Nyheter om Ali


Erna Solberg møtte fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali

Se pressekonferansen med statsminister Erna Solberg og fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali.

Se hvem som erstatter Macaulay Culkin i nye Home Alone

Home Alone med Macaulay Culkin er uten tvil en av verdens største julefilmer, som man kan se om og om og om og om og om igjen. Trenger vi en reboot? Det er lett å si nei, men la oss se hva Disney + får til. Streamingtjenesten, som åpnet i november, annonserte nye Home Alone allerede i sommer, men hovedrolleinnehaveren ble avslørt i natt. Macaulay Culkin spiller Kevin McCallister i originalen fra 1990. I 2020-versjonen er det 11 år gamle Archie Yates som blir etterlatt hjemme alene. Archie Yates får hovedrollen i den sjette Hjemme alene-filmen (Dave J Hogan/Getty) Briten skal – fornuftig nok –

Også viktig for oss at han lykkes

Det diskuteres om det var for tidlig å gi Nobels fredspris til Abiy Ahmed Ali. Men også for vår del av verden er det viktig at den etiopiske statsministeren lykkes.
Les mer om:

Dommerrangering for 2020-sesongen

NFFs dommerkomité har oppnevnt hoveddommere, assistentdommere og veiledere i Eliteserien, Toppserien, OBOS-ligaen, 1. divisjon kvinner og PostNord-ligaen for fotballsesongen 2020. Les: City nedlagt, nå skal Solskjær få United-spillerne til å fungere hele veien I fjor var det flere som la merke til at Premier League-dommer Bobby Madley (34) flyttet til Norge til sin kjæreste og han fikk da dømme kamper på i fjerdedivisjon her hjemme. Han har helt klart kvalifikasjonene i orden.

Uro ulmer i fredsprislandet

SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Les mer om:

Eigedom

Eidssjøen 14 B (Gnr 93, bnr 126) er overdrege for kr 3.100.000 frå Hove Katinka Joyce Ten og Peter Gabriel Tijhuis til Cecilie Gustavsen (04.11.2019) Del av Hegglandsveien 87 (Gnr 35, bnr 98) i Rennesøy kommune er overdrege frå Terje Sætrevik til Anne Tranberg Sætrevik (01.11.2019) Overdraginga omfattar også del av Breiastøldalen 1 (Gnr 4, bnr 59) i Suldal kommune Øysteinslandsveien 255 (Gnr 225, bnr 7) i Lyngdal kommune er overdrege frå Arne Bjørknes til Esther Martha Rud Bjørknes (05.11.2019) Overdraginga omfattar

Støtter etablering

Det regionale næringsfondet for Østregionen tildeler Ali Ahmad Safari et tilskudd på 10.000 kroner til etablering av vaskefirma.
Les mer om:

Muslimsk leder i Agder vil forby koran-brenning

Det bør innføres forbud mot å brenne Koranen på Torvet eller andre offentlige steder, og settingen bør alltid diskuteres. Det mener Akmal Ali, imam og leder for Muslimsk union i Agder.
Les mer om:

Der ondskapes krefter råder. Selv ikke i flyktningeleiren er det trygt

Ali Husain forteller om ulevelig kår i syrisk flyktningleir. I forrige uke ble en leir bombet og 30 mennesker drept. – Lever vi virkelig i en sivilisert verden?
Les mer om:

Cristiano Ronaldos fullstendig vanvittige statistikk

Det finnes faktisk fortsatt noen som mener Cristiano Ronaldo ikke er spesielt god, men bare har «flaks» og at han på dårligere lag ville vært en spiller ingen ville snakket om.  Vel tallenes tale er krystallklar.

Irans leder forsvarer økte bensinpriser

Irans øverste leder Ali Khamenei forsvarer beslutningen om å øke bensinprisene med 50 prosent. Kraftige demonstrasjoner brøt ut som følge av prisøkningen.
Les mer om:

Frisøren Ali klipper hjemløse gratis før jul

Frisøren Ali Zaki (29) vil at alle skal føle seg litt bedre i desember.
Les mer om:

Familie på seks mistet alt i brannen: - Det var et sjokk. Grusomt

Da boligen i Kanalveien begynte å brenne lørdag, måtte 13-åringen som var alene hjemme flykte barbeint ut. Tilbake står mamma Arkan Uberd Naser Ali og hennes fire barn uten annet enn klærne de hadde på seg.
Les mer om:

USA med nye sanksjoner mot Iran – rammer lederens innerste sirkel

USA har innført nye sanksjoner mot Iran på 40-årsdagen for stormingen av USAs ambassade i Teheran. De rammer blant annet ayatolla Ali Khameneis innerste sirkel.
Les mer om:

40 år sidan storminga av USAs ambassade – ayatollaen i Teheran er like steil

Dagen før 40-årsdagen for storminga av den amerikanske ambassaden i Teheran, stengjer ayatolla Ali Khamenei døra for forhandlingar med erkefienden USA.
Les mer om:

Premieredatoen til Spider-Man: Into the Spider-Verse 2 er klar

Oppfølgeren til Spider-Man: Into the Spider-Verse har fått premieredato. Fortsettelsen til Oscar-vinneren, som spilte inn 3,45 milliarder kroner (!) på kino, er klar 8. april 2022. Jada, det er lenge til.

Abdi (25) avvæpnet knivdesperado på byen i Tromsø

Abdi Yousef Ali skulle bare hente mobilen han hadde glemt på Huken Brygg, da han havnet midt i knivdramaet.
Les mer om:

Han syr alt fra bunader til båtkalesjer - Endelig kan jeg flytte systuen til kjøpesenteret

SKIEN: I fem år har syriske Ali Alahmas (53) reparert og sydd klær i Siljan. Snart flytter skredderen systua til Herkules.- Jeg er veldig takknemlig.
Les mer om:

En arabisk kopp kaffe – en invitasjon til å snakke om noe viktig

Ali Husain: – Har du noen gang smakt en arabisk kopp kaffe med kardemomme? Kan vi ta en kopp kaffe sammen denne kvelden? Som arabere er dette vår måte når vi ønsker å invitere noen til et møte der vi snakker om noe viktig. Det er en del av kulturen.
Les mer om:

Sarfaraz Ahmed sparket som Pakistan-kaptein

Pakistan har plyndret Sarfaraz Ahmed som sin test- og Twenty20-kaptein på grunn av et «synlig tap av form og selvtillit». Sarafarz blir erstattet som testkaptein av batman Azhar Ali mens kollega Babar Azam vil ta over i T20-s. Les: Mandzukic ute av Juventus A Sarfaraz Ahmed appreciation tweet: – As captain, his side defeated India to win the U19 World Cup. – As captain, he took us from 7th to 1st in T20. – As captain, he led a struggling young side to victory in the ICC Champions Trophy. Sir, we thank you for your service.

Rømte da IS ville drepe alle journalister

Tre av journalist Ali Hayder Jumaahs kollegaer ble drept av Al Qaida. Men det var først da IS kom til Mosul det ble virkelig ille.
Les mer om:

Ber den etiopiske presidenten tenke på folket i Eritrea

Bitsuamlak Habte Mehari fra Eritrea har blandede følelser over at Nobels fredspris gikk til Etiopias president Abiy Ahmed Ali. Mens han lever trygt på Bryne, har han familie som fremdeles bor i det totalitære regimet i Eritrea, Etiopias naboland.
Les mer om:

Ber den etiopiske statsministeren tenke på folket i Eritrea

Bitsuamlak Habte Mehari fra Eritrea har blandede følelser over at Nobels fredspris gikk til Etiopias statsminister Abiy Ahmed Ali. Mens han lever trygt på Bryne, har han familie som fremdeles bor i det totalitære regimet i Eritrea, Etiopias naboland.

Min vei til Fredrikstad, denne fantastiske byen som kan være forbilde for andre

TV-journalisten Ali Hussain måtte forlate Syria fordi han ikke kunne lyve om hva som skjedde i landet. Her forteller han om reisen som gikk via Istanbul og Herøy til Fredrikstad, og om den store drømmen som gikk i oppfyllelse i Norge.

FFK-rekruttene med viktig seier i toppkampen

(Sprint/Jeløy- FFK2 1-3) Anas Farah Ali, Tim Nilsen og John Philip Koko sørget for en meget viktig trepoenger for FFK-rekruttene.
Les mer om: