Nyheter om Alaska


Shannon skulle på do – ble bitt i rumpa

Shannon Stevens ante fred og ingen fare da hun skulle gjøre sitt fornødne på en utedo i Alaska i USA. Plutselig kjente hun et bitt.
Les mer om:

Høyreekstrem leder av kongressopptøyene pågrepet

Høyreradikale Tim Gionet, som kaller seg Baked Alaska, er pågrepet av FBI i Houston i Texas for sin rolle under angrepet på Kongressen i forrige uke.
Les mer om:

Sykepleier i Alaska fikk allergisk reaksjon etter å ha tatt Pfizer-vaksinen

En sykepleier i den amerikanske delstaten Alaska har fått en alvorlig allergisk reaksjon etter å ha blitt vaksinert med Pfizers vaksine mot covid-19.
Les mer om:

Wærner dropper Iditarod

Hundekjøreren Thomas Wærner har bestemt seg for ikke å forsvare seieren i Iditarod 2020. Han vant løpet i mars, men nå er restriksjonene blitt så mange at han ikke får hundespannet til Alaska i 2021. – Det satt langt inne å ta avgjørelsen. Jeg klarer ikke å forberede meg som jeg skal, sier Wærner til NRK. Han innrømmer at det er bittert ikke å kunne forsvare seieren. Nå er målet hans å vinne både Femundsløpet og Finnmarksløpet denne sesongen.
Les mer om:

Passasjerfly krasjet med bjørn etter landing

Et passasjerfly krasjet med en brunbjørn etter landing i Yakutat i den amerikanske delstaten Alaska lørdag.
Les mer om:

Trump vinner Alaska

President Donald Trump vinner Alaska med sine tre valgmenn, melder CNN.

Trump vinner Alaska

USAs president Donald Trump går seirende ut i delstaten Alaska, og får ytterligere tre valgmenn. Men fire nye Trump-år er fremdeles en matematisk umulighet hvis valgresultatene blir stående.

Forskere kan ha funnet svaret på gåtefulle vulkaner

To amerikanske forskere mener en forsvunnet havbunnsplate er nøkkelen til vulkangåten i Canada og Alaska.
Les mer om:

Stort jordskjelv utenfor Alaska ga små tsunamibølger

Et jordskjelv med 7,5 styrke utenfor øygruppen Aleutene i Alaska utløste mandag et tsunamivarsel, men ingen større bølger eller ødeleggelser, sier myndighetene.
Les mer om:

Tsunamivarsel utenfor Alaska

Det er sendt ut tsunamivarsel etter et kraftig jordskjelv sør for øygruppen Aleutene i Alaska mandag.
Les mer om:

Drept av grizzly

Det er første gang i historien det skjer, i parken i Alaska.
Les mer om:

Sjøisen i Beringhavet på rekordlavt nivå

For andre år på rad er det uvanlig lite sjøis i Beringhavet utenfor Alaska, ifølge klimaforskere.
Les mer om:

Rockefeller-sjefen: – Folk er virkelig sultefôret på livemusikk

– Etter å ha holdt stengt i flere måneder har det vært utrolig deilig å se liv på scenen og i salen igjen, om enn ikke i samme skala som før.

Spontaneous er komedien om eksploderende tenåringer

Spontaneous er ikke som alle andre high school-komedier. For å si det mildt. Skolen vi følger får nemlig et helt unikt problem: Studenter eksploderer ut av det blå. Problemet er langt fra lettbeint, men filmen kategoriseres likevel innen sjangeren komedie.  For hva kan man egentlig gjøre når man vet at hvert øyeblikk kan være ditt siste? Duoen Dylan og Mara velger å gjøre det beste ut av situasjonen. I de to unge hovedrollene ser vi australske Katherine Langford (13 Reasons Why, Love, Simon) og Words on Bathroom Walls-aktuelle Charlie Plummer (Looking For Alaska, Boardwalk Empire). Spoiler: De
Les mer om:

Words on Bathroom Walls: En schizofren kjærlighetshistorie

I Words on Bathroom Walls møter vi Adam Petrazelli, en litt annerledes gutt. Og da mener vi ikke «han føler seg utenfor fordi han ikke driver med sport»-annerledes, Adam er nemlig skrudd sammen på en måte flertallet ikke kan kjenne seg igjen i. High school-studenten har nemlig diagnosen schizofreni. Ikke bare hører Adam stemmer, han ser og prater med dem også, og sliter med å skille virkeligheten fra fantasien.  Den psykiske lidelsen gjør ham utsatt for grov mobbing, og etter å ha blitt utvist fra skolen starter han på nytt et sted hvor ingen kjenner fortiden hans. Der møter han Maya, en nysgj

Trump tillater oljeboring i arktisk naturreservat

USA tillater oljeboring i deler av viltreservatet Arctic National Wildlife Refuge i nordlige Alaska.
Les mer om:

Trump tillater oljeboring i arktisk naturreservat

USA tillater oljeboring i deler av viltreservatet Arctic National Wildlife Refuge i nordlige Alaska.
Les mer om:

Her blir veteranflyet fraktet over riksveien

Det tok 20 timer å fly det gamle Braathens-flyet fra Alaska til Sola, men det å få det et par hundre meter fra flyplassen til flymuseet var den virkelig tidkrevende operasjonen.
Les mer om:

Vulkanutbrudd i Alaska kan ha gitt dramatiske værendringer i Romerriket

Vulkanens utbrudd pumpet så mye røyk og aske ut i atmosfæren, at det kan ha endret klimaet – noe som bidro til de store omveltningene i Romerriket, mener forskere bak ny studie.
Les mer om:

Tsunamivarsel etter kraftig jordskjelv i Alaska

Det er sendt ut tsunamivarsel etter et jordskjelv med styrke 7,8 utenfor kysten av Alaska, opplyser USAs jordskjelvsenter.
Les mer om:

Tsunamivarsel avblåst etter kraftig jordskjelv i Alaska

Tsunamivarselet som ble sendt ut etter et jordskjelv med styrke 7,8 utenfor kysten av Alaska, er avblåst, opplyser USAs tsunamivarslingssenter.
Les mer om:

Mugisho og Willy: – Vi er brutalt ærlige i denne låta og videoen

Mugisho Nhonzi serverer sterk kost. Ung ringrev? Mugisho har allerede mye erfaring i musikkbransjen. På CV-en har han blant annet bandet 7 Days in Alaska og opptreden på VG-lista topp 20 som soloartist.

Artistene i kø når Rockefeller åpner dørene igjen

Roar Gulbrandsen, daglig leder hos Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene, sier de i første omgang åpner opp for en kapasitet på 200 publikummere. – På grunn av innreiserestriksjonene vil programmet i høst naturlig nok domineres av norske artister.

– Lettare å få flyet heim frå Alaska enn over flyplassvegen

SOLA (NRK): Veteranflyet brukte om lag tjue timar på turen frå Alaska til Sola. Jobben med å flytta flyet frå flyplassen til museet kjem til å ta mykje lengre tid.
Les mer om:

Jonas Alaska hedrer barndomshelten som døde av overdose

Jonas Alaska har siden barndommen vært lidenskapelig opptatt av skateboard. Han er aktiv skater selv, og en stor tilhenger av fellesskapet og ikke minst musikken som er assosiert med denne kulturen.
Les mer om: