Nyheter om Apeland


Bryne gir ikke opp hallprosjektet

Bryne Fotballklubb gir ikke opp sitt hallprosjekt i sameie med Time kommune selv om rådmann Apeland vender tommelen ned.
Les mer om:

Time-rådmannen: - Valet nå er eigedomsskatt eller fleire kutt

Rådmann Trygve Apeland foreslår å legga ned både ungdomsskulen på Undheim, Lyefjell barnehage og Brynelunden opne barnehage i det nye budsjettet for Time. Men det er funne pengar til eit nytt stort symjeanlegg på Bryne.
Les mer om:

Rådmannen lukker døren for hallsamarbeid med Bryne FK

Rådmann Trygve Apeland ber politikerne i Time kommune droppe hallprosjekt i sameie med Bryne FK. I stedet vil han bygge i ren kommunal regi.
Les mer om:

Oppdrettskongen Apeland satser stort på steinbit i Canada

– Steinbit er det mest morsomme jeg holder på med nå. Og det er den satsingen som har størst potensial, sier Apeland til Dagens Næringsliv.
Les mer om:

Kunsten å laga lam

Sæden kjem frå Staur Gård på Hedemarken og blir levert i ein dunk med flytande nitrogen som held minus 196 grader. I seminkatalogen kan produsentene velja mellom omlag 75 vêrar av ulike rasar. Eigenskapane som er vektlagt er blant anna ull-kvalitet, tal på lam, og slaktevekt. Teori og praksis Kurset hjå vertskap Sveinung Skjerahaug i Erfjord startar med teori. Etter lunsj er det på tide for kursdeltakarane å få prøva seg i praksis.

Høst-rush til banken etter at parforholdet ikke overlevde sommerferien

Kunder som Kaja Apeland (22) er alle banksjefers drøm. Men realiteten er at mange kvinner stiller langt fra like sterkt som Kaja - selv blant de som er mange år eldre enn henne.
Les mer om:

Sparte og kjøpte sin første leilighet som 22-åring

– Mange på min alder fokuserer mer på at de skal ha det kjekt enn på framtida. Det er ikke så stort fokus på å spare opp egenkapital, sier Kaja Apeland. Før hun fylte 22 år kjøpte hun sin første leilighet i Haugesund for egne sparepenger.
Les mer om:

Gir seg som leder etter valgresultatet

– Jeg gikk all in for å bli ordfører. Men slik ble det ikke, sier Ola S. Apeland som gir seg som leder i Tysvær Høyre dagen etter valget.

Ikke lei etter 30 år i politikken, men ferdig med partibytter

Navn: Ola Steinar Apeland Parti: Høyre Kommune: Tysvær Alder: 55 Sivilstand: Gift, 2 barn og ett barnebarn på 10 år. Driver Hageland Raglamyr og Hageland Bygnes. Varaordfører.

Forsvarsspiller klar for Fløy

Kaj-Stian Apeland (20) ønsker å etablere seg i Fløys startellever så kjapt som mulig.
Les mer om:

LESARBREV: Gode lesar av Suldalsposten

Me er komne til august og ferien er for dei fleste avvikla. Pulsen er på det normale nivået, og roen senkar seg over dei fleste. Ikkje ganske alle. Dei siste vekene har vore så hektiske at eg veit knapt kor gamal eg. Ein nær foreståande hofteoperasjon gjorde at der var mange ting som måtte vera i boks før eg for. Eg var det nesten og, då telefonen frå sjukehuset kom med besked om at operasjonen var utsett to veker. Legane hadde fått spysjuka. Eg fekk gjort mange ting på dei ekstra dagane.
Les mer om:

– Vi er veldig klar for en toppkonsert

– Vi satser på at det ikke blir regn, sier Carl Øyvind Apeland om lørdagens toppkonsert på Alvanuten.
Les mer om:

Ordføreren beskyldes for «hemmelige» møter med vindkraft-utbyggere: – Et slag under beltestedet

Høyre-politiker Ola S. Apeland beskylder Tysvær-ordfører Sigmund Lier (Ap) for å ha hatt hemmelige møter med vindkraft-utbyggerne Solvind Prosjekt. – Det er jobben min å snakke med næringslivet, svarer ordføreren og ber Apeland heller rette kritikken mot sin egen regjering.
Les mer om:

Klepp-ordføraren sin bråvending kom ikkje heilt overraskande på Reinert

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Bomaksjonistar har tatt plass utanfor kommunestyresalen i Time

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kommunestyremøtet i Time starta med ei orientering om bompakke Jæren ved samferdselssjef Gottfried Heinzerling.Samstundes har mellom 20 og 30 aksjonistar, i ulik alder og mange av dei kledde i gule vestar, stilt seg opp langs vindaugsrekka utanfor kommunestyresalen.Ordførar Reinert Kverneland opplyser at demonstrantene har fått lov til å stå utanfor vindauga, så lenge dei held seg i ro.

Lesarbrev: Finst det fordelar med småsamfunn også?

I Finland planla regjeringa for sju-åtte år sidan ei storstilt kommunereform, men måtte leggja saka til sides på grunn av sterke lokale protestar. Men planane ligg der, og mange rikspolitikarar i nabolandet er ennå av den meining at småkommunane bør innlemmast i nærmaste by. Antti Tuuri er ein finsk forfattar, jamgammal med Kjartan Fløgstad. Liksom Fløgstad er han tildelt Nordisk Råds litteraturpris.

Tommel opp for fire nye skjenkeløyve på Bryne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hanna Kverneland, som representerer Høgre i formannskapet, slo tidleg fast at Bryne var gått store endringar den siste tida. Under den første av ein serie saker, konstaterte ho at det trengst ein grundig gjennomgang av dei alkoholpolitiske retningslinjene i kommunen, når dei fireårige skjenkereglane går ut neste år.Bowlingstadene Lucky Bowl og Stadion Bowling hadde i kvar si sak, søkt om å få utvida skjenketida.

Formannskapet seier nei til Bryne FK sin sambrukshall

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Storhallen i tre etasjar, med mellom anna to fleirbrukshallar, klatresal og fotballhall på toppen, hang i ein tynn tråd, etter at rådmannen hadde innstilt på å seia nei til klubbens førebels siste forslag til kommunen. Spørsmålet i kampens 89. minutt, var om politikarane ville sjå forbi rådmannens økonomiske og juridiske bekymringar, og hjelpa Bryne FK med å tryggja ein real slitesiger.

Det er inga skam å snu i hallsaka

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dagen før politikarane i Time formannskap skal venda tommelen opp eller ned for ein ny sambrukshall, 30. april, skal lokal utvikling behandla ei mindre reguleringsendring for å få plass til ein hall som på oppløpssida voks og fekk nye mål, men også endra prislapp.I haust gav Jærbladet på leiarplass, støtte til Bryne FK sine hallplanar.

Rådmannen i Time vil seia nei til avtale med Bryne FK, vil heller byggja idrettshall sjølv

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Rådmannen anbefaler nei til utvidet bowling-skjenking

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I mars 2018 sa lokalpolitikerne i Time kommune nei til å gi nykommeren Lucky Bowl alminnelig skjenkebevilling.

Ny runde om millionar til ny Sandtangen-bru

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brua inn til Sandtangen, like ved Time rådhus, har lenge vore stengd for ambulanse og brannbilar.

Fire nye søknader om skjenking på Bryne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Onsdag 30. april skal formannskapet i Time kommune behandla fleire søknader om skjenkebevilling.Møllehagen Restaurant har søkt om å få skjenka til klokka 01.30 sju dagar i veka på den nye betongplattingen over elva.

Røde Kors: – Kunnskapen om snøskred er for lav

Én av tre er sikre på hvordan man skal vurdere skredfarlig terreng. Kunnskapsnivået er for lavt, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors.
Les mer om:

Politiet er uroa over at Time ikkje vil bruka meir pengar på førebyggande arbeid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Time kommune enda opp med 21 millionar i meirforbruk i tenestene i 2018. Rådmann Trygve Apeland har varsla kraftige innstrammingar, og tysdag skal kommunestyret behandla revidert budsjett med fleire kraftige kutt.I formannskapet gjorde lokalpolitikarane éi endring på forslaget til rådmannen. Politikarane nekta å legga ned den opne barnehagen på Bryne, og vil i staden halda stillinga som kulturhussjef vakant i eitt år.