Nyheter om Amerika


S1SCO fra Stovner x 730.no: – Jeg er ikke en rapper

Forrige søndag hadde 730.no videopremiere på debuten til S1SCO – en helt fersk, mystisk artist fra Oslo. Nykommeren ble brått elsket – og hatet – og suste til nummer 1 hos YouTube i Norge med «Versace Medusa». Snutten har allerede 130 000 streams på plattformen, som er imponerende for en ukjent artist med norske tekster. I natt slipper han singelen på alle streamingplattformer. 730.no tok en telefon til Stovner. S1SCO, gratulerer med suksessen! Forventet du så stor respons? – Tusen takk, det føles bra.

– Ble gitt ut i en stormfull periode i mitt liv

Duoen First Aid Kit dukket opp på begge listene.

Sjakklegenden Kasparov om Trumps Amerika: – Et ekko fra sovjettiden

Mangeårig verdensmester i sjakk, Garry Kasparov (56), trekker paralleller mellom kommunistregimet i det tidligere Sovjetunionen og hvordan Trump styrer dagens USA.
Les mer om:

Anmeldelse: The Irishman er – ikke overraskende – et mesterverk

Jeg skal bare si det med en gang; det er ikke alltid dette ordet blir brukt riktig om filmer, men det er sjelden en film fortjener det mer; Martin Scorseses The Irishman er et mesterverk. Den 3,5 timer lange fortellingen om livet til Frank «The Irishman» Sheeran er et monster av en film. En mektig beretning om å se tilbake på et liv og sine valg. Men før vi hyller filmen og snakker om dens betydning for Martin Scorsese og film i seg selv: Sittende på et eldrehjem forteller Frank Sheeran om sitt liv som en leiemorder for mafiaen.

730 x Why Don’t We om samarbeid med Ed Sheeran og hvorfor de elsker jenter

Du lurer kanskje på om populære boyband fortsatt eksisterer i 2019? Ja, i aller høyeste grad! 730.no var så heldige å få ta en prat med gutta i Why Don’t We da de var i Oslo. WDW består av Zach Herron (18), Daniel Seavsey (20), Corbyn Besson (20), Jack Avery (20) og Jonah Marais (21). I 2016 bestemte de seg for å slå sammen sine separate musikkarrierer og startet boybandet. Gruppen har gitt ut en rekke hits de siste årene blant annet, «Big Plans», «8 Letters» og «I Don’t Belong In This Club», sistnevnte med rapperen Macklemore.

Minneord Halldis Rørvik

Halldis blei født den 8. juni i 1922 på garden Rørvik. Foreldra var Serina og Andreas og Halldis va yngstabadne i ein søskenflokk på fem jenter. Hu snakte litt om det, av å te, at det sikkert va ein skuffelse for morå å faren atte hu òg va ei jenta. Dei hadde nok sitt føre seg – og håpa på ein odelsgut denne gongen. Men ka sko nå dei med nåken odelsgut, så hadde fått fem så flotte og flinke jenter. Halldis gjekk på skulen på Ås. Det var lang veg, minst ein time å gå i allslags vêr og vind.

Denne mannen har ikke sagt sitt

BOK: Gud. Siv. Amerika. Mange biler, litt Carl I. Hagen og stor sult på et fortsatt liv i politikken. Ketil Solvik-Olsen (Frp) er på vei hjem og har skrevet sitt eget politiske manifest.
Les mer om:

Tilbud i kø for «gjenfødt» Liverpool stjerne

Liverpool kan bli tvunget til å selge en gjenfødt stjerne når januarvinduet åpnes.

Messi tilbake på landslaget

Barcelona-spelar Lionel Messi er tilbake i troppen på det argentinske landslaget. Han fekk ei karantene på tre månader etter at han skulda det søramerikanske fotballforbundet for korrupsjon. Skuldingane kom etter at vart utvist i bortemøtet med Chile i Copa Amerika i juli.

La ikke fram dokumentasjon på trusler

En 60-åring fra Amerika satt tirsdag i Haugaland tingrett tiltalt for truende og krenkende oppførsel overfor helsepersonell og politi. Påtalemyndigheten vil ha ham fengslet i 60 dager.
Les mer om:

I Edvard Hoem sine fotefar i Amerika(pluss)

På kyrkjegarden i Roslyn i Sør-Dakota ligg Gjertine Aas gravlagt. Ei vitjing der i 1990 la viktig grunnlag for dei seinare slektsromanane til Edvard Hoem.
Les mer om:

Menneske, språk og bokstavar på Ryfylkemuseet

Ryfylkemuseet opnar fredag utstillinga Menneske og språk på vandring og har invitert deltakarar på introduksjons-programmet til eit samarbeid. Interaktiv og visuell Utstillinga er ei vandreutstilling som er produsert av Ivar Aasen-tunet. Kjersti Moe, formidlar på museet, fortel at då dei pakka utstillinga ut innehaldt den bilde, plansjar og lydinstallasjon, men ingen gjenstandar. Me møter menneske som har flytta til Norge av ulike grunnar. Med seg har dei ulike språk.

Harry (86) bygger nå flere hus og vet ikke hvordan han skulle oppført seg om han dro på eldresenter

Mens andre 86-åringer i Haugesund kanskje er med på ulike aktiviteter på Havnaberg frisklivssentral og seniorsenter, bygger Harry Aase flere hus og reiser på jevnlige turer til Spania og Amerika.

En gave fra vikinglandet

I 1956 ble slike pakker sendt fra Sandnes og over dammen til Amerika.
Les mer om:

Bak orkanrestane står lågtrykka i kø

Den tropiske orkanen «Dorian» har herja frå seg i Amerika, og er på veg mot Noreg. Han får følgje av ei rekkje våte kameratar.
Les mer om:

No kjem restane av orkanen «Dorian» til Noreg

Den tropiske orkanen «Dorian» har herja frå seg i Amerika, og er på veg mot Noreg. Han får følgje av ei rekkje våte kameratar.
Les mer om:

No kjem restane av «Dorian» til Noreg

Den tropiske orkanen «Dorian» har herja frå seg i Amerika, og er på veg mot Noreg. Han får følgje av ei rekkje våte kameratar.
Les mer om:

Enheter og beregninger angående klimagasser og energi

I barneskolen, kanskje det var i 1947, fortalte læreren en tenkt historie om en fysiker i Amerika som hadde hjulpet til med å regne ut hvor stor atomladning en måtte bruke for å sprenge vekk et fjell et sted hvor byen skulle utvides.
Les mer om:

Prestekona som nektet å adlyde sin mann og laget skandale

Religiøst ekteskapsdrama for åpen scene i det norske Amerika.
Les mer om:

Kjøkkenproduksjon i fire generasjoner

90 år etter at Erling Tobiassen kom hjem fra Amerika med snekkerverktøyet sitt, leder fjerde generasjon et Strai Kjøkken AS som aldri har produsert så mye som nå.
Les mer om:

Avinor håver inn penger på fly som ikke lander i Norge

Fly som flyr høyt over Norge på vei til Amerika eller Asia, gir penger i kassa til Avinor.
Les mer om:

Trang fødsel for lakenfabrikk: Nå håper de å lande store kontrakter framover

SKIEN: Astrid Skreosen har opplevd en trang fødsel med lakenproduksjonen i Asap-Norway, men har tro på å lande store kontrakter i Asia og Amerika framover.
Les mer om:

Traileren til sesong to av «Mindhunter» lover mer etterforskning og Charles Manson

Av alle true crime-adapsjoner som har oppstått de siste årene har «Mindhunter» uten tvil vært en av de bedre seriene. Netflix-serien fra 2017 følger to FBI-agenter på 70-tallet som er blant de første til å spesialiserer seg på seriemordere og psykologien bak et drap. Endelig er sesong to premiereklar. Møter beryktede drapsmenn I første sesong av «Mindhunter» reiser de to agentene, Holden (Jonathan Groff) og Bill (Holt McCallany), rundt i Amerika for å intervjue seriemordere.
Les mer om:

John Legend med voldsomt Trump-angrep

– Donald Trump er en ond jævla verkebyll for Amerika. Vi må få ham ut av Det hvite hus.

I sommer kan du la deg trollbinde av de seks stavkirkene i Valdres, men i motsetning til en freidig engelskmann får du ikke med deg en bit av kirka hjem

Gjennom sommeren står kyndige guider klare til å guide deg gjennom kulturskattene i dalføret. I Hedalen venter blant andre Marie Veimodet (23), som kan fortelle deg historiene om alt fra det sagnomsuste bjørneskinnet, til engelskmannen som bestakk en kirketjener som ville til Amerika.
Les mer om: