Nyheter om Angst


Fredag den 13. er ingen ulykkesdag – tvert imot!

Nå er den her igjen: Fredag den 13. er forbundet med mye overtro, og mange i Norge forbinder den med ulykke. I Italia er den derimot en lykkedag. De som har angst for fredag den 13. kan imidlertid ta det med ro.
Les mer om:

Nei, fredag den 13. er ingen ulykkesdag

Nå er den her igjen. Fredag den 13. er forbundet med mye overtro, og mange i Norge forbinder den med ulykke, mens det er en lykkedag i Italia. De som har angst for fredag den 13. kan imidlertid ta det med ro.
Les mer om:

Fredag den 13. - en ulykkesdag? Neida!(pluss)

Nå er den her igjen. Fredag den 13. er forbundet med mye overtro, og mange i Norge forbinder den med ulykke. De som har angst for fredag den 13. kan imidlertid ta det med ro.
Les mer om:

Skadedyrfirma: – Familier nærmest isolerer seg på grunn av veggedyr

Veggedyr er en kilde til angst og kan være en stor belastning for dem som rammes. – Godt kjent at veggedyr kan gi psykiske plager, sier FHI-forsker Bjørn Arne Rukke som deler sine beste råd for å unngå skadedyrene.
Les mer om:

– Var aldri aktuelt å gi opp(pluss)

– Vi er utrolig letta. Vi ser fram til å endelig kunne slappe av. Slippe å få angst hver gang det begynner å regne, sier Gunn Walstad Sogge til Romsdals Budstikke.
Les mer om:

«Eldreomsorgen», sier de – men få snakker om død og sorg, smerte og angst, anger og lengsel, bæsj og spy, – ingen tør nevne puss og blod

GJESTEKOMMENTAR: Omsorg kan ikke måles. Og det eneste som kan kuttes i eldreomsorgen nå, er lønningene til de ansatte.
Les mer om:

Åpent brev fra Justin Bieber om dop og depresjon

Mandagen var kanskje ekstra tung for Justin Bieber. Han benyttet anledningen til å poste et åpent brev med personlige refleksjoner fra levra. 24-åringen, som giftet seg med Hailey Baldwin før jul, forteller her om sine mange blytunge stunder og hvordan han nå er på bedringens vei via ekteskapet. – Det er vanskelig å komme seg ut av sengen om morgenen med bra holdning når du er overveldet med livet ditt, fortiden din, jobb, ansvar, følelser, familen din, finans, forholdene dine, skriver Justin i starten av Instagram-posten. – Når det føles som det er trøbbel etter trøbbel etter trøbbel.

Tiril Eckhoff fikk angst etter frekk melding til Northug

I podkasten «Kant ut» forteller Tiril Eckhoff om sin verste skismell og den frekke kommentaren hun slengte til Petter Northug.

Influencer får kjendisstøtte etter rehab-avsløring

Åpner seg om avhengighet og angst. Cameron Dallas ble stjerne via Vine. Du vet, appen som hadde sin storhetstid i 2014, hvor man kunne dele korte – helst humoristiske – snutter. Tidlig i 2013 meldte 730 om «awesome app-hitvarsel.» Se bloggens ymse jomfruklipp på videodelingstjenesten her. Det Twitter-eide konseptet ga unge mennesker en ny plattform å vise seg frem på. Cameron Dallas var en av dem som slett ikke skuslet bort muligheten. (Festlig fakta: Det gjorde heller ikke Shawn Mendes.

Når du er ungdom utvikler du identiteten din: – Vi må kunne tåle alle følelser, men ikke all atferd

Vi hører stadig oftere om «generasjon prestasjon» som sliter med angst og depresjoner. Hva er egentlig normalt å føle når du er ungdom? Og når bør du be om hjelp?
Les mer om:

Får snapper fra ungdommer om selvmordstanker hver dag

«Helsesista» er ikke overrasket over at såpass mange unge har selvmordstanker. Nye tall viser at unge som vil ta høyere utdanning, sliter mest med angst og depresjoner.
Les mer om:

– Får snapper om selvmordstanker hver eneste dag

«Helsesista» er ikke overrasket over at såpass mange unge har selvmordstanker. Nye tall viser at unge som vil ta høyere utdanning, sliter mest med angst og depresjoner.
Les mer om:

- Jeg fikk så angst av forventningene

Maria Skappel Holzweiler forteller åpenhjertig om livet med en kjent mor.
Les mer om:

- Min bagasje blir lettere å bære, om jeg kan bruke den til å hjelpe andre barn og unge

Kaja Enger (27) har jobbet seg gjennom mobbing, lærevansker, utenforskap og sosial angst. Nå bretter hun opp ermene i politikken, som varaordførerkandidat i Nord-Aurdal.
Les mer om:

Sønnen tok sitt eget liv: – Vi visste for lite om hva Thomas slet med

Inger Lise Løkkemo og Jøran Strømmen vil forhindre at flere unge begår selvmord. Forskning viser dobling i andel unge som rapporterer om angst og depresjon, sammenlignet med 1995.
Les mer om:

Sex, drugs & rock n’ roll: Harry Styles åpner opp i nytt intervju

Rolling Stone er ofte stedet artister går for å tøffe seg litt. I vinter fortalte Shawn Mendes at han røyker weed, og hva han tenker om ryktene rundt sin egen legning. Denne gangen er det Harry Styles sin tur. Shawn innrømmer at spekulasjoner om at han skal være homofil har gjort ham stressa (han avkrefter det), mens Harry tar det med knusende ro.  Den tidligere One Direction-superstjernen har bare vært i offentlig kjente forhold med kvinner, men har også fått stempel som både homofil, bifil og panfil av fans. I Rolling Stone vil briten verken bekrefte eller avkrefte noe som helst, men han for

Droppet rusen for jobben

I 2003 hadde alkoholen tatt makten over Kristoffer Joner (46), og han la seg inn på rehabilitering. Alkoholen gir dundrende hodepine, kvalme og eksistensiell angst. Likevel takker man ja. Hvorfor?
Les mer om:

Selvhjelp mot angst: – Før jeg begynte i gruppe var jeg lammet av angst

Angstringen har hjulpet mer enn 8000 mennesker de siste 33 årene. – Man må våge å miste fotfestet en stund, ellers mister man seg selv, mener Elisabeth Steen Jørgensen. 
Les mer om:

Apotekene tømmes for aspirin – lege advarer

Folk går mann av huse for å kjøpe seg reseptfri aspirin. Hjertespesialist Wasim Zahid er bekymret for at folk har unødvendig angst for hjerteinfarkt.
Les mer om:

Apotekene tømmes for aspirin – lege advarer

Folk går mann av huse for å kjøpe seg reseptfri aspirin. Hjertespesialist Wasim Zahid er bekymret for at folk har unødvendig angst for hjerteinfarkt.
Les mer om:

Da Silja og Baard kom hjem, var den ubehagelige skapningen sporløst forsvunnet: - Jeg fikk angst

Denne uken fant Silja Slaatrem og Baard Sandmo en noe uhyggelig skapning i et edderkoppnett utenfor boligen sin på Jensvoll i Bodø.
Les mer om:

– Med økt frihet kommer økt angst og usikkerhet(pluss)

Forfatter og professor Ole Jacob Madsen mener de unge har for høye forventninger til livet, og at forventningene – særlig hos jentene – fører til stress og press fra alle kanter.
Les mer om: