Nyheter om Angela Merkel


Merkel kaller angrep i Syria massakre

Tysklands statsminister Angela Merkel kaller angrep på barn og sykehus i Syria en massakre som må ta slutt.

Merkel: Vondt å gi fra seg finansministerposten til SPD

Det var vondt for de konservative å gi fra seg finansministerposten til sosialdemokratene i SPD, innrømmer Tysklands statsminister Angela Merkel.

Merkel: Vondt å gi fra seg finansministerposten til SPD

Det var vondt for de konservative å gi fra seg finansministerposten til sosialdemokratene i SPD, innrømmer Tysklands statsminister Angela Merkel.

Binder seg til Merkels mast

I SPILL: Tyske sosialdemokrater er klare for å gå inn i nok en regjeringskoalisjon med Angela Merkel. Men grasrota kan sette foten ned.
Les mer om:

Merkel klar for regjeringsforhandlinger

Tysklands statsminister Angela Merkel er klar for å starte forhandlinger om en storkoalisjon med sosialdemokratene. Et møte i Berlin vil være startskuddet.

Macron og Merkel: Europa må snakke med én stemme

EU må snakke med én stemme, Europa må styrkes og fremstå som et alternativ til Kina og USA, uttalte Emmanuel Macron og Angela Merkel i Davos onsdag.

Merkels sonderingsmøte på overtid

Tysklands statsminister Angela Merkel og sosialdemokratenes leder Martin Schulz er fortsatt ikke i mål etter et over 18-timers langt sonderingsmøte torsdag.

Merkels sonderingsmøte på overtid

Tysklands statsminister Angela Merkel og sosialdemokratenes leder Martin Schulz er fortsatt ikke i mål etter et over 18-timers langt sonderingsmøte torsdag.

Merkel optimistisk før regjeringssamtaler

Statsminister Angela Merkel var optimistisk da hun søndag innledet nye regjeringssamtaler med de tyske sosialdemokratene.

Svært vanskelige regjeringssonderinger har startet i Tyskland

Angela Merkel erkjente at oppgaven er enorm da regjeringssamtalene med de tyske sosialdemokratene startet søndag. Pressen må smøre seg med tålmodighet. 
Les mer om:

Merkel og Macron ber partene i Øst-Ukraina om å la våpnene hvile

Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Emmanuel Macron oppfordrer de stridende partene i Øst-Ukraina om overholde våpenhvileavtalen.

Merkel møter pårørende etter julemarked-angrepet i Berlin

Tysklands statsminister Angela Merkel møter mandag de pårørende etter massakren på et julemarkedet i Berlin for ett år siden.

Tyskland: Sosialdemokratene snur, sier ja til regjeringsforhandlinger

Angela Merkel fikk en tidlig julegave i år. Fredag ettermiddag sa sosialdemokratene endelig ja til samtaler om å gå inn i regjering med Angela Merkels kristendemokrater.

SPD sier ja til regjeringssamtaler med Merkel

De tyske sosialdemokratene vil innlede formelle samtaler med statsminister Angela Merkel for å danne koalisjonsregjering i Tyskland.

Merkel og Schulz skal drøfte regjeringsforhandlinger

Tysklands statsminister Angela Merkel og SPD-leder Martin Schulz skal onsdag diskutere forutsetningene for regjeringsforhandlinger på nyåret.

Merkel hyller «dem som bryter tausheten»

Tysklands Angela Merkel takker alle dem som har fortalt om seksuelle trakasseringer og overgrep. De er i fellesskap kåret til Årets person av magasinet Time.
Les mer om:

Sosialdemokratene åpner for samtaler med Merkel

De tyske sosialdemokratene er klare til å forhandle med statsminister Angela Merkel om forutsetningene for en ny regjering.

Nyvalg vil være gambling av Merkel

LEDER: Den tyske forbundskansleren Angela Merkel spiller høyt hvis hun lar den tyske regjeringskrisen ende med et nyvalg.
Les mer om:

Tysk vinter

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) ønsket den tyske regjeringssjefen, bundeskansler Angela Merkel, som hovedattraksjon på organisasjonens kommende årskonferanse i januar.
Les mer om:

Kan bli tvunget til nyvalg

KAOS: Angela Merkel går gjennom en ekte politisk krise. Sosialdemokratene bestemmer kanslerens politiske framtid.
Les mer om:

Merkel: – Heller nyvalg enn mindretallsregjering

Tysklands statsminister Angela Merkel sier hun heller vil ha nyvalg enn å lede en mindretallsregjering.

Merkel vil heller ha nyvalg enn å danne en mindretallsregjering

Forbundskansler Angela Merkel vil heller ha nyvalg i Tyskland enn å prøve å danne en mindretallsregjering. Merkel sier dette i et intervju med den tyske TV-stasjonen ARD.
Les mer om:

Merkel spår hard innspurt i regjeringssamtalene

Det er stor uenighet mellom partiene som forhandler om en ny regjeringskoalisjon i Tyskland, advarer statsminister Angela Merkel, kort tid før fristen utløper.

Merkel og Macron vil få fart i klimaforhandlingene

Frankrikes president Emmanuel Macron og Tysklands statsminister Angela Merkel er blant de første talerne når statslederne inntar FNs klimatoppmøte onsdag.

Erna Solberg er mektigere enn Beyoncé

Statsminister Erna Solberg (H) er på 46.-plass på Forbes' liste over verdens 100 mektigste kvinner. Tysklands statsminister Angela Merkel topper listen.