Nyheter om Angela Merkel


Merkel takker nei til FN-jobb

Tysklands tidligere statsminister Angela Merkel har takket nei til et jobbtilbud fra FN, opplyser hennes kontor.

Hvem kan fylle tomrommet etter Angela Merkel?

Da Angela Merkel gikk av, var det ikke bare i hjemlandet hun ble hyllet. Den avgåtte kansleren omtales som Europas mektigste med usedvanlig store sko å fylle.
Les mer om:

Dette vil vi huske Angela Merkel for

Mistanke om omikron på Nylund skole
Les mer om:

Scholtz tar over fra Merkel

Sosialdemokraten Olaf Scholz er nå formelt valgt til Tysklands forbundskansler. Han skal nå forvalte den formidable politiske arven etter Angela Merkel som styrte Europas største økonomi i 16 år.
Les mer om:

Europas mor takker av

Angela Merkel kalles «Mutti» av tyskerne. Hun har også blitt Europas mor.
Les mer om:

Angela Merkel takker av

Forbes har utropt henne til verdens mektigste kvinne ti år på rad, men det er delte meninger om Angela Merkels ettermæle både i Tyskland og resten av Europa.

Angela Merkel takker av

Forbes har utropt henne til verdens mektigste kvinne ti år på rad, men det er delte meninger om Angela Merkels ettermæle både i Tyskland og resten av Europa.

Merkel overrasket med valg av punkelåt

Det tyske forsvaret hedret torsdag kveld avtroppende statsminister Angela Merkel, som noe overraskende ba om at det ble spilt en punkelåt under seremonien.

Nytt koronamøte mellom Merkel og tyske delstatsministre

Avtroppende statsminister Angela Merkel møter tirsdag Tysklands 16 delstatsministre for å diskutere smittesituasjonen i landet.

Krisen ved Hviterusslands grense hovedtema da Merkel møtte Stoltenberg

Tysklands statsminister Angela Merkel møtte Natos generalsekretær Jens Stoltenberg fredag. Situasjonen ved grensa mellom Polen og Hviterussland var hovedtema.

Nato-Stoltenberg: Hviterussland bruker sårbare folk som pressmiddel

Nato-sjef Jens Stoltenberg er svært kritisk til migrantkrisen i Hviterussland. Situasjonen ved grensa til Polen er blant samtaleemnene til han og Angela Merkel.

- Alarmen lyser rødt

I Europa sprer smitten seg raskt og dødstallene øker. - Det daglige antallet dødsfall er skremmende, sier Tysklands forbundskansler, Angela Merkel.
Les mer om:

Enige om migrant-samtaler

Tysklands statsminister Angela Merkel og den hviterussiske presidenten Aleksandr Lukasjenko er enige om samtaler mellom Hviterussland og EU om migrantkrisen.

Hilsen går viralt

Møtet mellom dronning Margrethe og Angela Merkel vekker oppsikt.
Les mer om:

Angela Merkel advarer mot tøffe uker

Tyskland opplever rekordstor smittespredning og statsminister Angela Merkel sier at landet vil oppleve noen tøffe uker framover.

Merkel ber uvaksinerte tyskere ta koronavaksinen

Tysklands statsminister Angela Merkel ber uvaksinerte tyskere om å vaksinere seg, og sier de har en forpliktelse overfor resten av samfunnet.

Merkel ber Putin gripe inn

Tysklands forbundskansler Angela Merkel snakket onsdag med Russlands president Vladimir Putin om situasjonen på grensen mellom Hviterussland og Polen.

Scholz og Merkel sammen til G20

Olaf Scholz, som er i gang med å danne ny tysk regjering etter valgseieren i september, kommer sammen med statsminister Angela Merkel til G20-møtet i Roma.

Tvetydig arv etter Merkel

Angela Merkel har ikke alltid vært like stø og samlende, skriver Einar Hagvaag.
Les mer om:

Hvem skal ta over etter Angela Merkel?

Dirdal 9er fortsatte seiersrekken
Les mer om:

De går begge av om kort tid – nå har Erna Solberg et klart ønske

En æra går mot slutten når Tysklands forbundskansler Angela Merkel nå går av. Statsminister Erna Solberg beskriver henne som verdens mektigste kvinne.

SPD blir største parti i Tyskland – Støre gratulerer

Det er foreløpig uvisst hvem som overtar etter Angela Merkel, men sosialdemokratiske SPD blir Tysklands største parti.
Les mer om:

Farvel til Mor Merkel: – Går inn i historien som krisekansleren

I 16 år har stødige Angela Merkel (67) styrt Tyskland og Europa gjennom den ene krisen etter den andre. Men nå er det slutt for «Mutti».

Desse kjempar om å ta over etter Merkel: – Folket vil ha ein alvorleg kanslar

Tre juristar frå Vest-Tyskland kjempar om å overta etter Angela Merkel. Sosialdemokratanes Olaf Scholz er favoritt, til trass for at han blir skulda for å vere litt grå og kjedeleg.
Les mer om: