Nyheter om American


FREDAGSJAS og et tilbakeblikk på karrieren med Petter Katastrofe ❤

Ny fredag, ny fredagsfjas! NÅ ER DET HELG! Spalten hvor våre favorittfjes brekker ned sitt favorittfjas. Denne uken er det litt ekstra kjut/trist/fint/skøy, fordi vi i tillegg går en siste tur ned Memory Lane med Petter Kristiansen alias Katastrofe. (På Petters Wikipedia står det til info: «Not to be confused with American rapper Katastrophe».

Cardi B vil bli politiker

Cardi B 4 President? Belcalis Marlenis Almanzar alias Cardi B avslører at hun drømmer om å bli politiker. Rapperens Twitter-tirade kom tilsynelatende ut av det blå. Men hvorfor søker Cardi plutselig denne karriereveien? Ideen skal ha blomstret mens 27-åringen så på krigsdokumentarer.

Magi er nøkkelen i Netflix’ skrekkelige nye serie Locke & Key

Tar opp kampen mot Disney+. Om bare noen uker slipper Netflix Locke & Key, en overnaturlig ungdomsserie basert på grafiske romaner av Joe Hill og Gabriel Rodriguez. Joe Hill har gjort stor suksess som tegneserieskaper, men er nok aller mest kjent for å være sønnen til forfatterparet Tabitha og Stephen King. Locke & Key følger en søskenflokk på tre. Faren er offer for et brutalt drap, og barna overtar huset hans i Massachusetts.

Skuespiller Harry Hains (27) er død

Skuespiller Harry Hains ble funnet død denne uken, ifølge familien. Dødsårsaken er ennå ikke kjent. Han har hatt flere mindre roller i kjente TV-serier som American Horror Story, The OA og The Deleted. Familien bekrefter i et Instagram-innlegg at det unge talentet slet med psykiske lidelser og rusproblemer. Melbourne-gutten flyttet til Los Angeles for å oppfylle drømmen sin som skuespiller. – Han ble bare 27 år og var full av potensiale.

Barack Obama lovpriser Fleabag – og internett tenker bare på én ting…

Obamas årlige topplister kommer med noen interessante tips. Barack avslører sine favorittfilmer fra 2019, men det er ikke dét som får nettet til å knise. Den tidligere presidenten deler nemlig også tips til serier som er «like kraftfulle som filmer». Next up are my favorite movies and TV shows of 2019. Of course, there’s also American Factory, a film from our own production company, Higher Ground, that was recently shortlisted for an Oscar.

Obama deler sine film- og seriefavoritter fra året som har gått

Det er for filmen «American Factory», som parets produksjonsselskap Higher Ground står bak i partnerskap med Netflix. Den ble vist i 2019, og Obama er ikke snauere enn at han tar den med på sin Twitter-liste over det snart utløpne årets beste filmer. LES OGSÅ: De mest leste konsertanmeldelsene i 2019. IndieWire beskriver ekspresidentens liste som «eklektisk», der den favner svært bredt – med tydelig styrer unna hypede filmer som «Joker» og Tarantinos «Once Upon a Time in Hollywood». Han har med både folkefavoritter som «Little Women» så vel som mer filmkjennerfilmer som «Diane» og «Ash Is Pure

Endelig! Se traileren til To All The Boys I’ve Loved Before 2

Førjulsgave fra Netflix! – Jeg lover å ikke knuse hjertet ditt…  Like før de fleste tar både helg og ferie ruller strømmegiganten ut traileren til en av neste års aller mest etterlengtede oppfølgere. Susan Johnson-regisserte To All The Boys I’ve Loved Before, basert på Jenny Hans bok ved samme navn, ble en gedigen suksess på tampen av 2018. Halvannet år etter er fortsettelsen allerede klar. Toeren har fått det enkle navnet To All The Boys P.S. I Still Love You, og er basert på boken P.S.

