Nyheter om Amerika


Avinor håver inn penger på fly som ikke lander i Norge

Fly som flyr høyt over Norge på vei til Amerika eller Asia, gir penger i kassa til Avinor.
Les mer om:

Trang fødsel for lakenfabrikk: Nå håper de å lande store kontrakter framover

SKIEN: Astrid Skreosen har opplevd en trang fødsel med lakenproduksjonen i Asap-Norway, men har tro på å lande store kontrakter i Asia og Amerika framover.
Les mer om:

Traileren til sesong to av «Mindhunter» lover mer etterforskning og Charles Manson

Av alle true crime-adapsjoner som har oppstått de siste årene har «Mindhunter» uten tvil vært en av de bedre seriene. Netflix-serien fra 2017 følger to FBI-agenter på 70-tallet som er blant de første til å spesialiserer seg på seriemordere og psykologien bak et drap. Endelig er sesong to premiereklar. Møter beryktede drapsmenn I første sesong av «Mindhunter» reiser de to agentene, Holden (Jonathan Groff) og Bill (Holt McCallany), rundt i Amerika for å intervjue seriemordere.
Les mer om:

John Legend med voldsomt Trump-angrep

– Donald Trump er en ond jævla verkebyll for Amerika. Vi må få ham ut av Det hvite hus.

I sommer kan du la deg trollbinde av de seks stavkirkene i Valdres, men i motsetning til en freidig engelskmann får du ikke med deg en bit av kirka hjem

Gjennom sommeren står kyndige guider klare til å guide deg gjennom kulturskattene i dalføret. I Hedalen venter blant andre Marie Veimodet (23), som kan fortelle deg historiene om alt fra det sagnomsuste bjørneskinnet, til engelskmannen som bestakk en kirketjener som ville til Amerika.
Les mer om:

Trampeklapp etter urpremieren: - Et fryktinngytende ansvar(pluss)

Spelet Bjørnørfolket hadde urpremiere for fullsatt amfi i havna på Bessaker torsdag kveld. Regissør, dramatiker og primus motor for spelet, Helena Wik, sier til lokalavisa mellom gratulasjonene etter premieren at det har vært et fryktinngytende ansvar å formidle historien om den omtrent halvparten av Bjørnørfolket som ikke utvandret til Amerika.
Les mer om:

Disney tar flere grep for å få «Mulan»-nyinnspilling til å slå an i Kina

Det betyr at filmskaperne må kaste ut stereotypiene – som i animasjonsutgaven var lanterner, fyrverkeri, en panda og en snakkende drage. – Humoren, forholdene mellom karakterene, var enten fullstendig amerikanske eller hva Amerika forestiller seg at Kina er, sier forfatter og kulturell rådgiver Xueting Christine Ni til BBC. LES OGSÅ: Gary Oldman og David Fincher med Netflix-prosjekt. Denne uken slapp Disney den første traileren til nye «Mulan», som har kinesisk-amerikanske Liu Yifei som heltinne.

- Vil du leve privat, reis tilbake til Amerika

TV-profil Piers Morgan raser etter hertuginne Meghans Wimbledon-besøk.
Les mer om:

Vår generasjons mest talentfulle rapper opptrer i Norge i dag

I dag er andre og siste dag av Kadetten. Festivalen hvor 26 artister innen hiphop- og r&b-sjangeren opptrer foran et norsk publikum. Kadetten arrangeres for andre gang på Kadetttangen og i går avsluttet headliner Cardi B med et smell. I kveld skal selveste A$AP Rocky runde av festivalens andre år.

En melding til norske kapitalister

I USA samler velstående seg om et opprop om et mer omfordelende skattesystem. Se til Amerika, rikfolk!
Les mer om:

Slår ring rundt Albinussen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- De var så vidt vi vet det eneste selskapet som leverte inn anbudet på to skoleruter i Saltdal innen fristen. Skoleruter de har kjørt i mange tiår. Da virker det merkelig at anbud som kommer inn etter fristen i det hele tatt blir vurdert, heter det i uttalelsen fra formannskapet. Kroken på døra Skulle Albinussen tape denne anbudskampen kan det bety kroken på døra for busselskapet som har vært i samme familie i 80 år.

Trump truer Iran: – Det vil bli en utslettelse dere aldri har sett før

USAs president Donald Trump truer Iran med utslettelse hvis det bryter ut krig mellom landene. Iran sier Amerika og de allierte vil settes i brann hvis USA avfyrer en eneste kule.

Mann (43) tiltalt - sendte inn meldekort til NAV fra Mexico, Chile og Kroatia...

3. september må en 43 år gammel mann møte i Fredrikstad tingrett. Han er tiltalt for å ha krevd inn dagpenger for 200.000 kroner mens han var på utenlandsturer i Europa og Sør Amerika.

Han skrev den store sangen om Amerika

200 år siden Walt Whitman - USAs mest nyskapende lyriker - ble født.
Les mer om:

Frivilligsjefen snart i mål

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hva er det som gjør at du har et sånt engasjement for andre?- Jeg begynte i Fauske hornmusikk som 12-åring, og gikk inn i Røde Kors hjelpekorps som 16-åring. Der har jeg vært i 50 år i år. Kommunen opprettet en stilling i frivilligsentralen for 23 år siden, og jeg ble oppfordret å søke. Det var en av de første sentralene i Nordland.

Sophie Turner sa at Game of Thrones-tatoveringen ikke var en spoiler…

Spoleringsalarm! – Let me tell you something about wolves, child. When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives… Dette fortalte Ned Stark til sin datter Arya i sesong 1 av Game of Thrones. Sansa, karakteren til Sophie Turner, gjentok linjen i sesong 7. Deretter gikk Sophie og tatoverte en skrekkulv og setningen «the pack survives» på undersiden av armen. Alle Stark-barna i sesong 8 overlevde.

Tom Petty kan aldri dø

Rod Melancon tar oss gjennom det gotiske Amerika.
Les mer om:

Rihanna kritiserer den kontroversielle abortloven

Ri-ster på hodet… Gårsdagens iverksetting av Alabama Human Life Protection Act provoserte mange over hele verdenen. Inkludert Robyn Rihanna Fenty. 31-åringen postet i dag et bilde av de 25 republikanske Alabama-senatorene som stemte for abortforbudet. (Som pussig nok alle er hvite.) – Ta en titt. Dette er idiotene som tar avgjørelser for KVINNER i Amerika, skriver Rihanna. take a look. these are the idiots making decisions for WOMEN in America. Governor Kay Ivey…SHAME ON YOU!!!!

Den som vil heim til 17.mai, kjem heim

Telefonen ringjer. – Det er Ola Sandvik her. Eg har ei soga i minnet som eg gjerne trur vil interessera andre å høyra. Viss du vil skriva, skal eg fortelja, og slik vart det: ME VAR PÅ SKOGSARBEID for godseigar Løvenskiold i Gjerpen ved Skien. Året var 1954, og arbeidsleiaren vår var Oskar Svendsen frå Sand. Han var ein pioner i det å ta fram skog med vinsj og mellombels oppsette taubanar, og i det arbeidet trong han unge, sterke og spreke karar. Nils N.

Tagholdtmannen får ei grav på Moi

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Historia om Even Olsen Tagholdt er ei av dei best dokumenterte kriminalhistoriene frå Stavanger på 1800-talet. Even Olsen Tagholdt var fødd på heiagarden Tagholdt i Lund. Som 20-åring verva han seg som musketer i Kristiansand. Her hamna han på skråplanet. I 1837 blei han dømd til slaveri i Fredrikstad.I 1854 drap og rana han Jens Byberg i Stavanger, saman med Hanna Jakobsdatter frå Kristiansand. Utbyttet var 300 riksdalar.

Enda en pris til Tore Kvæven

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Prisene ble overrakt under Fredagslunsj på Kristiansand Folkebiblioteket, der oppslutningen som vanlig var stor. Vinnerne ble bejublet og applaudert som fortjent. - Vi kan slå fast at begge verkene holder et høyt litterært nivå.

Gjendesheim-nei til internasjonal marknadsføring - klimaavtrykket blir for stort

Også i reiselivet er berekraft eit stadig meir brukt fyndord, men verten på DNT-hytta Gjendesheim spør, med rette, om det er berekraftig å satse på marknadsføring mot Asia og Amerika.
Les mer om:

Se her hvem som skal spille hovedrollene i sommerens store spel (pluss)

Stadig flere brikker faller på plass for «Bjørnørfolket», det store spelet om utvandringa til Amerika som har premiere på Fiskefestivalen på Bessaker i Roan 18. juli i år.
Les mer om:

Han gleder seg så han nesten sprekker: Åpner ny restaurant og bar i Lillestrøm

På 130 kvadratmeter i Storgata skal Süleyman Üzbas by på en smak av Amerika i hjertet av Lillestrøm.
Les mer om:

Aarbakke har rekordstore ordrereserver og kan bli kåret til landets smarteste industribedrift

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sammen med Moelven Industrier og Tronrud Engeneering er Aarbakke AS på Bryne med og konkurrerer om tittelen Norges smarteste industribedrift.Halvparten av produksjonen ved Aaarbakke AS blir nå levert til utlandet, og ordrereserven har aldri før vært større.Daglig leder Inge Brigt Aarbakke synes det er stor stas.- Utrolig kjekt å bli lagt merke til - Jeg er enormt stolt over de ansatte som er med og skaper dette.