Nyheter om Andersen


To juveler fra amerikansk bilalders gulltid: – Jeg var fullt klar over at jeg kjøpte meg mye jobb

Nils Kristian Andersen (70) fra Vesterøy på Hvaler kan smykke seg med to flotte amerikanske veteranbiler. – Det finnes mye glede og rekreasjon i slike biler, sier han.
Les mer om:

Nye detaljer fra avhør

Politiinspektør Per Thomas Omholt gir flere opplysninger om hva det har blitt snakket om i avhørene med drapssiktede Espen Andersen Bråthen (37). I tillegg sier han at politiet har gjennomført vitneavhør av familie og tidligere venner.

Nye undersøkelser i siktedes bolig

Politiet gjorde lørdag nye undersøkelser i boligen til drapssiktede Espen Andersen Bråthen (37), og gjennomgår nå videoovervåking fra den antatte drapsruta.

Etterforskninga pågår for fullt: Politiet mener at drapsmannen handlet alene

KONGSBERG: Politiet mener at det så langt ikke er noe som tyder på at drapssiktede Espen Andersen Bråthen (37) samarbeidet med andre.

Politiet om Kongsberg-siktede: – Hypotesen om konvertering er svekket

KONGSBERG (VG) Det er så langt ingenting i etterforskningen som tyder på Espen Andersen Bråthen (37) har samarbeidet med noen.

Kongsberg-angrepet: Statsforvalteren oppretter tilsynssak

Statsforvalteren oppretter tilsynssak mot helsetjenesten i Kongsberg etter at Espen Andersen Bråthen drepte fem personer og skadet tre.

Imam: Finner ingen spor av at Bråthen konverterte til islam

Muslimsk Dialognettverk opplevde det som ubehagelig og uforsiktig at drapssiktede Espen Andersen Bråthen ble fremstilt som konvertitt til islam. Informerte for å unngå spekulasjoner, svarer politiet.

Forsvarer: Enig i politiets konklusjoner så langt

KONGSBERG (TV 2): Fredrik Neumann, advokaten som har fått jobben med å forsvare drapssiktede Espen Andersen Bråthen (37), sier at han er enig i politiets foreløpige vurderinger og konklusjoner i saken.

«Rutinerte parodier redder stumpene»

Rune Andersen og Espen Beranek Holm er rutinerte og teknisk dyktige, men evner ikke å fornye seg i sin nye forestilling «Gullalderen».
Les mer om:

Slik var Espen Andersen Bråthen (37)

OSLO/KONGSBERG (TV 2): Espen Andersen Bråthen var en talentfull kokk som var glad i hiphop, men tidlig i voksenlivet skjedde det noe, forteller en mann som kjenner den drapssiktede 37-åringen.

PST-vurde­ring i 2018: Mulighet for at Bråthen kunne utføre et lavskala angrep

PST fikk det første tipset om Espen Andersen Bråthen i 2015. I 2018 varslet PST helsevesenet om at han kunne være i stand til å utføre et lavskala-angrep.
Les mer om:

PST-vurdering i 2018: Mulighet for at han kunne utføre et lavskala angrep

PST ble først varslet om Espen Andersen Bråthen (37) i 2015. I 2018 varslet politiet helsevesenet og konkluderte med at det var en mulighet for at han kunne utføre et «lavskala angrep med enkle virkemidler i Norge».

NRK: PST fikk første varsel om drapssiktede på Kongsberg i 2015

Det var i 2015 at PST fikk første varsel om Kongsberg-siktede Espen Andersen Bråthen, melder NRK.

PST vurderte i 2018 at Kongsberg-siktede kunne utføre angrep

I 2018 konkluderte PST med at Kongsberg-siktede Espen Andersen Bråthen (37) kunne utføre et «lavskala angrep med enkle virkemidler i Norge».
Les mer om:

Politiet om Kongsberg-drapene: Siktelsen vil bli utvidet

Politiet sier det er flere fornærmede etter Kongsberg-volden enn de fem drepte og tre skadde. Siktelsen mot Espen Andersen Bråthen (37) vil bli utvidet.
Les mer om:

Politiet om Kongsberg-siktedes motiv: Hypotesen sykdom er styrket

KONGSBERG (VG) Espen Andersen Bråthen (37) er siktet for fem drap, men siktelsen vil bli utvidet. Det er mange som er fornærmet i saken, opplyser politiet på en pressekonferanse.

Én hypotese er styrket: – Mange har kjent på en livsfrykt

KONGSBERG (TV 2): Politiet varsler at siktelsen mot Espen Andersen Bråthen vil bli utvidet.

Kongsberg-siktede varetektsfengslet i fire uker

Espen Andersen Bråthen, som er siktet for drapene på Kongsberg onsdag kveld, er besluttet varetektsfengslet i fire uker.

Kongsberg-siktede varetektsfengslet i fire uker

Espen Andersen Bråthen, som er siktet for drapene på Kongsberg onsdag kveld, er besluttet varetektsfengslet i fire uker.

Espen Andersen Bråthen (37) fengsles i fire uker

Politiet fikk medhold i sin begjæring, og mannen bak Kongsberg-drapene fengsles i fire uker med brev- og besøksforbud, og to av ukene i full isolasjon.
Les mer om:

Politimester: Første patrulje hadde med seg verneutstyr – tok det ikke på seg

Den første patruljen valgte å gå rett i aksjon og la igjen verneutstyret i bilen. Inne på butikken ble de beskutt, og Espen Andersen Bråthen (37) slapp unna.
Les mer om:

Politiet om Kongsberg-drapene: – Ingen grunn til å tro at dette er planlagt

Politiet sier det er ingenting i etterforskningen som tyder på at siktede Espen Andersen Bråthen hadde planlagt onsdagens drap på forhånd.

Moskéleder i Kongsberg: – Plutselig kom han og sa: «jeg er muslim»

KONGSBERG (Aftenposten): Byens eneste moské ble oppsøkt av Espen Andersen Bråthen (37), som er siktet for drapene i Kongsberg. Konvertitten kom noen få ganger, for cirka fem år siden.

Slik jobber politiet nå

Selv om siktede Espen Andersen Bråthen har erkjent de faktiske forholdene etter angrepet i Kongsberg, står politiet overfor en lang, omfattende og krevende jobb. Slik jobber de i den første fasen.

Slik beskriver barndomsvenner Espen Andersen Bråthen

Den drapssiktede 37-åringen ble «sykere og sykere», men beskrives også som omgjengelig, skoleflink og blid av barndomsvennene. 
Les mer om: