Nyheter om Analyse


Spår milliardbøter etter Danske Bank-skandalen

86 prosent av transaksjonene på 1.500 milliarder kroner som har gått via Danske Banks filial i Estland, anses som mistenkelige, ifølge Jyske Banks analyse.
Les mer om:

Flytt til Liverpool, Hazard!

Nå skal ikke vi ha på oss at vi ønsker Chelseas lille gigant bort fra Stamford Bridge, men ifølge en gammel kjenning, hadde belgieren kvalifisert seg som kandidat til gullstøvlen – hvis han hadde flyttet nordover. Stuart Pearce, fotballkrigeren med over 400 kamper for Nottingham Forrest, brukes i dag som ekspert-kommentator. Spilte med hjertet utenpå drakta. (foto: pearce, twitter) Denne gangen har han en interessant analyse av Eden Hazard og Chelsea. -Jeg tviler på at Chelsea vil dominere nok i ligakampeer til å gjøre rom for mange nok Hazard-sjanser foran mål.

Analyse FFK-Fram: Mange gode prestasjoner – bare ikke foran mål

12–1 i sjanser, flott spill og total dominans mot Fram i 89 minutter, var ikke nok til mer enn ett poeng søndag kveld. Ineffektive avslutninger kostet FFK svært dyrt i en kamp hvor spillet stort sett var mot ett mål, skriver Nicolas Berg i denne analysen.
Les mer om:

Borch og Skarstein: Noe av det råeste som er gjort

ANALYSE: Kjetil Borch og Birgit Skarstein ble ikke bare verdensmestre. De gjorde også sine beste løp noensinne. Begge perset i VM-finalen. Roerne gjorde noe av de råeste som er gjort.
Les mer om:

Billigst av alle i hele Norge(pluss)

En ny samfunnsøkonomisk analyse viser at ingen norske kommuner er billigere å bo i enn Lavangen. Og Sørreisa havnet på en tredjeplass.

Slik blir bokostnadene dine påvirket av renteøkningen

Samfunnsøkonomisk analyse beregner at de årlige utgiftene vil øke med 14.584 kroner med en renteoppgang på ett prosentpoeng.
Les mer om:

Analyse Odd II-FFK: Beviset på at Høgmo har fått spillerne på rett spor mentalt

De siste årene har det vært en gjennomgående trend at FFK-spillerne faller gjennom når resultatene ikke går riktig vei eller presset øker. Nå derimot, er spillergruppen heller preget av en sterk mentalitet som gjør at resultatene vippes i lagets favør mot slutten, skriver Nicolas Berg i denne analysen.
Les mer om:

– Det er et par individualister vi skal drepe

Norges plan for å slå Kypros er klar etter timesvis med analyse.
Les mer om:

Analyse FFK-Hønefoss: En tydeligere rollefordeling mellom FFK-spissene – og nå kommer målene

På de ni første kampene i årets sesong scoret FFK fattige elleve mål. På de ni neste kampene har derimot rødbuksene feiret 26 nettkjenninger. Forklaringen er blant annet et mer velfungerende spisspar og viktige bidrag fra sidebackene, skriver Nicolas Berg i denne analysen.
Les mer om:

Stor analyse med få svar

Veksten i ressurskrevende tjenester og oppgave- og ansvarsoverføringer fra sykehussektoren gir store utgifter for Flekkefjord kommune.
Les mer om:

Stor analyse: Hvorfor er mellomvalget kritisk for Trump?

ABC Nyheters USA-ekspert Audun Tjomsland forklarer det amerikanske mellomvalget og forrige ukes dom mot, og tilståelse fra, tidligere nære Trump-medarbeidere.
Les mer om:

Små barn bør holde seg unna disse kakene

En analyse av forskjellige risprodukter viser lave nivåer av uorganisk arsen, bly, kadmium og kvikksølv. Men små barn bør fortsatt ikke spise riskaker.
Les mer om:

Wayne Rooney: «Paul Pogba er ansvarlig ikke Jose Mourinho»

Den franske stjernespilleren Paul Pogba var genial for Frankrike og viktig for deres seier i sommerens fotball-VM. – Vel tilbake på jobb for Manchester United har det ikke gått like bra. Det Pogba leverte for Manchester United mot Brighton var langt under pari. – Det til tross for at han scoret trøstemålet på overtid og fastsatte sluttresultatet til 3 – 2 til Brighton. Les: Fotballpresident utestengt på grunn av Messi hets Det var en kamp som de ikke skulle tape og naturlig nok fikk Manchester United manager Jose Mourinho kritikk.

Fakta om slagene mellom Manchester United og Tottenham – del I

På mandag kveld står Tottenham og Manchester United foran sesongens første store utfordring: hverandre. For å varme opp til denne kampen, bringer vi deg noen facts som gjør ventetiden kortere. Manchester United har vært så snille å sette sammen egne tall og fakta, så vi henger oss på og bringer deg et sammendrag. United og Tottenham har møtt hverandre 189 ganger Første gang var i 1899, som endte 1-1 Staute Tottenhamspillere i 1899.

«Aldri i verden at Jose Mourinho har mer press enn oss andre»

Vi har lest hele denne uken om det enorme presset som er satt på Jose Mourinho. Dette allerede etter én dårlig dag på jobb mot Brighton, som endte 2-3. Vinner ikke United mot Tottenham på mandag, fortsetter hylekoret.

Liverpool-treneren kan endelig puste lettet ut

Liverpool hadde ikke råd til å tryne på kjøpet av ny keeper. Hele klubben og tilhengerne på tribunen trengte en som kunne forebygge mavesår, etter episodene på tampen av forrige sesong og i oppkjøringen til denne.

Kaptein dumpes i La Liga-klubb

Sånn er livet som fotballspiller, sies det. Likevel syntes vi det er trist når det skjer på denne måten. Sevillas kaptein sendes nå på dør ett år før kontrakten løper ut. Sevilla kom på en helt grei 7. plass i La Liga forrige sesong, men uten hjelp fra kaptein Nico Pareja. Argentineren kom fra Spartak Moskva i 2013 og har vært en av nøkkelspillerne i 121 kamper. Forrige sesong sa det stopp for 34-åringen. Kombinasjonen skader og tøff konkurranse på Parejas posisjon førte til at forsvarsspilleren fikk tillit i bare 8 kamper. Kom seg aldri tilbake etter forrige sesongs nedtur.

Usikkert om Tottenham kaptein får spille på mandag grunnet fyllekjøring

Hugo Lloris er kaptein både for Tottenham og det franske landslaget, det sier noe om hvor viktig han er. Tidligere i dag ble han arrestert for fyllekjøring og ble sittende i syv timer før han slapp ut på «bail». Hugo Lloris ble arrestert foran Tottenhams sammenstøt med Manchester United nå er det ikke sikkert han får delta. Han blåste rødt og ble tatt til Charing Cross Police Station. London-politiet har bekreftet at den 31 år gamle keeperstjernen må møte i retten i Westminster 11.

Juventus-treneren lover Ronaldo at det skal bli benken

Ronaldo kom til Torino, så og seiret. Før han spilte en eneste kamp. Portgugiseren som har vunnet Gullstøvvelen fem ganger får nå meldingen fra sjefen sin, Max Allegri, at alt dette har liten betydning når det kommer til kampdag. Det skal ikke være tvil om hjem som er sjefen hos Juventus etter Ronaldos ankomst. Les: Ronaldo: «Han lærte meg alt» På pressekonferansen før møtet mot Lazio var han tydelig på at portugiseren skal behandles som andre spillere. -Det vil være kamper der Ronaldo må starte fra benken og så bare spille en omgang.

Real Madrid sa nei til kjøpsopsjon

Det er lett å glemme at Martin Ødegaard bare er 19 år gammel. Trolig ble han en del av Real Madrid alt for tidlig, men det er etterpåklokskap som muligens kan hjelpe andre talenter.  Martin Ødegaard hadde og har forsåvidt også fortsatt et stort behov for å bli tøffere. Talentet er tydelig, men nivå og innsats varierer for mye til at det lag som Real Madrid kan tilby fast plass i førsteleveren.

Laurent Koscielny tilbake på treningsfeltet

Det har vært noen kjipe måneder for Laurent Koscielny etter han i april i år skadet akillessen. Arsenal stjernen gikk klipp av VM i Russland og var beregnet å være tilbake på treningsfeltet i slutten av oktober. Gleden er desto større når han allerede nå kan trene for fullt.

Everton venter med sitt vasseste våpen

Everton har fått med seg fire poeng på de to første kampene i Premier League, men vil fortsatt måtte vente på de to spillerne som skal utgjøre den store forskjellen. Marco Silva fikk oppfylt drømmen sin om å hente Barcelona-spillerne  Yerry Mina og Andre Gomes. Men mens Premier League har startet, må de to spillerne fortsatt aklimatisere seg før de er klare for å kjempe for de blå. And we’ll sing his name everywhere we go… Belter moves from Yerry Mina at today’s green screen!

Zlatan: «Dere får nyte mens jeg er her»

Vi har tidligere skrevet om den svenske superstjernen sine planer om en retur til Europa.

Real Madrids 400-millioner-kroners investering dyttes ut

Vinicius Junior kom til Madrid som den kommende superstjernen. Brasilianeren hadde knapt blitt 18 år før han ble flydd over fra Sør-Amerika og kastet ut til ulvene. Men, selv for brasilianske supertalenter skal veien gåes opp før man er klar å spille med de store gutta. Ikke helt klar for alvoret.

Små barn bør holde seg unna disse kakene – inneholder arsen og kvikksølv

En analyse av forskjellige risprodukter viser lave nivåer av uorganisk arsen, bly, kadmium og kvikksølv. Men små barn bør fortsatt ikke spise riskaker.
Les mer om: