Nyheter om Alder


Fjåge Anna i Våge

Me har møtt den fjåge 23 åringen heime i hennar barndomsparadis Våge ved Suldalsvatnet. Sjølv på ein ruskjen og våt ettervinterdag kan naturen ta pusten frå ein. Mektige fjell passar godt på generasjonstunet som ligg trygt inne i vika. Våge – Kva Våge betyr for meg? Oi, det var litt av eit spørsmål! Slik opnar samtalen då me har innlosjert oss i «Loftet» hennar. Blikket hennar søkjer ut det småruta glaset i det gamle folgehuset på garden.

Kay er viden kjent for tapasen, men det er noe annet han heller ville vært kjent for

SKIEN: Popstjernetoget har nok gått, sier Kay Kittelsen, som både driver Mathuset og spiller i El Kayenne. I en alder av 50 år har han rukket å bli ihuga laksefisker, god businessmann og solid musiker med låter på Spotify.

Real Madrid-legende Goyo Benito er død

Goyo Benito vant seks mesterskap i sine 13 sesonger i kongens klubb. – Real Madrid måtte ta farvel med et av klubbens store ikoner. I en alder av 73 år måtte den tidligere forsvareren Goyo Benito gi opp sin årelange kamp mot Alzheimers sykdom. Les: Tidligere VIF-spiller hentes til Champions League-klubb Goyo Benito perteneció a la generación de futbolistas que tomó el relevo del Real Madrid yeyé. Jugó 420 partidos oficiales con el Real Madrid y fue internacional con España en 22 ocasiones. #RealMadrid pic.twitter.com/5sl3GmLksI — Real Madrid C.F.

Manchester United søler bort en unik mulighet

Det kan ofte virke som de store talentene i fotballens verden er redde for å ikke rekke «suksesstoget» før de har nådd 19, 23, eller 25-års alder. I Premier League diskuteres det for tiden om hva United bør gjøre med stortalentet Dean Henderson, han har jo tross alt passert 23. Henderson har spilt kanonbra denne sesongen hos Sheffield United og har fått flere toppklubber rundt om i Europa til å bli interessert i Englands neste landslagskeeper.

Ny studie: Viser hvor stor faktor alder er hos alvorlig coronasyke

Risikoen for å bli alvorlig coronasyk stiger markant for middelaldrende og eldre, ifølge ny studie.
Les mer om:

Spørsmål til fylkeslegen

Siden virus inntok landet har vi hørt at vi skal gjøre alt vi for å spare livet til de som har svekket helse og høy alder. Vi kan isolere oss, handle det mest nødvendige og bli inne som det største prøvelse for mange.
Les mer om:

Ny studie: Viser hvor stor faktor alder er hos alvorlig coronasyke

Risikoen for å bli alvorlig coronasyk stiger markant for middelaldrende og eldre, ifølge ny studie.
Les mer om:

Jahr: Beklagelig med to nye tilfeller. Men de er ikke så syke at de vurderes innlagt på smitteavdelingen i Vang eller på sykehus

Kommuneoverlege Per Einar Jahr ønsker ikke å gi noen opplysninger om de to nye smittedes alder eller kjønn eller profesjon. Men opplyser at de to ikke har så alvorlige symptomer at de vurderes innlagt.
Les mer om:

Supertalent klar til å ta neste steg hos Stabæk

Det kan være greit å lære seg navnet til 17 år gamle Kaloyan Kalin Kostadinov. Han spiller for OBOS-Liga klubben Sandenes Ulf som er stolte over å kunne «levere» han over til Stabæk til høsten. Det melder Sandnes Ulf daglig leder Tom Erik Espedal har følgende kommentar på egne sider: «Dette er nok et bevis på at jobben vi gjør i utviklingsavdelingen blir lagt merke til. Selv med små ressurser er det mulig å utvikle talenter til det høyeste nivå i Norge.

Vil sette rekord for å hente verdens beste keeper

Den tyske storklubben Bayern München har som vane å ha verdens beste keeper. Deres førstekeeper Manuel Neuer er 34 år og har i perioder hatt skadeproblemer og varierende form. – De kan ikke planlegge med at Neuer på samme måte som den 42 år gamle keeperlegenden Gianluigi Buffon er en evighetsmaskin så arbeidet med en å skaffe»ny verdens beste keeper» har startet. Bayern München er enige med Sporten.com om at de ikke finner «verdens beste» i England, men i Spania.

ESPN: Manchester United klar med bud på Juventus-spiller!

Denne vekket oss. For det første at det kommer fra ESPN, for det andre at dreier det seg om en spiller United allerede har jaktet. Matthijs de Ligt. Det er ESPNs kilde som hevder at Solskjær og gjengen er klar for å by på nederlenderen hvis Juventus åpner opp for det. De Ligt ble ble hentet fra Ajax forrige sommer for rundt 870 millioner kroner (dagens kronekurs), men det nederlandske stjerneskuddet har fortsatt tilgode å overbevise manager Maurizio Sarri.

Liverpool-ryktet vi umulig kan tro på

En klubb som Liverpool jobber kontinuerlig med å speide etter talenter og posisjonere seg overfor ulike spillere i de fem største ligaene. Ingenting nytt der, men når ryktet om en potensiell Liverpool-overgang for Ousmane Dembele fortsetter å rulle også denne uken, blir vi skeptiske. For hva skal Jürgen Klopp men en spillertype som Dembele? Det er spanske Diario Sport som hevder at Jürgen Klopp har pekt på 22-åringen og sagt: «Han vil jeg ha». At Dembele er en potensiell storstjerne på banen er det ikke tvil om.

Tyske Bild: Dortmund har tatt innersvingen på United

Jude Bellingham har vokst seg for stor for Birmingham i en alder av 16 år. Høres helt sykt ut, men når du har etablert deg på et stabilt nivå i Championship som «sweet sixteen», da får du ikke fred fra toppklubbene. Manchester United har fulgt midtbanespilleren de siste månedene og fikk invitert tenåringen med familie til treningsfeltet på Carrington for en omvisning rett før viruset gjorde dette umulig. Les: Mandag kom gladmeldingen til Solskjær og United-supporterne Utsiktene for at Bellingham skal bli overtalt av United er derfor store.

Lege meiner at ingen bør dra hit

Høg alder på fastbuande og lang veg til sjukehus, gjer at kommunelegen åtvarar folk om å besøke Ona og Sandøy. Han er redd for at det skal kome koronasmitte der.
Les mer om:

Derfor hemmeligholder sykehuset kjønn og alder på dem som dør av korona

SKIEN: – Det er rett og slett av hensyn til personvernet. Så enkelt og for mange så vanskelig, sier kommunikasjonssjef Lars Kittilsen ved Sykehuset Telemark.

Dette kan ikke bety annet enn at Harry Kane er ferdig hos Tottenham

Ingenting er avgjort i disse virustider, men når en av Englands største fotballprofiler selv går ut med meldingen om at han ikke vet om han blir hos Spurs, da er han for oss ferdig hos London-klubben. Kanskje litt bombastisk tolkning av Kanes uttalelser, men når han ordlegger seg på denne måten, jobbes det trolig mentalt allerede med en vei videre utenfor London. Hør selv og vurder, da han fikk spørsmålet av Jamie Redknapp hos Sky Sports om han fortsetter hos Tottenham. Les: Liverpools eiere sultne på flere klubber Det er en av tingene jeg ikke kan si ja, eller nei til.

Antoine Griezmann krav gir Manchester United noe å tygge på

Barcelona-spissen Antoine Griezmann ville bare være interessert i en overgang til Manchester United hvis Paul Pogba ble værende i klubben. Barcelona som holder på med garasjesalg om dagen vil gjerne ha 100 millioner euro for franskmannen.

