Nyheter om Apple


– Apple jobber med brettbar mobil

Slik blir årets iPhone, ifølge Apple-ekspert.
Les mer om:

Apple: Parler kan komme tilbake til App Store

Apple-sjef Tim Cook sier den omstridte medieplattformen Parler kan returnere til App Store om den legger fram nye retningslinjer for innholdsmoderering.
Les mer om:

Apple med tiltak for like muligheter

I lys av George Floyd og BLM-bevegelsen har Apple satt av 100 millioner dollar til tilak for å utjevne raseforskjeller, og starter opp en undervisnings- og innovasjonshub ved Detroit. 
Les mer om:

Apple med kunngjøring onsdag

I forbindelse med et intervju på amerikansk TV med Tim Cook kommer det for en dag at det planlegges for en stor kunngjøring onsdag. Merk: Vi snakker ikke om en produktlansering. Kan det være nyheter om selskapet selv?
Les mer om:

Belkins ørepropper møter Apples Find My

CES 2021: Apple overrasker ved å åpne opp finn-funksjonen for andre, og Belkin er med på notene. Aner vi AirTags-lansering i mars?
Les mer om:

Amazon, Apple og Google ditcher Parler

Tech-gigantene suspenderer app og servere for tjenesten som er populær blant høyre-ekstreme i USA og trolig var instrumentell i forbindelse med inntrengningen i kongress-bygningen i Washington forrige uke. 

Parler kan forsvinne fra nettet etter opptøyene i Washington

Medieplattformen Parler, som er populær blant Trump-støttespillere i USA, kan tas av nettet, etter at Google, Apple og Amazon har slått til mot den i helga.

Hyundai hopper over 20 prosent etter samtaler med Apple

Investorene har aldri priset asiatiske aksjer høyere enn i dag. I Sør-Korea stiger bilselskapet Hyundai kraftig…
Les mer om:

Apple er tjeneste-villig

Ny rekord ble satt første nyttårsdag: 4,5 milliarder kroner ble brukt på AppStore og tjenester hos Apple. En god start på året for utviklere, med andre ord.
Les mer om:

Her har Google kjøpt stor tomt, men foreløpig har det ikke blitt som kommunen tenkte seg

AABENRAA/SKIEN: Både Google og Apple har kjøpt store tomter i Aabenraa kommune i Danmark. Apple har imidlertid trukket seg fra den planlagte byggingen, og nå er spørsmålet om Google vil gjøre det samme. 

Apple Music til Tesla?

Rykte: Tesla 2020.48.26 software update skjuler noe. 
Les mer om:

Animerte covere i Apple Music

iOS 1.43 og macOS Big Sur har støtte for animerte album-covere i Apple Music. Se eksempler her.
Les mer om:

Samsung åpner køen for «den neste Galaxyen»

Ryktemøllen rundt Samsung og Apple går konstant. Vanligvis er det mars-april som gjelder for Samsungs…
Les mer om:

Apple Silicon: M1-nyheter

Om du drister deg ut på dypt vann så er det nå mulig å kjøre Windows-apper virtuelt på en M1-Mac.  Dessuten: Zoom, Premiere, Edge og en Nintendo Switch-emulator er nå også tilgjengelige.
Les mer om:

Elon Musk skal ha forsøkt å selge Tesla til Apple

Tim Cook takket angivelig nei til hele møtet.
Les mer om:

Facebook vs. Apple

Det er full krig. EFF kaller Facebooks kampanje for latterlig mens Mozilla-stiftelsen berømmer Apple. Amerikanske Computerworld sier de nye personvern-valgene er bra både for bruker og business.
Les mer om:

Facebook går til krig mot Apple

TEKNOLOGI: Apples planer om å fortelle brukerne hvordan dataene deres blir brukt, har fått Facebook til å fly i flint. - Vi kjemper på vegne av de små bedriftene, sier Facebook.
Les mer om:

Utvider (RED)-samarbeid mot korona

Det 14-årige samarbeidet med (RED) mot HIV/AIDS har generert nesten 250 millioner dollar fra Apple – og nå utvides programmet også mot Covid-19.
Les mer om:

Apple M1-nyheter

Flere og flere apper blir optimalisert for Apples ARM-prosessor for Mac: Docker, Microsoft 365, og Firefox. Apple har en egen fokus-side på apper i Mac AppStore. Se også video av Windows 10 ARM på M1.
Les mer om:

Apple Watch kan nå monitorere kardio-nivået

Kardiotrening eller ei, Apple Watch kan nå følge med på indikatorer for den generelle helsetilstanden og dessuten sende ut varsler. Dette kommer til gjennom oppdateringer av iOS og watchOS. Også tvOS er oppdatert. 
Les mer om:

USA og EU vil skvise Facebook

TEKNOLOGI: EU vil regulere de store teknologi-selskapene, og USA krever at Facebook-konsernet splittes opp. Google, Apple og Amazon har heller ingen grunn til å føle seg trygge. Er festen over for teknologi-gigantene?

Lightroom native for M1 Mac

Adobe har lansert en optimalisert versjon av billedredigeringsprogrammet for Apple Silicon. En rekke andre programvareløsninger har liknende nyheter. 
Les mer om: