Nyheter om Alpint


Saltvik Pedersen i aksjon 

I dag skal Jesper Saltvik Pedersen forsøke å gjøre som han gjorde under Paralympics i 2018, nemlig å gå helt til topps i storslalåm. Du ser konkurransen på NRK1 og du kan følge den her. I tillegg er det magasinprogram med reportasjer og høydepunkter klokken 21.50-22.00 på samme kanal. Alpint: 09.50: Storslalåm, 1. omgang, menn. Pedersen kjører ganske sent i konkurransen. Hans klasse (sittende) er sist ut. Marcus Grasto Nilsen kjører i klassen for stående.
Les mer om:

22 nye utøvere klare for Beijing-OL

Det er nå tatt ut de siste 22 utøverne til OL i Beijing. Den norske troppen besto fra før av 59 utøvere. Torsdag ble den utvidet med i hovedsak skihoppere og alpinister.

Alpinstjernen Kriechmayr har testet positivt

Fartsspesialist Vincent Kriechmayr har testet positivt på en koronaprøve, melder medier i Østerrike. Østerrikeren deltok ikke på tirsdagens utfortrening i Wengen. Ifølge Kleine Zeitung avventer den doble verdensmesteren nå resultatet av en PCR-test før han tar beslutningen om å delta i Wengen. Er den negativ, drar han til Wengen. Ifølge reglene må han delta på minst en av utfortreningene for å kunne delta i helgens renn.

Klæbo bikket millionen etter Tour-tittel – Kilde på norsk pengetopp

Johannes Høsflot Klæbo håvet inn over 750.000 kroner i løpet av Tour de Ski, men blir slått klart av alpinisten Aleksander Aamodt Kilde på FIS' pengeliste. Klæbo gikk inn 78.000 sveitserfranc på triumfferden i langrennstouren. Det tilsvarer 754.000 kroner. Sammenlagtseieren sto for 70 prosent av summen. Trønderen har hittil i vinter hentet 1,2 millioner kroner i pengepremier i verdenscupen. Det er godt over en halv million mer enn toer Aleksandr Bolsjunov på langrennsoversikten. Russeren tjente 445.000 kroner på deltakelsen i Tour de Ski.

Kranjska Gora overtar alpinrenn

For tredje år på rad overtar Kranjska Gora kvinnenes verdenscuprenn i alpint som egentlig var lagt til Maribor, opplyser FIS. Snøforholdene i Maribor tillater ikke renn, men Kranjska Gora har tatt over arrangøransvaret. Dermed skal det likevel kjøres storslalåm 8. og slalåm 9. januar.
Les mer om:

To verdenscuprenn i alpint avlyses

To verdenscuprenn i alpint for kvinner i Slovenia i januar har blitt avlyst som følge av værsituasjonen i landet. Alpinkvinnene skulle kjøre slalåm 8. januar og storslalåm 9. januar. Torsdag ble det klart at det er meldt for varmt vær i byen Maribor, Det er tredje år på rad at rennene i Maribor må avlyses. Også de to forrige årene har rennene blitt avlyst som følge av varme og snømangel. «Som følger av den nåværende situasjonen i traseen og den uheldige værmeldingen har løpene blitt avlyst», skriver FIS i en pressemelding. (NTB)
Les mer om:

Alpint: Sesongen over for Monsen

Alpinist Marte Monsen (21) er ute for resten av sesongen etter skaden hun pådro seg i et europacuprenn for to uker siden.
Les mer om:

Alpint: Olsen får sjansen i verdenscupen

Alpinisten Alexander Steen Olsen har kjørt glimrende i europacupen og belønnes med en plass i neste ukes verdenscuprenn i slalåm i Madonna.
Les mer om:

Alpint: Olsen får sjansen i verdenscupen

Alpinisten Alexander Steen Olsen har kjørt glimrende i europacupen og belønnes med en plass i neste ukes verdenscuprenn i slalåm i Madonna. 20-åringen Olsen har notert to topplasseringer i europacupen i slalåm de siste dagene. Han vant onsdagens renn i Obereggen og ble nummer to i Val di Fassa torsdag.
Les mer om:

Kilde og Mowinckel viste musklar

Aleksander Aamodt Kilde og Ragnhild Mowinckel viste torsdag musklar på trening før kommande helgs fartsrenn i verdscupen i alpint i Val Gardena. Torsdag var Kilde raskast av alle ned utforløypa i den italienske alpinmetropolen. De andre norske enda langt bak. Sterk var også Ragnhild Mowinckel på kvinnenes utfortrening i Val d'Isere. Molde-jenta dundra ned løypa til ein sterk andreplass, berre slått av italienske Sofia Goggia, som var i eiga klasse. 85 hundredelar skilde ned til Mowinckel. Alpinkvinnene skal køyre verdscuprenn i utfor fredag og super-G laurdag.

Debutant klar for verdenscupen

Alpinist Markus Nordgård Fossland (22) får sin verdenscupdebut i italienske Val Gardena helgen før jul. 22-åringen får prøve seg etter gode resultater i europacupen. – Tidligere har han slitt med skader, men i år virker kjøringen lovende med blant annet en pallplass og gode resultater i europacupen. I Val Gardena er han først og fremst med for å lære, sier sportssjef for alpint i Norges Skiforbund, Claus Johan Ryste. Disse kjører super-G og utfor i Val Gardena 17.–18.

Ennå usikkerhet rundt Davos-helg

Den sveitsiske arrangører jobber fremdeles med å sikre at utenlandske utøvere kan delta i verdenscuprennene i langrenn i Davos neste helg. Den siste utviklingen i koronapandemien har ført til at Sveits har innført en regel om ti dager karantene om du kommer fra land der omikron-varianten av covid-19 er påvist. Norge er et av landene, og i og med at verdenscupsirkuset er på Lillehammer denne helgen, vil ikke verdenscupen kunne bli arrangert om de ikke får unntak fra reglene. Fredag ble det klart at neste helgs verdenscuparrangement i alpint i St.

Mowinckel langt bak på trening

Ragnhild Mowinckel, som er eneste norske deltaker i helgens fartsrenn i alpint for kvinner, var langt bak de beste på første utfortrening i Lake Louise. Sofia Goggia fra Italia kjørte inn til bestetid tre tidels sekund foran slovenske Ilka Stuhec og 58 hundredeler foran sveitsiske Joana Hählen. Mowinckel startet som nummer fire, men måtte se den ene løperen etter den andre slå hennes tid. Hun var hele 3,60 sekunder bak Goggia. Det skal avvikles verdenscuprenn fredag og lørdag, mens det er super-G søndag.
Les mer om:

Her ser du alpint på TV vinteren 2021/22

VG har satt opp en fullstendig oversikt over alle alpinrennene denne sesongen med dato, tidspunkt og hvilken kanal du han se rennet på.
Les mer om:

Desse køyrer alpin verdscup

Desse er tekne ut til verdscupkonkurransane i alpint til helga: Menn i Lake Louise, Canada: Aleksander Aamodt Kilde, Kjetil Jansrud, Adrian Smiseth Sejersted, Henrik Røa. Herrane køyrer utfor fredag og laurdag, og dessutan super-G søndag, dei første fartskonkurransane i verdscupen denne sesongen. Kvinner i Killington, USA: Ragnhild Mowinckel (berre storslalåm), Kristin Lysdahl, Mina Fürst Holtmann, Thea L. Stjernesund, Maria Tviberg, Marte Monsen. Kvinnene køyrer storslalåm laurdag og slalåm søndag.

Braathen gnistret i alpincomebacket – klatret tolv plasser i Sölden

Lucas Braathen imponerte i finaleomgangen og suste ned til 7.-plass i storslalåmrennet i verdenscuppremieren i alpint. Marco Odermatt vant i Sölden.
Les mer om:

Lucas Braathen gnistret i alpincomebacket: – Rørende

Lucas Braathen suste ned til 7.-plass i storslalåmrennet i verdenscuppremieren i alpint. Etterpå var han rørt.
Les mer om:

Braathen gnistret i alpincomebacket – klatret tolv plasser i Sölden

Lucas Braathen imponerte i finaleomgangen og suste ned til 7.-plass i storslalåmrennet i verdenscuppremieren i alpint. Marco Odermatt vant i Sölden.
Les mer om:

Braathen gnistret i alpincomebacket – klatret tolv plasser i Sölden

Lucas Braathen imponerte i finaleomgangen og suste ned til 7.-plass i storslalåmrennet i verdenscuppremieren i alpint. Marco Odermatt vant i Sölden.
Les mer om:

Falt flere plasser i finaleomgangen

Lucas Braathen imponerte i finaleomgangen og suste ned til 7.-plass i storslalåmrennet i verdenscuppremieren i alpint. Henrik Kristoffersen skuffet etter å ha skaffet seg et brukbart utgangspunkt i den første omgangen.

Hvordan få mest mulig ut av sesongens gjenstående kamper

Uansett om du foretrekker Eliteserien, Premier League, Serie A eller noen annen sport enn fotball, er høsten og vinteren spekket full av spennende kamper. Med mørkere dager og kaldere kvelder passer det perfekt å tilbringe noen timer foran TV-skjermen. Og vi har noen tips til hvordan du kan få mest ut av sesongens gjenstående kamper. Utvid horisonten din De fleste av oss fokuserer kun på kampene til favorittlaget vårt, eller én spesifikk liga eller to. Men det finnes så mange sporter og klubber, så hvorfor ikke også sjekke ut noe nytt?

OL-utforen trues: – Sand og alpint er dårlig kombo

Stor oversikt: Her er ukens kamper i lokalfotballen
Les mer om:

OL-utforen trues: – Sand og alpint er dårlig kombo

Alpinbakkene i Shijinglong Ski Resort, som skal brukes under OL i Beijing i februar, ligger kun ti kilometer unna Gobi-ørkenen. Det kan skape store problemer for alpinistene.
Les mer om:

Skipresident Erik Røste og visepresident Eva Tine Riis-Johannessen gjenvalgt

Det var oppløp til dramatikk da Oslo skikrets stilte et benkeforslag mot visepresident Eva Tine Riis-Johannessen, men ellers var alt som før på Norges Skiforbunds digitale ting. Det er bare Sigrid Johanne Snuggerud fra Gjøvik skiklubb som er et nytt fjes i skistyret som ble valgt inn på lørdag. Les: Søkkrike på spillersalg Riis-Johannessen «overlevde» benkeforslaget og ble gjenvalgt med 55 mot 43 stemmer. «Tusen takk for tilliten, og tusen takk for gode diskusjoner. Vi har en viktig jobb foran oss.