Svahn hoppet ut vinduet for å trene

I gårsdagens «Skavlan» forteller den svenske sprintyndlingen Linn Svahn at hun var svært ivrig på å trene. I en alder av 20 år vant Svahn årets sprintcup. I intervjuet gjengitt av Aftonbladet forteller hun at hun som ung løper på skigymnas gikk over «grensen» flere ganger og ble advart. De rundt henne ønsket at hun skulle hvile i en periode hun var overtrent. Det hindret henne likevel ikke. På kveldstid hoppet hun bare ut gjennom vinduet for å smugtrene. – Jeg forsøkte å fortrenge det. Tenke at det går over på en uke, at jeg behøver å ligge på sofaen og se på serier.
Les mer om:

Bekreftet: United signert med angrepsspilleren som har levert varene

Forrige sommer kom tenåringen Dillon Hoogewerf til United fra Ajax. Nå signerer klubben med 17 åringen og legger fotballverdenen åpen for angrepsspilleren. For Solskjær har vist hvilke muligheter de unge talentene har på førstelaget. Alder skal ikke være noen hindring på Old Trafford. Les: Helt rått: Fire Bundesliga-klubber redder ligaen I løpet av det siste året har gutten med det kule Harry Potter-inspirerte navnet markert seg som en av nøkkelspillerne på U18-laget til United, som skaffet seg plass i FA Youth Cup semifinalen for første gang på åtte år.

Personlig genistrek å forlate Liverpool

Han har blitt kalt grisk og verre ting etter at han valgte bort Anfield for Manchester City. Den tidligere Liverpool-manageren mener valget var gjennomtenkt og riktig. Ikke ofte vi hører en manager forsvare spillere som melder overgang til fotballfienden, men Brendan Rodgers har fått ting på avstand siden 2015. Overgangen til City på rundt 630 millioner kroner slo alle rekorder for engelske spillere.

Slik finner du et lån til fotballreisen

Er du en av de mange tusen nordmenn som elsker fotball? Da står sikkert en fotballreise høyt oppe på ønskelisten. Visste du at hvert eneste år reiser nesten 100 000 nordmenn til Storbritannia for å se fotball? Det skyldes antagelig at britisk fotball er veldig populært her hjemme, og mange nordmenn har et britisk lag som sin favoritt. Dog er det også mange som reiser til Spania, Tyskland og Italia for å få med seg berømte lag og like berømte spillere. Finansiering av turen Det er ikke til å komme forbi at en fotballtur koster penger.

Suldal treng fleire frivillige hjelparar

Dugnadsånda lever likevel i beste vel- gåande i Suldal også. Både frivillige og butikkane i kommunen kjem med varer til dei som ikkje kan, eller vågar å gå ut i desse korona-tider. Ignjatic har hendene fulle med å koordinera og administrera alt som skjer i samband med korona-situasjonen. – Sjå deg rundt – Det er først og fremst eldre som er i risikogruppa på grunn av alder, og menneske med sjukdommar som treng ein del praktisk hjelp nå. Det kan dreia seg om handling og henting av medisinar.

Helseminister Høie vil ikke sette aldersgrense for behandling

Bent Høie (H) forsikrer at helsevesenet ikke vil ta beslutninger om intensivbehandling av coronapasienter ut fra alder alene: – Det har vi ikke gjort til nå, og det vil vi ikke gjøre fremover.
Les mer om:

Faktisk.no: Hva betyr alder for om man får helsehjelp i en koronakrise?

Mange ble rasende da nyheten kom om at eldre over 60 visstnok skulle nedprioriteres av helsemyndighetene. Men hvordan prioriterer helsevesenet egentlig?
Les mer om:

Haaland og Sancho verdt 3,7 milliarder kroner

Vi har respekt for sveitserne når det gjelder penger og tall.