Nyheter om Analyse


Hit sendes over 500 skytevåpen årlig til analyse: – Halvparten er fra Oslo

Hos Kripos på Bryn mottar Ørjan og hans ansatte alle skytevåpen som har vært innblandet i drap, drapsforsøk eller som må analyseres. Denne høsten har det kommet flere enn på lenge.
Les mer om:

11 nye prøver kan løse gåten

Politiet har sendt inn en rekke nye prøver fra Birgitte Tengs' strømpebukse til analyse. Vil se om de kan finne flere DNA-treff på mannen som er siktet for drapet.
Les mer om:

FHI vant Innsiktsprisen

Gratulerer til FHI som tok prisen hjem for Norges første beredskapsregister Beredt C19, som på en rask måte samler data og gir oversikt og kunnskap om pandemien og hvordan befolkningen blir påvirket. Vinnerne av Innsiktsprisen FHI med prosjektleder Anja Schou Lindman foran med diplomet. De to andre finalistene, Elhub og Storebrand, fikk samme antall stemmer og dermed delt 2. plass. – Vi er svært stolte over å ha vunnet Innsiktsprisen 2021 for arbeidet med Beredt C19.

Manchester Citys mystiske partner er umulig å finne på nett

For et par dager siden kunne Manchester City presentere en ny partner, ikke noe rart med det, bortsett fra at det var et selskap som ingen hadde hørt om før!. Manchester City har inkludert 3Key i sitt partnerprogram. Les: Bayern München klar til å doble lønna som Chelsea stjerne anser som «et slag i ansiktet» The Times melder at finansselskapet ikke har noen internett-tilstedeværelse, og at den informasjonen de har klart å grave frem varierer med hensyn til hvor lenge firma har eksistert.

Siv Jensen om Carl I. Hagen: Brønnpisser og historieforfalsker

Bokanmeldelse: Siv Jensens bok om seg selv, er en pussig sammenblanding av mye rart. For det er lett å like Sivs beskrivelse av familien og hennes utvetydige kjærlighet til sine nærmeste. Det er uansett ikke så interessant. Men hennes analyse av de mange årene hun har vært på topp i norsk politikk er, for å si det mildt, dårlig.

Jobben til Axel Kjäll henger i en tynn tråd etter fiasko sesong

En klubb med Örebro SK sine resurser skal ikke rykke ned fra Allsvenskan, men nå har det skjedd. – Siden i fjor vår har de hatt tre ulike hovedtrenere, så fiaskosesongen har nok sin årsak på et høyere nivå i klubben. Den svenske klubben ser ut til å forstå det, i motsetning til Brann som har fokus nedover i organisasjonen. Les: Di Maria med perle av en scoring Marcus Lantz er den som har hatt ansvaret for klubben den siste måneden. Lantz signerte en korttidskontrakt med klubben ut sesongen, det er usikkert om han fortsetter.

Dette er juryen finalistene må overbevise på Innsiktsprisen

Dette blir en unik mulighet for deltakere å få et innblikk i hvordan data, maskinlæring eller analyse blir anvendt i finalistenes selskaper. Les mer om finalistene sine løsninger her: Årets finalister til Innsiktsprisen Du som deltaker har muligheten til å bidra med å stemme frem din favoritt. På utdelingen av Innsiktsprisen vil både juryen og deltakere få mulighet til å stemme på hvilken løsning som fortjener å vinne.

Kutter strømforbruket, hjelper samtidig andre

De som bor i disse leilighetene kutter i strømforbruket. Det hjelper også dem som ikke bor her, viser en ny analyse.
Les mer om:

Solbakken forstår Ødegaard-benking

Martin Ødegaard sliter med å komme tilbake i Arsenals startoppstilling etter skaden han pådro seg i oktober. De tre siste ligakampene har nordmannen startet på benken. Landslagssjef Ståle Solbakken uroer seg ikke for kapteinen sin før de viktige kampene mot Latvia og Nederland 13. og 16. november. På spørsmål under mandagens pressekonferanse om hvordan Solbakken analyserer situasjonen, svarer han: – Jeg tror både hans og min analyse er lik. Han spiller alle kamper til han får et spark på beinet som gjør at han står over en kamp.

Årets finalister til Innsiktsprisen 2021 er klare!

Bak kåringen av Norges beste innsiktsløsning står programkomiteen bestående av medlemmer fra faggrupper i Oslo, Bergen og Trondheim – alle med data som arbeidsfelt til hverdags.

Faktisk.no: Strømmen var billigere før markedet overtok

I 1991 gikk vi fra at politikerne bestemte strømprisene, til at markedet bestemte. Siden da har vi i snitt betalt mer for strømmen, viser en analyse SSB har gjort for Faktisk.no.
Les mer om:

Teknisk feil skaper trøbbel: Hundrevis av koronaprøver forsinket

Problemer med analysemaskinen i Haugesund gjør at koronaprøver må sendes til Bergen for analyse.
Les mer om:

Rapport spår lavere boligprisvekst

På landsbasis vil boligprisene stige 6,9 prosent mellom 2022 og 2024, ifølge en rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse.
Les mer om:

Svakere boligprisvekst fremover

På landsbasis vil boligprisene stige 6,9 prosent mellom 2022 og 2024, ifølge en rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse.
Les mer om:

Rapport: Svakere boligprisvekst de neste årene

På landsbasis vil boligprisene stige 6,9 prosent mellom 2022 og 2024, ifølge en rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse.
Les mer om:

Bli med på å kåre årets beste løsning med bruk av data, maskinlæring og analyse

Faggruppene BI & Analytics i Oslo, BI og Information Management i Bergen og Business Intelligence & Analytics i Trondheim skal dele ut Innsiktsprisen 2021. Det har vært mange nominerte som vil bli til tre finalister, hvor vinneren stemmes frem på selve arrangementet til Innsiktsprisen.

Ronaldo slår tilbake mot kritikk

Cristiano Ronaldo har den siste tiden fått kritikk om at han ikke gjør jobben sin i det defensive for Manchester United. Analyse viser at superstjernen er blant ligaens dårligste angrepsspillere når det gjelder å gå i press. Overfor Sky Sports fnyser portugiseren av kritikken. – Jeg vet når laget trenger min hjelp defensivt. Men min rolle i klubben er å vinne, å hjelpe laget vinne og score mål, sier han. Ronaldo mener det ikke er noe nytt at han får høre det. – Kritikk er alltid en del av gamet. Jeg er ikke bekymret for det. Og jeg ser det som en god ting å være ærlig.

Fersk analyse av folketallet sjokkerer ekspertene: – Dette betyr at man rett og slett gradvis dør ut

Et av Norges største analysebedrifter spår folketomme gater i store deler av Finnmark i år 2100. – Vi ble sjokkerte da vi så tallene, sier prosjektlederen.
Les mer om:

– Alvorlige saksbehandlingsfeil i Collin-saken(pluss)

Etter en grundig gjennomgang og analyse av Collin-saken på Finnsnes er forretningskvinnen Hilde Midthjell klar i sin tale. – UNE har gjort alvorlige saksbehandlingsfeil, sier hun.
Les mer om:

Sergio Roberto var helt knust

I onsdagens semifinale i Nations League ble 22-åringen Donnarumma pepet ut hver gang han hadde ballen. Pepet ut av sine egne. For en måneds tid siden ble Sergio Roberto utsatt for samme behandling, også av sine egne.

Bjarne Berntsens dom: Her er børs på alle spillerne i Eiger - Vardeneset

ANALYSE: Aftenbladets lokalfotballekspert trekker frem spesielt tre spillere han mener utmerket seg i det uhyre viktige oppgjøret.
Les mer om:

Alan Shearer minner oss på at Newcastle-supporterne er uskyldige

The Man. Få engelske fotballterriere har gjort et så sterkt inntrykk som Shearer. Nå ber Newcastle-legenden om at supporterne ikke skal få lide for at Premier League og klubben har åpnet opp for saudi-arabiske eiere. For Alan Shearer handler det først om å ha eiere som kan gi supporterne snev av håp. Les: Britisk investeringsfond skal skape ny storklubb -Drømmen er at vi har en eier som vil prøve å gi oss et smule håp. Det er en oppfatning at Newcastle-supportere er krevende og forlanger for mye. Det er de ikke, de vil bare ha litt håp og spenning.

Britisk investeringsfond skal skape ny storklubb

Røyken kommer ikke til å legge seg på en god stund etter den saudi-arabiske overtagelsen av Newcastle. Nå er også Palermo i spill. Vi skal ikke sammenligne Palermo med en Premier League-klubb, men når et britisk investeringsfond er i ferd med å overta styringen av en Serie C-klubb, da er det noe interessant på gang.

Tommel opp for agent Mino Raiolas analyse

–Jeg vemmes ved buingen mot Donnarumma, og spør hvorfor Milan ikke grep inn på en eller annen måte, sier Mino Raila ifølge Corriere dello Sport. Det er ytterst sjelden vi viser tommel opp for det som kommer ut av kjeften til agenten, men denne gangen må vi si oss enige. Det var i Nations League-semifinalen mot Spania at Donnarumma fikk kjenne på Milan-supporteres vrede. 215 serie A-kamper for klubben var glemt, det eneste som huskes av 22-åringens tid i Milano var det «store sviket».

Kristoffer Ajer er med på noe skikkelig stort

Jyplingen Brentford sendte Arsenal-spillerne tilbake i garderoben med 2-0 tap i sesongåpningen. Da ble manager Thomas Frank og gjengen hyllet på hele balløya. Etter at Brentford fortsatte å ta poeng de neste runden, begynte supportere hos Premier League-klubbene å ane at dette var en motstander som ville skape trøbbel utover enkeltkamper. Tre poeng mot Arsenal, poeng mot Crystal Palace og Aston Villa, tap mot Brighton, tre poeng mot ulvene på Molineux. 8 poeng på 5 kamper. Så var det tid for å møte de store gutta.