Nyheter om Alternativ


Utidige skremsler og alternativ solidaritet

DEBATT: Å framstille dagens taxfree-ordning som en solidaritetsløsning slik talspersonen for Travel Retail Norway, Torstein Rudihagen, gjør i Aftenbladet 23. mars, er i overkant friskt.

Et billig, men OK alternativ

Ny Moto G5 Plus fra Lenovo gir mye mobiltelefon for pengene. Men også en litt sløv skjerm.
Les mer om:

Kan spare 800 millioner på alternativ E 39-trasé

Den nye E 39 gjennom Lindesnes skulle opprinnelig gå via en kjempebro like sør for Vigeland sentrum. Nå har Nye Veier sett på en alternativ indre trasé som kan spare dem for inntil 800 millioner kroner.

Tekniske problemer for hurtigbåten

Setter opp buss som alternativ transport.
Les mer om:

Kan spare 800 millioner på alternativ E 39-trasé

Den nye E 39 gjennom Lindesnes skulle opprinnelig gå via en kjempebro like sør for Vigeland sentrum. Nå har Nye Veier sett på en alternativ indre trasé som kan spare dem for inntil 800 millioner kroner.

Snur om bompenger

I forrige uke støttet Sortland Høyre en uttalelse som åpner for bompengefinansiering av utbedringer i Vesterålsgata. Nå snur de. – Vi ser i ettertid at vi allerede i formannskapsmøtet burde ha omformulert og levert en alternativ høringsuttalelse, og vil derfor sørge for at dette blir gjort til kommunestyret den 6. april, skriver gruppeleder Silvia Ovik i et innlegg på VOL.
Les mer om:

– Krever klart svar

SVs Edvin Eriksen er krystallklar: Dersom stappfulle skoler bruker korridor og garderobe til alternativ undervisning, er det uakseptabelt og et brudd på Opplæringsloven.
Les mer om:

— Gym i Hålå ikke et reelt alternativ

— Vi vet for lite om alternativet med gym i Hålå, og da blir det vanskelig å velge en slik løsning, sa ordfører Odd Stangeland (Ap) da formannskapet diskuterte romprogrammet for nye Eigerøy skole.

Verdal kan få én stor ungdomsskole på Ørmelen, og en enda større barneskole på Øra

FAU-ledere på Ørmelen og Verdalsøra kan leve med flere alternativ til skolestruktur så lenge det satses på skolen. Spørsmålet er om det beste alternativet er én skole for alle ungdomsskoleelevene i Verdal.
Les mer om:

Ola Borten Moe tror EØS-avtalen ryker

Nestleder Ola Borten Moe i Senterpartiet mener brexit vil tvinge fram et alternativ for Norge til EU-medlemskap og EØS-avtale.

Langt mellom ADACs brukbare

Den tyske bileierklubben ADAC har sett seg om etter familievennlige biler til under 35.000 euro og med det de kaller alternativ drivlinje. Dem var det langt mellom – de fant bare 15! Kun halvparten selges i Norge.
Les mer om:

Stiv politisk konstruksjon

Det er en grunn til at Audun Lysbakken stadig gjentar at regjeringsdeltakelse ikke er SVs eneste alternativ.

Billigste alternativ: 1,070 milliarder kr!

Prisen for bro til Hidra har passerer milliarden, og langt over det.Fylkesrådmannen mener at saken nå må legges død.
Les mer om:

- En ganske stor kabal som er lagt for å få det til å gå opp

Fredag har det vært en rekke kanselleringer, og det er satt opp alternativ transport med buss for hurtigbåt. Det skyldes at en av FosenNamsos Sjø sine båter er på verksted, men fra lørdag vil alle avgangene forhåpentligvis gå som normalt, forteller Grete Fuglem Tennås i rederiet.
Les mer om:

Lanserer potensiell familiefavoritt

Renault er tilbake i Molde. Salget har ennå ikke tatt helt av, men potensialet er stort. Den som er på jakt etter en familiefrakter XL har et lekkert alternativ i nye Grand Scenic.
Les mer om:

Vurderer to alternativ for flaumsikring

Er det flaumvoll mot Svelavatnet eller større utløp til elva som er beste løysinga for å flaumsikra Vikeså?
Les mer om:

Fiskerihamna kan bli framskunda

Liv Kari Eskeland (H) sa frå Høgre sitt landsmøte fredag at fiskerihamna i Hovlandshagen kan bli løfta fram i første del av Nasjonal transportplan (NTP) med ei alternativ finansieringsløysing.
Les mer om:

Her er Alfa Romeo Stelvio

Nå kommer nok en modell i Alfa Romeos offensiv som skal føre dem tilbake til gamle høyder. Stelvio er et nytt alternativ for dem som vurderer en SUV på øverste hylle.
Les mer om:

Færre bruker alternativ behandling

Færre nordmenn oppgir at de oppsøker og bruker alternativ behandling, ifølge en undersøkelse 
Les mer om:

Noen trikkestopp fra Rivieraen

NH Hotell i Nice er et godt alternativ både for turister og forretningsreisende, men mangler det lille ekstra.
Les mer om:

Fylkesmannen kritisk til Hjartøya-søknad

Ber AkvaFuture vurdere alternativ lokalisering for nytt lukket merd-anlegg.
Les mer om:

Staten vil ikke vurdere Utøya-naboenes forslag

Selv om staten har sagt seg villig til å vurdere et alternativ til Sørbråten som minnested for Utøya, vil de ikke vurdere naboenes forslag på nytt.
Les mer om:

Skattedirektoratet kan legge ned regionene

Må vurdere egen organisasjonsstruktur - et alternativ kan bli nedleggelse av regionene.

Åpner for å bygge ny skole i Stange

Arbeiderpartiets politiske tungvekter, Øyvind Hartvedt, åpner nå for å bygge en helt ny barneskole i Romedal for elever fra Åsbygda og Solvin samt Vallset som et alternativ. Romedal ungdomsskoles bygg kan bli solgt.

Fem ting du bør gjøre på Gran Canaria

Sola og varmen trekker frosne nordmenn til Gran Canaria. Men masseturismens mekka byr på langt mer enn Elvis-show og «norske» barer. Her er 5 alternativ til billig øl på beachen: