Nyheter om Alzheimer


Kan avdekke alzheimer 20 år før symptomene kommer

Forskere har funnet en ny metode for å diagnostisere alzheimer. Det er et veldig stort fremskritt, ifølge norsk ekspert.
Les mer om:

Alt Tom ønsker er å holde konas hender igjen: – Nå har vi en redusert risiko, og da burde vi kunne tillate mer

Tom Myhres kone bor på sykehjem, og har Alzheimer. Nå vil han at kommunen skal se på mulighetene for nærkontakt mellom beboere og pårørende.
Les mer om:

Negativ tenkning koblet til Alzheimer-risiko

Forskere ser sammenheng mellom lange perioder med mye negativ grubling og risiko for Alzheimer.
Les mer om:

Ahus-forsker på sporet av kur mot Alzheimer: – Målet er ikke at vi skal leve lenger, men at vi kan være friske helt til vi dør

Alder er den viktigste driveren til Alzheimer, konstaterer Evandro Fei Fang. Ahus-professorens banebrytende metodikk for å finne en kur mot sykdommen tar utgangspunkt i mitokondrier og kroppens eget søppelhåndteringssystem, og er allerede prisbelønt.
Les mer om:

– Hjernen er kanskje det organet som styrkes mest av å trene

Studier som har fulgt folk over lang tid, viser at de som er regelmessig er fysisk aktive kan halvere risikoen for å få Alzheimer. Hvorfor bruker ikke alle en så lett tilgjengelig medisin?
Les mer om:

Ny bildeteknologi avslører omfanget av tidlige Alzheimer-skader

Ved hjelp av PET-skanning har forskere vist at det er utbredt ødeleggelse av kontaktpunkter mellom hjerneceller, synapser, før symptomene på Alzheimer merkes.
Les mer om:

Liam Neeson i mørk rolle

Det er filmbransjebladet Variety som skriver om Neesons nye rolle. «Memory» skal regisseres av Martin Campbell, tidligere blant annet kjent for å ha trukket i regitrådene for Bond-filmene «Casino Royale» og «GoldenEye». LES OGSÅ: Koronaviruset stopper filmplaner. Neesons nye rollefigur vikler seg inn i en lei knipe i denne filmen, dersom vi skal tro Variety. Han skal spille en leiemorder som selv blir jaktet på.
Les mer om:

Tidenes mestvinnende NHL spiller Henri Richard er død

Det er en ruvende karakter som nå er er død i en alder av 84 år. Henri Richard har vunnet Stanley Cup hele 11 ganger. – Det er ingen som har opplevd mer suksess i verdens beste ishockey-liga, alt for Montreal Canadiens.

Enslige gir bort millionformuen til alzheimer-forskning

Alzheimer er katastrofalt. Er du i tillegg enslig, rammer sykdommen enda hardere, mener Ensliges landsforbund. Nå kan de ikke drive lenger, og donerer de singles millionformue til forskning.
Les mer om:

Moser får milliongave fra Ensliges landsforbund

Alzheimer er katastrofalt. Er du i tillegg enslig, rammer sykdommen enda hardere, mener Ensliges landsforbund. Nå kan de ikke drive lenger, og donerer de singles millionformue til forskning.
Les mer om:

Nå skal Moser forske på kur mot Alzheimer

Edvard og May-Britt Moser vet hvor i hjernen Alzheimers starter. Nå skal de lede et senter med mål om å finne en kur mot sykdommen.
Les mer om:

Anne-Cath. Vestlys vanskelige alderdom

Mistet seg selv til Alzheimer. Da flyttet hun hjem til sønnen Jo.
Les mer om:

LESARBREV: – Beste plassen er på Suldalsosen

Dersom ein skal tenkja på kor som er den beste plassen for folk med Alzheimer og demens-sjukdommar, så er den heilt klart beste plassen på Vinjar på Suldalsosen. Der er store gode område , slik at pasientane kan få vere ute, fritt og godt. Dei kan få frisk luft om dagane og få gå ut og inn.

Forskning: – Tau-protein kan forutsi hvordan hjernen vil rammes av Alzheimer

Forskere i USA har ved bruk av PET-skanning funnet sammenheng mellom spredning av proteinet tau i hjernen og utvikling av hjernesvinn ett til to år senere hos Alzheimer-pasienter. – Veldig spennende studie, sier UiO-professor.
Les mer om:

Hildegunn (59) fridde da Jannicke (54) fikk diagnosen

- Jeg ble helt nummen da legen ga henne diagnosen Alzheimer, sier Hildegunn.
Les mer om:

Da hun fikk Alzheimer, tok svigerinnen ansvar for boka hennes

«Jeg tar av meg hatten for Randi Kveine, for hennes arbeid med femte utgave av denne norske klassikeren.»
Les mer om:

Prisdryss for forskning på rus, psykiske lidelser og Alzheimer

Liv B. Fevang hedres for å skape håp hos psykisk syke pasienter og deres pårørende. Og rusforsker Sverre Nesvåg er «Årets forsker» ved Stavanger universitetssjukehus.

Bare forskning kan stanse alzheimer og demens!

Det foregår mye på forskningsfronten som gir håp om å knekke demenskoden. Men for å klare det, må det forskes mer.
Les mer om:

Pusterytmen kan ha sammenheng med Alzheimer

Pusten kan påvirke rensingen av hjernen, som kan ha betydning for sykdommer som Alzheimer og Parkinson.
Les mer om:

En sunn livsstil kan hemme Alzheimer

Et sunt levesett kan redusere faren for Alzheimer, også for dem som er genetisk disponert til å bli rammet, viser ny rapport.
Les mer om:

En sunn livsstil kan hemme Alzheimer

Et sunt levesett kan redusere faren for Alzheimer, også for dem som er genetisk disponert til å bli rammet, viser ny rapport.
Les mer om:

Thon på hjemmebane: - Hvis jeg slipper til, blir det bare rotete

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO/NORDRE AKER: Fredag ble Olav Thon (95, fyller 96 år i dag, 23. juni) og Sissel Berdal Haga (79) endelig ekteforlk, under en seremoni på Hotel Bristol, som var det første hotellet til eiendomskongen fra Hallingdal. - Dette viser at kjærligheten ikke har noen aldersgrense, sa ordfører Marianne Borgen, som viet de to.Nordre Aker Budstikke var tilstede under vielsen.

Avslører den triste grunnen til at Hal Ketchum har sluttet å turnere

– Dessverre lider Hal av alzheimer og demens, skriver kona Andrea i et innlegg på Ketchums Facebook-side. Der forteller hun at ektemannen har kjempet mot sykdommen «en tid nå». Den siste konserten til Ketchum var i oktober i fjor. LES OGSÅ: Ærespris til Aretha Franklin. – På grunn av kjærligheten til sine fans fortsatte han å opptre så lenge det var mulig. Demens er en utmattende og forvirrende sykdom, og nå er det på tide at Hal blir hjemme hos sine kjære.