Nyheter om American


Serieanmeldelse: True crime-historien på Netflix du ikke vil gå glipp av

Noen historier fra virkeligheten er så drøye at man nesten ikke klarer å tro på dem. Den nye Netflix-serien Unbelievable skildrer to etterforskninger av voldtekt, hvor den ene går fryktelig galt. Tenåringsjenta Marie Adler har siden hun var liten vært inn og ut av forskjellige fosterhjem og barnevernsinstitusjoner. Så får Marie flytte for seg selv i et bokompleks for vanskeligstilte ungdommer, men det tar ikke lang tid før gleden er snudd om til et mareritt. Marie har ikke rukket å bo for seg selv mer enn i et halvt år før en ukjent, maskert mann entrer leiligheten hennes midt på natten.

Billigkoffert slo nesten alle i stor test

Billig like bra som dyrt, viser test av trillekofferter fra blant annet Samsonite, Rusta, Clas Ohlson og American Tourister.

Tobakksgigant kutter 2.300 jobber globalt

Selskapet British American Tobacco skal kutte 2.300 arbeidsplasser på verdensbasis. Grunnen er at selskapets nye toppsjef vil satse på e-sigaretter.
Les mer om:

Tobakksgigant kutter 2.300 jobber globalt

Selskapet British American Tobacco skal kutte 2.300 arbeidsplasser på verdensbasis. Grunnen er at selskapets nye toppsjef vil satse på e-sigaretter.
Les mer om:

Tobakksgigant kutter 2.300 jobber globalt

Selskapet British American Tobacco skal kutte 2.300 arbeidsplasser på verdensbasis. Grunnen er at selskapets nye toppsjef vil satse på e-sigaretter.
Les mer om:

Risikerer 20 år i fengsel etter å ha sabotert fly

En tidligere ansatt i American Airlines skal ha deaktivert navigasjonssystemene på flyet.

Green Day slipper ny låt og annonserer stadionkonsert i Norge

Bandet har solgt mer enn 80 millioner album verden over og har vunnet fem Grammy-priser. Ålesund-besøket er en del av stadionturneen Hella Mega Tour. Sist bandet besøkte Norge var i 2017. Da spilte de i Oslo Spektrum under sin Revolution Radio-turné. Amerikanerne var også i Norge i 2013 da de spilte foran et utsolgt Ullevål stadion. LES OGSÅ: Energien er voldsom! Green Day består av Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt og Tré Cool.

Diego Maradona brøt sitt høytidelige løfte etter bare en dag

Stemningen var vanvittig da den Argentinske klubben Gimnasia kunne presentere fotballguden Diego Maradona som sin nye trener. – Om det var alle følelsene eller at han faktisk tenkte å følge opp vet vi ikke, men Maradona lovte fans og spillere at han tok sin gjerning som trener alvorlig og ikke ville gå glipp av en eneste trening. Det var søndag.

Flymekaniker laget selv feil på fly – ønsket å jobbe overtid

Et passasjerfly fra American Airlines med 150 passasjerer om bord måtte avbryte flyvningen sekunder før avgang på grunn av tekniske problemer. En mekaniker innrømmer å ha fiklet med navigasjonssystemet for å kunne jobbe overtid på grunn av dårlig privatøkonomi.

Sjokknyhet fra Nicki Minaj

– Jeg har bestemt meg for å trekke meg tilbake og skaffe familie, skriver Nicki Minaj, som egentlig heter Onika Tanya Maraj, på Twitter. – Love you for LIFE, avslutter hun i meldingen til sine drøyt 20 millioner følgere. Nicki Minaj ble født i den karibiske øystaten Trinidad og Tobago, men vokste opp i New York-bydelen Queens. LES OGSÅ: Ozzy bidrar på Post Malones nye album. Nicki Minaj er blitt omtalt som tidenes mest innflytelsesrike kvinnelige rapartist. Hun slo igjennom i 2007 og ga ut sitt første album Pink Friday i 2010. I fjor kom det fjerde albumet Queen.
Les mer om:

