Nyheter om Alpin


Historisk TV-avtale for paraidrett

En historisk TV-avtale mellom Norges skiforbund og NRK/TV 2 skal sendes på åpne kanaler. TV-seere over hele verden, kan nå benken seg ned for å se folkefesten fra Lillehamer i 2021. Det er fellesskapet for disiplinene langrenn, skisyting, alpint og snowboard er en del av den nye TV-avtalen hvor Norges skiforbund (NSF) har solgt TV-rettighetene for alle skirenn som arrangeres i Norge til NRK og TV2. Det bekrefter Norges skiforbund i en pressemelding. Direkte på TV i fjortendager Fra 7.

Klatrere hentet ned fra fjellhylle i Sogn

Tre klatrere i midten av 20-årene som gikk seg skårfast i fjellsiden ved Falketind i Sogn, ble natt til tirsdag hentet ned av en alpin redningsgruppe.
Les mer om:

Hovdens spisesteder topper tilskuddsliste i Agder: – Dekker under en tredel av tapet

Hovden Alpin Servering AS topper Skatteetatens tilskuddsliste i Agder for mars. Eier og styreleder Roger Hagel Sørli anslår at konsernet som driver skisenter og flere restauranter vil tape over 15 millioner på koronakrisen.
Les mer om:

- Har du lyst til å ha det kjekt på ski?

Ørsta Alpin ønsker å få fleire til å prøve sporten og startar no med skileik.
Les mer om:

Alpinus Telenorkarusell - Se bildeserie

I Tromsø Alpinpark ble mange barn samlet til alpin skiglede og gode bakkeforhold.
Les mer om:

Leserbrev: Ventetid på permanent alpinbakke?

Alpin skibakke for borna er vesentleg for deira trivnad og helse. Skitrekk og permanent plassering har LL på handlingsplanen sin for komande fire år (sjå SP for 19. desember 2019). Men prioritetane er uvisse.
Les mer om:

Heilomvending på tre månader

Det gamle kommunestyret i Vang vedtok 5. september den nye kommunedelplanen for Tyinkrysset. No ligg det an til reversering for den eine av dei åtte planane som vart oppheva, Tyinkrysset m/alpin.
Les mer om:

Petter Northug debuterer i kommentatorboksen på TV 2

Kommende helg er Petter Northug på plass i kommentatorboksen når TV 2 sender verdenscup i langrenn fra Davos. Hoppuka, Tour de Ski og alpint fra Adelboden og Wengen er blant høydepunktene på TV 2-kanalene i vinter. Sendingene fra Davos starter på TV 2 og TV 2 Sumo lørdag kl.11.30 med sprint prolog. Les: Mourinho overbevist om at verdens beste vil skjelve i buksene – Vi er høyt motiverte for en solid dose vintersport på TV 2s kanaler i vinter. Attraktive rettigheter i flere grener, et begeistret og engasjert publikum og et svært solid team som skal formidle det hele.

Stolheisen hadde 9000 turer i fjor – nå legges den ned: – Har gått ut på dato

– Vi har fått mye klager på heisen. Den går for tregt og er lite besøkt, sier styreleder i Raudalen Alpin AS, Atle Hovi.
Les mer om:

400 innom åpningshelga i Tusten(pluss)

Det var fullt hus i Tusten i sesongens første helgedag med alpin moro.
Les mer om:

Trym til topps i Standalrennet

I helga vart den 77. utgåva av Standalrennet arrangert. Trym Øye frå Ørsta alpin gjekk til topps i si årsklasse.
Les mer om:

Blir ny toppleder på Hovden

Siden 2010 har Ann-Torill Briksdal og ektemann drevet Hovden Fjellstoge. Nå bytter hun beite og blir daglig leder for Hovden Alpin AS.
Les mer om:

Sola tok overhand i alpinbakkane

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter eit vellykka påskerenn skjærtorsdag og både dag- og kveldskjøring langfredag heldt alpinsenteret på Stavtjørn stengt laurdag. Då skulle siste rest av snø måkast til for å prøva å få i stand løyper til dei to siste påskedagane. Det gjekk ikkje.

Topp stemning når siste rest av vinter blir brukt opp på Stavtjørn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er ikkje over før det er over, er mottoet på Stavtjørn. Rundt omkring elles i terrenget er våren langt framskriden. Men i alpinbakkane held kunstsnøen ennå stand.

Ariana til topps

Alpinistane i Ørsta Alpin har ikkje ligge på latsida i vinterferien.
Les mer om:

Hemsedal kåret til Norges beste 10 år på rad

I 10 år har Skiguiden i Dagens Næringsliv (DN) rangert Norges beste alpinanlegg. Hemsedal har vunnet kåringen hver gang. Skiguiden i DN trekker fram stor høydeforskjell, flott skikjøring i vakkert vinterlandskap og et godt utbygd barnetilbud. Helheten Hemsedal kan tilby er det ingen andre i Norge som kan hamle opp med, står det i DNs vurdering. Trysil kom på andreplass. Skiguiden i DN gis ut en gang i året og over 50 av landets alpinanlegg er testet.

I gang med å byggje Filefjell Alpin 4 – seks leilegheiter er seld allereie

Seljar for DNB eigedom i Bergen, Sveinung Minde, ser lyst på utviklinga i Filefjell- og Tyin-området. Dei aller fleste kundane hans kjem frå Vestlandet.

Pål sa opp jobben i Oslo for å satse i Vestfold: – Jeg ser virkelig et stort potensiale

– Marin Alpin er nært knyttet til Stavern og vår kystkultur siden etableringen i 1989. Nå skal vi tone ned fargenyansene litt, og lage fritidsklær som er litt mer klassiske men røffere for kvinner og menn.

Ørsta-jubel i Hemsedal

Mathea Stranden, Ørsta Alpin, gjekk heilt til topps i storslalåm under Donald Duck Winter Games. På plassen bak kom klubbvenninna Anny Våge Molvær.

Vart kretsmeister i Super-G

Strandafjellet synte seg frå si beste side då det i helga vart arrangert KM i Super-G og kretsrenn i superkombinasjon og storslalåm. Ei helg med mange renn, og ikkje minst mange gode resultat for Ørsta alpin sine alpinistar.
Les mer om:

Sejersted suste ned til sin første europacupseier

Adrian Smiseth Sejersted fra Stabæk Alpin tok onsdag sin første europacupseier da han vant utfor i italienske Sarntal.
Les mer om:

Med barn bak bardisken

Det bør være unødvendig å lære barna å sette sammen «sex on the beach virgin». Men i vinterferien skal barn bli bartendere på Hovden Alpin Lodge.
Les mer om:

Inviterer barn på bartenderkurs

I vinterferien inviteres barn mellom 6 og 14 år på kurs for å mikse alkoholfrie drinker på Hovden Alpin Lodge. Det faller ikke i god jord hos kommuneoverlege og Blå Kors-leder.
Les mer om:

Inviterer barn på bartenderkurs

I vinterferien inviteres barn mellom 6 og 14 år på kurs for å mikse alkoholfrie drinker på Hovden Alpin Lodge. Det faller ikke i god jord hos kommuneoverlege og Blå Kors-leder.
Les mer om:

Ørsta-alpinistane i rute

Sesongoppkøyringa for dei eldste alpinistane i Ørsta alpin byrja allereie i mai, med kretssamling på Galdhøpiggen Sommarskisenter for U14 og U16 klassene.
Les mer om: