Nyheter om Anniken Huitfeldt


Stortingstopp: Må prioritere flyrute til Oslo, Bodø og nok nye ansatte på flystasjonen (pluss)

Tirsdag besøkte lederen for Stortingets forsvars- og utenrikskomité, Anniken Huitfeldt (Ap), Ørlandet. Det var Fellesforbundets verkstedsklubb som inviterte. Huitfeldt dro fra Fosen med en rekke punkter hun lovet å følge opp i Stortinget.

Ønsker å flytte senter fra Rygge til Sørreisa(pluss)

Sørreisa-ordfører Jan- Eirik Nordahl (Ap) har alliert med seg leder i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, Anniken Huitfeldt (Ap), for å få programmeringssenteret på Rygge lagt til CRC i Gumpen i Sørreisa.

Irans utenriksminister ville ikke ta kvinner i hånden

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif møtte tre kvinner i Oslo som han ikke kunne håndhilse på. – Slik er det alltid, sier Anniken Huitfeldt (Ap) til NTB.

Krever at Norges forsvar innfrir NATO-forpliktelser

Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer på at Norge ikke kan stille med sin forventede andel av NATOs nye beredskapsstyrke.
Les mer om:

Kallmyr og Huitfeldt i sosialisme-klinsj: – Du har lyst til å misforstå

Anniken Huitfeldt (Ap) kallar det utidig at Jøran Kallmyr (Frp) snakka om «fridom mot sosialisme» under ein tale på frigjeringsdagen. Han avviser at det var meint som eit angrep på Arbeidarpartiet og SV.
Les mer om:

Kallmyr: – Du har lyst til å misforstå

Anniken Huitfeldt (Ap) kallar det utidig at Jøran Kallmyr (Frp) snakka om «fridom mot sosialisme» under ein tale på frigjeringsdagen. Han avviser at det var meint som eit angrep på Arbeidarpartiet og SV.
Les mer om:

Reagerer kraftig på Høyre-innlegg: – De sprer desinformasjon

Etter Arbeiderpartiets landsmøte, har Høyre gått kraftig ut mot at Ap foreslår et klimanøytralt Forsvar innen 2030. Men det er ikke Arbeiderpartiets politikk: Det ble aldri vedtatt av landsmøtet, sier Anniken Huitfeldt.
Les mer om:

Forvirring om Arbeiderpartiet har myket opp asylpolitikken eller ei

Agder Ap mener å ha innkassert en betydelig seier ved å endre beskrivelsen av Aps asylpolitikk fra streng til konsekvent. Anniken Huitfeldt vil ikke ta i bruk det nye begrepet.

Anette Trettebergstuen innstilt som leder for kvinnenettverket i Ap

Valgkomiteen i Arbeiderpartiet foreslår Anette Trettebergstuen som ny leder for kvinnenettverket etter Anniken Huitfeldt som ønsket å gå ut av vervet.

Jensen og Listhaug vil ikke avklare Frps Russland-politikk

Siv Jensen og Sylvi Listhaug vil ikke svare på om partiets utenrikspolitiske talsperson snakker på vegne av partiet. – Nå må Høyre rydde opp, krever leder av utenrikskomiteen Anniken Huitfeldt (Ap).

Clinton på fiskemiddag hos Støre: – Det har vært veldig hyggelig

RIS (VG) Hillary Clinton satt fredag kveld til bords med Ap-toppene Jonas Gahr Støre, Anniken Huitfeldt og Hadia Tajik.

Dagbladet: Huitfeldt gir seg som leder av Aps kvinnenettverk

Anniken Huitfeldt har etter det Dagbladet erfarer gitt beskjed til valgkomiteen i Arbeiderpartiet om at hun ikke vil ta nyvalg som leder av Aps kvinnenettverk.

Dagbladet: Huitfeldt gir seg som leder av Aps kvinnenettverk

Anniken Huitfeldt har etter det Dagbladet erfarer gitt beskjed til valgkomiteen i Arbeiderpartiet om at hun ikke vil ta nyvalg som leder av Aps kvinnenettverk.

Anniken Huitfeldt ny leder i Akershus Arbeiderparti

Valgkomiteen har innstilt Anniken Huitfeldt som ny leder av Akershus Arbeiderparti. Sverre Myrli-epoke over.

Anniken Huitfeldt ny leder i Akershus Arbeiderparti

Valgkomiteen har innstilt Anniken Huitfeldt som ny leder av Akershus Arbeiderparti.

Anniken Huitfeldt om Giske: – Skuffet over at han igjen har vist manglende dømmekraft

Trond Giskes tidligere nære allierte, kvinnepolitisk leder Anniken Huitfeldt i Ap, går nå ut og refser sin partifelle etter barvideo-saken.

– Sier noe om at de ikke tør å si fra

Det er sterke reaksjoner på undersøkelsen som viser at over 160 personer i Forsvaret har opplevd voldtekter eller voldtektsforsøk. Leder for utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, Anniken Huitfeldt (Ap) mener resultatene er urovekkende.

– Avviklingen av Hærens 2. bataljon skulle aldri skjedd

Leder av Stortingets utenriks- og forsvarskomité, Anniken Huitfeldt (Ap) lar seg provosere over argumentasjonen som brukes rundt 2. bataljon.
Les mer om:

Ber om åpen høring om fregattulykken

Leder av forsvars- og utenrikskomiteen, Anniken Huitfeldt (Ap), vil ha redegjørelse av fregattulykken i Stortinget. Hun vil ha full åpenhet, og ekstern gransking av bergingen som nå pågår.

Ap-Huitfeldt beskylder Erna Solberg for kynisk abort-spill for å beholde makten

Anniken Huitfeldt (Ap) beskylder statsminister Erna Solberg (H) for å drive et «uverdig» og «kynisk» spill om abortloven, og hevder at bakteppet er Solbergs kamp for å beholde statsminister-makten.

Huitfeldt og Astrup i klinsj om abortstøtte

Aps Anniken Huitfeldt mener Norge er i ferd med å få et svekket abortrykte i utlandet og ber regjeringen kompensere med mer abortstøtte internasjonalt.

Huitfeldt: – Ingen tro på mindre polarisering i amerikansk politikk

Selv om president Trump får mindre makt etter Demokratenes flertall i Representantenes hus, har han samtidig styrket sin stilling, sier Anniken Huitfeldt fra Jessheim.

Utenrikskomiteens leder fikk ny telefon etter seminar som førte til fengsling av russer

Utenrikskomiteens leder Anniken Huitfeldt (Ap) fikk ny telefon etter seminaret på Stortinget der den etterretningssiktede russeren deltok.

Anniken Huitfeldt: – Stram dere opp, Høyre - Frp forpester debatten!

Aps utenrikspolitiske talskvinne beskylder Frp for å forpeste debatten om innvandring - og mener at vi heller ikke har noe å lære av Einar Gerhardsen om integrering. 

Huitfeldt: – Frp forpester debatten

Fremskrittspartiet har forpestet debattklimaet om innvandring, mener Aps Anniken Huitfeldt. Polarisering kan bane vei for høyrepopulisme, frykter hun.