Nyheter om Arbeid


Arbeidsbåt kantret – tre personer reddet opp av vannet

Tre personer er plukket opp vannet etter at en båt kantret i Hjeltefjorden ved Øygarden. De tre gjorde arbeid for sjømatprodusenten Lerøy a ulykken skjedde.
Les mer om:

Stiftelser gir milliarder til pandemitiltak

Bill amp; Melinda Gates Foundation og Wellcome gir 300 millioner dollar til Cepis arbeid mot koronapandemien og fremming av beredskap mot epidemier.
Les mer om:

Brakkeliv blir ingen nedtur: – Handler ikke bare om dem som knuser ruter

Ungdomsmiljøet i kommunen har store utfordringer. Nå satses det friskt på forebyggende arbeid og nye møtesteder.
Les mer om:

Faggruppen IT-sikkerhet søker nye styremedlemmer

Faggruppen IT-sikkerhets formål er å være DND Vests samlende fagmiljø for informasjonssikkerhet. Dette er en møteplass for medlemmer som vil styrke sin kompetanse ved overføring av så vel praktisk kunnskap som erfaringer og aktuelle løsninger og spre kunnskap. Nå søker de nye styremedlemmer som kan bidra med nye tanker og idéer. Hvem er du? Vi ser etter engasjerte personer som brenner for faget sitt og som ønsker å være med på å lage faglig inspirerende arrangementer og aktiviteter. Aktivt engasjement i en faggruppe i Dataforeningen innebærer frivillig innsats.

Edvin (26) vart utbrent av frivillig arbeid – no blir foreininga redda

– Eg vart utbrent. Eg tenkte at no orkar eg ikkje meir. Eg måtte gi meg medan eg framleis hadde litt engasjement, seier Edvin Tønder.
Les mer om:

Skude Mur konkurs – 13 står uten arbeid

Med tolv millioner kroner i gjeld og millionunderskudd på driften har Skude Mur as valgt å slå seg konkurs.
Les mer om:

Utsetter årsmøte

Årsmøtet og medlemsmøtet til Rosenborg flyttes på klubben ønsker å kunne gjennomføre begge møter med fysisk oppmøte. Det melder Rosenborg på sin nettside. Møtene var opprinnelig berammet til 17. februar. Temaet for medlemsmøtet er fusjon med kvinnelaget og valgkomiteens innstilling til ny styreleder. Styret ønsker en bred gjennomgang om fusjon der medlemmene skal involveres gjennom gruppearbeid. Utsettelsen gir valgkomiteen tilsvarende bedre tid med sitt arbeid. Styret ønsker at medlemmene fysisk kan innta talerstolen for å si sin mening om saken.
Les mer om:

Kompetanseutveksling i Norden

Den norske dataforening gjennomgår store endringer for tiden. Det å samarbeide med andre som driver med det samme som vi gjør er særdeles verdifullt i det arbeidet. I København samlet de skandinaviske dataforeningene seg for å utveksle erfaringer og lære av hverandre. Daglig leder Marianne Hofseth-Olsen er initiativtaker til samarbeid og tok selv turen til Danmark: «Vi opplevde turen som veldig konstruktiv og fantastisk motiverende. Det første vi tok for oss var å gi en introduksjon av arbeidet i hver «Vi opplevde turen som veldig konstruktiv og utrolig nyttig.

Rydder unna is langs E6 gjennom natta

Skal du ferdes mellom Rognan og Fauske i kveld eller natt bør du være obs på arbeid tett på veibanen.
Les mer om:

En overraskende vending har løst Ferran Torres problemet

Det siste halve året har Samuel Umtiti stått på lista over spillere på vei ut fra Camp Nou. Newcastle United rettet oppmerksomheten mot Barcelona-forsvareren med sikte på å styrke backlinjen og ta lønnsregninga for Barca. På mandag ble det bekreftet at Barcelona har løst det på en overraskende måte, en løsning som sender Ferran Torres til kamparenaen – og Newcastle tomhendt tilbake til balløya. En låneavtale ble diskuterert mellom Barcelona og Newcastle der franskmannen ønsket å returnere til Barcelona etter sesongen.

15.000 unge var uten jobb – nå er nesten alle i arbeid

For ett år siden var Tom-Rune Ridderseth og nesten 15.000 andre unge permittert fra jobbene sine. Nå er de fleste av dem tilbake i arbeid, men omikron skaper ny usikkerhet.
Les mer om:

Idrettsleder frykter konsekvensene av frafall i frivilligheten

– Det er viktig at de som driver med frivillig arbeid er raus med hverandre, sier leder i Troms og Finnmark Idrettskrets, Geir Knutsen.

Nå starter integreringsrådets arbeid: – Oppfordrer interesserte til å melde sin interesse

Kjenner du noen som kunne passe til å sitte i rådet?
Les mer om:

Det blir Steven Gerrard som henter inn Coutinho

Historien om Phillipe Coutinho fortsetter å utvikle seg. Ikke nødvendigvis med sportslige resultater, men med nok en dør som skal åpnes for exit Camp Nou. Denne gangen ser det ut som det ender med overgang. Både Birmingham Mail og Talksport hevder det er konkret dialog mellom Coutinho og Aston Villa om en overgang. Det siste året har Barcelonas-spilleren vært linket til flere Premier League-klubber, der mange forventet at brasilianeren skulle ende opp hos Newcastle.

Barcelona fortsetter sin heseblesende aktivitet på overgangsmarkedet

Da Xavi Hernandez returnerte til Camp Nou i oktober var han full av optimisme for potensialet til Barcelona-troppen. Så kom hverdagen, der Xavi skjønte at alt ikke var på Barca-stell. «Flere spillere kan ikke Barcas posisjoneringsspill jeg lærte som 11-åring», var kommentaren til Barca-manageren etter noen uker på jobb.

Norge leder Sikkerhetsrådet: – Situasjonen i verden er dyster, men vi må være optimistiske

FN-ambassadør Mona Juul fortalte tirsdag om målene for måneden der Norge har formannskapet i Sikkerhetsrådet. Hun lovet optimisme og hardt arbeid.
Les mer om:

Swedbanks tidligere toppsjef tiltalt for grovt bedrageri

Birgitte Bonnesen tiltales for å blant annet å ha kommet med villedende informasjon om bankens arbeid mot…
Les mer om:

Langar ut mot Fifa sitt arbeid i Qatar: – Ikkje høyrt et ord

Leiaren for arbeidstakarorganisasjon BWI etterlyser Fifa i debatten om forholda for framandarbeidarar i Qatar.
Les mer om:

Håper de snart kan starte bygging: - Jeg sier ja til prosjektet, men tenker det trengs mye mer penger

Tidligere i år ble det kjent at det er lagt inn 3 millioner kroner i neste års statsbudsjett for å utvikle ei egen avdeling av Nordnorsk Kunstmuseum i den kommende kulturhovedstaden. Det planlegges byggestart på nyåret, men fremdeles gjenstår en del arbeid før endelig dato kan settes.
Les mer om:

Kai (26) utvider bedriften: – Det er fint å kunne bidra til flere arbeidsplasser

– Det er ålreit oppi her, og det hjelper at det er mye arbeid å få, sier Kai Kaasa (26), som har måtte ansatte flere for å få unna alle oppdragene.
Les mer om:

Blankpolert bedriftseventyr: – Det har vært vanvittig mye arbeid. (pluss)

Da TB Bilpleie ble etablert for 30 år siden, var det i et knøttlite lokale med plass til to biler. I år har det vært rundt 3000 «pleietrengende» biler innom den skinnende blanke familiebedriften i Verftsgata.
Les mer om:

Husarrest for lærere er en dårlig idé

Lærere og barnehagelærere skal i karantene på fritiden, hvis de blir nærkontakter på jobb. Men de må stille opp på arbeid som vanlig. Noen kaller det for husarrest. Det er lett å være enig.
Les mer om:

Nakstad: Det jobbes med å få på plass egenregistrering av positive hurtigtester

Helsemyndighetene jobber med å få på plass et system hvor man selv kan registrere en positiv hurtigtest. Det kan spare arbeid på laboratoriene.
Les mer om:

Oppgitt sørlending i brev til Samferdselsdepartementet etter snøkaoset på E18: — Her sviktet både forebyggende arbeid og kriseledelse

Han sto ikke selv i monsterkøen mellom Arendal og Tvedestrand, men ble likevel så oppgitt over situasjonen at han satte seg ned og sendte e-post til til Samferdselsdepartementet