Nyheter om Arbeid


– Har omtrent ingenting arbeid, så nå tar jeg ting hjemme

Biltema merker at mange trør hjemme og må finne på noe om dagene. Willy Mardal er en av mange.
Les mer om:

Etterlyser flere lokale tiltak for å holde folk i arbeid – ordføreren har allerede bedt om lokal tiltakspakke

De økonomiske virkemidlene for å hjelpe næringslivet gjennom koronakrisa bør i større grad brukes på å stimulere verdiskapningen lokalt, mener Turid Kristensen (H). Lørenskog-ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) har allerede tatt initiativ til en lokal tiltakspakke.
Les mer om:

De ansatte i denne bedriften så de kunne hjelpe, og la det vanlige arbeidet til side: – Vi føler vi gjør en viktig jobb

De ansatte i Tilrettelagt arbeid på Eik jobber til vanlig med å gi psykisk utviklingshemmede et arbeidstilbud. Nå har de kastet seg om og lager smittevernutstyr.
Les mer om:

Karianne (30) syr smitteverndrakter for Forsvaret(pluss)

Karianne Ulriksborg trodde det ville bli nedgangstider.– Jeg har fått mer arbeid etter at korona-utbruddet begynte, sier gründeren fra Uthaug.
Les mer om:

Viruset tok innsamlingen, men kreft tar ikke fri

«Krafttak mot kreft» ble en skygge av målet. – Takk likevel for pengene som kom inn. Vi fortsetter vårt arbeid for dem som har en kreftform som få overlever, skriver Kreftforeningens generalsekretær og distriktssjef.
Les mer om:

Harstad kommune og Frivilligsentralen har etablert «Fiksegruppe»

177 personer har så langt meldt seg til å gjøre en ekstra innsats for samfunnet, enten helserelatert arbeid eller bistand til andre som trenger en ekstra håndsrekning.
Les mer om:

Reagerer på stengte miljøstasjoner: – Viktig å holde folk i arbeid(pluss)

Tor-Arne Isaksen (KrF) mener saken kunne vært løst på en smidigere måte.
Les mer om:

Bayern München har gitt vikaren tre års kontrakt

Da Niko Kovac fikk sparken i november fra Bayern München hentet de opp den evige assistenten Hansi Flick som manager, men tanken var at han skulle få jobben frem til de kunne få inn en «skikkelig» manager. Så begynte Bayern München å spille med selvtillit og resultatene på banen gjør dagens nyhet ikke spesielt overraskende.

Cameron Sense permitterer

Den nye ordren var ikke nok til å holde alle i arbeid hos Cameron Sense likevel. 100 ansatte permitteres og kan i verste fall bli sagt opp etter seks måneder.
Les mer om:

Det ny-utvikla laboratoriet med robotar tar form

Norsk Stein er Europas største pukkverk, og snart kan bedrifta skilta med verdas første robotstyrte laboratorium i bergverks-bransjen. – Kjempeartig Før starten i fjor vinter, hadde laboratorieleiar Frank A. Hondsmerk jobba med ideen i tre år.

Nå er 32.300 trøndere registrert som arbeidssøkere(pluss)

Ni av ti av de 32.300 trønderne som står helt eller delvis uten arbeid er permitterte.
Les mer om:

Veien åpnes for gjennomkjøring - men fortsatt gjenstår en del arbeid

Den omfattende veiutbedringen mellom Støle og Gulspettvann er nå såpass ferdig at denne fylkesveien kan åpnes for gjennomgangstrafikk igjen.
Les mer om:

Frykter oppblomstring av trygdesvindel og svart arbeid(pluss)

Nav Kontroll og Skatteetaten har allerede fått meldinger om at koronakrisen fører til mer trygdesvindel og svart arbeid – og varsler at de vil følge situasjonen tett.
Les mer om:

Kommunene betaler fastleger i karantene nesten 10.000 kroner i erstatning per dag(pluss)

KS anbefaler en utbetaling på 9752 kroner per dag til fastleger som må i karantene eller isolasjon som følger av arbeid for kommunene. Flere nordtrønderske kommuner har godtatt ordningen.
Les mer om:

Samlar kommunestyret digitalt i ettermiddag

Møtet går klokka 17 i dag og blir sendt på kommunens heimeside som vanleg. Ap-etterlysing Det var i formannskapets møte sist at Kari Vaage Gjuvsland (Ap) ville vita om ikkje det også nå var på tide å samla alle dei folkevalde.

Bjelland håper å holde alle 135 ansatte i arbeid: - Trenger politikere som skjærer igjennom

Grunderen Ole Bjelland har hittil klart å holde alle sine 135 medarbeidere i arbeid, uten permitteringer, og mener det kan fortsette slik også under koronakrisen hvis fylket og kommunene nå viser rask, politisk handlekraft .
Les mer om:

Aukar omsetnaden(pluss)

Permitteringar i arbeidslivet har ført til meir arbeid for Koppen Industrier AS som leverer byggvarer frå Svelgen i sør til Vestnes i nord.
Les mer om:

Det blir Korona med sukker og fløyte til sommaren

Sjølv om Gjerde er veldig usikker på årets sesong, jobbar han nå i jordbæråkeren og følgjer vanleg oppskrift. Mykje er usikkert Jordbærbonden har fått råd frå bransjen han driv i om å prøva som normalt, og det er det han gjer nå. Den siste månaden har han hatt fire arbeidarar frå Litauen i arbeid. Dei hjelper han med å setja opp plasttunellane og tabletop, dei plantar og lukar. – Men dei er ikkje plukkarar, og det er noko av det som uroar meg mest.

Sosialt arbeid i krisetid

Les mer om:

LEIAR: Det er nye tider, men hjartet er det samme

Det var Sigrid Undset, den store forfattaren, som så meisterleg observerte det: «Sed og skikk forandres meget (..) Men menneskenes hjerter forandres aldeles intet i alle dager». Det er ikkje berre sed og skikk som har forandra seg dei siste vekene. Me står alle med ein mildt sagt ommøblert kvardag. Det som var sikkert og sjølvsagt, er det ikkje lenger, me må leva annleis, og me må leva med uvisse, bekymring og uro.
Les mer om:

Håpar på 2-3 millionar i krisepakke-pengar til Suldal

Krisepakkeforliket fra sentralt hald gir fem miliardar til kommunane, og rådmann Øyvind Valen reknar med at Suldal av denne potten får 2-3 millionar kroner. Køyrer fram mindre vedlikehaldsprosjekt Han og staben hans jobbar med å få fram ei liste på mindre vedlikehaldsprosjekt som eigentleg er planlagde dei neste par åra, men som nå kan bli kjærkomne arbeid for lokale bedrifter. – Me vil køyra prosjekt i størrelsesorden 100 000- 1 million kroner, så dei kan setjast i gang nå, seier Valen til avisa tysdag føremiddag.

Kostnaden ved å bosette flyktninger er nå så høy at flere enn Frp vil stille spørsmål

– Det er altfor mange som ikke kommer i arbeid, altfor mange faller ut av skolen, altfor mange lever av offentlige ytelser, kommunen bruker altfor mye ressurser på en gruppe som burde greie seg mer selv, mener Bjørnar Laabak.
Les mer om:

Stille fra klokka i Stiklestad kirke(pluss)

Klokka i Stiklestad kirke er satt ut av drift i lengre tid på grunn av arbeid med å undersøke og utbedre vannskader.
Les mer om:

Avgjør tiltak 20. april(pluss)

Hva slags prosjekt kan settes i gang i regi av fylkeskommunen for å få flere i arbeid og få fart på verdiskapingen i Møre og Romsdal når koronasmitten er over? Fylkesordfører Tove-Lise vil legge fram forslag 20. april.
Les mer om: