Nyheter om Apeland


Ordføreren beskyldes for «hemmelige» møter med vindkraft-utbyggere: – Et slag under beltestedet

Høyre-politiker Ola S. Apeland beskylder Tysvær-ordfører Sigmund Lier (Ap) for å ha hatt hemmelige møter med vindkraft-utbyggerne Solvind Prosjekt. – Det er jobben min å snakke med næringslivet, svarer ordføreren og ber Apeland heller rette kritikken mot sin egen regjering.
Les mer om:

Klepp-ordføraren sin bråvending kom ikkje heilt overraskande på Reinert

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Bomaksjonistar har tatt plass utanfor kommunestyresalen i Time

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kommunestyremøtet i Time starta med ei orientering om bompakke Jæren ved samferdselssjef Gottfried Heinzerling.Samstundes har mellom 20 og 30 aksjonistar, i ulik alder og mange av dei kledde i gule vestar, stilt seg opp langs vindaugsrekka utanfor kommunestyresalen.Ordførar Reinert Kverneland opplyser at demonstrantene har fått lov til å stå utanfor vindauga, så lenge dei held seg i ro.

Lesarbrev: Finst det fordelar med småsamfunn også?

I Finland planla regjeringa for sju-åtte år sidan ei storstilt kommunereform, men måtte leggja saka til sides på grunn av sterke lokale protestar. Men planane ligg der, og mange rikspolitikarar i nabolandet er ennå av den meining at småkommunane bør innlemmast i nærmaste by. Antti Tuuri er ein finsk forfattar, jamgammal med Kjartan Fløgstad. Liksom Fløgstad er han tildelt Nordisk Råds litteraturpris.

Tommel opp for fire nye skjenkeløyve på Bryne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hanna Kverneland, som representerer Høgre i formannskapet, slo tidleg fast at Bryne var gått store endringar den siste tida. Under den første av ein serie saker, konstaterte ho at det trengst ein grundig gjennomgang av dei alkoholpolitiske retningslinjene i kommunen, når dei fireårige skjenkereglane går ut neste år.Bowlingstadene Lucky Bowl og Stadion Bowling hadde i kvar si sak, søkt om å få utvida skjenketida.

Formannskapet seier nei til Bryne FK sin sambrukshall

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Storhallen i tre etasjar, med mellom anna to fleirbrukshallar, klatresal og fotballhall på toppen, hang i ein tynn tråd, etter at rådmannen hadde innstilt på å seia nei til klubbens førebels siste forslag til kommunen. Spørsmålet i kampens 89. minutt, var om politikarane ville sjå forbi rådmannens økonomiske og juridiske bekymringar, og hjelpa Bryne FK med å tryggja ein real slitesiger.

Det er inga skam å snu i hallsaka

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dagen før politikarane i Time formannskap skal venda tommelen opp eller ned for ein ny sambrukshall, 30. april, skal lokal utvikling behandla ei mindre reguleringsendring for å få plass til ein hall som på oppløpssida voks og fekk nye mål, men også endra prislapp.I haust gav Jærbladet på leiarplass, støtte til Bryne FK sine hallplanar.

Rådmannen i Time vil seia nei til avtale med Bryne FK, vil heller byggja idrettshall sjølv

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Rådmannen anbefaler nei til utvidet bowling-skjenking

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I mars 2018 sa lokalpolitikerne i Time kommune nei til å gi nykommeren Lucky Bowl alminnelig skjenkebevilling.

Ny runde om millionar til ny Sandtangen-bru

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brua inn til Sandtangen, like ved Time rådhus, har lenge vore stengd for ambulanse og brannbilar.

Fire nye søknader om skjenking på Bryne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Onsdag 30. april skal formannskapet i Time kommune behandla fleire søknader om skjenkebevilling.Møllehagen Restaurant har søkt om å få skjenka til klokka 01.30 sju dagar i veka på den nye betongplattingen over elva.

Røde Kors: – Kunnskapen om snøskred er for lav

Én av tre er sikre på hvordan man skal vurdere skredfarlig terreng. Kunnskapsnivået er for lavt, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors.
Les mer om:

Politiet er uroa over at Time ikkje vil bruka meir pengar på førebyggande arbeid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Time kommune enda opp med 21 millionar i meirforbruk i tenestene i 2018. Rådmann Trygve Apeland har varsla kraftige innstrammingar, og tysdag skal kommunestyret behandla revidert budsjett med fleire kraftige kutt.I formannskapet gjorde lokalpolitikarane éi endring på forslaget til rådmannen. Politikarane nekta å legga ned den opne barnehagen på Bryne, og vil i staden halda stillinga som kulturhussjef vakant i eitt år.

Lastebil av vegen ved Velaskaret

Ein lastebil med hengar måtte ha hjelp av bergingsbil for å komma seg på vegen igjen. Hendinga skjedde på riksveg 13 onsdag føremiddag, rundt 200 meter nord for Velaskartunnelen. Då Suldalsposten var på staden, like før klokka 11 i dag, kom bergingsbilen for å hjelpa den uheldige sjåføren.

Håper på proffkontrakt etter Garden

Kaj-Stian Apeland har mål om å få et gjennombrudd i 1. divisjon denne sesongen.
Les mer om:

Trekker seg fra samarbeidet med Høvleriet

- Det er samarbeidet vi ikke er enige om, sier Knut R. Apeland i Haugaland Progklubb.
Les mer om:

Reime får rydda

Entreprenør Torbjørn Reime har fått klarsignal frå Bjerkreim kommune til å riva hus og garasje på Apeland og erstatta dei med reiskapshus for verksemda si. Men plassering av bygg og gjerde i forhold til fylkesveg 51 må han avklara med Vegvesenet.

– Det gjelder å ikke gjøre for mange dumme ting

Bjørn M. Apeland jakter stadig etter nye muligheter. Fra Karmøy styrer han satsing i Canada, Chile og snart også i Vietnam.

Lot ikke nei til boligdrømmen overskygge gleden

I romjulen feiret Håvard Apeland og Ingrid Marie Lundgren forlovelse. Samtidig fikk de et endelig nei på boligdrømmen.
Les mer om:

Norstone stopper alle leveranser til Baltikum etter hvitvasking-beskyldninger

Norstone - med åtte avdelinger i Rogaland - risikerer å bli etterforsket av Økokrim etter at selskapet er knyttet til mulig hvitvasking gjennom Nordea. - Vi blir dratt ned i dritten, sier Norstone-sjef Kjell Apeland.

Brynes keepertalent mangler motivasjon

Oscar Apeland Gonzales var andrekeeper i høst. Nå gir han seg.
Les mer om:

Bill Clinton stiller til valg i Tysvær

Varaordfører Ola S. Apeland er Høyres ordførerkandidat i 2019 også. Med seg på listen får han blant andre Sissel Hansen Tysse, Trond Erik Jacobsen og navnebroren til en tidligere USA-president.

Suldalslefsa best i landet

– Ja, du kan vel seia at eg har sett Suldal på matkartet nå, smiler den rutinerte bakstedama blidt. Heilt til topps I starten av oktober las ho invitasjonen i Familien og sende oppskrifta av garde. Norges Bygdekvinnelag sette prøvebakinga vekk til Bjørgum Bygdekvinnelag på Voss, og for ein månad sidan fekk Inger telefon frå ei av bygdekvinnene der. Dei skulle baka dei 60 innsende oppskriftene og senda dei til juryering i Oslo. – Den helga var eg på hytta og hadde bakevakt.

Time-rådmannen ser mindre inntekter, vil vente med symjehall og gågate

Ingen nye større investeringsprosjekt er inne i økonomiplanen for Time fram til 2022, viser forslaget som rådmann Trygve Apeland nå legg fram.
Les mer om:

Vil si nei til byvekstavtale og løfte opp Husøy

Ola S. Apeland mener det er helt opplagt hvilken veistrekning som må prioriteres på Haugalandet. Av alle.
Les mer om: