Nyheter om Angst


Klimakrisen fører til angst hos enkelte unge

For noen blir bekymringen for klimakrisen så stor at de får angst og oppsøker psykolog. Klimapsykolog mener angsten er et tegn på at man bryr seg om kloden.
Les mer om:

Festivalsjef: – Du kan jo tenke deg å ha sosial angst og skulle være blant 300 frivillige og møte 11.500 mennesker. Det er ikke det første legen anbefaler.

Middelalderfestivalen har rundt 300 frivillige hvert år. Festivalsjefen mener det er viktig å inkludere de med forskjellige utfordringer i samfunnet.
Les mer om:

Fikk hjelp til å takle angst og depresjon(pluss)

Christian Kjørsvik Nerlandsrem (28) og Tor Erlend Kirkhaug (26) har slitt med angst og depresjon, og ble henvist til Rask psykisk helsehjelp. – Man kan bli bedre, men da må man søke hjelp, sier Nerlandsrem.
Les mer om:

Gammel ruin skaper hodebry: - Jeg fikk passelig angst da jeg så hvor falleferdig den er

Samvirkelaget i bygda brant ned for 55 år siden, men ruinen ble aldri fjernet. Nå frykter båtforeninga at den skal kollapse.
Les mer om:

Bare ett skolefag forbindes med hat og angst

Pauline Vos på UiA vil ikke at unger skal lære seg å hate matematikk. Men det skjer dessverre gjennom den måten undervisningen foregår på i dag, mener hun.
Les mer om:

Bokseren som fryktet døden: – Jeg skammet meg over meg selv

Han var redd, forsiktig og preget av angst. Ikke noe skulle tilsi at Alexander Lyseggen Martinsen skulle bli bokser, en av Norges beste.
Les mer om:

Bokseren som fryktet døden: – Jeg skammet meg over meg selv

Han var redd, forsiktig og preget av angst. Ikke noe skulle tilsi at Alexander Lyseggen Martinsen skulle bli bokser, en av Norges beste.
Les mer om:

Norgesaktuell artist droppet storfestival minutter før på grunn av «angst»

Glynne sier at det var angst som førte til at hun måtte avlyse, mens arrangørene ifølge BBC kaller det utmattelse. – Jeg gjorde meg klar og skulle akkurat til å sette kursen for scenen, da jeg ikke klarte det. Jeg var utrolig svak og full av angst.
Les mer om:

Zendaya advarer om sin egen serie

Hei og velkommen til den sjette saken om Euphoria hos 730.no. Nesten et år etter at vi først omtalte HBOs nye, Drake-produserte storsatsing har Zendaya-serien endelig premiere i dag, mandag 17. juni.
Les mer om:

Mindre rus og økt trygghet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det vi kan konkludere med ut fra den siste Ungdata-undersøkelsen er at unge i Longyearbyen ikke skiller seg veldig ut fra ungdom på fastlandet, sier ungdomskoordinator Ingeborg Runde.I alt 144 barn og unge fra 5. klasse til og med videregående skole har svart på årets undersøkelse.

Vår norske kultur har lange sjamanistiske tradisjoner

Jeg lurer på om det som provoserer, egentlig er vår egen angst for det vi ikke forstår.
Les mer om:

Psykologen: - Evnen til å utsette, er en meget god egenskap

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Egil-Arne Skaun Knutsen (f. 1966) er psykolog, foredragsholder og forfatter. I 2011 ga han ut romanen Løven Leo, en allegori om menn og makt og maskulinitet. 30. mai er det lansering av bok nummer to, En bønn for frihet. Egil-Arne er også fast spaltist i Nordre Aker Budstikke.Stress kan kjennes som blant annet anspenthet, uro eller angst. Eller kanskje tanker om alt som burde vært gjort.

«Bad girls» i Oslo – se den første musikkvideoen til LAUREN (18) ✨

Look at her now! H&M Loves Music- og VG-lista-aktuelle Lauren Holmen alias LAUREN kan snart feire sin første million på Spotify. Samtidig slipper 18-åringen sin aller første musikkvideo. Lauren går fortsatt på VGS, så vi måtte tekste kjapt med Oslo-jenta mellom skoletimer. Se premiere på «Look at Me Now»-musikkvideoen nederst i saken! Hei Lauren! Gratulerer med din første musikkvideo. Den ble jo råbra, hvordan var det å lage den? – Ahhh, tusen takk – Det var helt sjukt og faktisk noe av det gøyeste jeg har vært med på.

13-åringens ord til kidnapperen

Jayme Closs (13) beskriver ei tid preget av redsel og angst etter kidnappingen.
Les mer om:

Une (27) hadde slitt siden barneskolen. Legens råd ble et vendepunkt (pluss)

Une Cecilie Oksvold (27) har slitt med angst siden hun var seks år gammel. Nå vil hun hjelpe andre som er i samme situasjon.
Les mer om:

Ble mobbet så mye at hun måtte bytte skole

- Det førte til mye angst og problemer.
Les mer om:

Kan angst behandles gjennom tarmen?

En oppsummering av forskningen på feltet peker mot at probiotika og kostendringer kanskje kan brukes som behandling mot angst.
Les mer om:

Carina (19) gir ut bok om livet sitt:– Jeg vil ikke romantisere angst og depresjon- sannheten er at det er umenneskelig smerte som ikke finnes idyllisk

Carina Olsson (19) har gått til psykolog siden hun var seks år gammel. Da hun oppdaget at unge folk sa de misunte livet hennes, bestemte hun seg for å fortelle hvordan ting egentlig er.
Les mer om:

Mjøndalen avdekket RBKs største problem: Angst for å tape

Tabellen ser litt bedre ut for alle som holder med Rosenborg. Fotballen som spilles gjør det ikke.
Les mer om:

Forskning viser ingen effekt av healing mot kroppslige plager

Mange pasienter oppgir at helbredelse, bønn og håndspåleggelse kan dempe uro og angst. Men forskningen gir ingen støtte for at sjamanisme virker mot kroppslige plager, ifølge Nasjonalt forskningssenter for alternativ medisin i Tromsø.
Les mer om:

Tøysete musikkvideo fra Justin Bieber og Ed Sheeran

Alt er mulig med litt penger og en god green screen. På sin nye singel synger Justin Bieber og Ed Sheeran – som vi forutså – om mange av de klassiske greiene. Man er på fest men vil heller være hjemme, passer liksom ikke inn der, er ikke som alle andre, og vil heller være med sin boo. Teksten på «I Don’t Care» sykler også innom temaet angst, samtidig som det først og fremst er en kjærlighetserklæring. Musikkvideoen kom nå, og er som sangen en salig miks av mye forskjellig. Ed Sheeran kler seg ut som både panda, banan, fallskjermhopper og ballerina, mens Bieber først og fremst stiller skjortelø

Spør psykologen: Jeg har angst for å kjøre på broer, hva kan jeg gjøre?

Kvinne i 50-årene sliter med angst for broer etter en vanskelig opplevelse for mange år siden. Hun spør psykolog Danielle Legland om råd.
Les mer om:

18-åringen søkte på nettet etter korleis han kunne drepa

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Onsdag starta rettssaka mot 18-åringen som er tiltalt for å ha drepe Sunniva Ødegård (13) natt til 30. juli i fjor. Den første dagen i Jæren tingrett sa tenåringen frå Varhaug mellom anna at han gjekk ut for å drepe nokon, men at han angrar på at han drap 13 år gamle Sunniva.- Sunniva såg ikkje ut til å vera 13 år.

Se bildene Frank Ocean tok på Met Gala 2019

Unikt blikk på verdens største motefest? Frank Ocean er ikke bare flink til å lage musikk, Long Beach-artisten kan jaggu ta bilder også. Under årets Met Gala var 31-åringen en av Vogues mange fotografer. Frank fikk naturlig nok komme ekstra tett på mange av stjernene – bare se bildet av Kendall Jenner nedenfor. Godsnuten tok også mange portretter av festens store og små LHBT-ikoner. Alle bildene er skutt på film. Se et utvalg via Vogue:    Dakota Johnson fra Fifty Shades of Grey med hodet til Jared Leto:    Skuespiller og stilikon Ezra Miller:     Richard Madden aka Robb Stark fra Game of T

Uimotståelig og morsom

Same, homo, testikkelkreft, realityTV, årets nordlending, posttraumatisk stresslidelse og angst, eksponeringsbehov, munnrapp, kreativ, munter og slitsom - alt dette er Erlend Elias, og mye mer.
Les mer om: