Nyheter om Amundsen


Trenger flere forslagtil næringsprisen 2018

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: Daglig leder Kristian Amundsen i Fauna på Fauske forteller at de er på jakt etter flere kandidater til Fauske kommunes næringspris i 2018.- Vi skulle gjerne hatt flere gode forslag på gode kandidater til å motta næringsprisen. Derfor utvider vi fristen til fredag den 24.

Heddas (20) «nei» til forbundet ble løftet opp på bordet til ski-toppene: – Et stort tankekors

En rekke U23-løpere på herresiden, samt stortalentet Hedda Østberg Amundsen (20), ønsket ikke, eller takket nei til et tilbud om en rekruttsatsing i regi av Norges Skiforbund. Det mener NRKs eksperter er bekymringsfullt.

Hedda Østberg Amundsen staket fra alle på 100 meter

Lørdag var det duket for 100 meter rulleskisprint i Asker sentrum.
Les mer om:

– Skammelig av regjeringen

SKIEN: Hun trengte et døgn å roe seg ned på etter at revidert nasjonalbudsjett var lagt fram av regjeringen. Men Gry-Anette Rekanes Amundsen mener det er skammelig av statsråd Trine Skei Grande og regjeringen at det ikke er funnet penger til sikring av tungtvannskjelleren på Vemork.

Bør vi virkelig være så voldsomt krevende overfor dem som kommer til vesten i dag?

Arne Amundsen viser til historien og vestens fremferd overfor andre kulturer når han spør om vi skal være belærende og krevende om integrering.
Les mer om:

Kvenen Lindstrøm var kraftsenter for norsk polarhistorie

– «Han har ydet de norske polarexpeditioner større & verdifullere tjenester enn noen annen mann», skrev Roald Amundsen i dagboken sin om Lindstrøm under oppholdet på Framheim, ved siste utpost før erobringen av Sydpolen den 5. april i 1911.

Slipper krom og hestekrefter fri

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Været var godt og oppmøtet likeså da starten på Skjerstadfjorden rundt gikk lørdag formiddag på Rognan.Det var mange som var klare for å slippe løs de flotte bilene som har ventet tålmodig på å få asfalt under hjulene igjen. FRA SVERIGE. Bjørn Staupåmos Chevrolet Camaro kom opprinnelig fra Sverige. Den har bare noen få titusener kilometer på telleren, og ser nærmest ny ut båden utenpå og inni.

- Jeg var 16 år da jeg fikk den første fødselen. Jeg skal ikke si jeg var veldig høy i hatten, men det gikk bra det og

BAMBLE: Hele 40 år har gått siden Øyvind Amundsen hadde hadde sin aller første tur i ambulansen til faren. - Jeg var bare en liten drittunge, men jeg ble passet på som gull og de ga meg muligheten.
Les mer om:

- Sorgen er slitsom. Jeg sitter jo her med et liv jeg ikke vil leve

NRK-profil Karen Marie Berg er tilbake på jobb for første gang siden hun mistet ektemannen Hans Kristian Amundsen.
Les mer om:

Knut (67) gikk rett i Bitcoin-fella

Millioner av kroner har gått tapt for nordmenn som lures i kryptovalutasvindel. Knut Amundsen (67) er en av dem som gikk i fella.
Les mer om:

Marie takket nei til Norges toppidrettsgymnas

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: Det er bare et fåtall av dem som får tilbud om skoleplass ved Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer som takker nei. Marie Risvoll Amundsen gjorde imidlertid det for noen dager siden.- Jeg kom etter en totalvurdering frem til at jeg vil ha like gode muligheter til å utvikle meg videre som langrennsløper hjemme i Fauske. Det er noen plusser med å være en del av et bra sportslig opplegg ved NTG.

Per-Willy Amundsen boikotter ikke lenger iTromsø

Stortingspolitiker Per-Willy Amundsen (Frp) har avsluttet sin ett år lange boikott av journalister i Mediehuset iTromsø.

Ammerud og Rødtvets teaterspirer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er første gang jeg driver med teater, og det er så gøy. Jeg har lyst til å fortsette hele livet, sier Leonora (8).Sammen med 14 andre barn fra Ammerud og Rødtvet i alderen syv til elleve år er hun en del av Ammerud barneteater, som foreløpig holder til på Ammerud skole. Barneteatret ble stiftet høsten 2018 med støtte fra bydelens frivillighetsmidler. Siden den gang har de øvd én gang i uka, og 9.

Kraftige reaksjoner på at Solberg vil hente hjem foreldreløse barn

Regjeringen vil likevel prøve å hente hjem foreldreløse barn av norske IS-deltakere. Skuffende og uklokt, mener Frps Per-Willy Amundsen. Ikke nok, mener andre.

Amundsen: - Uklokt og skuffende av Solberg å åpne for å hente barn av IS-krigere

Frps Per-Willy Amundsen er skuffet over at statsminister Erna Solberg (H) likevel åpner for å hente barn i IS-områdene hjem til Norge. Svært uklokt, mener han.

Peter laga sine eigne treski: – Meiningslaust å køyra bil for å gå i preparerte løyper

HAUKELIFJELL (NRK): Dei fleste stabbar rundt i påskefjellet og ser ned på glasfiberski med ansiktet til Roald Amundsen på. Peter Helland-Hansen drar på telttur med heimelaga ski og pulk.

Her er årets konfirmanter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ræge kirke Søndag 28. april kl. 11:Adele Rostøl LammenesAleksander OlsenAune Tveit KlingsheimDavid NygårdEmma BybergErik Aleksander TimmKaren KjelbyKristine Vigdel SkalvikLina MaldeMarcus A. Mortveit SchefströmMari KlingsheimMatilde PaulsenNora HandelandThea Louise Hoch28. april kl.

Amundsen: Uaktuelt å hente norske barn fra Syria og Irak til Norge

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) mener det ikke er mulig å hente barna til IS-kvinner alene og kaller det «selvskading» å ta familiene hit.

Amundsen: Uaktuelt å hente norske barn fra Syria og Irak til Norge

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) mener det ikke er mulig å hente barna til IS-kvinner alene og kaller det «selvskading» å ta familiene hit.

Amundsen: Uaktuelt å hente norske barn fra Syria og Irak til Norge

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) mener det ikke er mulig å hente barna til IS-kvinner alene og kaller det «selvskading» å ta familiene hit.

Topper plakatene til noen av verdens største festivaler – nå er han klar for «nye» Hove

Hovefestivalen tiltrakk seg som kjent en rekke internasjonale toppnavn i årene 2007 til 2014, inkludert Lana Del Rey, Skrillex, Linkin Park, Snoop Dogg og Arcade Fire. I fjor høst kom det gode nyheter for norske festivalfans som hadde savnet festivalen på Tromøya utenfor Arendal: Festivalen skulle gjenoppstå med nytt navn: Hove Music Festival. LES OGSÅ: «Game of Thrones» slår egen seerrekord. De siste ukene har arrangørene annonsert navn som Jason Derulo og Robin Schulz til sommerens festivalprogram. I dag er nok en godbit klar for EDM-fansen.

Nav brukte 50 millioner kroner hver time i hele fjor. Det er fort gjort å bli blendet av et slikt tall

– Det Nav-sjefen ikke sier noe om, er at er at omkring halvparten av pengene allerede er dekket av pensjonistene selv. Hvis staten ikke innfrir sine forpliktelser overfor alderspensjonistene, er det et gedigent offentlig ran, skriver Carl Henrik Amundsen.
Les mer om:

Dårlig økonomi – må slå sammen klasser

Til høsten må elever på barneskolene i Løten samles i større klasser på tvers av trinn. – Jeg er bekymret for om vi framover klarer å gjennomføre alle oppgavene våre like godt som vi har gjort de siste årene, sier Ådalsbruk-rektor Heidi Amundsen.
Les mer om:

Kobberløpet: Marie (16) og Brage (18) ble beste unge kobberløpere

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Begge er enige om at det er stas å gå Kobberløpet sammen med verdens beste skiløpere.Brage Bjørnstad reiste fra Alta til Fauske for å delta i sitt aller første Kobberløp, står det i en pressemelding fra Kobberløpet.Besteforeldre sponser - Jeg har bestefar og bestemor her i Fauske. De sponset turen for meg. Dermed blir premiepengene et rent overskudd. De 5000 kronene kommer nok godt med.

Skulle hatt tilsyn flere ganger i uken – etter fire uker ble mannen funnet død i kommunal bolig i Oslo

– Når en person ligger død i fire uker, én meter fra kontoret, så er det noen som har et forklaringsproblem, sier Tommy Amundsen, venn av avdøde.
Les mer om: