Nyheter om AL


Odion Ighalo vender tilbake til Premier League om noen dager

Den nigerianske spissen Odion Ighalo, som vi er forpliktet ved lov å skrive at har spilt for Lyn, ble aldri solgt til Manchester United etter hans doble utlån fra den kinesiske klubben Shanghai Shenhua. Igalo var på Old trafford i hele 2020, etter et kort opphold hjemme i Kina ble han solgt til den Saudi Arabiske klubben Al Shabab. Det var mange som stusset over valget til Manchester United i og med at Odion Ighalo presterte langt bedre enn det som var konsensus hos ekspertene.

Må punge ut gigantsum etter skilsmissen

Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum er pålagt å betale prinsesse Haya seks milliarder kroner.
Les mer om:

Dubais hersker dømt til å betale rundt seks milliarder til ekskona

Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum har blitt dømt i en britisk domstol til å betale ekskona rundt seks milliarder kroner i skilsmisseoppgjøret mellom dem.
Les mer om:

Dette var en stor gravejobb

- Bilene er ute, men vi kommer ikke frem, sier Gunnar Fløystad som er driftsleder i RTA. Hans folk sliter i snøværet. Men nå får de hjelp av Ayman Al Haddad fra Damaskus i Syria.
Les mer om:

Klubb-VM i februar

VM for klubblag skal spelast 3. til 12. februar, opplyser Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Der skal meisterligavinner Chelsea representere Europa. Chelsea var sett opp med Premier League-kampar mot Brighton og Arsenal i denne perioden, og desse vil bli sett til datoar enten før eller etter på grunn av turneringa i Dei foreinte arabiske emirata på nyåret. Den engelske serieleiaren møter Copa Libertadores-vinnar Palmeiras frå Brasil i semifinalen.

NRK-journalister: Pågrepet etter intervju med VM-sjefen

MARIENLYST (VG) NRK-journalistene som ble arrestert i Qatar sier de ble pågrepet like etter å ha intervjuet VM-sjefen H.E. Hassan Al Thawadi. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (55) går hardt ut mot qatarske myndigheter.

Ble pågrepet etter intervju med VM-sjefen

Halvor Ekeland sier de hadde en lang prat med VM-sjefen H.E. Hassan Al Thawadi rett før arrestasjonen. Kringkastingssjefen kaller Qatars reaksjonen absurd.
Les mer om:

Her endte drømmen om Europa

BOHONIKI (VG) Ahmed Al Hasan drømte om et bedre liv langt borte fra Syria. Nå ligger 19-åringen seks fot under jorden i utkanten av en gravplass i en knøttliten, polsk landsby.
Les mer om:

Bekreftet: Barcelona har satt Xavi på flyet!

Da Barcelona definerte Ronaldo Koeman som uegnet for Prosjekt Barca, fortalte Xavi verden at han nå var klar for oppgaven hos Barcelona. Dette skulle være plankekjøring, men Al-Sadd skjønte at de kunne utnytte hastverket til Barcelona.

Xavi blir ny Barcelona-trener

Xavi Hernández (41) tar over trenerjobben i Barcelona etter sparkingen av Ronald Koeman, ifølge den qatarske klubben Al Sadd, som han til nå har vært trener for. 41-åringen har legendestatus i Barcelona. Den tidligere midtbanegeneralen spilte 767 kamper for katalanerne og var med på å hanke inn 25 trofeer til premieskapet på Camp Nou. Han ga seg i klubben i 2015. Xavi har ikke lagt skjul på drømmen om å kunne trene Barcelona.

Qatar-klubb i pressemelding: Xavi Hernandez overtar Barcelona

Barcelona har betalt utkjøsklausulen til Xavi Hernandez (41) i den qatarske klubben Al Sadd. Spanjolen blir med det ny hovedtrener for den kriserammede spanske klubben.
Les mer om:

Full Xavi-forvirring etter pressemelding

Qatar-klubben Al Sadd hevder Barcelona har betalt utkjøsklausulen til Xavi Hernandez (41). Spanske medier melder nå at avtalen ikke er i boks.
Les mer om:

Al Arabiya: Hamdok går med på å gjeninntre som statsminister

Sudans avsatte statsminister Abdalla Hamdok går med på å gjeninntre som statsminister etter militærkuppet der han ble avsatt i forrige uke.
Les mer om:

Salma Hayek hyller norsk 17-åring

Hollywood-stjernen er full av lovord om Zain Al Rafeea fra Hammerfest som har en rolle i «Eternals».
Les mer om:

Salma Hayek hyller norsk 17-åring

Hollywood-stjernen er full av lovord om Zain Al Rafeea fra Hammerfest som har en rolle i «Eternals».
Les mer om:

Ronald Koeman nekter å godta en redusert fallskjerm

Sparkingen av Barcelona manager Ronald Koeman etter hvert som det kommer frem flere detaljer begynner å se ganske stykt ut. – Det er alltid et spørsmål om etterlønn og den nederlandske manageren har ikke tenkt til å gi med dørene.

Verdensledende Maria fra Tromsø mistet levebrødet over natta: – Vi måtte ta et valg

Maria fra Tromsø har blitt omtalt av blant annet The National Geographic, Forbes, The New York Times, CNET, og Al Jazeera. Da livet ble snudd på hodet, satset hun på hjembyen – og det lønte seg.
Les mer om:

Kun Real Madrid, Barcelona og Manchester City ledet av Pep Guardiola er aktuelt

Det er bare AC Milan som denne sesongen klarer å holde følge med Napoli i Serie A, Juventus har hektet av seg selv og regjerende seriemestre merker at manager Simone Inzaghi ikke er Antonio Conte. 30 år gamle Kalidou Koulibaly har blitt en stadig mer imponerende skikkelse og stadig viktigere for Napoli siden han kom til klubben fra Genk sommeren 2014.

Dejan Kulusevski en av tre som er til salgs – Juventus vil å gi plass til stjernesignering

Rett etter Massimiliano Allegri til tilbake i managerstolen til Juventus fikk 21 år gamle Dejan Kulusevski en nedslående melding som har gitt seg utsalg i kraftig redusert spilletid. . Allegri sa han ikke stoler på svensken og nå er han til salgs. Gazzetta dello Sport skriver Dejan Kulusevski er en av de som er «lagt ut til salgs» for å å gi plass spissstjernen Dusan Vlahovic allerede i januar. – Aaron Ramsey og Weston McKennie lider samme skjebne som svensken. Planen er å rekruttere en midtbanespiller og Fiorentinas spissstjerne Dusan Vlahovic allerede i januar.

Gladnyhet fra Premier League for Christian Eriksen

Den danske landslagsspilleren er heldigvis på vei tilbake på alle måter etter den dramatiske EM-kampen med kollaps. Forskjellen nå er at Eriksen bærer på en pacemaker som skal gi hjertet assistanse til å gjøre jobben sin. I Italia ekskluderer dette 29-åringen fra spill for Serie A-klubber. The Telegraph har banket på hos det engelske fotballforbundet (FA) for å sjekke om det er andre regler i England. Les: Solskjær har revet bort sikkerhetsnettet FA bekrefter overfor avisen at reglene for elitespillere som har hatt hjertestans er anderledes enn i Italia.

Al Sadd: «Xavi har en toårskontrakt med klubben»

Manchester City manager Pep Guardiola som har en suksessrik fortid i Barcelona var krystallklar på spørsmål fra pressen før kampen mot Crystal Palace at Xavi Hernandez er klar. «Xavi, hvis det skjer, er jeg ikke i tvil om at han er klar til å gjøre jobben. – Han kjenner miljøet, som er så viktig». «Han kan spillet, han har lidenskap. Han har mer erfaring nå enn jeg hadde da jeg tok over.

Koeman sparket som Barcelona-trener

Barcelona-ledelsens tålmodighet med Ronald Koeman tok slutt med 0-1-tapet for Rayo Vallecano.

Fikk sparken etter fire poeng på åtte kamper

Det er ikke akkurat verdens mest fargerike klubb som sparker sin manager etter en skuffende start på sesongen. Etter opprykket til Serie A sist sesong var det ingen som tippet at Fabrizio Castori sitt mannskap skulle overleve i øverste divisjon i Italia. – Det kommer de ikke til å gjøre selv om de har sparket sin 67 år gamle manager. Les: Melder Gareth Bale hinker tilbake til Premier League i en midt på treet sjokkerende overgang Klubben var kom med følgende melding på Twitter i går: L’U.S.

Libanon-kraftverk i brann

SAYDA/OSLO (VG) En brann brøt mandag morgen ut i en drivstofftank ved et av Libanons største kraftverk, al Zahrani. Landet har nå vært uten offentlig strøm i tre dager.
Les mer om:

Karim Benzema er månedens La Liga spiller

Real Madrid -spissen Karim Benzema er kåret til den beste spilleren i september i Spanias beste fotballiga, La Liga. Fordelt på tre kamper i september har han scoret seks mål.