Nyheter om Andøy


Avis: – Forsvaret ønsker Andøya som beredskapsbase i nord

Forsvaret ønsker å beholde Andøy flystasjon som beredskapsbase. Hvis det skjer varsler ordføreren i Andøy ny omkamp mot nedleggelse av stasjonen.
Les mer om:

Skal i ilden om Evenes(pluss)

Vekstkoordinator Beate Stellander fra Andøy tegner mulighetsbildet for Evenes, med formannskapet onsdag.
Les mer om:

Frivillig innsats gir trygghet på Dverberg

ANDØY: Et brannkorps av frivillige på Dverberg og Bleik sørger for rask utrykning ved brann, og gir trygghet til folk på ei langstrakt øy.
Les mer om:

Finfine tall for turistsommeren i Andøy

Reiselivsnæringa i Andøy går godt. Hvalsafari AS kunne satt rekord i sommer, men hadde perioder med landligge på grunn av været. Også hotellene har hatt en god sesong, og beretter om godt besøk også utover høsten. 
Les mer om:

Skal inndrive havnemillioner fra Havfiskeselskapet

Andøy kommune har slitt med å få inn egenandeler fra private aktører på sine prosjekt i kommunale havner. Rådmann Kirsten Lehne Pedersen opplyste i formannskapet hvordan dette nå skal løses.
Les mer om:

I dag avgjøres skolesaken i Andøy

I dag skal kommunestyret i Andøy bestemme hvem som skal få kjøpe den gamle barneskolen på Andenes.
Les mer om:

Seibonanza for sjarkflåten i Andøy

Juksafisket etter sei var eksepsjonelt godt i Andøy i september.
Les mer om:

Nye konsesjonsvilkår for kraftproduksjon ved Bleksvatnet

Norges vassdrags- og energidirektorat råder Olje- og energidepartementet til å gi Andøy Energi AS nye konsesjonsvilkår for Bleksvatnet reguleringsmagasin ved Lovik.

– Det ante meg at det ville være fint her, men at det var så fint?!

ANDØY: For Charlotte Taanevig føles Andenes litt som heime, takket være egenskapene til folket på Andøy. Og den nye fysioterapauten på Vesterålen Idrettsklinikk er helt overveldet over hvor fin naturen i nord er.

Aline (33) fra Andøy er både brasiliansk og norsk - men ønsker seg egenlig et annet pass

– Jeg må innrømme at jeg følte meg littegrann annerledes da passet kom i posten. Nå er jeg skikkelig norsk, forteller læreren fra Andenes.
Les mer om:

To Emmy-priser til dokumentar med vesterålsbidrag

Dokumentaren «Sonic Sea», som en fisker fra Andøy og et produksjonsselskap på Sortland har bidratt til, vant denne uka to Emmy-priser, blant annet for beste naturdokumentar.
Les mer om:

Skipperdrømmen ble virkelighet etter 20 års fiske

Dag Rydland er lykkelig over å ha realisert skipperdrømmen med 4.9 millioner kroners investering i «Theo». – Dette blir tre helårige arbeidsplasser, samtidig som vi berget båten fra å bli solgt fra Andøy, smiler han.
Les mer om:

– Har ingen tilitt til tallene, mye er utelatt

ANDØY: En ny rapport hevder de totale kostnadene  for utbygging på Evenes flystasjon blir 4,1 milliarder kroner. – Mange av kostnader er ikke tatt med i beregningen, sier Rune Øverås.

 – Alle kommuner burde gjøre som Andøy

Internasjonal kafé som drives av flyktningene i kommunen, er blitt en stor suksess i Lionshuset. Torsdag solgte de ut alt. – Et fantastisk tiltak  Alle kommuner burde ha en kafé som dette, sier Risten Kemi fra Karasjok.
Les mer om:

Lyser ut fastlegestillinger over nyttår 

Andøy sliter med å få tak i leger som vil bli, i likhet med mange andre små kommuner. – Situasjonen enkelt og greit slik at det er vanskelig å rekruttere fastleger til Andøy, sier leder for helse og familie, Jørn Vollan.
Les mer om:

Kutter prestestilling i Andøy

Sør-Hålogaland bispedømmeråd vedtok tirsdag å kutte fem prestestillinger i Nordland. Ei av dem ligger i Andøy.
Les mer om:

– Uvanlig å høste gras av god kvalitet så seint

ANDØY: På grunn av høye temperaturer og gode forhold har graset fortatte å vokse, selv om det er høst. På Prestegården på Dverberg presses det rundballer i oktober. – Å kunne høste gras av så bra kvalitet så seint som dette, er uvanlig, sier Jan Theodorsen, som mener det er effekten av klimaendringer som nå viser seg.
Les mer om:

– Klare for storinnrykk på Andenes legesenter

ANDØY: Influensasesongen nærmer seg med stormskritt, og årets vaksine kommet. – Vi anbefaler alle i risikogruppen å vaksinere seg, sier avdelingsleder ved Andenes helsesenter, Torunn Hansen.
Les mer om:

Her er komiteene Nordlund og Iversen skal sitte i

To vesterålinger er valgt inn på Stortinget for Senterpartiet. Willfred Nordlund fra Sortland, som representerer Nordland Sp, og Geir Iversen fra Andøy, som representerer Finnmark Sp, skal sitte i henholdsvis kommunal- og næringskomiteen.

– Glad vannet er i rute

Forfjordværing Edmund Johansen er mektig glad for at Andøy kommune er i rute med prosjekt kommunalt vann. – Det begynner å bli prekært, sier han.

Andøy har aldri hatt så lite nedbør i september

Og i Bø var det 19,6 grader i dag.
Les mer om:

– Årlige verdier for 3–4 millioner kroner

Skogbrukssjef Gjermund Pettersen ser en oppadgående vekstkurve for skogbruket i Andøy etter bevilgningen til tømmerkai i Risøyhamn.
Les mer om:

Urolig for Coop-konkurranse

Små bokhandlere i distriktene frykter konkurranse fra Tanums nye satsing på Coop. – Tar Tanum bestselgersalget fra oss, tar de levebrødet vårt, sier Anitha Bendiksen på Andøy Bok og Papir.
Les mer om:

Har tjenestegjort i Sør-Sudan for andre gang

Lensmann Yngve Isaksen Wiik fra Andøy har nylig vært i Sør-Sudan for andre gang, for å tjenestegjøre som politi. Nå er han tilbake som lensmann i Andøy, med mange erfaringer med seg i bagasjen hjem.

Endring av vei kan skape trøbbel for turistbedrift

På tampen av august ble det lagt fram ny reguleringsplan for fylkesveg 82 i Andøy. Der inngår også en endring i vegen ved Friluftssenteret.
Les mer om: