Nyheter om Anette Trettebergstuen


Trettebergstuen om nye Qatar-avsløringer: – FIFA må endevendes

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) mener Qatars myndigheter ikke innfrir kravet om å garantere for den juridiske sikkerheten til LHBT+-personer under det kommende fotball-VM.

Trettebergstuen advarer NRK om lederlønninger

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) har kontaktet NRK og advart dem om lederlønnsnivået i statskanalen.

Trettebergstuen advarer NRK om lederlønninger

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) har kontaktet NRK og advart dem om lederlønnsnivået i statskanalen.

Økt tilskudd til idrettsanlegg

Det blir i år utdelt 1,7 milliarder kroner til idrettsanlegg i kommunene. – Et historisk høyt beløp, sier kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap). Regjeringens tilskudd er 137 millioner kroner høyere enn i 2021. – Alle barn og unge skal kunne delta i idrett og fysisk aktivitet, uavhengig av hvem de er, hvor de bor, eller familiens økonomiske situasjon. For å sikre dette, må vi ha et variert aktivitets- og anleggstilbud, sier Trettebergstuen i en pressemelding. – Det er dyrt å bygge anlegg. Med kortere ventetid kan kommuner, lag og foreninger spare mye penger.

Anette Trettebergstuen om amerikansk abortforslag: – Kjempestort tilbakeslag

Det lekkede utkastet til abortavgjørelse fra USAs høyesterett får kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) til å grøsse.

- Forferdelig. Jeg grøsset

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) sier til Dagbladet at hun grøsset da hun hørte at USA kan være i ferd med å fjerne den føderale abortretten.

Vil endre Qatars «homolov»: – Kan ikke dra dit og være trygg

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) vet ikke om hun kan bestille billetter til fotball-VM i Qatar.

«Stolt» Trettebergstuen om Klaveness: – Oser av ekstremt mot

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) ble mektig imponert av fotballpresident Lise Klaveness' uredde innlegg på Fifa-kongressen forrige uke.

Trettebergstuen øker kampen mot spillproblemer: – Altfor lite

Anette Trettebergstuen øker satsingen mot spillproblemer med nesten 50 prosent. Kulturministeren vil blant annet bruke pengene til å få mer kunnskap om dem som havner i bettingtrøbbel.

Trettebergstuens stjernemøte

Dette bildet av kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) og filmstjernen Kristen Stewart, har utløst mange kommentarer på Instagram.

Trettebergstuen om Oscar: – Vi har vunnet uansett

– Selv om det ikke ble noen gullstatuett, har vi vunnet uansett, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) etter utdelingen i Hollywood.

Norges Oscar-håp utfordrer Trettebergstuen: – Hva er hennes filmvisjon?

Oscar-nominerte Joachim Trier og Eskil Vogt er «barn» av Trond Giskes storsatsing på norsk film. Nå er de spente på hva Anette Trettebergstuen kan levere.

Norges Oscar-håp utfordrer Trettebergstuen: – Hva er hennes filmvisjon?

Oscar-nominerte Joachim Trier og Eskil Vogt er «barn» av Trond Giskes storsatsing på norsk film. Nå er de spente på hva Anette Trettebergstuen kan levere.

X Games-sjef ut mot kulturministeren: – En skam

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) anklages for å bruke vikarierende argumenter i et forsøk på å bli kvitt X Games i Norge.

Stiller nye spørsmål om Kina-avtalen

Kontroll- og konstitusjonskomiteen sendte mandag nye spørsmål til kulturminister Anette Trettebergstuen om Kina-avtalen fra 2017. Avtalen gikk ut på at Norge skulle hjelpe kinesiske utøvere frem til OL i 2022. Den er blitt kritisert for at forrige regjering brukte idretten i et politisk spill og at de har tildelt spillemidler til idrettsforbundet for at NIF skal følge opp avtalen. De forrige spørsmålene dreide seg i stor grad om disse spillemidlene. Denne gangen dreier det seg blant annet om det politiske spillet.

Kulturlivet: 59 friske millioner til fordeling

Kulturminister Anette Trettebergstuen mener det er spesielt ett felt som sårt trenger raske midler.

- Absolutt ingen hjelp

Artist Jørn Hoel mener kulturlivet fortsatt blir nedprioritert, og retter kraftig kritikk mot kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen. Kulturministeren avviser kritikken.

Kulturminister Anette Trettebergstuen støtter Skiforbundet på å ikke ønske russiske utøvere i Norge

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) støtter Norges Skiforbunds ønske om at ingen russiske utøvere får delta i konkurranser i Norge.

Trettebergstuen får 27.600 underskrifter for likestilling for funksjonshemmede

Likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) får 28. februar overlevert 27.600 underskrifter fra personer som krever likestilling for funksjonshemmede.

Kulturministeren til Oscar-utdelingen i LA

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) drar til Los Angeles når «Verdens verste menneske» kjemper om to Oscarstatuetter og Liv Ullmann hedres med æres-Oscar.

– Gleder meg til å bli «idrettsmamma»

I 120 dager har hun vært norsk idretts øverste politiske leder. Nå forteller kulturminister Anette Trettebergstuen om egen idrettskarriere, hvem hennes favorittutøver er og at hun ser frem til å bli «idrettsmamma».

Idrettens nye korona-krisepakker godkjent

Regjeringens støtteordninger til idretten og frivilligheten for bortfall av inntekter som følge av viruspandemien, er godkjent av EØS-tilsynsorganet Esa. Det opplyser Kultur- og likestillingsdepartementet. Regjeringen har siden i fjor operert med to tilskuddsordninger til idrett og frivillighet. Den ene retter seg mot arrangementer og aktiviteter i frivillig sektor, mens den andre skal kompensere for inntektsbortfall i forbindelse med publikumsarrangementer av nasjonal verdi. Regjeringen varslet for en tid tilbake at ordningene forlenges.

Kulturministeren drar ikke til Paralympics

Kulturminister Anette Trettebergstuen kommer likevel ikke til å reise til Paralympics.

Kulturministeren likevel ikke til Paralympics

Kulturminister Anette Trettebergstuen kommer likevel ikke til å dra til Paralympics. Det bekrefter hun overfor NRK. – Det handler om utelukkende om koronasituasjoner og de komplikasjonene det medfører. Etter en helhetsvurdering har jeg kommet til at jeg ikke kan risikere å sitte 21 dager i karantene i Kina, sier Trettebergstuen. Kulturministeren hadde nylig korona. Etter rapporter fra Kina om at folk som nylig har gjennomgått sykdommen har testet positivt i Kina, ønsker hun ikke å reise og risikere å bli sittende isolert i Kina.

Kulturministeren om norske Oscar-nominasjoner: Over all forventning

– Det er en stor dag for Norge, sier kulturminister Anette Trettebergstuen etter at «Verdens verste menneske» tirsdag fikk to Oscar-nominasjoner.

Mest lest siste uke