5 stjerneskudd som stjeler showet i Once Upon a Time In Hollywood

Fra birolle til hovedrolle? Quentin Tarantinos Once Upon a Time In Hollywood, som populært omtales som et kjærlighetsbrev til 60-tallets Hollywood, har blitt en smash. Regissørens første prosjekt uten hjelp fra #metoo-monsteret Harvey Weinstein fikk syv minutters stående applaus under verdenspremieren i Cannes i mai. Anmeldelsene som fulgte, gjenspeilet responsen. 730 rullet solid terningkast: Nostalgisk Quentin Tarantino gir fansen det de vil ha. Filmen omhandler i korte trekk livet til Rick Dalton, en semi-avdanket skuespiller portrettert av Leonardo DiCaprio (meta?).

Netflix-debut for Obama-parets første film

Det var i mai i fjor det ble bekreftet at det tidligere presidentparet hadde opprettet sitt eget produksjonsselskap, døpt Higher Ground Productions.

– Takk for dine hyggelige tekster, David Berman

– Punk rock died when the first kid said: ‘punk’s not dead, punk’s not dead!’ David Berman fra Silver Jews hadde evnen til å formulere korte, litt morsomme og utrolig hyggelige tekster. Litt lettvint og raskt kan man kalle han for en litt mer deprimert Jonathan Richman. Humoren fantes alltid der, men sorgen tok gjerne over. Sitatet over her kommer fra låten Tennessee. Les gjerne meningen igjen. Selvsagt lå det en sannhet bak ordene. Når man får for seg å forsvare en scene med nebb og klør så har jo noe gått tapt.

Netflix får egen versjon av Once Upon a Time In Hollywood?

Once Upon a Time In Hollywood er Quentin Tarantino-filmen med største premierehelg. Det er også en av hans lengste filmer. Men regissørens 2 timer og 45 minutter lange kjærlighetsbrev til 60-tallets Hollywood blir angivelig bli mye lenger. I vår kom Quentin Tarantino med The Hateful Eight: Extended Version for Netflix delt i fire deler. Nicholas Hammond, som i Hollywood spiller den britiske veteranen Sam Wanamaker (1919 –1993), forteller at han har hørt at Quentin også lager en utvidet utgave av sin nye film for Netflix. Lena Dunham og Margaret Qualley som Charles Manson-familiemedlemmer Gypsy

Ja Manchester United er fortsatt mest populær

Det begynner å bli lenge siden Manchester United kunne løfte Premier League trofeet over hodet (2012-2013) og enda lenger siden Champions League (2007-2008) likevel er det ingen klubber som det er mer populært å sette penger på, og etter Ole Gunnar Solskjær ble manager har interessen eksplodert her hjemme.  I Norge er vi opptatt av Engelske lag og dermed skal man ganske langt ned på lista før storlag som Barcelona og Real Madrid i La Liga blander seg inn. – Vi better på det vi er opptatt av, og det gjelder alle land.

Trump sier han er skuffet over statsminister Stefan Löfven etter siste utvikling i A$AP Rocky-saken

– Veldig skuffet over statsminister Stefan Löfven for at han ikke kunne gjøre noe. Sverige har sviktet vårt afroamerikanske samfunn i USA. Jeg har sett videoene av A$AP Rocky, og han ble forfulgt og trakassert av folk som ville ha trøbbel, skriver presidenten på Twitter. LES OGSÅ: NRK beklager etter klagestorm. I en ny melding ber Trump om at rapperen skal slippes fri. – Vi gjør så mye for Sverige, men det ser ikke ut som om de gjør det samme tilbake.

Ville tilstander på fly - ble kastet av etter dette

Video av en svært intens krangel mellom et kjærestepar på et American Airline-fly har nå blitt sett over syv million ganger. En medpassasjer som filmet hendelsen, skriver på Youtube-kanalen sin at mannen angivelig så på en annen kvinne, som ikke ble godt mottatt hos kjæresten.
Les mer om:

Syv filmer der soundtracket er hele filmen

Et skikkelig bra soundtrack kan løfte en film fra bra til fantastisk. Vi har samlet syv filmer (+ en bonus) der soundtracket er nesten hele filmen. Musikken blir stadig mer viktig å fokusere på i filmbransjen. Vi ser ofte eksempler på at sanger og artister blir oppdaget gjennom filmer og serier. Et godt eksempel på det er Skam. Etter Hkeem og Temur sin låt var med i en episode, gikk plutselig hele Norge rundt og sang/bannet «Fy faen, fy fy faen».

Trump ringte den svenske statsministeren for å diskutere situasjonen til fengslet rapper

Den amerikanske presidenten fulgte lørdag opp løftet om å ringe Stefan Löfven for å se «hva de kan gjøre for å hjelpe A$AP Rocky». – Jeg hadde nettopp en god samtale med Stefan Löfven, som forsikret meg at den amerikanske borgeren A$AP Rocky vil bli rettferdig behandlet.

Hvem er The American i Stranger Things? Topp 5 teorier

Spoil-o-rama følger, naturligvis. Denne måneden ble tredje sesong av Netflix-suksessen Stranger Things sluppet. (Se anmeldelser og annen synsing her.) Cirka én dag senere hadde vi binget oss gjennom de åtte tilgjengelige episodene. Radig oppsummert: Ung kjærlighet, ustyrlige hormoner og ekstra fiffige skjorter, blandet med russiske spioner, eksploderende rotter og et kjøttetende megamonster som er hypp på en nummer 11 fra barnemenyen. Det funker som fy! Sesong 3 er utvilsomt både rørende, varm og artig, men det hadde ikke vært Stranger Things uten at en eller flere karakterer må legge på røret
Les mer om:

Her er årets gjeveste Emmy-nominasjoner

Game of Thrones, Killing Eve og When They See Us er blant de med flest nominasjoner. Vil Game of Thrones gruse konkurrentene i de 32 (!) rekordmange kategoriene de er nominert i, tross dårlig kritikk? Andre store nominasjonsdryss: Chernobyl (19 nominasjoner),  Saturday Night Live (18 nominasjoner), Barry (17 nominasjoner) Fosse/Verdon (17 nominasjoner) og When They See Us (16 nominasjoner). Det får vi svar på når den gjeve prisutdelingen Emmy Awards deles ut for 17. gang 22.

Ble bedt om å dekke seg til med et teppe på flyet – nå raser hun mot flyselskapet

Flyselskapet American Airlines har måttet beklage etter at en kvinne ble bedt om å dekke seg til med et teppe på en av deres flyvninger.

Vakker ønskereprise fra 2001

Voulez-vous coucher avec moi, ce soir? I herrens år 2001 slapp australske Baz Luhrmann (Romeo + Juliet, The Great Gatsby) det som kanskje er hans aaaller beste film – Moulin Rouge!.

Bekreftet: Borussia Dortmund gjentar suksessen med Christian Pulisic

Det er ikke så altfor mange andre klubber som har teften til Dortmund når det gjelder å blinke ut de største stjernene i tidlig alder – og samtidig gi dem muligheter til å eksplodere ut i full blomst på rekordtid.

Gode nyheter for HBO/Netflix’ vakreste serie

Livet kan deles inn i to faser: Før og etter Pose. Ryan Murphy-serien er nemlig så god og viktig at den etterlater et varig inntrykk på deg som menneske. Forrige uke startet sesong 2 hos HBO Nordic, og siden sist har også norske Netflix plukket opp første sesong av Pose. Serieskaper Ryan Murphy har tidligere stått bak seer-favorittene Nip/Tuck, Glee, American Horror Story og American Crime Story, men Pose er utvilsomt hans vakreste verk. Første sesong starter med et portrett av ballroom-miljøet i New York på slutten av 80-tallet.