Billie Eilish hyller Greta Thunberg: – Hun baner vei

«Beæret over å bli sammenliknet med henne». Billie Eilish er nok mest kjent for musikken sin, men LA-jenta er heller ikke sky når det kommer til å fronte hva hun mener. 17-åringen lagde oppstuss da hun spilte på American Music Awards i en t-skjorte med slagordet «NO MUSIC ON A DEAD PLANET». Ett uttrykk mye brukt av musikk-kollektivet for klimahandling Music Declares Emergency. Nå tar Billie miljøaktivismen sin til nye høyder – på sin vanlige direkte måte. (Instagram/amas) NME kårer godjentas debut WHEN WE ALL FALL ASLEEP WHERE DO WE GO til årets album 2019.
Les mer om:

Elizabeth Banks’ neste film beskrives som en blanding av «American Psycho» og «Thelma and Louise»

Den kommende filmen, som inngår i filmselskapet Universals monsterunivers, kan skilte med et stort stjernenavn – både i regissørstolen og i hovedrollen: Nemlig «Charlie’s Angels»-aktuelle Elizabeth Banks. Det melder The Hollywood Reporter denne uken. LES OGSÅ: Ny Harrison Ford-trailer latterliggjøres på nett. Ifølge filmnettstedets skribent Borys Kit har kilder nær innspillingen beskrevet tonen i filmen som en blanding av «American Psycho» og «Thelma and Louise».

Se så mye livet til Billie Eilish har endret seg siden 2017

I 2018 slapp Vanity Fair en video hvor Billie Eilish svarer på de samme spørsmålene de stilte henne i 2017. Nå er 2019-utgaven av intervjuet her. Siden sist har hun rukket å bli en av verdens største popstjerner. 17-åringen – som spilte på by:Larm i Oslo i fjor (!) – vant to priser under nattens American Music Awards, blant annet for beste nye artist. Mange lurer trolig på hvor mye «bad guy»-stjernens liv har endret seg – igjen. Til og med Billie, som stort sett forholder seg nonchalant, virker litt freaka ut over hvor mye som har skjedd på noen år. (Instagram/billieelish) Spoiler: Nå har hun

Slo Michael Jackson-rekord

Taylor Swift (29) har vunnet rekordmange priser i American Music Awards (AMA).
Les mer om:

Post Malones AMA-tale forvirrer internett

Post Malone ga en nokså interessant takketale i natt. Den selverklærte rockestjernen vant pris under American Music Awards for beste rapalbum for sin tredje plate Hollywood’s Bleeding. (Selv om han ikke er en rapper.) Austin Richard Post innrømmer at han «ikke er så flink til å snakke foran folk». Det starter dog fint og genuint, med en helhjertet takk til fansen:  – Ord kan ikke beskrive hvor takknemlig jeg er for alt dere har vist meg. Tusen takk til fansen for all kjærlighet og støtte. Vi jobbet ræva av oss for dette, erklærer han. Koselig!

Ozzy Osbourne med overraskende comeback under nattens American Music Awards

Ozzy Osbourne, Post Malone og Travis Scott. Ikke tre navn man vanligvis hører nevnt i samme setning. Men i natt kunne verden endelig(?) få en fusjon av det beste fra Tons of Rock og Findings Festivals sine respektive program (om vi skal blande sammen de mest åpenbare scenene for disse artistene her til lands). LES OGSÅ: Rage Against the Machine til Skandinavia? De tre stjernene opptrådte under American Music Awards i Los Angeles med låta Take What You Want. Ifølge Rolling Stone er dette starten på et comeback for den tidligere Black Sabbath-vokalisten.
Les mer om:

Taylor Swift sendte en hilsen til Scooter Braun i natt

Taylor Swift viste hvem som er sjefen under nattens American Music Awards. I kjølvannet av Taylor Swift vs. Scooter Braun gikk det rykter om at Tay skulle adressere den episke krangelen under prisutdelingen i Los Angeles… Noe hun indirekte gjorde. Taylor åpnet sin AMA-opptreden med noen passende deler fra «The Man» fra hennes seneste album Lover.

Taylor Swift slo Michael Jackson-rekord

Natt til mandag fikk superstjernen hele seks priser under American Music Awards. Det betyr at hun har slått rekorden til kongen av pop.
Les mer om:

Billie Eilish spør barn: WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?

Det er ikke kjempelenge siden Billie Eilish Pirate Baird O’Connell selv var et barn. Los Angeles-jenta har allerede oppnådd mer enn de fleste artister kan drømme om, så man glemmer kanskje at hun fortsatt er mindreårig. Men Billie fyller altså ikke 18 før neste måned. Sangtekstene hennes er også av det dystre slaget, men det betyr ikke at Jimmy Kimmel & co ikke klarer å lage koselig content av det. Late Night-programlederen satte nemlig Billie Eilish i et rom med barn.
Les mer om:

Scooter Braun bryter stillheten etter seks måneders konflikt med Taylor Swift: – Det er hardt

I juni hamret Taylor Swift løs på Scooter Braun etter at han kjøpte hennes gamle label og dermed rettighetene til alle sangene fra hennes seks album fra 2006 til 2017. Scooter, som er manageren til Justin Bieber, Ariana Grande, Demi Lovato og 26 andre artister, har i etterkant fått kjørt seg på nettet fra Taylor og hennes støttespillere. Selv har han holdt tyst helt til nå. – Jeg har ikke snakket om dette på seks måneder.

Anmeldelse: Skin reddes av sterke skuespillere

Skin er ikke den type film man drar på kino for å kose seg med. I år vant den israelske filmskaperen Guy Nattiv (Mabel, Strangers) Oscar for kortfilmen med samme navn. Dette ga han midler via A24 til å gjennomføre sitt egentlige prosjekt; spillefilmversjonen basert på den virkelige historien om Bryon Widner. Skin skildrer et nynazistisk miljø i USA hvor vi hovedsakelig følger Bryon. Å bli kvitt nazistempelet er lettere sagt, enn gjort (A24) Med glattbarbert skalle og huden full av nazisymbol marsjerer Bryon stolt gjennom gatene og sprer rasehat.

Taylor Swift får synge sine gamle sanger likevel

Swift skal kåres til tiårets artist under American Music Awards søndag, og før helgen sa hun at hun ikke får lov til å fremføre sine gamle hitlåter fordi det er å regne som nyinnspilling. Scooter Braun kjøpte de såkalte masteropptakene til de seks første albumene til Taylor Swift, utgitt på Scott Borchettas plateselskap Big Machine, i sommer, et halvt år etter at Swift forlot selskapet og signerte med Universal. Siden har striden rast mellom partene. LES OGSÅ: Swift pusser fansen på sine motstandere. Nå sier Big Machine at de ikke har rett til å hindre Swift fra å opptre med sangene live.
Les mer om:

Taylor Swift får likevel opptre på American Music Awards

Tre dager etter at Taylor Swift tvitret i fortvilelse at hun nektes å fremføre gamle hits på stjernegallaen, kommer kontrabeskjed.
Les mer om:

Taylor Swift får likevel opptre på American Music Awards

Tre dager etter at Taylor Swift tvitret i fortvilelse at hun nektes å fremføre gamle hits på stjernegallaen, kommer kontrabeskjed.
Les mer om:

Taylor Swift får likevel opptre på American Music Awards

Tre dager etter at Taylor Swift tvitret i fortvilelse at hun nektes å fremføre gamle hits på stjernegallaen, kommer kontrabeskjed.
Les mer om:

Taylor Swift pusser fansen på sine to motstandere – «kan ha krysset etisk grense»

Swift skal kåres til tiårets artist under American Music Awards, og hevder hun ikke får lov til å fremføre sine gamle hitlåter fordi det er å regne som nyinnspilling. På Twitter, der hun har 85 millioner følgere, ba hun derfor torsdag ettermiddag fansen om hjelp til å «la Scott Borchetta og Scooter Braun få vite hva dere føler om dette». LES OGSÅ: Team Me til Oslo og Trondheim. Dermed kan Swift ha krysset en etisk grense, skriver The Verge: For allerede fredag var over et dusin såkalte Swifties i gang med såkalt «doxxing» – å finne og publisere privat informasjon, i dette tilfelle Braun og Bor