ansvarlig for lavinedelen i Norske Redninghunder. Monsen er til vanlig stasjonert i Hordaland. Han er fornøyd med helgens trening.- Det gikk veldig bra. Nivået er veldig lovende.

– Skikkelig tungt arbeid, ja. Vi måtte spa for hånd.

Torvald M. Haugen og kollegene måtte bruke håndkraft da fikset opp på minnekirkegården på Hauge.
Les mer om:

- Det var ikke dette jeg hadde sett for meg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TURVEI: Turveien som egentlig skulle stått ferdig i 2017, i hvert fall på traseen hos Nils Joa, har etterlatt seg sår på Joas eiendom. Når Solabladet er på befaring i slutten av mars ligger det grus på jordet som ifølge Joa kan utgjøre en risiko skulle det finne veien inn i landbruksmaskinene. - Det ville blitt som børseskudd, sier han.

POLITIET: Det skal være helligdagsfred!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: Det er kanskje være fristende å jobbe litt i hagen, eller på - eller i - boligen, når man først har tid og fri, men det er ikke lov å forstyrre naboen eller andre, på dager som dette: Skjærtorsdag melder politiet følgende: Oslo pd: Vi mottar en del klager på diverse støy, arbeid og annet som forstyrrer helligdagsfreden. Vi minner derfor om følgende:"På helligdag fra kl 00 til kl 24 ....

Det harde arbeidet

HAN FORSTÅR det ikkje heilt sjølv. At han verkeleg fekk vridd om nøkkelen og lukka bildøra etter seg. Men slik stod bilen bak han då han sprang tilbake i tunet for å stoppa dottera og barnebarna som var rett bak han. Så ikkje dei skulle komma og sjå det han hadde sett. HEILE FAMILIEN har vore av på sauesamling, denne vakre septembersøndagen. Berre ikkje Lars.

Fortsatt ingen løsning for farlig avfall

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fortsatt er det ikke noen løsning på spørsmålet om hvor fremtidens farlige avfall skal lagres. Både Kvinesdal og Sokndal var inne i bildet som aktuelle steder i tidligere runder, men kommunene sa nei. Staten skal sikre at det finnes behandlingskapasitet.

Anmelder firma for påstått farlig arbeid. Trønderenergi svarer med påstand om knivtrussel(pluss)

Norges Miljøvernforbund (NMF) anmelder firmaet Berre Nielsen A/S for det de mener er farlig arbeid med motorsag i forbindelse med tilrettelegging for den nye vindparken på Sørmarkfjellet på grensa mellom Osen og Flatanger. Trønderenergi mener aksjonistene har kommet med knivtrussel.

Verdens beste keeper for øyeblikket har bestemt seg

Slovenske Jan Oblak er bare 26 år, men har en aura som en vis gammel trollmann, Atlético Madrid fans og ledelse kan puste lettet ut etter at de har fått signert en ny kontrakt med stjernekeeperen frem til juli 2023. Det finnes ikke en klubb (med tilstrekkelig økonomi) som ville sagt nei takk til en keeper som har holdt nullen i over halvparten av alle kamper han har spilt. Jan Oblak tjente «bare» 25 000 euro i uka, noe som er milevis unna den best betalte spilleren i klubben, Antoine Griezmann har en ukelønn på 342,307 euro.

Slik skal politiet løse mysteriet med det ukjente liket

Krimteknikerne leter i detaljene etter spor som kan føre til at avdøde blir identifisert. Dagbladet fikk bli med på innsiden da politiet startet sitt møysommelige arbeid.
Les mer om:

Lover parkerings-app

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tove Sinnmes (KrF) påpekte i bystyremøtet før helgen at parkeringsautomatene i byen er ulike.- Noen steder kan du betale med kort andre steder må du ha mynter. Byens gjester er ikke positive til å betale for å parkere. Hvis det blir like automater, med mulighet for å betale for faktisk parkert tid, og muligheter til å bruke en parkeringsapp, så kan det kanskje hjelpe.

Her skal de drive varmestue og organisere kafe for oss

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MARIDALEN: Denne saken ble først publisert i informasjonsheftet fra Bydel St. Haugen til innbyggerne i bydelen, Nordre Aker Budstikke har fått tillatelse til å gjengi saken i lokalavisa.I to år har vi (journ. anm. Bydel St. Hanshaugen) samarbeidet med Den Norske Turistforeningen - DNT, avdeling Oslo og Omegn.

Færre mottar arbeidsavklaringspenger fra Nav

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I mars 2019 var det 5.969 personer i Nordland som mottok arbeidsavklaringspenger. Dette er en nedgang på 1.161 personer fra samme måned i fjor, noe som tilsvarer en reduksjon på 16 prosent.Dette kommer fram i en pressemelding fra Nav Nordland.Nedgang årlig De siste fem årene har antall mottakere av arbeidsavklaringspenger gått ned med 1.784 personer, som er en nedgang på 30 prosent.

Disse to gir seg - Nærbø er på trenerjakt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De to siste sesongene har Nærbøs damelag i 2. divisjon blitt trent av de to unge mennene Thor Henning Fuglestad og Lasse Aksnes. De to har gitt beskjed om at de ikke fortsetter.- Jeg er ferdig med studier og skal over i arbeid. Det har gått mye tid til trenerrollen, og den ønsker jeg nå å frigjøre i større grad.

Frykter dyrere barneidrett vil ekskludere mange

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I Nordland sier 15 prosent av idrettsklubbene sier at deler av treningsavgiften til de mellom 7 til 16 år, som går til klubbens seniorlag.- Vi vet allerede at noen barneidretter er for dyre til at alle har råd til å delta. Og slik skal vi ikke ha det.

Bolig evakuert etter funn av eksplosiver

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for ulovlig oppbevaring av eksplosiver. Det er også avhørt vitner i saken, opplyser politiadvokat Stian Eskeland i Sør-Vest politidistrikt.Bombegruppen fra Oslo er på vei for å bistå i arbeidet.

– Bruk vettet!

Sjølv om det ikkje er innført noko totalforbod mot open eld i Suldal, som i mange kommunar i sørfylket, er det svært tørt også her. Frå og med i går, gjeld det generelle bålforbodet over heile landet, og brannsjef i Suldal, Morten Aarhus, oppmodar suldølen og besøkjande om å bruka sunn fornuft ute på tur. – Reglane opnar for unnatak når det er sjølvsagt at det ikkje kan begynna å brenna, men det viktig å bruka vettet.

Trine (26) er ny styreleder i Ungdom og fritid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NY STYRELEDER: Ungdom og fritid er en interesseorganisasjon for fritidsklubber for ungdom, som vedtar politikk, fordeler midler til ungdomsklubber nasjonalt og jobber for de 625 klubbene i Norge. For Trine Ottosen kom engasjementet for ungdommen gjennom hennes egen tid som ungdom på Sola fritidsklubb.- Jeg brukte klubben selv og ville fortsette. Jeg opplevde å få tillit og ansvar.

Arbeid med vinkelslipar starta brannen på Lye

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Toppen av Lyefjell stod i lys lue måndag ettermiddag. Det nye bustadfeltet på toppen av Lye var berre nokon titals meter frå flammane som klatra oppover åssida, og sette fyr på store felt av gras og tuer.