Nyheter om Alpint


Kilde gjør storslalåm-comeback

Aleksander Aamodt Kilde (29) røper at han gjør comeback i storslalåm den kommende verdenscupsesongen i alpint.
Les mer om:

Kilde gjør storslalåm-comeback

Aleksander Aamodt Kilde (29) røper at han gjør comeback i storslalåm den kommende verdenscupsesongen i alpint.
Les mer om:

Kilde gjør storslalåm-comeback

Aleksander Aamodt Kilde (29) røper at han gjør comeback i storslalåm den kommende verdenscupsesongen i alpint.
Les mer om:

Kilde gjør comeback i storslalåm

Aleksander Aamodt Kilde (29) røper at han gjør comeback i storslalåm den kommende verdenscupsesongen i alpint. – Jeg kommer til å kjøre storslalåm, men ikke alle rennene. Jeg kommer til å kjøre noen renn, og jeg kommer til å være veldig påpasselig med å sørge for at jeg er klar til å vinne de fartsrennene jeg stiller opp i. Og så får storslalåm være en bonus, sier Kilde til NTB. Lommedalen-løperen gjorde en kanonsesong i fjor, og vant både super-G- og utforcupen sammenlagt. Han kom også på andreplass i sammenlagtcupen. Men alpinstjernen var ikke å se i storslalåmløypa sist sesong.
Les mer om:

Narvik fikk ikke VM i 2027: – Det var skuffende

Det ble Crans Montana (Sveits) som får arrangere VM i alpint i 2027.
Les mer om:

Narvik snytt for alpin-VM i 2027

Narviks kandidatur høstet mye skryt, men nådde ikke opp i kampen om å få arrangere VM i alpint i 2027. Allerede nå varsler Narvik 2027 at de vil søke igjen.
Les mer om:

Her får du med deg om Narvik tildeles VM i alpint

Vi sender direkte fra Folkets hus og avgjørelsen fra det internasjonale skiforbundet (FIS).
Les mer om:

– Vi er djevelsk spent!

Onsdag kveld skal det avgjøres om Narvik får VM i Alpint i 2027. De kjemper mot Soldeu (Andorra), Garmisch-Partenkirchen (Tyskland) og Crans Montana (Sveits).

Stakk av med 120.000 kroner: – Wow! Nå holdt jeg på å kjøre av veien

– Vi har ikke hatt penger til prosjektet, så dette betyr enormt mye for oss, sier Cecilie Wenger i Rælingen skiklubb alpint.
Les mer om:

En snarlig svensk skirevolusjon

Han vil fjerne super-G og arrangere verdenscuprenn i alpint i Dubai og Libanon. Men mest av alt vil Johan Eliasch bare ha total kontroll - og har allerede blitt sammenlignet med såvel Gianni Infantino som Donald Trump.

Tobias (11) og Sofia (9) fekk likevel teste alpint

– Eit heilt supert konsept.
Les mer om:

Kjell holdt på å dø, men har på utrolig vis kommet seg tilbake – det toppet seg i Valdres sist helg

Alpinveteranen Kjell Aurmo (79) fra Trysil avsluttet comebacksesongen etter skrekkfallet i desember 2020 på aller beste måte, da han tok to gull i NM Masters Alpint i Raudalen.
Les mer om:

Kalde netter og ihuga løypekjørere redder skientusiastenes aktivitetspåske

Sjøl om mildvær, vind og lite nedbør har gjort at også Valdres framstår vårlig har man fortsatt tilfredsstillende skiforhold for så vel langrenn som alpint i store deler av Valdres.
Les mer om:

Suverene «Sander» med nytt NM-show i alpint

Alexander Steen Olsen (20) satte igjen eliten på plass i tirsdagens slalåm i alpin-NM. Han fikk med seg Timon Haugan og Henrik Kristoffersen på pallen i Narvik.

Kraftig fall i seertall på vintersport

Etter at NRK mistet rettighetene til mye av den tradisjonelle vintersporten har seertallene falt kraftig. For alpint og langrenn er antall seere blitt halvert.
Les mer om:

4.-plass for Stjernesund og de norske i lagkonkurranse i Frankrike

Norge ble for lette mot Tyskland i blandet lagkonkurranse i parallellslalåm i verdenscupfinalen i alpint i franske Meribel. Dermed glapp pallplassen.

Alpint: Norsk 4.-plass i blandet lagkonkurranse i Frankrike

Norge ble for lette mot Tyskland i blandet lagkonkurranse i parallellslalåm i verdenscupfinalen i alpint i franske Meribel. Dermed glapp pallplassen. Tyskland slo Norge 3-1 i dueller i kamp om tredjeplassen. Thea Louise Stjernesund var overlegen i den første duellen mot tyskernes Antonia Kermer, men Fabian Wilkens Solheim var sjanseløs mot Julian Rauchfuss i duell nummer to.

Ingen pallplass på Kilde

Aleksander Aamodt Kilde falt utenfor pallen da Vincent Kriechmayr stakk av med seieren i super-G i Courchevel. Det ble nesten for Kilde onsdag også, også den gangen havnet Kriechmayr på topp. Kilde har likevel vært suveren i fartsøvelsene denne sesongen. Han har sikret både utfor- og super-G-kula. Lørdag og søndag avsluttes verdenscupen i alpint med storslalåm og slalåm i Meribel. Kilde har planer om å stille i lørdagens storslalåm.
Les mer om:

Odermatt tok sammenlagtkula

Sveitsiske Marco Odermatt kronet en fantastisk sesong med å sikre sammenlagtkula i alpint onsdag. Med tre renn igjen leder han med hele 359 poeng. Dette er første gang på 12 år at en sveitser vinner verdenscupen sammenlagt i alpint, skriver Reuters. Odermatt kom på 2.-plass i utforrennet i franske Courchevel onsdag.
Les mer om:

Kilde sikret verdenscupkula i utfor: – Mye følelser

Aleksander Aamodt Kilde (29) vant utforcupen i alpint sammenlagt. Den sikret han i franske Courchevel onsdag formiddag. – Man vet ikke hva man skal gjøre av seg når det er så mye følelser og så mye innblandet. Herre min hatt dette var helt fantastisk, det beste jeg har opplevd i karrieren, sier Kilde til Viaplay etter seieren. – Ai ai ai, sa sølv- og bronsevinneren fra OL i målområdet. Da gikk han inn til andreplass, 31 hundredeler bak ledende Beat Feuz.

McGrath tok sin første verdenscupseier: – Jeg gikk helt amok

Atle Lie McGrath (21) tok fullstendig av i målområdet etter å ha kjørt ned til sin første verdenscupseier i alpint. Han slo OL-vinneren Clément Noël med nesten tre tidels sekund.
Les mer om:

Alexander Steen Olsen vant også slalåm i junior-VM

Alexander Steen Olsen reiser hjem fra junior-VM alpint med to gull. Dagen etter at han vant storslalåm utklasset han konkurrentene i slalåm. Olsen ledet etter første omgang begge dager, men onsdag hadde han bare sju hundredels sekund til gode på svenske Fabian Ax Swartz. Da svensken kjørte inn til ledertid i finaleomgangen, virket det som nordmannen hadde en stor oppgave foran seg. I stedet kjørte han som 30. startende i omgangen ypperlig gjennom hele den oppkjørte løypa og økte til svensken hele tiden.
Les mer om:

Alexander Steen Olsen leder junior-VM

Dagen etter at han ble juniorverdensmester i storslalåm leder Alexander Steen Olsen slalåmrennet i junior-VM alpint etter første omgang. Svenske Fabian Ax Swartz ledet i mål da Olsen startet som nummer sju. Nordmannen lå bak svenskens passeringstider underveis i løypa, men var sju hundredeler foran i mål. Linus Witte fra Tyskland er på tredjeplass, 0,78 sekund bak lederen. (NTB)
Les mer om:

Alexander Steen Olsen ble juniorverdensmester: – Utrolig digg!

Alexander Steen Olsen var suveren i første omgang og forsvarte ledelsen på vei mot gull i storslalåm under junior-VM alpint i Canada.
Les mer om:

Alexander Steen Olsen vant junior-VM i storslalåm

Alexander Steen Olsen var suveren i første omgang og forsvarte ledelsen på vei mot gull i storslalåm under junior-VM alpint i Canada. Under vanskelige forhold kjørte han ned til sjuende beste tid i finaleomgangen og seiret seks tideler foran italienske Filippo Della Vite, som tok innpå ni hundredeler i finaleomgangen. Bronsen gikk til østerrikske Lukas Passrugger, som var første startende i finalen etter 30.-plass i første omgang. Han kjørte seg opp på pallen da han med en margin på 73 hundredeler leverte beste omgangstid. (NTB)
Les mer om: