Nyheter om Alpint


Folk: Alpinist i toppjobb

Det er utfordrende å selge opplevelser på Svalbard i disse tider. Men det var også utfordrende å være født i 1971 og satse på alpint.
Les mer om:

Kristoffersen kjørte seg opp

Henrik Kristoffersen skuffet i førsteomgang, men kjørte seg opp fem plasser og ble nummer åtte i storslalåmrennet i Lenzerheide. Leif Kristian Nestvold-Haugen endte på plassen bak. Alexis Pinturault vant suverent foran Filip Zubcic og Mathieu Faivre. Med seieren i rennet Pinturault sikret han seg også sammenlagtkula i verdenscupen i alpint. Marco Odermatt, som kjempet om sammenlagtseieren i verdenscupen mot nettopp vinnende Pinturault, skuffet stort og ble nummer 11.

Dagens super-G-finaler er avlyst

Snøvær og tåke skapte problemer for arrangørene av verdenscupfinalen i alpint i Lenzerheide. Kvinnenes super-G skulle startet 09.30 og herrenes super-G-finale skulle etter planen startet 11.00. Nå er begge finalene avlyst. Det melder FIS sine hjemmesider. Blant mennene går dermed krytallkulen til den østerrikske VM-vinneren Vincent Kriechmayr.

Lysdahl ble beste norske i Åre

Kristin Lysdal kjørte inn til en 10.-plass i verdenscuprennet i slalåm i Åre fredag. Dermed ble hun også beste norske utøver. Petra Vlhová ledet før finaleomgangen og sikret seieren foran Katharina Liensberger og Mikaela Shiffrin. Kristina Riis-Johannessen kom på en 16.-plass. Kaja Norbye havnet på 44.-plass i 1. omgang, og fikk dermed ikke kjøre 2. omgang. Thea Louise Stjernesund kjørte ut. Vlhová overtok for øvrig ledelsen i verdenscupen alpint fra Lara Gut-Behrami før de fem siste rennene.
Les mer om:

Sølv til Monsen i junior-VM

Marte Monsen sikret seg sølvet i kvinnenes storslalåmrenn under junior-VM i alpint i Bulgaria tirsdag. Gullet gikk til svenske Hanna Aronsson Elfman. Monsen lå også på annenplass etter første omgang. Hun hadde da 0,31 sekunder å ta inn på Elfman.
Les mer om:

Topp ti i junior-VM

Marte Monsen kjørte ned til niendeplass i super-G under junior-VM i alpint mandag. Hun var 1,51 sekunder bak vinneren Lena Wechner fra Østerrike. Østerrike tapetserte seierspallen ved å ta samtlige medaljer. Magdalena Kappaurer var nærmest Wechner med 0,24 sekunder. Magdalena Egger tok bronsen. Anna Bryn Mørkeset var nest best av de norske på 16.-plass. Hun ble slått med 2,12 sekunder.

Pallen glapp for Kindem i junior-VM

Kaspar Kindem tok fjerdeplassen i slalåm under junior-VM i alpint i Bulgaria fredag. Amerikanske Benjamin Ritchie tok gullet. Kindem tok bronse i storslalåm og fjerdeplass i super-G tidligere i mesterskapet. Han var denne gangen bare 0,46 sekunder unna en ny bronse. Nordmannen kjørte seg opp fra sin åttendeplass etter første omgang. Ritchie ledet etter første omgang. Han var 0,48 sekunder foran sveitseren Fadri Janutin.
Les mer om:

Mannefallet i alpint: – Skadetallene er stabile

Norsk alpinsport er rammet av det reneste skademarerittet. Sjefslege ved Olympiatoppen, Roald Bahr, mener likevel at det ikke er uregelmessigheter i tallene.
Les mer om:

Legen anbefalte karrierestopp

Skadekrisen i norsk alpint vokser i omfang, og kneproblemene til Adrian Smiseth Sejersted kan være karrieretruende.
Les mer om:

Her avgjøres finalen i «Mesternes mester»: – Det er gøy å konkurrere igjen, men det er ikke som VM i alpint

Aksel Lund Svindal er vinner av «Mesternes mester» etter å ha slått Håvard Tvedten i en nervepinnene duell på en strand i Arendal.

Gratulerer til Sander! 19-åringen er tatt ut til World Cup!

Til helgen skal Aleksander - Sander - Steen Olsen fra Kjelsås IL starte i sitt første World Cup-renn i alpint.

Et gull for tålmodigheten

OM ALPINT: Vi har alle noe å lære av Sebastian Foss Solevågs lange vei mot toppen og et kjærkomment VM-gull.
Les mer om:

Koronasmitte på Norges hotell

Minst én servicemann på det kroatiske alpinlandslaget testet positivt for korona torsdag. Utøverne måtte teste seg i etterkant, men de testet negativt og fikk starte storslalåmen fredag. Det kroatiske laget bor på samme hotell som det norske laget under VM i alpint. – Det er jo ikke noe bra å ha det på samme hotell som oss. På en annen side har vi vært borti det tidligere i vinter, så vi har våre rutiner som er bra og vi får steppe opp enda litt ekstra nå, sier landslagssjef Steve Skavik om situasjonen. – Vi er ikke svært bekymret, men en blir jo litt engstelig likevel.

Ektemannen sa nei: Nektes VM

Irans landslagstrener i alpint, Samira Zargari, har blitt nektet av sin egen ektemann å reise til VM i alpint i Italia. Det bekrefter Zargari selv til Dagbladet. - Det er svært beklagelig at kvinner blir behandlet som barn.
Les mer om:

Jubel på tannlegekontoret da datteren tok VM-gull: – Jeg er helt skjelven i hånda, så bra at det bare er noen kontroller igjen

Kundene på tannlegekontoret måtte vente da datteren Thea Louise Stjernesund (24) kjørte om VM-gull i alpint. Da gullet var sikret ble det spontan kakefeiring for foreldrene Kaysa og Torkild.
Les mer om:

31 år lang VM-rekke på spill: – Vi klarer ikke engang å stille fullt lag

Nå er det teknikerne Norge må lene seg på om en 31 år lang medaljerekke ikke skal bli brutt i VM-sammenheng i alpint. Og det er flere gode kandidater å ta av.
Les mer om:

31 år lang VM-rekke på spill

Nå er det teknikerne Norge må lene seg på om en 31 år lang medaljerekke ikke skal bli brutt i VM-sammenheng i alpint. Og det er flere gode kandidater å ta av.
Les mer om:

VM i alpint, skiskyting, langrenn, kombinert og hopp: Dette skjer i dag

Her er alle VM-programmene dag for dag. 
Les mer om:

Alpin-legenden Inger Bjørnbakken er død

Inger Bjørnbakken er Norges eneste kvinnelige verdensmester i alpint. Nå er hun død. 
Les mer om:

Noregs einaste kvinnelege verdsmeister i alpint er død

Inger Bjørnbakken omkom i ein brann i heimen hennar laurdag, 87 år gamal.
Les mer om:

Alpint-legende Inger Bjørnbakken er død

Norges første og eneste kvinnelige verdensmester i alpint, Inger Bjørnbakken, er død. Hun ble 87 år.
Les mer om:

Historisk dårlig VM for fartsgutta

CORTINA/OSLO (VG) Det er første VM i alpint siden 1989 at Norge ikke tar en medalje i noen av fartsdisiplinene. Beste resultat ble en åttendeplass.
Les mer om:

Denne metalvokalisten kan vinne VM i alpint søndag

Slår de norske tilbake i utfor?
Les mer om: